icon

Rodina má odhovára od dieťaťa

10. mar 2025

A partnerom už túžime po vlastnom bábätku. Samozrejme budeme sa aj brat ale ide o to,že keď sme to povedali pred rodinou odvtedy mi stále vypisujú či som normálna. Že mám s tým prestať. Nemám na dieťa. Že sa neviem postarať sama o seba nieto ešte o dieťa,že ho zabijem. Odvtedy neustále plačem. V práci mi zas rozprávajú,že som na dieťa stará či mi preskočilo a ja som z toho zúfalá.
Nájdem pochopenie aspoň u vás?

kiki68
10. mar 2025

@domka222 podla popisu autorky ta rodina nebude uplne v poriadku,lebo maju normalne zazemie, asi fun da mental…

bielasovicka
10. mar 2025

Véd v úvode píšeš ze máš partnera, a budete sa brat. A teraz je to už manžel? Autorka, prečo neodpovies na otázky ktoré sa tu ženy pýtajú? Ja neviem, či si ty tak trochu nevymyslas 🤔

anna777115
10. mar 2025

Tieto, imaginarne temy....

alica110
10. mar 2025

@anna777115 Ty si asi mala šťastie na normálnu rodinu, preto ti to príde neuveriteľné.
Takéto rodiny ale existujú, mohla by som knihu napísať.

bielasovicka
10. mar 2025

@kiki68 a hlavne neodpovedá na otázky. Podľa mňa tu niečo nesedí.

jaskolka
10. mar 2025

Autorka,a máš nejaké vážne diagnózy? Lebo neviem si predstaviť, že by len tak rodina začala hovoriť,že "nemáš na dieťa a nedokážes to"
Z akého dôvodu by to hovorili? Je veľa ochorení, ktoré môžu byť potencionálne rizikom pri tehotenstve či neskôr pri starostlivosti o dieťa,ale veľa z nich sa dá liečiť aj fungovať s nimi .

Ja napríklad mám Tourettov syndróm, ktorý môže byť aj dedičný, zároveň ho gravidita môže zhorsit,ale nikdy mi nikto nepovedal,že na dieťa nemám.

janickacrazy
10. mar 2025

@jaskolka no len ty máš asi normálnu rodinu. Napríklad moja známa prišla o dieťa, potom sa im dlhodobo nedarilo, otehotnela ako 42-rocna a jej sestra je vkuse hovorila, že to nemala v tom veku, že už je stará, že dieťa môže byť choré a podobné bludy celé tehotenstvo. Hovorila to aj iným ľuďom, vrátane mňa. Úplne som bola v šoku, vôbec jej to nepriala. Dieťa sa narodilo zdravé, donosene. Niektorí ľudia sú fakt mimo.

martul
10. mar 2025

Len ja sama mám také tušenie, že nám autorka niečo zatajuje? Ak vôbec, tak odpovedá len účelovo, na dôležité viackrát opakujúce sa otázky nič.

tenerifka
10. mar 2025

Autorka, co riesis? Mi prides ako nesvojoravna, fakt. Tak mali ste gule zaobstarat si krasny novy dom, mate skvele platenu pracu, a ty riesis, co povie babka ci rodina? Ved sa da predpokladat, ze ked spolu zijete, tak spolu aj sulozite a ak ste zabezpeceni a idete sa brat, tak je logicke, ze dieta bude na rade conevidiet. A ak je to uz dlho a nic, tak na kliniku a vysetrit najprv muza, a potom teba. Leno tik-tak, tik-tak…..

unicornlady
10. mar 2025
miadi
10. mar 2025

@jaskolka ludia toho nakecaju to este nic neznamena . Ja ked som chcela ist zit mimo Svk kopec ludi mi vravelo ze Podla nich na to nemam ze som taka moc makka jemna a placha a bohemska neprakticka a Neviem aka .. ako ma mali oni zaskatulkovanu v podcenujucej verzii ich predstav o tom aka som nie velmi blizko k realite. A zila som rozne po svete co by oni mozno nedali.. Clovek sa ma sam poznat najlepsie a zit Podla svojich predstav nie Podla predstav druhych.

domkakvet
10. mar 2025

Urob to tak ako to ty citis a ak si s priatelom rozumiete.

hefo
10. mar 2025

@patta89 Ono hlavne tieto reči babky&spol. nemajú s kresťanstvom čo do činenia, to je len (ak v tom nie je niečo viac, čo sa tu nespomenulo) v zásade povera, kde slovo "Boh" slúži na akési zvýšenie váhy toho výroku.

koniarova
10. mar 2025

Tak priateľ, či manžel?

svetlonos
10. mar 2025

Prečo ti píšu, že nie si schopna postarat sa ani o seba toboz o dieta?
Mas nejakú dg s ktorou sa dá existovať ale s dietatom by to iz bolo o inom?
A inak ak ti nič nie je ta ich všetkých vospolok posli do .... !
Mam krátko po 40tke, som 3 x tehotna, najstarší ma 5 rokov. Ziadne ze stara.
Možno sa vám nedarí len kôli stresu. Neskončil stres, okamzite som otehotnela. Neries rodinu, pokial ma neoprávnene keci. Síce nemas iz 20 ale tak nie kazdy stretne správneho partnera ako mladý.

taktotedanie
10. mar 2025

Ja si uprimne myslim, ze zakladne info autorka v prispevku zatajila a aby z toho vysla “ v dobrom” svetle
A evidentne niekde je problem

bielasovicka
10. mar 2025

@taktotedanie presne som chcela písať to iste. Lebo to, že jej hovoria ze sa nebude vedieť postarať o dieťa, ani o seba, a tieto veci, to pre niečo hovoria. Určite majú nato nejaký dôvod. Človek len tak také niečo nehovorí 39 ročnej žene. Autorka niečo za mlčala a nepovedala celú pravdu.

mizoko
10. mar 2025

Tak si konečne choď vyhodiť z kopýtka. Kúp si krásne a drahé šaty aj topánky choď na kozmetiku,kúp si predražený make Up, šperky - konečne si dopraj. A nech to vidia a kľudne ich aj ebne ....konečne si začni vážiť sama seba.

blonde_bella
10. mar 2025

Dievčatá pamätajte, bez vetra sa ani lístok nepohne....
Rodina ju ako tak pozná, vie....
Sem môže napísať hocičo...reálne nikto nevie , či je to pravda...

tenerifka
11. mar 2025

@miadi aj tebe? Mne hovorili, ze ma moj buduci manzel preda na organy😂🙏🤦‍♀️🙈

miadi
11. mar 2025

@tenerifka
Na organy ze Predam ja mm vravel Moj svagor muzovi este na zaciatku vztahu ked isiel prvy krat na Svk si spomenul na film Hostel 🙈

mantilka
11. mar 2025

Predovšetkým sa zoberte, keď si veriaca. Dieťa patrí do manželstva. Muž má prejaviť najprv, že si ženou jeho života. Máš dosť rokov na to, aby si nenechala so sebou mávať ako s handrou. Sú aj také prípady, že stará si urobila dieťa v domienke, že si ju vezme...a ostala sama aj s dietatom.
Keď nemáš psychické ani fyzické zdravotné problémy je to ešte vek na dieťa.

prasiatko30
11. mar 2025

Ty si rodina s tou co jej prikazuju aby sa vratila domov a starala sa o starych rodicov? Jak cez kopirak

rayla
11. mar 2025

Autorka, nepísala si tu už niekedy v minulosti? Len tá kocka priznala aj vážny diagnózu vtedy.. nie si odkázaná na starostlivosť rodiny?

ahhola
11. mar 2025

@rayla aj 2* podobna storka, akoby jej dochádzalo, ze uz "nestiha" a vinnik bude rodina🤔

ghoul_
11. mar 2025

Ja nechcem byť zlá ale to je dosť rokov na prvé dieťa. Ako sa ty rozhodneš je len na tebe, poraď sa so svojím gynekológom že čo a ako - to bude najlepšie.

lauricka
11. mar 2025

Ak ste vyspelí ľudia, ktorí sú zabezpečení a dokážete poskytnúť dieťaťu, čo potrebuje a chcete ho mať, tak treba hneď, nečakať, keďže máš 39. Nerozumiem reakciám okolia, nič si nám o sebe nenapísala, ťažko sa potom vyjadriť, či sa tak správajú kvôli niečomu oprávnene. Ja by som už teraz do tohoto svinského sveta už asi dieťa teraz priviesť nechcela, mám neskutočný strach o tie, ktoré už mám, že čo ich tu čaká, tie už sú na svete. Teraz už by som na to ani gule nemala. Ale ak po tím túžite, môžete to skúsiť.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
bielasovicka
12. mar 2025

Mne aj ta úvodná 1.veta je zvláštna. Ze už túžia po "vlastnom" bábätku. Prečo to slovo "vlastnom"? Majú nejaké nevlastné? Ale asi sa už nič nedozvieme lebo autorka sa odmlčala.

majkaalexia
12. mar 2025

@deti95060810 robíte z nej ako keby bola najmladšia na dieťa je stará už ale určite si zaslúži mať aspoň jedno dieťa