Rodičia namietajú moje denné sprchovanie. Čo s tým?
Ahojte,som už dospelá,krátko po škole ,zháňam si momentálne prácu no problém je že mojim rodičom vadí keď sa sprchujem každý deň ževraj zbytočne vody ale pritom to je 5 minútová sprcha a to isté s toaletným papierom ,že sa rýchlo mina ,tešila som sa že ked prídem po škole z iného mesta tak že spolu budeme tráviť čas atď. ale nechápem prečo im vadia také veci keď to fakt nepreháňam,nepoviem keby sa sprchujem 4x denne atď.. príde vám to normálne ? Podotýkam ,že síce nepracujem ešte ,ale stále chodím do obchodu,na poštu,do zasielkovne,umývam riad po rodičoch stále ,lebo nechávajú v drese,vynašam stále kôš,upratujem byt okrem varenia robím resp.vsetko
Ty to berieš stále tak, ako keby si bola "malá" a rodičia majú povinnosť sa o teba starať a všetko ti poskytnúť. Skončila si školu, čaká sa, že sa osamostatníš, ak aj nie, tak si nájdeš prácu a spoločnú domácnosť budete ťahať spoločne. To je všetko pekné, čo robíš, ale tým sa netreba chváliť, to je samozrejmá vec, že doma pomôžeš.
Moj otec je taky isty 🤣🤣🤣 to je komunisticka diagnoza 🤣🤣🤣 ked som bola v tvojom veku, tiez som nic nepovedala, teraz mu poviem: dedko, tak to musis prezit teraz, no co uz. Uz sa anj nepozera, ked umyvam riad, lebo ma tik v oku 🤣🤣🤣
Podľa tvojho minulého príspevku plánuješ ísť za priateľom, tak naozaj si hľadáš prácu? Lebo ak si sa rozhodla len tak byť zas malým dieťaťom bez povinností a finančnnej účasti, veď odídeš k frajerovi, tak to ide rodičom na nervy.
Ako dlho hľadáš prácu mňa zaujíma len to, a čo preto robíš? Lebo v dnešnej dobe nájdeš robotu okamžite síce nie takú ako možno chces ale zatiaľ je všetko dobré pre zárobok, môžeš rodičom platiť ide len o to, chcú aby si bola zodpovedná, a nebola na mama hoteli, ako smiešne umývam riady, vynesiem smeti to by si mala robiť automaticky nie akože sa tým chváliť, variť by si mala rodičom, prať ...
Chodíš do zasielkovne? A komu chodia balíky? Rodičom?
No....ako to tu citam...
Som asi najstastnejsi clovek siroko daleko.
Lebo;
Dajme tomu,ze autorka ma 18-19....
Vieme dobre,ze najst pracu hned po skole nie je take samozrejme.
Ok.moze brigadovat...ale moze si aspon tie posledne prazdniny uzit,nie.
Nie je este ani koniec septembra,pracu hlada...
Nasi boli stastni,ked som aj po skole pobudla doma...
Nikdy som necitila,ze uz je na case sa osamostatnit...
A financovali mnoho mojich studii...
V lete som chodila na brigady do zahranicia,ale nie hned ako....nastrocna.
Chapem,dnesna doba je tvrda a ludia obracaju kazdu korunu.
Ale takto sa spravat ...
Pre mna divne,nepochopitelne..
@osky autorka má 22 rokov a je po vysokej. Podľa iných príspevkov sa chystá za frajerom do zahraničia. Takže teraz je doma, ustelie posteľ, urobí otcovi raňajky, zbehne do zásielkovne, niečo uvarí a má pocit, že toho robí moc (jej kamošky to tak vyhodnotili, že by sa teda mala venovať už len frajerovi). Je koniec septembra. Sedí na zadku 4 mesiace, už mala mať brigádu.
@rozculena tak moj otec je z dediny, vyrastal skromne, takze od rodicov dostal aj taku vychovu, vsetkym setrit, my sme si napr. nikdy nedavali dve kolieska salamy nakope na chleba, proste vsetko bolo "navyse", setrit a podobne. S vekom je to este horsie u neho, ale uz mu hovorim, ze proste to ten jedenkrat, co som tam u neho, musi prezit.
@osky Táto téma, resp. tento príbeh sa objavuje chronicky od tej istej osoby, stále sa točí v kruhu, preto nemá zmysel v tomto prípade jej písať, nech si ešte užije posledné prázdniny a bla bla.... Ona nemá záujem pracovať/brigádovať/prispievať na chod domácnosti, ona sa chce presunúť od rodičov k frajerovi, aby ten prebral "vyživovaciu povinnosť" a ona sa bude starať o domácnosť, bez varenia (nemá osobu, o ktorú by sa starala, napr. dieťa, senior, postihnutý človek,...teda niečo, čo by bolo naozaj zmysluplné, aj keď by nechodila do práce či nemala brigádu).
Ked som mala 18, nechapala som, teraz mam o 25 viac a veruze chapem...Teda, jasne, sprchovat sa treba kazdy den, o tom niet pochyb,....niekedy si stopni, kolko vody si minula, aj ked vravis ze to je 5min sprcha...vynasob x 365 a podla sadzby prerataj....A rovnako ani ten hajzlak neni veru najlacnejsi v dnesnej dobe 😂
Ako dlho si po škole? Nebolo by jednoduchšie si nájsť aspoň brigádu a čo to prispieť? Alebo ísť do zdieľaného bývania s nejakou kamarátkou, alebo niekym, kto potrebuje rovnako lacné bývanie? Išla by som touto cestou.
Alebo sa sprchuj, keď nie sú doma a ten jeden toaletný si kúp 😃
Niekde som videla také video:
Dieťa, ktoré býva s rodičmi: točil toaletak ostošesť, v sprche šampón pol fľaše naraz
Dieťa sa osamostatnilo: toaletak odtrhne 1 kúsok 🙂
Sprcha : šampón 2 kvapky 🙂
@victoriab no ja keď som bola dieťa, tak mama kupovala Perlu, lebo obyč.maslo bolo pre nás drahé, pravá šunka bola 2x do roka na sviatky a tvrdý syr mama nastrúhala a na pečivo s tou Perlou nám ho nasypala, ako keď sa solí... Považujem to za normálne, keď človek šetrí, nie je to podľa mňa komunistická výchova. Našťastie toto moje deti nepoznajú, ale keby som musela, tak sa uchýlim aj k takým opatreniam. Na zahraničných fórach často čítam, ako si radia mladí ľudia, čo variť za lacné peniaze a často tam píšu, že jedia ryžu s fazuľou celý mesiac. To len k tomu, že veľa ľudí nemá na výber, nenazývala by som to komunistickou výchovou.
Moja dcéra má 14 a toto odo mňa počúva denne. Nie, nie som lakomá, áno, hygiena je dôležitá. Takže poznáme len tvoj pohľad. Rodičia by nám asi prezentovali niečo iné.
@lenka.25 3 mesiace nie je dlha doba na nájdenie prace. Niekto z mojho timu bol vyhodeny a aktivne zufalo hladal 4 mesiace, a to bol clovek s uz nejakymi skusenostami a nemal vysoke naroky. V lete ma HR oddelenie firiem tiez nejake to volno, nabery su pozastavene... leto a Vianoce su najhorsie na hladanie prace.
@missviolet jasné , to sa samozrejme dá pochopiť´. Ale pre mladú babu , ktorá je po škole a nič iné nemá na práci okrem toho teda, že umýva riady po rodičoch a behá do zásielkovne - keď už toto človek vypichne, mi hneď bliká kontrolka, no koľkokrát za mesiac tam asi ide 🙈 , si môže zatiaľ nájsť aspoň brigádu , tá sa dá nájsť vždy .
Lebi si zober , píšeš leto a Vianoce...veď zachvíľu sú Vianoce, čiže baba má čo robiť, aby sa rozhýbala .
Nuž, lezieš im na nervy, vidia na tebe len chyby. Sa odsťahuješ a bude kľud.
@bonboniera vies dat odkaz na tu dalsiu diskusiu? 😀
@ekira1 u nas napr nedavno sa pokazila mikrovlnka po ehm 15 rokoch 🫣 a moj oco ze jak sa mohla pokazit este mala fungovat 😀 ale my to berieme u neho sportovo 😀 sa zasmejeme ze aspon ma trz krajsiu 🤣
Kolko mas rokov?Kolko prispievas na domacnost?
Vieščo ceny všetkého išli brutálne hore, ľudia sú nervózni a šetria kde sa dá. Nám teraz prišiel taký nedoplatok za vodu, ze ma skoro vykotilo. Jasne ze sprchovat sa treba každý deň, no bohužiaľ veľa ľudí je v takej situácii ze začali šetriť aj na úplne základných potrebách.
Ako baby píšu, rýchlo pracu a osamostatniť sa, žiť si po svojom a vo svojom
Ja som chvíľku bývala s mojou babičkou a toto bolo na dennom poriadku, klopkanie na kúpeľňové dvere a “šetrí s vodou”. Pritom na energie som jej prispievala dosť, no bola taká nátura, peniažky odkladala a šetrila 🤷🏼♀️
mne mama nastavovala budik na 5 minut na sprchovanie, nedoplatok za vodu som musela uhradit cely, ked som odisla z domu v 20tke, konecne som mohla slobodne dychat, tolko k tomu 🙂
Ahoj, ak máš normu sprchovať sa 1x/deň, tak sprcha 4x/deň Ti príde veľa/prehnaná, zbytočná.... Podobne, ak má niekto normu sprchovať sa 1x/týždeň, tak už/týždeň sa mu zdá vela

@rawmamka úplný súhlas. Krásne si to opisala