Robím 12tky. Kedy mám variť?
Ahojte.
Ja pracujem dva dni 12ky a dva dni volno.
Muz pracuje kazdy den 8 hodin, plus dochadza cca pol hodinu a vecer chodi po mna, co je vyse hodiny.
Zatial sa stravujeme cez menucka,no ide to dost do penazi.
No ja neviem kedy varit, ked pridem o pol desiatej vecer domov, rano vstavam o 5, posledne co chcem je ist varit.
Umyjem sa, najem a mozeme ist spat.
Ako by ste riesili varenie?
Cez tie volne dni? To ale nevydrzi tak dlho cerstve. Dakujem za rady.
4 roky som ťahala 12ky .
Varila som keď som mala voľno. Keď som mala 2 dni po sebe tak jeden som navarila, upratala, prala.Druhy deň som oddychovala.Pre mňa lepšie ako 8ky mat každý deň.
Ahoj ja varím sobota nedeľa a v pondelok utorok stredu jeme zohrievané. Štvrtok piatok suchá večera. Potom zas víkend a tak dokola.
Prepáč,len mne príde ako sci-fi nevedieť si zorganizovať čas na varenie/stravovanie,keď ste dvaja a ty máš dva dni voľné.Nechcem ta tým samozrejme urazit
Pracujes na smenu 12 hodin. Prosim ta neries varenie, ked chodis do prace. Normalne si daj v praci z čerstvo navareneho jedla, ktore ta realne stoji 3€. Teda neviem aky mate prispevok na jedlo, to len typujem.
V tom prípade musíte mať gastro lístky, alebo kartu. Ja by som to normálne ďalej riešila menu stravou, určite by som nestresovala sa varením na tri dni a potom jedla to isté mrazené jedlo tri dni za sebou. Cez volne dni navariť na tie volne dni a v pracovné dni ďalej menu.
Neviem síce kde pracuješ a koľko tk stojí, ja napríklad tetaz bežné objednám aj domov menu za 3,80 a je to chutné, teplé a mam vyriešené starosti z varením.
Ja napr nevarim úplne každý deň. Hocikedy navarím viac a máme to aj na druhý deň. Veď keď to dáš do chladničky, vôbec nič sa tomu nestane.
Čiže navarila by som prvý deň tvojho voľna iba na ten daný deň a potom napr na ten druhý deň voľna by som navarila na dva dni (cize na ten daný deň a na prvý deň tvojej 12tky). A tú druhú tvoju 12tku by snáď mohol ukuchtiť tvoj partner 😉 pripadne vtedy objednať menučko
Robila som tiež ako ty, priateľ po mňa nechodil, šla som busom a on zatiaľ stihol navariť. Po kolegyňu chodil manžel a na striedačku varili po práci niečo rýchle
Oplatí sa navariť viac, to co sa dá zmraziť, tak nachystať po jednej dvoch porciach do mraznicky, nebudete jest 3 dni to isté. Keď to dobre zmanazujes, stačí ráno vybrať z mrazničky, večer zohriať v tie dni keď variť nestíhaš. A pri dvanástkach máš dosť dní voľných, treba vtedy navariť, keď už sa moces v kuchyni tak viac jedál aj do zasoby
A ty si robot?? Keď on si potrebuje oddýchnuť, ty si nepotrebuješ oddýchnuť?? Toľko cestovania, to by ste mali aj ďalšie auto, lebo nafta a benzín teda vyleteli poriadne... alebo nemas možnosť chodiť domov inak? V každom prípade mali by ste poriešiť zavlažovanie a navariť na viac dní.. A môže navariť aj on veď su aj rýchle jedlá pri ktorých nemusi stat hodinu,ma to za 10-30min.a dalsi deň ma "volno" ak navari na 2-3dni 🙂
Prečo by si musela variť každý deň ? Navar vtedy, keď máš voľno....Aj ja to tak robím, čo je na tom ? Prečo by malo byť jedlo na druhý deň staré ? To čo je za nezmysel ?
@svetlana16 nie, byvame na dedine a mne ide z mesta zo stanice posledny autobus o 20 vecer, a ja len 20 15 koncim v nakupnom centre ktore je cca hodinu od stanice takze to nestiham, a zavlazovanie sa este neda urobit lebo este to mame v priesadach v kvetinacoch nie v zemi :D
Takto sme s mužom fungovali v minulosti :
Muž - pracoval (aj pracuje doteraz) pondelok až piatok od 8:00 do 16:30 s tým, že ráno o 7mej išiel z domu (cesta do práce 45min) a cesta späť takisto 45min (čiže prišiel okolo 17:15/17:30 - bez nákupu/cesta do obchodu - s nákupom by dôraz domov okolo 18:00)
Ja - pracovala som formou krátky - dlhý týždeň. Dní kedy som robila som pracovala 12-14 hodín.
Keď som pracovala ja, varil (aj nakupoval) muž a keď som mala voľno (tie voľní dní) tak som varila ja.
A varíme do teraz tak, že to čo sa navarí na večeru sa zje aj na obed (čiže varíme dvojnásobok).
Nemusíš variť dopredu vo veľkom. Stačí navarit dva či tri rôzne jedlá v jeden deň a máte aj rôznorodu stravu
Mozes to aj skombinovat. Aj varit. Aj obcas kupit. A hlavne..aj obcas paetner!! :D Su jednoduche jedla.. kadejake masa v rure..ci zapekane... a polievky.. ktore vydrzia viac dni....takze urcite sa to sa. Mozno ai napiate jednoduche jedla. Jedla,ktore chcete a nie su jednoduche a striedajte.
Ja ked varim napr pirohy, gule-masove, sladke , tak vo vacsom mnozstve a dam do mrazaku a v pripade urgentnej potreby vytiahnem.
A ak tak navar na viac dni, hlavne ze sa najes, pripadne nech muz navari nieco rychle. Take cestoviny s dacim pocas tych dvoch dni je uplne v pohode, pripadne nieco take co hodi do rury a vytiahne ked dorobi zahradu.
@kajulqa47 presne, treba jest a hlavne ze je co a nie aby som premyslala ze kazdy den nieco ine
@vulka Presne tak, dá sa navariť naraz aj 2-3 jedlá, no treba si to správne rozplánovať aké. Časom to človek vychytá, aby neboli veľmi komplikované, ale niečo jednoduchšie no chutné (napr. omáčka na cestoviny, niečo z jedného pekáča kde sa veci raz dva naskladajú a len hodia do rúry, hustá polievka, mäso ale s tým, že príloha sa urobí čerstvá).
To muž ide pre teba hodinu tam a potom idete hodinu nazad? Najvyšší čas spraviť si vodičak. Keď ráno vstávaš o piatej a prácu začínaš o 8, tak máš čas navariť, ak potrebuješ hodinu na dostanie sa do roboty. Ak by si mala auto, nemusíš si ani privstať, lebo muž by sa nemusel večer nikde hnať a mohol by miesto toho navariť… No nezávidím, nechcela by som tak fungovať… ja som istú dobu robila 10ky, domov sa trepala spojmi hodinu a pól, až kým som nemala toho plné zuby, kúpila auto, začala jazdiť a doma bola za 20-25 min.
A studňu nemáte my sme tak dali vykopať máme tam čerpadlá a hadicami natiahneme ostrekovače dáme časovač a máme pokoj všetko posadené vždy do zeme na jar a s varením variť počas voľného dňa a dávať do mrazničky a večer vybrať a zohreje sa a chutná večera je hneď
@danielinaa my tak robievame maso 🙂 zasterilizujeme ho 👌 (hlavne v lete ked chodime na stanovacky, tak je to vyborna vec usetri mi to kopec casu pre hladne male krky je obed raz-dva 🙂)
@danielinaa spominas, ze vydrzia niekolko mesiacov.. Len v chladnicke, ci aj mimo?
@enusamt manzel ich mava v kamióne na zemi a nepokazili sa. Ale to ich ma týždeň, dva. Ja nemám odskúšané ale spomínali zeny, ktore tak tiež robia, ze vydržia aj mimo chladničky. Polievky ale nie sú zahustene smotanou al. mliekom, len múkou, zemiakom...
Ja zvyknem variť stredy a nedele večer. Väčšinou jedlá, ktoré sú dobré aj viac dní zohrievané. Na večere napr hustejšie polievky a podobne... Alebo aspoň si všetko prednakrajam a potom hodím na panvicu v deň D (napr grilovanú zeleninu a panenku mám radšej čerstvú ako zohrievanu). Ako sa tu spomínalo, veľa veci sa dá aj zamraziť - lasagne nakrájam na porcie a mrazim, rozklepane mäso, bylinky (to sú potom dobre cestoviny s olejom, bylinkami a syrom), strúhaný syr... Ale teda varím obvykle také jednoduchšie jedla, žiadne morčacie rolády alebo čo :D

Ja som mrazeniu na chuť neprišla.A, keď si vziať do práce len niečo na stave bolognske špagety, cestoviny s tuniakom, kuracie soté...ak už ozaj nemám čas tak rybie prsty Iglo a zemiaky, či polotovar.Ked uvaris guláš a k tomu chlieb najete sa 2 dni a neprejes 4x 6 eur menu plus pitie.Alebo hustú polievku...alebo si urob šalát a k tomu kuracie mäso do dozy..