icon

Rodina má odhovára od dieťaťa

10. mar 2025

A partnerom už túžime po vlastnom bábätku. Samozrejme budeme sa aj brat ale ide o to,že keď sme to povedali pred rodinou odvtedy mi stále vypisujú či som normálna. Že mám s tým prestať. Nemám na dieťa. Že sa neviem postarať sama o seba nieto ešte o dieťa,že ho zabijem. Odvtedy neustále plačem. V práci mi zas rozprávajú,že som na dieťa stará či mi preskočilo a ja som z toho zúfalá.
Nájdem pochopenie aspoň u vás?

Strana
z4
majkaalexia
12. mar 2025

@kassandra25 no lenže matka je stara 50 ročná
a dieťa ešte malé ,prejde doba matka 70 jej dieťa 20 matka príliš stara dieťa príliš mladé..

autor
12. mar 2025

Nemala som čas odpisovať pretože mám dosť náročnú prácu. Moja rodina preto tak reaguje lebo si myslia,že neviem čo to je starať sa o malé dieťa,že to není len tak,že keď ma prestane baviť tak ho odložím. Je to môj budúci manžel tak ho beriem už ako manžela čo je na Tom?
Samozrejme,že chceme bábätko aby sa narodilo do manželstva.
Myslia si,že som stále nedozrete dieťa. A dieťa predsa nemôže mať dieťa. Muža majú radi, obľúbili si ho.
Ja som zdravá nič mi není ani jemu

kiki68
12. mar 2025

Tak sup robit dieta, ta rodina neni mentalne ok. Zial poznam toto a mne to hovorili pri psovi, potom sa az divili ako sa staram. Pri detoch uz nikto nic. Ale poznam tieto extremy, kamosky maju take vysinute rodiny, jednej dosla mama do nemocky a zacala tam taketo veci rozpravat, musel to jej partner riesit dat matku vyhodit. Su rodiny, ktore ublizuju, je dobre zvazit dalsi kontakt, ked sa podari dieta. Ze ci chces riskovat ich vplyv.

priscilla07
15. mar 2025

Riadne toxicku rodinu máš. Radšej im už nič nehovor, a v práci dupľom.

sjun
15. mar 2025

Ak ste vy dvaja rozhodnuti tak je vymalovane. Nech sa vam cim skor podari ✊. Nikto nikdy netvrdil ze mat dieta je lahke ani ze to nie je riadna zmena v zivote.....je a obrovska. Ale ked to zvladaju pary v 25tke ci 35tke date to aj v 40tke. Drzim palce a neplac myslienku ze by si to nezvladla si proste ani nepripustaj ...neexistuje aby to jedna zena nedala!!!!

margotka17
15. mar 2025

Fuuuu, tvoja babka má vestecku guľu??? Zariaďte sa vy dvaja podľa seba, čo je babke do toho. V akom veku mala babka prvé dieťa? Vy dvaja si budujete rodinu, nikto nemá právo vám do toho mudrovat.

starlessbunny
15. mar 2025

Nuž len otázka... Nie je to z otázky dedičstva, že?

purple_wolf
15. mar 2025

no 39 je uz trocha vela a hrozi ti rizikove tehotentvo ale byt tebou a pre pokoj v tvojej dusi by som si nasla novu robotu a odstrihla rodinu.... je to tvoj resp vas zivot a ak vas ludia naokolo nepodporia nech idu do kelu

som_realistka
15. mar 2025

Mojej kamaratke ked sa narodilo dieta, tak jej matka prisla k nim, ze im pomoze, kamoska po dvoch dnoch zavolala otcovi, nech si po nu pride, lebo jej stale brala maleho z ruk, dokonca ked kojila, tak jej ho zobrala, a dala mu flasu, lebo"ta zla mama ti neda poriadne mlieko", kamoska zasita az do pol chrbta, kazdy pohyb ju bolel. Ked po nu prisiel otec, tak cely cas co isla od dveri ku autu kricala, ze ona musi zostat pri malom, lebo jeho rodicia su neschopni a on ju potrebuje lebo oni ho urcite ani nenakrmia. Mlady muz minuly rok promoval. Evidentne ho rodicia nakrmili 😀. Prastene rodiny boli vzdy a teraz je to mozno este horsie.

okseen
16. mar 2025

Moja sestra bude mať už 42, má nadváhu, samé diagnózy, tlak, štítna žľaza lieky, rôzne ochorenia krvi a teda tie htmfr mutácie, cely život len práca, zbieranie titulov, kariéra, nezdrava strava, manžel nadváha, nonstop cigy, 25 rokov fajčí, strava hruza. Nikdy dieťa nechceli a zrazu, keď okolo všetci majú, tak keďže je taky malý opakovaci papagáj celý xibot, tak teraz chce dieťa, lebo už všetci majú okolo, tak ze chce už aj ona, lebo ze ju to štve, že iní majú, tak aj ona. Povedala, že chce to decko aj keby mala mat postihu, tak ho chce. Zatiaľ sa nedarí už druhý rok. A nikto ju nerieši, ona chce a fakt ma problém sa postarať o seba, je labilna, každý problém niekoho iného ju dochádza do koncov, nemôžeš jej nc povedať, lebo okamžite chytá nervy, hovorí, že jak ma rada úprimnosť a keď jej clovek uprlmne povie názor, tak mu vynada, že ona chce počuť iba pekne reči. S vidíš, decko chce ale ze kto sa jej bude starať o to, to chcem vidieť. Takže tak.

mon29
16. mar 2025

Sice 39rocna zena neni stara, ale na dieta vobec nie mlada.... Kym sa vam podari a porodis budes mat 40/42.., menopauza +male dieta, v 50mat 10rocne dieta.. Fu. 55rocna matka a pubertalne dieta, v 60tke 20rocne.. Vypiplat dieta do dospelosti je iny zahul aj pre zenu do 40..nieto po 40😬.... Jedna vec je, ze vek matky sa naozaj posuva, ale zas prirodu neofajcis...

okseen
16. mar 2025

@mon29 väčšina starších matiek hovorí ako to je okej v tom veku a dali to, len už nepovedia, aké majú problémy s tým deckom a taktiež úplne nikoho nezaujíma, že to 17 ročne dieťa čo prežíva, že sa bojí, keď jeho 60 ročná mat a môže umret. Čítala som taky článok, ktorý písala dcéra, ktorú už mali hlboko po 40, že ako to prežívala na ZŠ a na strednej ako jej umrel otec a na výške už mama na dôchodku a ze teraz ma ona sama 40 a nemá deti, lebo ako 30+ riešila doopatrovanie vlastnej matky. Príroda je príroda a zariadila to tak, že keď si mladý chceš furt sex s máš sa množiť, všetko ostatné sú len výhovorky a klamanie.

cervenaruza123
16. mar 2025

Stale sa tu ohana prirodou, pri starsich matkach. Ale ved priroda to zariadila tak, ze zena vie mat deti iba do isteho veku. Vo vyssom aj keby sa na hlavu postavila, tak dieta mat nemoze. Cize vek okolo 40 je sice vyssi, ale ocividne podla prirody este znesitelny, kedze vela zien dokaze este prirodzene otehotniet. Ze niektorym dopomozu lekari, je druha vec, to dopomozu aj mnohym mladym. Kamoska je dieta starsich rodicov, lebo sa im dlho nedarilo a nevie si vynachvalit a sama planuje mat deti az vo vyssom veku, nema pocit ze o nieco prisla. A to bolo v dobe, ked vacsina zien mala deti este vo veku okolo 20 rokov, cize ona to musela citit ako dost velky rozdiel. Nie jak dnes, ked ma 20-rocna deti, tak ju skritizuju, ze je nezodpovedna, tak skoro kazdy ma deti neskor. Ked rodic vychovava normalne a rozumne, tak dieta nema preco mat komplexy, resp. si tieto veci poriesi v sebe a pochopi ich normalne a nebude vyplakavat vkuse. Nic v zivote nie je dokonale, kazdy sa musi vyrovnat aj s nevyhodnymi strankami svojho zivota, nic nie je dokonale. Autorka, hlavne neber ohlad na nazory ostatych, ale sa zariadte podla seba. Je to vas zivot, vy sa musite rozhodovat. A hoci aj risknut. Kolko matiek aj lutuje, ze mali deti, ale predsa len to zvladnu, sa o ne postarat. Tak nech nerobi rodina paniku. A prave kvoli veku uz ked, tak treba mat dieta teraz, lebo o 5-10 rokov sa uz vobec nebude dat. Este mas dobry vek. A to som ja vzdy preferovala, ze deti cim skor, idealne na 18 rokov, lebo sak cim skor tym lepsie. Ale samej mi to ani zdaleka tak nevyslo, zivot zariadi niekedy namiesto nas. Treba brat, co nam dava a neplakat nad rozliatym mliekom. A nebat sa zit.

abbey1
16. mar 2025

@okseen Človek môže umrieť v akomkoľvek veku. To je taký argument ako. Moja sestra zomrela mladá a zostali tu po nej 2 malé deti.
Ty si si prečítala článok jednej nestabilnej osoby a na základe neho hodnotíš životy ďalších ludi.
Detstvo a dospievanie dieťaťa je ovplyvnené tým, akí sú jeho rodičia a nie faktom koľko majú rokov. Všetko je to vysoko individuálna záležitosť.

okseen
16. mar 2025

@abbey1 staré vajca a spermie ovplyvňujú aj rôzne poruchy u detí a to je realita a fakty. Takže to ze žena otehotnenie aj v 50 neznamená že je to vyhra

okseen
16. mar 2025

@okseen a vo vyššom veku už nemusí ani otehotnieť.

natiblaskova
17. mar 2025

Stará? Moja mama rodila v 43. Poznám kočky čo proste dozreli na dieťa neskôr a proste mali deti až v 36 aj v 39... A sú úžasné mamicky ☺️

zazka666
20. mar 2025

A majú pravdu. V dnešnej dobe mať dieťa je hazard. Ja by som už do toho nešla keby som mala možnosť zmeniť to rozhodnutie.

andymady
23. mar 2025

V 39 sa mi narodil synček ❤️❤️❤️. Kašli na ľudí a predsudky. Pokiaľ si zdravá, určite všetko dobre dopadne. Hlavne sa už nikomu nezdôveruj a nikoho nepočúvaj. Je to váš život. Určite budete skvelí rodičia. V takomto veku už viete, že to dieťatko chcete, nie že sa " pritrafilo" a ste rozumovo aj po stránke zabezpečenia inde. Viete mu dať oveľa viac ako 20 roční. Prajem veľa šťastia!😊❤️

andreso28
23. mar 2025

Ak sa o ľudí v rodine staráš a venuješ im čas, možno sa ozýva egoizmus, že oni už nebudú priorita.
Ľudí v práci nemá čo zaujímať, či a kedy chceš dieťa a môže ti byť absolútne jedno, čo si kto vlastne myslí. Žiješ svoj život.

andreso28
23. mar 2025

@zazka666 v čom je dieťa hazard? Keď dvaja dospelí chcú dieťa a sú na to mentálne pripravení, tak smelo do toho. V tomto prípade, ak autorka tak dáva na názor ľudí okolo, tak nech to radšej nerobí.

Strana
z4