icon

Rodinné problémy

liuska1992
19. jún 2023

Ahoj potrebujem vediet váš názor. Byvala som u rodičov,otec vždy ked pil tak sa s nami hádal,nemá rád môjho manžela.Vzali sme hypo a odstahovali sme sa nábytok a všetko co bolo v ich dome bol môj tak som si vsetko vzala.Ostal im prazdny byt.Vzala som ich ksebe kym si dajú vsetko doporiadku.Zacali hádky aj v mojom dome ale medzi mamou a ním . Keďže mám malé deti nedovolila som aby zjapali pred nimi.Otec opyti sa samozrejme nedal a pustil sa aj domna.Bolo neskoro večer,nebolo s ním rady zavolala som polícii nech odíde z môjho domu.Kedze bola vonku zima a on sa posadil a spal za mojim domom sla som poňho bolo mi ho ľúto som taká citlivka.Bolo dobre ked bol triezvy.Potom sme sa zase pohádali a odišli obaja domov.Dali si doporiadku ale.nie celkom ten byt.Otec pracoval ale zili biedne.Kedze ich zivot je oco sa opiť a hádky, mama zas kupovať si hlúposti.Zomrel mi brat v 17 asi preto su taký neviem ale aj pred bratovou smrtou sa hádali.Nezaplatili elektrinu a mama to vyuzila a citovo ma vydierala nech ich vezmem späť ze nechce byť v tme plakala prosila.Vzala som ich zase pol roka bolo dobre a z doteraz.Otec vzal vystupz práce. Hádky medzi nimi su koli ženám mama žiarlivá vzal výstup asi zo 4 zamestnaní. Dostavali teraz 70 eur ona mi dávala 25 a otec celý ten porok tych 70 prepil ani len deťom nič a to som ich ja živila. Pred vcerom dostal 150 eur 50 okamzite prepil.Zo zvyšných 100 chcel aby som mu objednala dotykový mobil a zvyšok že mi dá.(najlacnejsi mobil cca 80eur)cize by mi dal mozno 15 eur.Tak som to odmietla.Siel z nova dokrcmi a opil sa.V ten deň teploty,ked prisiel tak som sa ho opytala naco išiel do krčmy, nech si ide lahnut a ziadne hadky lebo je maly chorí. Zacal na mna kricat silno ma strcil a nadával tak som ho schmatla a vyprevadila von z dvora.Zacal vrestat aj na ulici vsetci susedia vyšli von.Pustil sa aj do susedky musela som zase volať polícii.Isiel domov mama zostala u mňa.Za vsetko moze ona.Teraz je doma sám nemá čo jesť teta mu nesie jedlo.On stále pije a bojím sa.aby si neublížil.Mam výčitky ak sa zabije bude to moja vina lebo som ho vyhodila.Mama stale hovorí nema co jesť on sa zabije.Vola ju domov ona nejde.Chce byť primne ma tu pohodu.Ale ona ma vyprovokovala stále do mna hucala,vyhod ho len pije a hada sa somnou.Vybuchla som a teraz chce aby som to olutovala tak to naznačuje.Ale manžel ho uz nechce u nás.Som veľmi citliva aj keď mi ubizuje uz dlhe roky mam ho rada a mám veľké výčitky.Hlaven preto ze sa opije a urobí si niečo co robiť?urobila som chybu ze som ho vyhodila?Ďakujem za nazor.

Strana
z2
stanulienkat
20. jún 2023

Preco nicis sebe, detom a muzovi zivot?? Rodicov mas iba jednych, ale toto nie su rodicia, ale parazity. Maju minimalne este 10 rokov pracovat. Aky budu mat dochodok? Si ochotna ich dalsich 30 rokov zivit? Preco to dopustis, aby toto robili tvojej rodine? Zrusit ich.

mikadooo
20. jún 2023

@liuska1992 tak to je výborné. A na tvoj názor sa vlastne niekto pýta? Či mama s tetou sa dohodnú, že mama ostane bývať u vás??? Fuuu akože sila toto. Asi by si si mala buchnúť po stole. Ak ju tam nechceš, tak ju pošli domov. Deti im pokojne dáš občas na prázdniny, ak chce babka s nimi pomáhať.

0silvia0
20. jún 2023

@markaterka tiež si myslím, že sa prišla len posťažovať. Doma s mamou sa pomotajú s deťmi, akože mama pomáha, ponadávajú na ožrana a svet sa bude točiť ďalej.

babulkomale
20. jún 2023

@liuska1992 obaja patria na psychiatriu.

babulkomale
20. jún 2023

@mikadooo k ozranovi co robi cirkus na celu ulicu davat deti? 🙈

sense
20. jún 2023

@liuska1992 nečítam všetky príspevky len tvoj prvý. Ja byť tvojim mužom tak toto netolerujem a síce nerada dávam. Ultimátum ale v tomto prípade by som ti dala.

zmrzlinka2021
20. jún 2023

@liuska1992
Pozri, ty ich lutujes, a oni k tebe nemaju ziadny vztah - prednejsi je alkohol a ty si tu len na "zachranovanie".
Nikdy im takto nepomozes. Bud liecenie - ihned, alebo odstrihnut sa, lebo znicia aj teba, aj tvoju rodinu.

Ty nie si ani psychiatricka, a vlastne oni ani nechcu nič riešiť. Obdivujem tvojho muza ze toto trpi.

kitycat
20. jún 2023

@liuska1992 ako prepac, ale byt tym tvojim manzelom, tak uz vybavujem papiere na rozvod a ziadam deti do vylucnej starostlivosti pre nevhodne prostredie zo strany matky!!!

Sibsa asi zblaznila co? Takych darmozracov a sociopatov mat za rodicov. Kam to az zajde?

jessicai
20. jún 2023

@liuska1992 Určite mamu neprihlasuj. Budeš mať ďalšiu komplikaciu.
Mama je sama zodpovedná za svoj život. Je dospelá a akú cestu si vyberie je len jej rozhodnutie a jej cesta. Niesi za nich zodpovedná sú dospelý a oni sa rozhodujú. Preto si nič nevyčítaj keby sa aj nedajbože niečo stalo. Nemôžeš za rozhodovanie a zlý životný štýl svojich blízkych.

miriamsenica
20. jún 2023

@liuska1992 tebe je rodicov luto? Samej seba, tvojho manzela a deti ti nie je luto? Chapem, ze je tazke spravit v tvojom zivote poriadok ale pre dobro teba a tvojej rodiny je to nevyhnutne. Odstrihnutie od rodicov je najrozumnejsie riesenie. Su dospeli, este mladi na to, aby lenosili doma. Najlepsie co pre nich mozes spravit je poslat ich domov, nechat ich plavat v zivote. Neboj sa nic si nespravia. Od hladu nezomru. Budu prinuteni si najst pracu. Zachranis tymto rozhodnutim ich aj seba a svoje manzelstvo. Pamataj, ze clovek ktory sa vyhraza, ze sa skantri to nespravi. Je totiz zbabelec a manipulator, ktory pouziva toto na vydieranie a ziskanie vlastneho prospechu.

rorino
20. jún 2023

@liuska1992 maminke s láskou pobal veci a odpevad ju k ocinkovi,veď sú obaja rovnakí,ničia ti život a ty sa necháš falošnými výčitkami svedomia opiť rožkom,mám vás rada rodičia,ale odtiaľ potiaľ,pekne milo a rázne,veľa stastia

0kristina0
20. jún 2023

Obdivujem tvojho muza, ze sa este nechce rozvadzat.

svetlonos
20. jún 2023

@liuska1992
"kazdy, kto ti hovori ze rodicov mas len jednych" nech si to s timi tvojimi exemplarmi vyskusa!
Potom ti uz take rozumy davat nebudu. Okrembtoho ti nebudu ani pomahat ked sa muz nasere a odide!
Ci kolko z tych mudrlantov ti bude 100 € mesacne posielat a pomahat ti s detmi?
Pocuj ty nemozes byt normalna a tvoj chlap bud uz niekoho ma alebo je to anjel. Na jeho mieste by som tvojich podarenych vychcanych rodicov hnala po pol toku do prdele!
A podala by som o zverenie deti do svojej starostlivosti aby sa nemuseli divat a pocuvat n ozrateho deda a neschopnu vydieracsku psychobabku!
Ty momentalne sposobujes svojim detom brutalne skody ale riesis fakt debilnych rodicov? A tvoja teta je tiez na hlavu?
Len pokracuj takto dalej, vase deti budu co chvila tiez zrele na psychiatriu, muz odide ( v najlepsom pripade aj s detmi) a zebe ostanu ti dvaja vychcani prizivnici!
Mamu zbal a okamzite posli domov. Nech sa rozvedie ked sa jej nepaci, zdvihne hnilu prdel a ide do roboty!

markaterka
20. jún 2023

Dievčatá ale to autorka nechcela čítať. Nenapísali sme komentáre, ktoré by jej vyhovovali, tak sa odmlčala.

liuska1992
autor
20. jún 2023

@markaterka
@markaterka práveže sa mýlite,veľmi mi ich komentáre pomohly a určite na vás dám uz si nenechám skákať po hlave nech sa o seba starajú sami a mne nech dajú pokoj.

matullienka
20. jún 2023

@liuska1992 dohodni sa s mužom aby si sa mala o koho oprieť a aby ťa mal kto podporiť keď im to budeš hovoriť

markaterka
20. jún 2023

@liuska1992 tak treba začať konať. Poslať mamu domov, nech sa zamestná, aj otec a nech sa začnú starať sami o seba.

betulinka1
20. jún 2023

@liuska1992 ty a tvoja rodina ste Rómovia? To by vysvetľovalo tvoje rodinne väzby a spravanie k rodicom. Pre teba je iba jedno riesenie. Odstahovat sa daleko, zacat robit, dat detom skoly a neukazovať detom takyto zivot ako ziju tvoji rodicia.

liuska1992
autor
22. jún 2023

@betulinka1 Prepáč ale trošku nechápem tomu co si napísala.My sme si dom kúpili,do skoly zatiaľ chodí iba starší syn a uci sa dobre a ja som zatial na materske ale manžel je normálne zamestnaný.

annelise17
22. jún 2023

@betulinka1 akože tvoja odpoveď ma dosť zarazila a to nie som Rómka, ale to iba Rómovia majú silné väzby a iba Rómovia majú správanie ako jej rodičia ? Myslím, že existuje veľa rómskych rodín ktoré žijú slušne a ktoré by si nenechali takéto správanie a taktiež existuje veľa “bielych” rodín ktoré žijú bohužiaľ takýmto spôsobom. Zbytočný útok na etnikum.

betulinka1
22. jún 2023

@annelise17 @liuska1992 dievcata to nebolo myslené zle. Ale z opisu autorky mi to tak prislo a postoja k situacii. Neviem, preco by sa tato otazka mala niekoho dotknut. Mam kopec rómskych aj inych znamych rôznej farby pleti a národnosti. Na tej otázke nic nebolo. Vysvetľovalo by to otazku autorky, ze ci spravila dobre, ze vyhodila otca, ktoreho živila, byval u nej a este robil problemy.

nicegirl369
23. jún 2023

@liuska1992 tvoj manzel ma svätú trpezlivosť, ze toto vydrzi. Chapem, ze je to pre teba tazke. Su to tvoji rodicia, ale prvoradé by pre mna boli moje deti. Rozhodne by som nedovolila, aby žili pod jednou strechou a alkoholikom a počúvali hádky a krik. Tvoja mama by si mala okamzite najst pracu. Nehanbi sa, ze ju živí dcera z peňazí, ktore patria tvojim detom a tvojej rodine?!

nicegirl369
23. jún 2023

@annelise17 ano. Ale percento tych problémových rodin v rómskej obláčik jeu romov oooooovela ooovelavyššie ako percento problémových bielych v bielej populácii.

Strana
z2