Rozrobený dom, 3 deti a musím sa vrátiť do práce
Baby,nastala u nas blba situacia.Mame rozrobeny dom,deti.Najmladsia ma 8mes,prve dve su moje.Vsetko bolo o.k,uzivala som si deti,bol to moj taky splneny sen,lebo v prvom vztahu bez penazi s looserom som deti odlozila rodicom a makala.Toto tretie som si chcela vychutnat.Vcera mi muz hovori,ze podnikanie krachuje a musim sa vratit do prace.Horsie je,ze nie je uz kam dat deti.Nechcem aby pracujuca svokra strazila aj moje prve.Moja pracovna doba je na zmeny,v infekcnom
neviem, čo by som poradila, ale neprispieva zarábajúcim rodičom štát na jasle namiesto rodičáku?
Je to ťažká situácia, ale nešla by som. Myslím,ze vydržíte esze aspoň pol roka, dieťa je malé,a teraz ked idú zuby,ma separacne obdobie ( kto tomu neverim,nech na mna laskavo nereaguje) skrátka a jasne, za prachy to nestojí. Dala by som ešte rozhovor s mužom, ze mozno na pol úväzku,ale nie hneď do full job.
skúsila by som oddialiť nástup do práce ešte o ten nejaký mesiac , dva. Veď aj tak nenastúpiš zo dňa na deň či?
Tento problém mali matky už dlhé desaťročia... tiež som skončila v jasliach ako malinké bábo vo veku 13 mesiacov, kolegyňa takto odložila dcéru vo veku 6 m...
Niekto z rodiny kto by pomohol s opatrovaním? nezamestnaná príbuzná, alebo na RD, popr. na opatrovateľskom...
@krisbar robiť teraz ešte do zblbnutia môže, ale možno "vidí" do blízkej budúcnosti že nie sú napr. objednávky a pod.
No neviem, postavi ta pred hotovu vec, ze podnikanie nejde... a nezvazuje s tym podnikanim prestat a zamestnat sa? Aspon na nejaky cas, aby mal pravidelny prijem, popritom si moze ciastocne este riesit biznis? Ak robi ozaj od vidim do nevidim, tak je to zvlastne. V akej oblasti podnika?
Ak podnikanie krachuje, tak sa vymeňte. On materská a ty nastúp do práce. Dieťa nemusí do jaslí a ty zarobíš dobre ako tvrdíš
Tak keď muž robí do zblbnutia a nezarobí, tak nech ide na rodičák on. Ty budeš živiteľka rodiny, on bude s deťmi doma. Nemá zmysel, aby trávil čas v práci, keď to neprináša zisk.
muz moze nastupit na otcovsku dovolenku do 3r dietata, ak je vsak SZCO, je otazne kolko by dostaval, ci vobec..
Nech si muž nájde inú prácu, to by som ti poradila. To máš ísť ako ty do práce od osemmesacneho dieťaťa? Asi bude za ťažko zamestnať sa podnikateľovi niekde vo fabrike, ale možnosť, že ty pôjdeš do práce a dieťa dáš neviem kde je úplne mimo.
Do 3 rokov dietata moze ist muz na matersku. On v podstate ide na rodicovsku, ale narok na materske ma pocas 28 tyzdnov.
Nejaku rezervu mame.On ak zostane doma,moj plat aj tak nebude postacujuci,musime robit obaja.Bohuzial polovicny u nas nepripada da uvahy,celych 12 hodin je moja zodpovednosť, nemozem o 14tej odísť. U nas táto možnosť nie je.
V tom pripade by este bola moznost aby manzel isiel na pandemicku ocr ak mate dieta v skolkarskom veku ktore nechodi do skolky...?
Od 8 mesačného dieťaťa chce aby si odisla? Veď nech sa zamestná niekde inde. Načo robí od vidim do nevidím, keď to za to nestojí.Predpokladám, že pracujes niekde v zdravotníckom zariadení. Určite by som nešla, ani náhodou. 8 mesiacov je strašné málo a ešte aj kojis. On nech sa viac snaží a ty si môžeš nájsť nejakú dohodu ešte. Nemáte nejakú finančnú rezervu na pár mesiacov? Nech drobec trocha porastie ešte. Na jasle máš príspevok od štátu, ale teda keby mne muz povedal že mám ísť od batolata do práce, otrieskam mi nieco o hlavu.
Je úplne nemysliteľné aby si ty išla od tak malého dieťaťa do práce, aspoň pre mňa. Keby malo dva, tri roky tak áno. Môj muž tiež musel ukončiť živnosť a zamestnať sa inde. Popri novom zamestnaní ešte robil fušky a určite by odo mňa nikdy nežiadal aby som ja išla do práce a dieťa dala neviem kde. Pochybujem, že by to babka zvládla s takým malým celé dni. Proste sa s tým musí muž zmieriť. Pri najhoršom dom počká.
Nuž, treba si určiť priority, buď necháte dom pre zatiaľ tak, dokončíte ho po materskej a ty si užiješ materskú, alebo pôjdeš do práce a malého dáš do jaslí. Veď stále máš nárok na rodičák, tak jasle môžeš platiť z toho. Ja som zástancom toho, nech sa každý zakrýva takou perinou, na akú má, podnikanie je v dnešnej dobe veľké riziko, s tým ste mohli počítať.
Stale lutujes ako to bolo pri starsich detoch a isla by si to apravit znova? Nech muz zmeni pracu zamestna sa inde....a nie ze automaticky problem hodi na teba a ty povies ze "mne nevadi, ze mam ist robit" a potom je ti to cele luto. Sadnite si v klude k tomu, preberte financie, urcite si priority. Ak je pre teba priorita byt s dietatkom aspon do roka/roka a pol doma, tak to porieste inak. Vzdy jemto o vasich prioritach. Uz raz si sa kvoli muzovi vzdala deti. Dobre si rozmysli, ci to sprabis znova. Peniaze sa hodia vzdy ale deti su male len raz.
Nestačilo by ti ísť niekde len na brigádu?.. Nemusíš do svojho zamestnania stačí iné len si tak prilepšiť k rodicovskemu