icon

Rodičia sa už štyri mesiace hnevajú, čo robiť?

26. apr 2026

Pekný večer, prosím o názor... 21.12. som rodila . U nás v rodine je zvykom že 24.12. sme každý doma ako rodina, 25.12. sa ide k mojim rodičom a 26.12. k manželovym. Samozrejme keďže sme mali 4dňové dňové bábätko, neišli sme nikam a mojim aj mužovym rodičom sme povedali aby prišli na pol hodinku knám, že pozrú dcérku a zavinšujeme si k sviatkom. Obaja, rodičia aj svokrovci bývajú pá minút autom od nás, ale prišlo mi to nepredstaviteľné, ešte aj v zime, trepať sa niekam s malou. Navyše ja som nebola vôbec po pôrode fit. Svokrovci to úplne pochopili, moji rodičia sa urazili, ževraj strašne preháňam a som na svoje deti príliš precitlivelá. A že prečo neprišiel aspoň muž. Ani len na tie Vianoce neprišli, do DNES , a to je koniec apríla sa na mňa hnevajú, boli u nás dokopy 3x aby pohladkali malú, somnou ani neprehovorili. Ozaj som spravila takú neodpustiteľnú vec ? Vy by ste išli po návštevách kde býva veľa ľudí, vrátane deti - škôlkarov so 4 dňovým novorodencom ? ďakujem za názory...

Strana
z2
anonym_5a63cc
26. apr 2026
@janinah

Zas dalsi prispevok ma rozduchanie vášní....mladi versus stari....
Prišli,pohladkali malu a o 3 minuty odišli? Ani kavu si nedali? Akosi ti neverim...

@janinah prečo na rozdúchanie vášní? Len tebe vždy vadí, keď si mladá povie svoje. Lebo ty máš problém so svojim seniorským vekom, keď to tak všade zdôrazňuješ.

anonym_5a63cc
26. apr 2026
@anonym_751549

@anonym_autor 21.12. si rodila a hneď ťa aj pustili? Ani štandardných 4-5 dní ťa nenechali v pôrodnici? Akosi neverím. Musíš lepšie vymýšľať, keď chceš, aby tieto vymyslené témy žili.

@anonym_751549 kľudne môže ísť rodička aj na druhý deň domov

rozculena
26. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_f81355 nebolo to prvý krát, žiaľ bohu celý život somnou mávali a rozkazovali mi ešte aj to kedy si mám zobrať v lete v práci dovolenku aby som nemala vtedy kedy oni aby im mal kto polievať záhradu keď pôjdu k moru, posledný rok-dva sa konečne snažim presadiť svoj názor lebo ma psychicky ničili a vyzerá to že si budú ťažšie zvykať

@anonym_autor odstrihni sa,lebo nebudeš mať nikdy pokoj,budú ťa manipulovať stále

anonym_2a5bcf
26. apr 2026

Ja som pre mojich rodičov neni doma už od svojich 17 rokov. A odvtedy už nikomu nedovolím aby so mnou manipuloval, ani im. Niektorí rodičia si urobili deti, aby ich využili do poslednej možnosti. A aby sa vozili po nich celý ich zasraný život.

anonym_5aad16
27. apr 2026
@janinah

Zas dalsi prispevok ma rozduchanie vášní....mladi versus stari....
Prišli,pohladkali malu a o 3 minuty odišli? Ani kavu si nedali? Akosi ti neverim...

@janinah a s kym bu ju pili, ked ma maju hubi odutu ?

lasona
27. apr 2026

Je to smutné. Ale ako sa urazili, tak sa odrazia..chce to čas...trosku dlhšie...

jaskolka
27. apr 2026
@anonym_751549

@anonym_autor 21.12. si rodila a hneď ťa aj pustili? Ani štandardných 4-5 dní ťa nenechali v pôrodnici? Akosi neverím. Musíš lepšie vymýšľať, keď chceš, aby tieto vymyslené témy žili.

@anonym_751549 pokiaľ je stav oboch, matky aj bábätka v poriadku,tak kľudne môžu ísť domov aj po 2-3 dňoch. Bola som na izbe s pani, ktorá porodila večer v pondelok a v štvrtok ráno už šla domov.
Navyše pred Vianocami púšťajú celkovo z nemocnice všetkých ľudí, ktorým to stav dovolí,a zvlášť na pôrodnici.

andrejka1974
27. apr 2026

@anonym_autor tak ti tvoji sú fakt divní , proste by som im nedovolila sa takto chovať jednoducho by som im povedala najprv sa mi ospravedlňte a potom môžete vidieť malú

jaskolka
27. apr 2026

@anonym_autor so 4 dňovým novorodencom by som určite nikam nešla, tí rodičia spadli z višne,alebo čo? 🙈🙈

anonym_5a63cc
27. apr 2026
@jaskolka

@anonym_autor so 4 dňovým novorodencom by som určite nikam nešla, tí rodičia spadli z višne,alebo čo? 🙈🙈

@jaskolka keď to tak čítam a pozerám na rodinné vzťahy okolo, viacero rodičov spadlo z višne. Myslia si, že budú riadiť svoje 40 ročné deti, akokeby mali 3 roky 🙈 Fakt choré na hlavu

nikoleta999
27. apr 2026
@anonym_751549

@anonym_751549 Bože aspoň netrep ... Ja som rodila presne 1.1 a porodila som v poobedných hodinách a prepúšťali ma 3.1 o deň skorej, pretože boli 3 porody denne a nemali kde rodičky už dávať, tak jednoducho pokiaľ to stav dovoľuje ma prepustili ...

leopardus
27. apr 2026

@anonym_751549 na slovensku nemáte ambulantní porody? v česku, pokud je dítě i rodička v pořádku, můžou jít z porodnice po 24 hodinách domů.

@anonym_autor nejsi zodpovědná za pocity druhých. ani když jsou to vlastní rodiče. chtějí být nafučení? tak ať jsou. udělala jsi správně pro sebe i pro miminko ❤

zuzanka.zuzu
27. apr 2026
@leopardus

@anonym_751549 na slovensku nemáte ambulantní porody? v česku, pokud je dítě i rodička v pořádku, můžou jít z porodnice po 24 hodinách domů.

@anonym_autor nejsi zodpovědná za pocity druhých. ani když jsou to vlastní rodiče. chtějí být nafučení? tak ať jsou. udělala jsi správně pro sebe i pro miminko ❤

@leopardus na Slovensku máme iba rozkradnuté zdravotníctvo, ambulantné pôrody k nám ešte nedorazili 🤷

maryetta
27. apr 2026

Ak by si nesla lebo si isla ku kamoske. Na wellnes alebo neviem kde... ok. I ked ani vtedy by sa nemali hnevat. A uz vobec nie po porode 🙈 a s tym ze si im nezakazala prost k vam ale dokonca pozvala. No nic... ako sa urazili sa aj odrazia. Svet sa netoci iba kvoli nim.

leopardus
27. apr 2026
@zuzanka.zuzu

@leopardus na Slovensku máme iba rozkradnuté zdravotníctvo, ambulantné pôrody k nám ešte nedorazili 🤷

@zuzanka.zuzu to mě mrzí. u nás to teda taky není úplná hitparáda, ale zrovna ambulantní porody jsou jedna z těch dobrých věcí v českém zdravotnictví.

anonym_1a66e6
27. apr 2026

@anonym_autor ako sa urazili sa aj odrazia. Aj mojim to trvalo dlhsie ale moj a deti klud a zdravotný stav budu pre mna vzdy na prvom mieste. Nedaj sa vydierat oni prichádzajú o vela nie ty

danica2711
27. apr 2026

asi by tvojim rodičom neuškodil citlivejší prístup k ich vlastnému dieťaťu...

anonym_4fc58a
27. apr 2026
@anonym_autor

@ovaaa skúšali sme to aj ja aj manžel, ale oni sú dosť pobožní a je to pre nich nepredstaviteľné, že sme u nich 25. neboli

@anonym_autor To nema s poboznostou nic spolocne. To je normalna ludska tolerancia a respekt. Len ta zial niektorym chyba, v tvojom pripade u rodicov...drz sa.

anonym_86d62e
28. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_f81355 nebolo to prvý krát, žiaľ bohu celý život somnou mávali a rozkazovali mi ešte aj to kedy si mám zobrať v lete v práci dovolenku aby som nemala vtedy kedy oni aby im mal kto polievať záhradu keď pôjdu k moru, posledný rok-dva sa konečne snažim presadiť svoj názor lebo ma psychicky ničili a vyzerá to že si budú ťažšie zvykať

@anonym_751549 u nás sa prepúšťa na 3 deň a ešte, keď sú sviatky púšťa sa všetko čo sa moze
@anonym_autor boli taký vždy a teraz to len vyústilo.Trestaju ta, ale spravila by som to isté čo ty

anonym_56bc7a
28. apr 2026
@anonym_4fc58a

@anonym_autor To nema s poboznostou nic spolocne. To je normalna ludska tolerancia a respekt. Len ta zial niektorym chyba, v tvojom pripade u rodicov...drz sa.

@anonym_4fc58a práveže s poboznosťou to má veľmi veľa. Najmenej tolerantni sú veriaci, najviac pluju siru a najviac ta vedia dať psychicky dolu.

sasa1310
28. apr 2026

@anonym_autor ja som po každýkrát bola na 4. deň ešte v pôrodnici

aprilowka
28. apr 2026

@anonym_autor takýchto toxických a histrionskych rodičov k.zivotu nepotrebuješ...

anonym_172ec6
28. apr 2026

Hentí tvoji rodičia sú pobožní hej? AKurát tak na papieri.
Najhlavnejšie prikázenie je miluj blížneho ako seba samého a teba milujú asi ako osinu v riti :D toľko k tej pobožnosti a toľko k tomu, prečo sú v podstate kresťania na smiech...

libusak
28. apr 2026

Nesla by som

romiada
Včera o 12:10

@anonym_autor Tvoja matka je isto Tvoja? Ked toto nedokaze pochopiť žena čo sama rodila, tak už neviem. Dobre si urobila. A trestať Ťa nevšimanim si? Čo su male deti? Normalne na plnu hubu by som povedala ,že či to je normalne .

Strana
z2