icon

Rodina si z nášho domu robí sklad

25. aug 2025

Pred vyše rokom sme sa presťahovali z bytu do nášho vysnívaného domčeka… najprv to začalo nevinne, odložili si k nám do garáže, na pobalí zopár veci ktoré neopouživájú tak často… ok beriem, veď v byte sme si pomaly ani my nemali kde dať veci 🙂 potom nám domov začali znášať kvety, sošky a iné lapače prachov ktoré pred tým mali vo svojich príbytkoch… ok, beriem aj kvet… ale už toho začalo byť príliš, čo sa im nehodí tak to znášajú všetko sem, ja mám doma plno škaredých kvetov, kopu veci na povale, staré pneumatiky ktoré už nepoužívajú !!! Staré obliečky a neviem čo všetko…. Ako týchto ľudí (rodinu) slušne odbiť? Či mám nadrzovku vyhodiť všetky kvety ktoré sa mi do interiéru nehodia? Podotýkam že to niesu drobné fialky ale veľké kvety typu monstera, fikus atď… vždy povedia že veď aby to oživilo ale ja to reálne nemám kde dávať, batoľa sa mi v zemine hrabe, sada na to prach a zavadzia to…
Nechcem byt neslušná ale už mi ti vadí. Proste bez opýtania prídu s naloženým autom a ešte mi v domácnosti robia bordel… a ešte si idú aj vyberať čo kde bude, toto alebo toto nebude na povale ale v garáži! A naopak

vilma7
25. aug 2025

Dovolia si len toľko, koľko im dovolíte vy s manželom.

katies0410
25. aug 2025
@anonym_autor

@rozculena veľká brána aj branicka sa dá jednoducho otvoriť - okolie sa momentálne cele prerába čiže je ľahko sa dostať na pozemok

@anonym_autor prosím ťa, kde bývaš. Prídem im to vysvetlit. Normálne som sa vytočila a mám nutkanie to poriešiť za Vás😂

kikushaa
25. aug 2025

Obvolat tych ci tam maju nejake hodnotnejsie veci - pneumatiky atd. Dat im termin dokedy su po to maju prist - ak nepridu dovi ide to na zberny dvor na ich naklady. Ostatne prkotiny vyhodit. Zatresit to reorganizaciu garaze a dovi!

deedol
25. aug 2025

urobila by som velke upratovanie a vsetko, co nechcem, by som vyniesla na dvor alebo niekam do garaze. potom by som urobila par fotiek a poslala rodine, ze ak o nieco maju zaujem, nech si do par dni po to pridu, inak vyhadzujem. a vyhodila by som.

betulinka1
25. aug 2025

@anonym_autor pekne by som ked pridu kazdemu nabalila do auta co je jeho. Kvety rozdaj po kamoskach, nafot a daj na Fb, ze darujes alebo vyhod. Podla toho co sa ti chce. Kludne aj vylož pred dom a napis tam, darujem. Neboj zmizne to. Povedala by som, ze ten kto sem donesie nejaku vec, tomu beriem kluce. Sošky, tie letia hned do kosa u nas. Nezamýšľam sa nas tym od koho su. Mam jedinú ale tu mi doniesol syn. Casom sa stráca z oci a zmizne aj ta uplne. Nedaj sa !!!

evcagabi
25. aug 2025

Akurat tento vikend ideme vypratavat izbu, kam mozeme doviezt nepotrebne haraburdy? 😅 isto by sa vam to zislo 😅😅

anonym_78d2fd
25. aug 2025

Vysmejú vás? To vážne? No tak keď s vami jednajú ako s nesvojprávnymi asi ste ticho. Ja by som sa zasmiala tiez, ale s dodatkom ze áno vážne sú tie pneumatiky už na skládke HA HA HAA, hneď vedľa toho 2metroveho fikusu a tých (doplň si). V prvom rade musíte začať svoje slovo aj dodržiavať, inak to nemá váhu a ste na smiech. Takze zahtra zavolaj, ze tie veci ti ZAVÁDZAJÚ, ty ich NEPOTREBUJES a teda v stredu IDÚ NA SMETISKO. A spravte to! Keď najbližšie prídu a budú sa cudovat kde sú tie veci, iba vecne odpovedzte ze veď sme vam hovorili. Takto opaľovať dokola a najbližšie už príde svorka maximálne s kolacmi k obedu.
Môj otec mal tendenciu zo začiatku robiť to iste, nosil veci ze to mám použiť/odlozit- chytila som, vyhodila a povedala ze si už neprosím, ze je to v kosi. Neveril, tak keď došiel neskôr zase s nejakými nepotrebnými knihami, chytila som ich, pozrela ze nechcem a pred ním hodila do nasho smetiaka. Tie knihy neprešli ani za prah domu. Vieš aky bol naštvaný a urazeny? Ale tri dni prešli, on sa odrazil a odvtedy si už radšej všetko berie alebo mi u nich doma iba ukáže či nechcem nieco a keď nie tak skončila debata.

som_realistka
25. aug 2025

My sme sa sťahovali a svokor nanosil do domu všetky staré veci, postupne som to likvidovala, keď ma nevidel. Jediné pri čom ma prichytil bolo keď som niesla na zberný dvor televízor, taký starý čo mal ešte veľký zadok ak si niekto pamätá. Už len tak tak išiel obraz ale zvuk bol dobrý 🙂🙂🙂, dostala som hubovú polievku, že som rozhadzovačná, a že to mám dať opraviť, a takto nebudem mať nikdy nič, keď vyhadzujem dobré veci.

miuska21
26. aug 2025

@anonym_autor ty kks, ja sa čudujem ze toto dovolíš.
Pekne by som im povedala, mate na to týždeň aby si to popratali inak by som všetko vyhodila.

casavina
26. aug 2025

Človek, ktorému som na posmech by u mňa už nemal miesto! Treba im nastaviť hranice a dodržiavať ich!

maryetta
26. aug 2025

Fakt ze nie si sklad. Ja nedrzim ani doma svoje veci co nechcem. Nieto este cudzie.

minenkaa
26. aug 2025

A toto je skvelý príklad ,keď človek chce byt stále milý
Minule tu bolo a stále je ,ako sa mame k svokrovcom stále pekne chovať a aj k rodičom ,ano slusne s pevne stanovenými a neprekracujucimi hranicami
Vždy a stále treba mať v hlave na prvom mieste len a len vlastne dobro a až potom sú na rade ostatní a ti nie je sebectvo ,ale väzenie si samého seba

drobcek100
26. aug 2025

@anonym_autor Keď to odvezies na zberný dvor, ešte za to zaplatíš.

lauricka
26. aug 2025

@anonym_autor tak to je dosť drzá rodina, to je kto, preboha? Nie, nepotrebujem kvety, ďakujem. Nie, prepáčte, nemám miesto pre ďalšie veci. Prosto normálne povedať, že si to neprosíš. Neviem si predstaviť, že by mi toto niekto robil.

martin96321
26. aug 2025
@natalka13

Ja som slusne vlastnemu dietatu "vyhodila" veci. Niesom sklad.
Jedine co som ochotna skladovat su veci ktore realne vyuziva - lyze, stan spacak...

@natalka13 Mne dala zena vrecia so" sezonnym" oblecenim nech dam do garaze,lebo sa to zide. Najprv dve a potom este asi sest. Vela veci este z cenovkami...........Rovno putovali do prvej osady. Tolko radosti som davno nevidel)))

martul
26. aug 2025
@anonym_autor

Dakujem za reakcie a presne aj toto som čakal. Ja viem, že vám prídem že som nesvojprávna a neviem aká aj s manželom… začalo to nevinne, chceli sme pomôcť nech si rodina má kde odložiť veci, veď predsa sme aj my mali maličký byt a nezmestili sme sa (veci sme tak či tak pekne vyhadzovali). Lenže či spravíte keď prídete domov, a nájdete svorku na záhrade ako si presádza kvety a že to sa mne zíde do spálne? 😂 akože ja teraz už vravím nie, ďakujem, ale čo s tým zbytkom? Napríklad také pneumatiky nevyhodím len tak. Už aj manžel hovorí že my nie sme sklad ale oni nás akurát vysmejú… neberú nás vážne a nevieme čo mame robiť . Naozaj objednať kontajner a vyhodiť to?

@anonym_autor aký kontajner preboha?! Ešte ten platiť?! Každú sobotu čo sa dá pekne naložne do auta alebo fúrik, káričku, hocičo a zaneste k nim.

margotka17
26. aug 2025

@anonym_autor kvety daruj do rôznych inštitúcií, do banky, poisťovne, kostola, firmy..... A na ostatné kašli, rovno povedz, že nech si svoj bordel upracú, že tam nechceš skladisko.

simca06022011
26. aug 2025

@anonym_autor nechces byt neslusna? mozem ti doniest auto smeti na dvor?
Vsak nech si to skladuju inde... rozoslala by som dotycnym spravu, ze mate u nas odlozene veci do 30.9. si ich pridite vziat. Dakujem. Ak tu nieco ostane vyhadzujem. Moj dom nie je skladisko. Nehodi sa mi kvet/nepaci sa mi, nie dakujem neprosim si. Sosky a somariny nech si nechaju u seba. Ze chapem, nemali sme kde dat v byte, tak si tonechas nanosit do domu? :D ako toto je top co tu citam v poslednej dobe..

simca06022011
26. aug 2025

kvety odfot na lokalny FB kto chce nech si pride zobrat, ak nevies ich ty dat do poriadku a skraslit, tak im bude hocikde lepsie. Ak sa nik nenajde, tak bohuzial kompost.
Aky kontajner chces objednavat? pneuamatiky vezmu, vygoogli, to ttreba na zberne miesto odviezt (servisy, pneuservisy a pod tiez to beru). Vies co stoji kontajner? zvysok vyhadzuj postupne ak teda si to nerpidu vziat. Ja to normalne hadzem postupne do kontajnera bezneho.

A o tom, ze ti tam hocikto chodi? vies.. ja som davala rodicom kluce, ze tu vam davam kluc ak nieco surne bude treba alebo sa nieco stane. A to je vsetko. Zavolaju a nebehaju sem ako chcu, hrat nech sa hraju inde. Je to moj dom, moje sukromie. Zamkynanie brany si vyrieste skor ako smeti. A razne proste povedzte, ze si nezelate aby vam veci nosili. Pride s haraburdou, pri odchode jej/jemu to strcim do ruky ze si to berie so sebou. A kludne nech sa urazia. A rovnako si moze svokra sadit veci u seba doma a uz ked vidim, ze nieco robim, tak by som ironicku poznamku o tom, ze dufam ze si toaj berie so sebou utrusila. A take ze by sa mi hodilo do spalne... moja svokra bola v nasej spalni raz, ked sme jej ukazovali dom. Nik sa ani neopovazi nam len tak behat po dome..

simca06022011
26. aug 2025
@martin96321

@natalka13 Mne dala zena vrecia so" sezonnym" oblecenim nech dam do garaze,lebo sa to zide. Najprv dve a potom este asi sest. Vela veci este z cenovkami...........Rovno putovali do prvej osady. Tolko radosti som davno nevidel)))

@martin96321 by sme sa rozvadzali velmi rychlo :DDD

rozculena
26. aug 2025
@drobcek100

@anonym_autor Keď to odvezies na zberný dvor, ešte za to zaplatíš.

@drobcek100 platí sa iba za stavebný odpad

martin96321
26. aug 2025
@simca06022011

@martin96321 by sme sa rozvadzali velmi rychlo :DDD

@simca06022011 Aj ona by pindala,keby vedela)))) ale prve dve vrecia vyse roka nepytala naspat. Len rozmyslala kde dala niektore veci a kupila druhe.

macamata
26. aug 2025

Ahoj. Presne toto poznám i ja. Ono som sa musela smiať "Si nesvojprávna? Veď im to povedz atď." Im sa ľahko píše keď to nemajú doma. Som rozvedená a peňazí nieje veľa no a tak mi zvlákajú čo už nechcú, nepotrebujú. Povedz,že to nechceš a si tá zlá a nevďačná. "To máš toľko peňazí na nové?! " Keď sa to nedá rozumne, predaj. Ponúkni na Bazoši alebo tak. Keby na to prídu tak sa ti to nehodí a keď ti chceli pomôcť a je to nezištná pomoc tak za peniažky čo dostaneš si kúpiš to čo sa ti hodí. Horšie je to u teba, že si to tam LEN schovali. Povedz im teda,že i VY miesto potrebujete a preto ste robili toľko odkladacieho miesta lebo ho VY POTREBUJETE. Že mali pri návrhoch povedať a prispieť na stavbu keď toľko miesta potrebujú. Že nejde len o jednu,dve skrine čo oni zaberú ale ďalší z rodiny ktorý majú ten istý nápad U VÁS to schovať. A kvety? Povedz,že sa o ne nestíhaš starať a chradnú. Máš iné veci na starosti,že máš malé dieťa a predsa nechcú aby si toho chrústika i nimi milovaného pre ich kvety stále napomíňala. To snáď príjmu a nebudú sa hnevať. Veď i ty myslíš na ich dobro( alebo aspoň na život ich kvetov😉
Držím palce✊😊

zoe111
26. aug 2025

@anonym_autor ty si blbá? Všetko vyhoď a hotovo! Tvoj dom, nech si to nosia na smetisko a keby prišli s naloženým autom, tak hneď na prahu ich pošli kade ľahšie. To fakt nemyslíš vážne, že ti niekto rozkazuje, že ich haraburdy budu v garáži, alebo na povale!? Vôbec im nedovoľ nič nosiť!

zoe111
26. aug 2025
@macamata

Ahoj. Presne toto poznám i ja. Ono som sa musela smiať "Si nesvojprávna? Veď im to povedz atď." Im sa ľahko píše keď to nemajú doma. Som rozvedená a peňazí nieje veľa no a tak mi zvlákajú čo už nechcú, nepotrebujú. Povedz,že to nechceš a si tá zlá a nevďačná. "To máš toľko peňazí na nové?! " Keď sa to nedá rozumne, predaj. Ponúkni na Bazoši alebo tak. Keby na to prídu tak sa ti to nehodí a keď ti chceli pomôcť a je to nezištná pomoc tak za peniažky čo dostaneš si kúpiš to čo sa ti hodí. Horšie je to u teba, že si to tam LEN schovali. Povedz im teda,že i VY miesto potrebujete a preto ste robili toľko odkladacieho miesta lebo ho VY POTREBUJETE. Že mali pri návrhoch povedať a prispieť na stavbu keď toľko miesta potrebujú. Že nejde len o jednu,dve skrine čo oni zaberú ale ďalší z rodiny ktorý majú ten istý nápad U VÁS to schovať. A kvety? Povedz,že sa o ne nestíhaš starať a chradnú. Máš iné veci na starosti,že máš malé dieťa a predsa nechcú aby si toho chrústika i nimi milovaného pre ich kvety stále napomíňala. To snáď príjmu a nebudú sa hnevať. Veď i ty myslíš na ich dobro( alebo aspoň na život ich kvetov😉
Držím palce✊😊

@macamata tu sa už netreba vyhovárať na dieťa a vysvetľovať im že to, alebo tamto... Je to ich dom, ona sa nemusí nikomu spovedať a chodiť okolo nich po špičkách. Je to jej dom, nechce to a hotovo!

anonym_89a5f4
26. aug 2025

Netreba si davat servitku pred usta. Daj im deadline do akeho datumu si maju po veci prist. Ak si ich do toho datumu nevyzdvihnu, koncia v kontajneri. Najlepsie je si to naplanovat na datum kedy vo vasom bydlisku privezu tie velkoobjemove kontajnery kde to mozes vsetko vyhodit. Kvety daruj.

priscilla07
26. aug 2025

Kvety podarovať cez napr Bazoš, su to živé tvory. Ostatne im nabaliť späť alebo podarovať, odniesť do osady atď. Pneumatiky stare používam ako vyvýšené záhony. Dajú sa pekné namaľovať, nevyzerá to zle. A samozrejme zakázať aby ti robili z domu sklad nepotrebných veci.

simca06022011
26. aug 2025
@priscilla07

Kvety podarovať cez napr Bazoš, su to živé tvory. Ostatne im nabaliť späť alebo podarovať, odniesť do osady atď. Pneumatiky stare používam ako vyvýšené záhony. Dajú sa pekné namaľovať, nevyzerá to zle. A samozrejme zakázať aby ti robili z domu sklad nepotrebných veci.

@priscilla07 Tento trend davat si pneumatiky kade tade po zahrade som videla, aj som o tom citala a nechapem teda.... "Vzhľadom na obsah ťažkých kovov a iných znečisťujúcich látok pneumatiky predstavujú riziko vyplavovania toxínov do podzemných vôd, ak sú umiestnené vo vlhkých pôdach".. mnam mnam... okrem toho si mozes zahradu rovno mikroplastami zasypat, kedze aj pneuamtiky velmi podobne zlozky -len gumene.. do pody a do vody atd... Pneumatiky treba dat riadne zrecyklovat a neskladovat. Okrem toho na slnku smrdia, co teda mne prekaza (inym nemusi chapem). Vyuzivaju sa recyklovane na kadeco, len treba si rozmysliet kde v akom prostredi, ci na sportove nacinie, alebo hojdacky a pod.

bomba36
26. aug 2025

Už to tu určite padlo x-krát
1. Už keď ti to budú nosiť, otoč ich vo dverách - ak nepomôže tak:
2. Daj im deadline - do 5/10/15 kalendárnych dní si to vezmeš, inak to vyhodím, ak nepomôže, tak:
3. Bazoš, FB - darujem sa odvoz, ak ešte niečo ostane, tak
4. Vyhodiť, ak je to veľké tak u nás v obci sú cca 2x do roka kedy aj velkoobjemový odpad môžeš dať ku kontajnerom a zvážajú ho bezplatne, možno to máte tiež.

A niečo mi vraví že si si prišla len ponadávať lebo do očí im nepovieš nič a budú ti to nosiť ďalej.

anonym_5c1aa9
26. aug 2025

@anonym_autor tebe v destve vyrezali jazyk? Normalne im to zbal do tasiek, kvety by som vyhodila a tvrdila, ze proste zdochli, pri najblizsej navsteve povedz ze si robila poriadok a toto nepotrebujes nech si to pozru, co chcu nech si beru a co nie rovno hadzes do kosa a mezaujima ta nic ostatne a dalej by som s tymi ludmi ani oen nedebatovala a povedala, ze vy nieste skladisko a mate dost svojich veci bodka, dovidenia