Rozdelenie prác v dome
Ahojte, 2 roky bývame v dome.
Počas toho sa ešte dokončovali práce a muž teda robil to...
Teraz je už kľud no chcem sa s Vamj poradiť.
Dnu:
Varim-ja, malý syn pomáha, čiže robota navyše 😉
Periem, skladam,zehlim-ja
Vysávam-ja, muž raz za mesiac max!
Umieram prach ja
Myčka-ja, muž raz za týždeň max
Vymena posteľnej bielizne, umývanie okien, podlah -ja
Zváranie,lekvare -ja
Von:
Kosenie-manžel, ja max 1.krat, plocha 9 arov
Zahrada-ja polievanie 50/50
Kurenie-dosypanie paliet a čistenie pece - manzel
Nakupy-spolu, tam nie je problém raz ja raz on
Je to podľa vás ôk?
Ide o vnútro, zdá sa mi ze robím všetko ja, berieme mi to veľa času, čo by ste mi navrhli?
Ja robim vnutri vsetko sama,keby to robil muz,musela by som to este robit aj po nom 🤷🏻♀️
My to nemáme nejak rozdelené že ty robíš toto, hento robim ja. U nás všetci musia robiť všetko, či oprat, ozehlit, poliať trávnik … fakt je to 50:50 a fungujeme takto už vyše 10rokov 👌🏻
Ja robim to co ty, plus staram sa o bazen v lete, kosim dvor ja...mam to rada...muz kosi s kosou ci bubnovou na seno, krmim zajace vacsinou ja, v zime jasne ze zakurim a prikladam, 3 deti 6,8,10r...uz pomozu vysavat, popolievat zahradu.
Ale manzel robi fyzicky v praci a doma muzsku pracu...vsetko co sa pokazi riesi a opravi...voda,ele,kurenie... popili a narube drevo, ponosime do pivnice, kotol a komin cisti on, v zahrade postrieka co treba, zemiaky okope, vycisti hnoj zajacom, sliepkam i kozam ked treba...zajace mame my, kozy svokra.
U nas je stale co robit uz 9r, rekonstrujeme postupne dom svokrovcov, plus praca v zahrade a zvierata, moj je taky kutil, stale vonku nieco robi, od maja do oktobra sa nezastavime. Dnu ho pomahat tiez velmi nebavi, povysava dom pred sviatkami ci navstevou.
Ked boli deti mensie, tak aj ja som niekedy citila malo pomoci, ze som na deti a dom dnu sama. Jemu samemu to nenapadne, ked chcem pomoct, musim mu jasne povedat co chcem, aby mi pomohol...inak sa na Stedry den pohadame...
Kazda ti radi, ale nenapisal nikto, co robi ich manzel.
Moj momentalne stavia dom, pracuje, vela sa nacestuje.
Ja vsetko ostatne.
Ale ked pridem do domu, kupujem roboticky vysavac a chxem mat vsetko v suflikoch, chcem mat malo veci, malo dekoracii, max kvety.
Umyvat budem raz za dva tydzne. Alebo podla potreby. A prach utierat tiez. Okna dva krat za rok. Susicka a pracka, hned poskladam dam do skrine.
@mandzula mame to uplne rovnako.. ja myslim, ze dost vela energie aj casu berie zenam prave to varenie a nakupovanie, o co sme my oslobodene 🙂 , preto je to podla mna vyrovnanejsie a necitime krivdu 🙂
Každý to má inak nastavené. Dobrý postreh že v zime nebude kosiť a polievať. Dala by som mu na starosť malého nech sním sa vyhrá alebo ide na prechádzku. Tiež chápem že muži moc nepopracú u nás tiež max povysáva občas a vyhadzuje smeti pravidelne 🙂
Moj sa tiez sam od seba nechyti vysavat,umyvat podlahy. Ale ked poviem,ci by nepovysaval,tak to spravi a nema problem cokolvek spravit,len ho to nenapadne sameho. Jedine,co je jeho domena,je nakladanie umyvacku,to robi vacsinou on. Takisto ked poviem,ci by mi zvesil zaclony alebo nacistil zeleninu,cokolvek tak sa toho chyti. Ale tak on je celkom pricetny chlap,keby mal viac casu,tak by sa sam od seba venoval domacnosti.

My neriesime kto co spravil alebo nespravil.
Ked sme byvali na dome tak sme spolu upratovali dvor , on kalal drevo ja som ukladala, spolu sme polievali zahradu,potom on mne pomahal vo vnutri , kym som utierala prach on vysaval , umyval podlahu. Jedine co od neho nechcem aby okna umyval. Okrem toho mi vo vsetkom pomoze . Ci prat alebo vesat , varit , nerobi mu problem a hlavne ze mu nemusim nic hovorit vsetko sam od seba. Ked ide do vciel tak ja mu varim cukor na prikrmenie a ked je sezona tak spolu vytacame med lebo je to makacka. Som rada ze mam takeho buduceho manzela 😊