icon

Kúpili by ste dom so záhradou vo svahu?

Dnes o 09:22

Našli sme dom, ktorý nám sedí lokalitou aj veľkosťou, ale pozemok za domom ide dosť prudko do kopca. Na fotkách to nevyzeralo až tak zle, no na obhliadke som si hneď predstavila kosenie, deti na záhrade aj nosenie všetkého hore-dole.
Muž tvrdí, že svah sa dá pekne upraviť terasami, mne to skôr príde ako veľa roboty a ďalšie peniaze navyše. Išli by ste do takého domu?

rachel36a
Dnes o 09:31

Nie nekúpila...moj brat tak kupili a uz to ľutuju po dvoch rokoch

biba_18
Dnes o 09:32

veľa roboty a peniaze navyše. isteže. ale my sme mali tak záhradu a v pohode. ale naozaj netuším až aký prudký je ten svah - lebo od toho záleží ...

autor
Dnes o 09:34
@biba_18

veľa roboty a peniaze navyše. isteže. ale my sme mali tak záhradu a v pohode. ale naozaj netuším až aký prudký je ten svah - lebo od toho záleží ...

@biba_18 Nie je to úplne zráz, ale rovná plocha tam skoro nie je, od domu to ide stále hore.

anonym_7ed3a1
Dnes o 09:36
@anonym_autor

@biba_18 Nie je to úplne zráz, ale rovná plocha tam skoro nie je, od domu to ide stále hore.

@anonym_autor tak potom je to ok

biba_18
Dnes o 09:40

v košiciach je jedna mestská časť - a tam sú aj domy do kopca, tam možno nie je ani centimeter vodorovnej plochy... je to jedna z najdrahších mestských častí ...

janka_266
Dnes o 09:41

záleží od toho, čo chcete od záhrady, ak len trávnik, tak by som nekupovala, ak aj trvalky, nejaké vyžitie, vždy sa to dá postupne upraviť, základ je aby ste mali od začiatku kde parkovať, zvyšok sa dá spraviť aj neskôr

anonym_ce2e4d
Dnes o 09:46
@anonym_autor

@anonym_autor Moja sestra to má opačne,pozemok klesá od domu dole do záhrady.V.pripade lepšieho dažďa vsetka voda steká po dvore smerom do záhrady.V prípade lejaka jej voda premiestňuje záhony so zeleninou, alebo celkom ich pochova

anonym_55e8b8
Dnes o 10:01
@janka_266

záleží od toho, čo chcete od záhrady, ak len trávnik, tak by som nekupovala, ak aj trvalky, nejaké vyžitie, vždy sa to dá postupne upraviť, základ je aby ste mali od začiatku kde parkovať, zvyšok sa dá spraviť aj neskôr

@janka_266
Aj v Bratislave Slavin su najdrahsie pozemky zalezi od lokality, my sme 2 dva domy takto kupili kde ludia nenali viziu ako upravit .

anonym_97d910
Dnes o 10:25

mame chalupu tak, ze od domu ide vsetko do kopca...manzel to upravil terasami, kde sme si urobili schody, skalku a vyssie je uz len svah...su tam nasadene ovocne stromy a orechy...

anonym_d9e116
Dnes o 10:35

nie

anonym_67b268
Dnes o 10:52

Ja skor nie. My sme kupovali dom aj kvoli pozemku. Deti maju "ihrisko". To by sa vo svahu nedalo. Ale kazdopadne urcite si daj nejaku rezervu na upravu svahu....

anonym_80b941
Dnes o 10:56
@anonym_autor

@anonym_autor najdôležitejšia je lokalita. Všetko ostatné vieš zmeniť, obmedziť, vyrovnať. Ak ti lokalita vyhovuje, chceš bývať, a nič iné nie je na predaj a všetko ostatné je ok, tak by som kúpila

anonym_8a00a7
Dnes o 11:07

@anonym_autor poraď sa so záhradným architektom, ako by sa dala záhrada upraviť podľa toho na čo by ste ju chceli využívať.

anonym_2ac998
Dnes o 11:16

nie nekúpila, nechcela by som terasovité pozemky, bývame v takej časti kde my máme rovinu celá strana a oproti nám majú domy dosť do prudkého kopca, áno majú pekný výhľad do ďaleka, ale deti nemajú také vyžitie futbal, badminton atď., ak nemáte deti tak možno, ale aj prechádzať sa po takej záhrade je iné

anonym_a509de
Dnes o 11:25
@biba_18

v košiciach je jedna mestská časť - a tam sú aj domy do kopca, tam možno nie je ani centimeter vodorovnej plochy... je to jedna z najdrahších mestských častí ...

@biba_18 ktorá časť? 🤔 Myslava?

petronelag
Dnes o 11:29

Ja by som to nekúpila, je dosť iných ponúk, kde nebude treba záhradu upravovať.

biba_18
Dnes o 11:29
@anonym_a509de

@anonym_a509de čermeľ a z druhej strany kopca podhradová

anonym_a509de
Dnes o 11:30
@biba_18

@anonym_a509de čermeľ a z druhej strany kopca podhradová

@biba_18 Jaaj, tak tie časti veľmi nepoznám. Ale je to zaujímavé, musím si to niekedy pozrieť 😉

biba_18
Dnes o 11:33
@anonym_a509de

@biba_18 Jaaj, tak tie časti veľmi nepoznám. Ale je to zaujímavé, musím si to niekedy pozrieť 😉

@anonym_a509de resp. tá cesta na podhradovú je ten istý kopec - len čermeľ je v doline a tie domy na podhradovej sú hore na kopci ...

anonym_624e19
Dnes o 11:42

Bývame tak skoro 35rokov, ale my ste tak stavali. Časť za domom sme vyrovnali, tam kde vznikol skok mám pivnicu, sklad náradia a podobne, na tým mám pár vyvýšených záhonov a posadené ovocné stromy a kríky. Takto sme si urobili dostačny priestor na oddych so zahraničným jazierkom, aj úžitkovú casť. Nad nami to začína by zráz a ešte sú aj tak po tri domy z každej strany

anonym_2dd8b3
Dnes o 11:56
@anonym_a509de

@anonym_a509de Cermel, Sucha dolina, Podhradova, Kavecany, Kalvaria, Cerveny breh. Je toho celkom vela. Na rovine uz nie je ani cela Krasna

anonym_a509de
Dnes o 12:01
@anonym_2dd8b3

@anonym_a509de Cermel, Sucha dolina, Podhradova, Kavecany, Kalvaria, Cerveny breh. Je toho celkom vela. Na rovine uz nie je ani cela Krasna

@anonym_2dd8b3 Ja som z KE už dávno preč preto ma to zaujalo.

anonym_b52568
Dnes o 12:29
@biba_18

@biba_18 ano, mozno si myselal ine, ale napriklad aj Opatske cela vrchna cast - prave som sa tade prechadzala a stravila tam den. Byva mi tam rodina. Nadherne vyhlady, skvely pristup do mesta ci von. Ale tie pozemky a zahrady? S malym dietatom tragedia, pre dochodcov tiez nelahko... pri uraze tiez problem, udrzba, stavby, problem. Vsetko do svahu, schody vsetci a vsade. S malymi detmi a pred dochodkom ani za nic 😁😊

anonym_b52568
Dnes o 12:33

Este chcem dodat, ze som zazila i pripady ked zachranka z domu musela v takom svahovitom a schodovom pozemku vynasat cloveka, no zapotili sa. To mas samozrejme autorka aspon z casti vyriesene ak mate dom pri ceste.
My sme mali opacny pripad na dome, svah dole, ale to sme krasne vedeli vyrovnat pozemok a mame teraz 2m vyskovy odstup od susedstva za nami (za nas vyborne), ale teda lacne to tiez nie je, urobit to poriadne a bezpecne.

A este dalsia vec je - byva pod vami niekto? To je druhy kamen urazu. Moji dlhorocni kamarati tak byvaju vo svahu, to su cely zivot opletacky so spodnymi susedmi, najma ked prsi, a voda (prirodzene) tecie smerom dole 😏

anonym_e37f96
Dnes o 12:39

@anonym_autor Ak sa Vám páči tak by som určite išla do domu ak Vám ale príde že su to ďalšie peniaze tak by som tie prerabky rozplanovala na nejaky čas aby Vám to časovo a finančne išlo pekne a ak je to niekde naozaj strme je tam pivnica alebo niečo? Mozno nebude vhodna kupa ak sa môže stať že vam zatečie do domu ak bude pršať

anonym_f50031
Dnes o 12:40
@anonym_624e19

Bývame tak skoro 35rokov, ale my ste tak stavali. Časť za domom sme vyrovnali, tam kde vznikol skok mám pivnicu, sklad náradia a podobne, na tým mám pár vyvýšených záhonov a posadené ovocné stromy a kríky. Takto sme si urobili dostačny priestor na oddych so zahraničným jazierkom, aj úžitkovú casť. Nad nami to začína by zráz a ešte sú aj tak po tri domy z každej strany

@anonym_624e19 Toto ako keby som citala o nasom dome, len teda byvame kratsie. Mame to presne rovnako riesene. A nad svahom je les,vyhlad skvely. My sme spokojni, ale zalezi od preferencii rodiny. Nase deti hraju loptove hry nieco na vyrovnanej casti pozemku alebo na ulici-auta chodia zriedka,nie sme pri hlavnej ceste a mame na hranici pozemku retarder, takze ideal.

biba_18
Dnes o 13:26
@anonym_b52568

@biba_18 ano, mozno si myselal ine, ale napriklad aj Opatske cela vrchna cast - prave som sa tade prechadzala a stravila tam den. Byva mi tam rodina. Nadherne vyhlady, skvely pristup do mesta ci von. Ale tie pozemky a zahrady? S malym dietatom tragedia, pre dochodcov tiez nelahko... pri uraze tiez problem, udrzba, stavby, problem. Vsetko do svahu, schody vsetci a vsade. S malymi detmi a pred dochodkom ani za nic 😁😊

@anonym_b52568 ale ona nepíše že pozemok sám je v neprístupnom kopci - iba že je do kopca… na opátskom na kopci by som nebývala ani za nič, ani do suchodolinskej by som nešla … ale na opátskom pod kopcom so záhradou do kopca - to je v pohode väčšinou…