Rozmýšľanie o samovražde
Rozmýšľali ste niekedy? Že by sa tým viac vecí vyriešilo napr.
Aku mas prosim diagnózu? Vieme nejako pomoct?
Ak takto volas o pomoc, prosim ta pekne vyhľadaj odbornú pomoc, vyššie ti poslali zopár kontaktov, depresia a samovražedné myslienky je velmi vážny stav, ak sa potrebujes porozprávať môžeš mi kľudne napísať ale nezabaluj to, prosím. Poznám ľudí co mali takéto myšlienky, nevideli svetlo na konci tunela len tmu a takisto cítili ze každému bude lepsie ale to nieje pravda to je vplyvom depresie,zvýšili im antidepresiva a za par dni uz cítili, ze v tom case neboli vo svojej kozi. Ak žiadne antidepresiva neuzivas, prosim zájdi za odborníkom nech ti ich nasadí, ked mas anginu das si antibiotiká, ked mas depresiu das si antidepresiva to je úplne normálne.
Viackrat, vzdy to bol jeden a ten isty dovod a naozaj nevyriesitelny problem. To si tazko clovek,ktory si tym neprejde, dokaze predstavit aka strasna bezmocnost je,ked tu clovek musi byt a len trpiet. Jedine,co mi v tom branilo, je previnilost voci rodine.
Vobec nie. Lebo je to ta najsebeckejsia vec, ktoru ten clovek urobi. Takto sa veci neriesia. A co potom pozostali, rodina, na tu nemyslis? Ako sa oni potom budu citit?
Nooo vyriešilo ako vyriešilo. Pokiaľ máš deti tak to určite nerob.
Boh neexistuje, po smrti nic nie je. Keby si sa teraz rozhodla ukoncit svoj zivot, tak je koniec. Bola by to skoda, kedze pocity su vytvarane chemickou reakciou v mozgu ktora je ovplyvnitelna. Napriklad SSRI lieky dokazu velmi dobre nastavit uvolnovanie serotoninu cim zrazu clovek pohliada na veci z inej perspektivy a dokaze s nimi zrazu pracovat inak - da sa povedat ze lepsie. Terapia + nejake lieky dokazu zazraky.
A ak rodina (maloletý syn) by mal trpieť pri ukrutnych bolestiach rodiča? Ako som ja zažila pri rodičovi?
Doteraz mám traumu z toho. Nechcem, aby moje dieťa zažilo čo ja.
Si chorá? Prečo máš bolesti?
Ale áno existuje, Boh aj dalši život. Všetko čo existuje, sa znova a znova obnovuje a znova žije, podla svojho dosiahnutého duchovného vývoja. Takže, ak by si ohrdla telom, ktoré si dostala, v dalšom živote sa môžeš narodiť do omnoho ťažšieho života, ako máš teraz. Vsetko čo existuje, funguje na základe príčiny a následku.
a ked si vezmes zivot, dieta z toho nebude mat traumu?
Ty si zodpovedná za svoj život a dostala si tolko naložené, kolko si si naplánovala a myslela si si, že to zvládneš. Vytrvaj až do konca, ak máš umrieť tak prirodzene a nebáť sa pozrieť smrti do očí, ale vtedy až keď bude tvoj čas. Ži pre dieťa a pre lásku. Nič neni dôležitejšie, ako láska.
Nevieš, ako tvoje utrpenie spracuje tvoj syn. Ale ak spáchaš samovraždu, uvalíš na neho traumu určite. Bude sa to s ním ťahať celý život. Nerozhoduj o svojej smrti.
Ahoj. Ak máš dieťa tak to nerob neviem čo presne sa ti deje v živote ale ak sa ti dá a chces sa vyrozprávať kľudne napíš
Dám ti sem Gotta a pieseň s názvom Žít.
https://www.youtube.com/watch?v=M_K2MHNZhKQNevzdávaj sa
mala som takú myšlienku,bolo to z liekov.Rozhodla som sa,že také lieky užívať nebudem.
Cítim sa veľmi zle, 😔. Všetci v mojej rodine široko ďaleko boli psych.pevní,odolní ľudia. Neviem, čo sa stalo.
Na samovraždu nie....skôr ma napadlo, že keby zomriem, či by ľudia za mnou plakali🤷♀️
Jasné, ale kvôli dcére by som to nespravila...a teraz prežívam vážne dosť zlé obdobie...držím sa len kvôli môjmu dieťaťu...
A čo si skúsila, aby si sa cítila lepšie? Ja si dám Magnézium a začnem si pospevovať. Alebo si zapneš rádio, počúvaš hudbu, veselé, nežné melódie. Rozjasní sa ti v hlave, čierne myšlienky sa vzdialia ako mraky a vyjde slniečko. Zajtra bude krásny deň. Niekto sa na teba usmeje a bude ti fajn. 🙂
Ano. Nikdy to nevyšlo ale.
@terezkaarthuramax prečo?
Skuste sa menej sustredit na seba a zit pre inych, ked mate pocit, ze pre Vas vas zivot nema cenu t.j venujte svoj zivot praci v utulku, v detskom domove, na geriatrii..
@kandelabra ak vidíš deň čo deň utrpenie, bolesť, krik... Chcela by si, aby to videlo tvoje dieťa? Dni, týždne?
Staram sa o ťažko postihnuté dievča, nedokaže nič, len ležat/sedieť na vozíku. A vieš čo? Toto dievčatko sa vždy krásne usmieva každý deň, keď ideme spolu na vozíku medzi deti. Je to nekonečno dní, kde musí trpezlivo čakať, nedokáže sa o seba postarat, napriek tomu sa spolu smejeme, miluje ludi a spoločnosť a žije. Žije ako vie a podla možností, aké má, aj keď sa nevie sama ani pohnúť. Ja vidím v nej nekonečnú lásku a vdačnosť.
Resp.je lepšie nechať dieťa vidieť utrpenie rodiča deň, mesiac, rok.....alebo to skrátiť? Nehnevajte sa za úprimnú otázku 😢
@lion777 rozumiem ❤️robila som v soc.sfére☘️
Morfiove/fentan. naplaste... ake utrpenie? Utrpenie mali vojaci v zakopoch, ked k nim sadal horcicovy pkyn.

Vieš čo sa takýmto spôsobom vyrieši?
Nič.
Lebo ak existuje život po živote, tak za takéto konanie budeš mať utrpenie násobne vyššie než v tomto živote. A nebude to utrpenie 5 minút ale miliárd rokov.
Tak si teda predstáv, že to čo ťa trápi teraz je len kvapka oproti tomu, čo budeš prežívať za daný skutok potom tam.
Myslím, že rozumný človek sa tomu radšej vyhne. Už len z toho egoistickeho hľadiska. Alebo túžiš sa mať horšie než teraz? Ak nie, tak nad tým ani len neuvažuj!