icon

Rodinné návštevy cez sviatky

17. dec 2022

Čochvíľa sú Vianoce a rodina sa stretáva. Ja s manželom žijeme v zahraničí, prídeme na Vianoce k našim. Na druhý deň sú návštevy so širšou rodinou t.j. babka, dedko, tety, ujovia, sesternice, bratranci ...
Ja tieto návštevy neznášam. Nemám rada ani svoju babku, robila vždy rozdiely medzi mnou a mojimi sesternicami. Nemáme spolu vzťah, nič k nej necítim. Najradšej by som tam nešla, manžel hovorí, že na tú chvíľu sa mám premôcť, mama tá na tom trvá, že musíme, že ako by to vyzeralo. No ja už mám teraz nervy, stresy..
Do toho majú uštipačné poznámky niektorí členovia, narážky atď..
Išli by ste alebo povedať na rovinu, že nie..?

Strana
z3
irusa
19. dec 2022

@evamarek77 máš pravdu..každý rok to prežívam nanovo. No keby si zažila to peklo ako ja minulý rok. Možno by si zmenila názor.

jaond19
19. dec 2022

Nesla by som. ak si roky ako dieta trpela, nie je dovod na pokracovanie v dospelosti. Ziadne take ze zo slusnosti, ked oni ju nemali a zrejme ani nemaju... tu nejde o pomstu, ale o tvoj kludny zivot. Nerob nic, co ti robi zle.

jaond19
19. dec 2022

@gabrielamodrykonik toxicky nazor.... tak ona bola svojim sposobom obetou, ale ma sa premahat, aby vinnici boli stale spokojni.... preboha. a este ze ma nespracovane komplexy.... tak si ich ma spracovavat popri rodine ktora sa po nej vozí, hej....

autor
19. dec 2022

@jaond19 Ja ich kašlem, ale stále ma to štve a to neskutočne.

autor
19. dec 2022

A pozerať sa na to, ako budeme jesť len to, čo chutí sesternici...na nás nezáleží, len na nej. Ona nechce v zemiakovom šaláte mrkvu a uhorky, tak bude len šalát s hráškom. Ona nechce také koláče, tak budú také... A mohla by som pokračovať. Ale ono je to jedno, nepôjdem tam.

keralas
19. dec 2022

Necitala som diskusiu ale ja uz som vyrastla z toho: akoby to vyzeralo... a co si druhi pomyslia. Uz som prestala chodit na stretnutia s ludmi, ktori ma nemusia a ja ich. A neriesim ich. Odmietnut sa da ja slusne a podakovat za pozvanie. A stretavam sa s tou castou rodiny, ktora sa na mna a moju rodinu tesi. Prestala som posielat na vianoce pozdravy ludom, ktori mi nikdy neodpisali ani nepodakovali ani ich to nezaujmalo. Zacala som sa venovat viac sebe, vlastnej rodine a ta cast rodiny ktora ma nemusi sa jednoducho nestretavame. Brat, ktori zije dlhodobo v zahranici robi to iste. Pride, veselo sa stretne iba s castou rodiny a s tymi ktorich nemusi, s tymi sa jednoducho nestretne. A veselo zase odcestuje. Nic nerobi na silu a vsetci to respektuju.

autor
19. dec 2022

@keralas To u nás sú také ceremónie, že až. Aj otcovi to vadí, on ani nejde na tie návštevy, hovorí, že chce mať tie tri dni svätý kľud a nie behať po návštevách len preto, lebo sa to akože patrí. Babku tiež nemusí. Ja s mužom prídeme teraz po pol roku , tak že musíme, že ako by to vyzeralo, že sme prišli na sviatky domov a ani neprídeme pozrieť rodinu. Na nervy. Ešte babke kúpila akože v mojom mene darček, to ma vytočilo neskutočne.

pink_lady
20. dec 2022

Na Vianoce sa máš cítit prijemne, pohodovo a nekazit si ich neprijemnostami.

anetka34
20. dec 2022

Ja som to tiež dlho riešila ale so svokrou, tiež robila rozdiely pri vnúčatách a mňa nemala tiež rada. Prežívala som to, teraz už nie, nejako tam cez Vianoce chvíľu obsedím, väčšinou sa nezapájam do žiadnej debaty, nič nejem, lebo už aj to bolo, že som zjedla čo mohla jej dcéra mať. Horšie je, že musím strpieť návštevu švagrinej, ona ma nemá rada, ja ju nemám rada ani muž veľmi nemusí jej návštevu a nepovie jej. Všade sa mi kutre, vraj ide prerábať a chce vidieť aké hlboké mám skrinky v kuchyni, tak otvára úplne všetky dvierka. V kúpeľni mi kutre keď ide na WC, vadí mi to, ale to je na mužovi aby jej povedal, je to jeho sestra. A tiež mám z toho nervy, že ju tu musím trpieť. Ja k nej nechodím. Nebýva tu a k sebe nás nepozve. Ale k svokre idem z povinnosti no správam sa ako som písala.

gabrielamodrykonik
22. dec 2022

@jaond19 vas nazor je toxicky. Neviem co uz viac moze byt toxicke ako to, ze citim nenavist k vlastnym clenom rodiny, ktori o tom ani nevedia, dokonca este aj cez vianocne sviatky, nic s tym nerobim a zatahujem do toho aj dalsich clenov rodiny preboha. A nepise, ze by sa niekto v sucasnosti na nej vozil, vsetko co citi vyplyva z jej minulosti. A svoje komplexy z minulosti si nema liecit u svojej rodiny, ale minimalne u psychologa. Pretoze ako som aj jej napisala, takymito negativnymi emociami ublizuje v prvom rade sebe.

loginexistuje
22. dec 2022

ostan doma s otcom babke nech si ide mama sama

jaond19
22. dec 2022
autor
22. dec 2022

@gabrielamodrykonik Je to minulosť aj prítomnosť, ja vnímam tie rozdiely do dnešného dňa.

Strana
z3