icon

Rozvádzam sa, našla som si mladšieho partnera. Rodina sa mi otočila chrbtom

adka14
26. apr 2020

ahojte som tu nova ..ani neviem či chcem radu alebo sa len vyrozpravat...mam 43r rozvádzam sa lebo som si nasla mladšieho partnera o 14 r ..viem poviete si že mi šibe no nikdy som sa necítila táka štastna ako teraz poviete si že mam ružove okuliare no nieje to tým...s priateľom sa poznáme 4 roky čo to už o sebe vieme a neskutočne si rozumieme.A v čom je problém?
Moja rodina sa mi otočila chrbtom ,keď sa prevalilo že som manželovi neverná. V manželstve som zostala citovo prázdna ,manžel je dobrý človek ale ta láska čo medzi nami bola kamsi vyprchala.Poviete si to je normlane. Kym boli deti malé nevnímala som to tak ako teraz keď ma už toľko nepotrebujú majú 15 a 12 r Moja rodina ma odsudzuje že hladím len na seba a nestarám sa o to ako tým že som si nasla iného ubližujem vsetkym okolo. Veľmi sa preto trápim lebo to nieje pravda ,ale aj ja mam pravo na to aby som bola stasna a cítila že na mne niekomu zalezi a dava mi najavo co pre neho znamenám. Partner chce aby sme spolu bývali a mali aj dieťa. A tu nastáva problém bývame u rodičov ktorý sa do vsetkeho starajú .Manžel nemá kam isť a tak bývame v spoločnej domácnosti .Je to dosť narocne .Aj by som sa odstahovla ale nechcem za sebou palit mosty medzi mnou a rodicmni ktorý tým aký postoj ku mne zaujali ma síce zranil no stále su to moji rodičia.Su zo starej skoly ,,zena sa ma prisposobit a byt rada tomu co ma ,co tam po citoch a vzájomnej komunikácii.,,ved ta nebije nefajci co viac by si chcela?Som z toho všetkeho dost psychicky utrapena .A co deti si hovorite ?15r so mnou nehovori z toho co sa mi podarilo z neho dostat je ze mi neodpusti co som urobila...a 12r je jedine co mam je to moje slniecko.Ako to mam vsetko vyriesit tak aby boli ked uz nie vsetci stastny ale aspon aby ma skusili pochopit

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
mircalla
28. apr 2020

@perdulka7 Haha asi mas pravdu. Neviem si to predstavit, proste ja sama si neviem prestavit mat sex s nejakym dedkom, uplne ma to desi len myslienka🙂 Dusa-nedusa by som asi musela mat strasnu tmu

adka14
autor
29. apr 2020

ano velmi jednoducho sa vam vsetkym pise urob toto alebo tamto ..manzel sa odstahuje ...mlady je pre nu prilis mlady ....rozved sa ale venuj sa detom ...ako zeny zobudte sa ...vsetky do jednej ste tu,, panenky Marie ,,?...detom som sa venovala aj sa venujem... ano urobila som podla vas strasnu vec ..... nevyriesila som si manzelstvo a uz mam dalsi vstah ...nieje to prave najstastnejsie ale zivot je uz raz taky ...aj si ho naplanujete ale poznate to ,,clovek mieni pan boh meni,,.......dakujem vam vsetkym za komentare

adka14
autor
29. apr 2020

@perdulka7 velmi peken si napisala ten koniec...presne take nieco je medzi mnou a priatelom ...sme dve spriaznenen duse ...je mi velmi luto ze mojim pocinom sa vsetci trapia a tiez sa trapim ...snazim sa to vyriesit nie som sebecka aj ked sa to moze zdat

because
29. apr 2020

Z tychto tvojich dvoch odpovedí sudim, ze si cakala len potlapkavanie po pleci, alebo si vari cakala návod ako mat jednu velku stastnu rodinu? Ze ti to my povieme? 🤦🏻‍♀️Vidieť ze mas svoju hlavu a chlapceka sa vzdat nechces. Tak si teda rob a zi ako chces, ale nabuduce je zbytočné pytat rady...

kassandra25
29. apr 2020

@adka14 ha ha ha. Si na smiech! Ten o 14 r mladsi by mohol byt aj prakticky, aj teoreticky tvoj syn. Jaaaj, tam jedine ten 15 r ma rozum, tvoj starsi syn. Uz ked si si musela niekoho najst, tak si mala aspon vekove primeraneho, aby sa tvoj starsi syn nemusel hanbit, aby si nebola na posmech. Tvoj este muz musi byt velmi rad, ze sa ta zbavi. V jeho rodine ked ta budu chciet pomenovat, ani tvoje meno do ust si nedaju. A opovaz sa za nim prist naspat s prosikom, ked ti to s tymto stroskota.

miake
29. apr 2020

Poznám taký párik...žena po 40,dve odrastnuté deti(dve dcéry v tom čase boli už na vysokej)a manžel trošku truľo ale inak normálny v pohode...začala ho podvádzať s chalanom od nich z dediny, ktorý mal v tom čase 25 rokov. Poznám ich osobne keďže v tom čase som chodila s jeho bratom.. Keď sa to prevalilo bolo to ako u vás,tej ženskej sa všetci otočili chrbtom nikto to nevedel pochopiť. Vyhrážali sa jej aj chlapcovi rodičia aby nechala ich syna na pokoji,no proste hotová kovbojka na celú dedinu.. akurát,že mladý bol fakt zaľúbený vyjadril sa že oni budú spolu aj keby čo bolo. A tak sa aj stalo,žena sa rozviedla,mladý na chvíľu odišiel do zahraničia aby mali niečo na zaciatok,vrátil sa postavili dom a ženska po 45 otehotnela. Sú stále spolu,keď ich sem tam zahliadnem na Facebooku tak vyzerajú šťastne,chlapček už môže mať také 3 roky. Dokonca tam mali rodinnú fotku kde je aj s tými dcérami z prvého manželstva a on vyzerá ako ich brat aj s tým malým synom a ona ako keby boli na fotke jej 4 deti a ona ich matka,no dosť bizarné asi každý sa nad tým pozastaví a určite si aj mnohí poklopu po čele ale im je to šumák 🙂 ktovie dokedy im to vydrží,ale zo strany toho chalana to je velka láska,on sa veľakrát vyjadril,že toto je jeho osudová žena tak uvidíme 😉

betulinka1
29. apr 2020

@adka14 ak to tak citis, tak treba ist do toho. Co bude za 10 rokov nevies ani pri partnerovi, co je starsi od teba. Isla by som na to tak, ze by som sa snazila robit program s detmi a novym partnerom. Aby ho spoznali. Rozpravala by som sa vela vela s detmi aby sa ma snazili pochopit. Ak by ma len 15 rocny nepocuval, tak by som skusila ist aj cez detsku psychologicku aby nam umoznila rozhovor pri nej alebo cez nu. Zatial by som deti nenutila sa rozhodnut kde a s kym maju byt. Z casu na cas (2-3x) by som prespala u priatela aby to pochopili, ze to s tou zmenou myslim vazne. Potom spolocna dovolenka alebo chata aspon na 10 dni aby som videla ako priatel funguje pod “natlakom”. Postupne si vsetci zvyknu na pritomnost priatela a pomalou zmenou im to nenarusi konfortnu zonu. Az tak po roku by som robila dalsie zasadnejsie veci ako prespavat viac dni a tak.

rebekamarcusko
29. apr 2020

Mňa len zaráža, že,, deti ma už toľko nepotrebuju'' idu do puberty a teraz ta potrebujú. Moja matka si myslela to isté, síce si nenasla mladšieho, ale dosť si užívala svoj život a tak to aj dopadlo.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
eva112014
29. apr 2020

@adka14 Zober si zodpovednosť na seba..S manželom sa rozveď, majetkovo sa s ním vysporiadaj. Staraj sa o deti a buď pri nich vždy, keď ťa potrebujú. Aj keď budú zlé, aj keď nechápu .... Vždy buď pri nich! Nájdite si vlastné a slušné bývanie, nech je tam priestor a miesto aj pre tvoje deti, ktoré už máš. Keď toto máš vyriešené, potom môžeš riešiť svojich rodičov.
Nikto nevidí východisko, preto všetci ukazujú, kritizujú a trápia sa. Bojuj o svoje šťastie, ale buď zodpovedná a čestná.
Čestnosť neznamená po roku zostať tehotná a nič nevyriešené ..... život v podnájme atď. Lebo on nemá deti a ty už máš 43 tak rýchlo utekám rodiť, lebo som straaaašne zaľúbená. Tak toto nie. Daj si veci do poriadku a potom čakaj porozumenie od okolia.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
eva112014
29. apr 2020

@perdulka7ona je v štádiu, že jej takto vadí jej manžel. Už je neskoro. Deti všetko vedia ešte ona zostane s ich otcom ... aj tak by bola tá a tá. Nič by sa nezmenilo. Maximálne manželovi pohodlnosť by zostala a on by sa cítil akože " na koni". On by nemusel riešiť bývanie .... proste nič.

mircalla
29. apr 2020

@perdulka7 Ja mam 47 takze sa bavim skor o kategorii 60+. Keby som mala 25 to je ine, 45 rocneho by som dako prezila

eva112014
29. apr 2020

Inak najväčší nástroj je strach a obavy. My Slovenky nemáme skúsenosti so vzťahmi takýmito. Väčšinou sme stará škola výchovy. Nevieme, nemôžeme vedieť dopredu komu ako vzťah dopadne. Predpokladáme, to áno. Muži sú draví. Tie si mladé berú ihneď a bez rozmýšľania.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
maminuska
29. apr 2020

@kassandra25 jej muž je ak rád že jej zbaví , že sa jej drží ako kliešť a návrh na rozvod podala ona.

maminuska
29. apr 2020

@adka14 prosím ťa neoperuj tu tým že život je už taký ... život závisí na našich rozhodnutiach . Ty si rozhodnutie spravila , mám pre neho pochopenie, ale neschvaľujem ho.

maminuska
29. apr 2020

@mircalla ja by som veru v 25 ani 45 ročného neprežila a teraz už vôbec nie 60 tnka. Pre mňa vzťah znamená porozumenie ale aj určitý sexuálny náboj , ktorý ja u 60 tnika pre mňa nenachádzam . Musel by mať sakra iné kvality aby som s ním zviazala svoj život .

tinatitti
29. apr 2020

Opat platí porekladlo: keď koze bolo dobre, šla sa na ľad šmýkať. Ako to vyriešiť? Nechaj zajačika a vráť sa k rodine. Maj rozum. Takto budeš možno nešťastná ty, ale inak všetci ostatní. Ty sa vzchop a nájdi si inú zábavku. Šťastná môžeš byť aj bez zajačika.

maminuska
29. apr 2020

@tinatitti to porekadlo neplatí , lebo jej dobre nebolo .

eliska13
29. apr 2020

@maminuska nepíše, že o rozvod požiadala ona.Do 2,3? rokov od rozvodu sa musia majetkovo vysporiadat
@betulinka1 istotne bude 15 r rád, keď mama mu povie, že idú na výlet, chatu s novým priateľom.Nikdy by som tie deti nenutila, že si majú robiť vzťah s novým chlapom.Preco by mali? Oni otca majú ako si to mama zariadi a s kým chce žiť je jej vec.Ja som človek opatrný nikdy by som do toho nesla treba myslieť aj na to, že deti bude ešte musieť min 10 r finančne podporovať na školách, muža vyplatiť a pod..ak si trúfa je to fajn ja vždy pozerám aspoň krok dopredu.Uz vidím ako mladý rieši bývanie a pomáha platiť "cudzie"deti.Ale hovorím laskovanie po kaviarňach či v práci je zábava, tajné sms kovanie nie je skutočný život s povinnostami.

Ved buď realistka biologický pud je silný teraz je chlapec zalubeny, ak nechce teraz dieťa čo si napísala, že prežije, ak sa Vám nepodarí o 5, ,10 r to bude chcieť zažiť mať svoje bio dieťa.Ja Ta chápem nuda, stereotyp pri mladom máš zase pocit, že žiješ, vzrušenie niečo nové tak či tak budú všetci nešťastní deti, muž, rodičia a ty budeš musieť mať sakra náhodu, aby Vás vzťah vydržal viac ako 3,5 rokov.Toto sa povie, že posrat si všetko.Ine by bolo, keby mal chalan svoj byt teraz odídeš nech nemusíš byť v tom napätí čo určite doma máš, muža vyplatiť a deťom dať na výber kam pôjdu.Rozdelis s najväčšou pravdepodobnosťou surodenecky vzťah, lebo ten 15 r s tebou asi nebude chcieť ist.Ono je aj zvláštne, že ste zostali v rodičovskom dome.
@adka14

eliska13
29. apr 2020

@maminuska čo je dobre manzelstvo?verím tomu, že ak by muž na to neprišiel tají to ešte dlho.Takto sa spustila lavína a teda sa musí k tomu postaviť.Niektore tu porovnávate vzťahy kde je 25 r rozdiel tiež taký poznam, ale tam neboli malé deti.pani teraz zomrela v 75 r a chlap má 55 r toto je úplne niečo iné.

0kristina0
29. apr 2020

@adka14 nikde nepises ako reagoval manzel, ako sa to dozvedel, povedala si mu to ty alebo na to prisiel sam? Rok to tahas s milencom. To si rok s manzelom intimne nezila?

maminuska
29. apr 2020

@eliska13 píše, lebo som sa jej na to priamo pýtala.

janickacrazy
29. apr 2020

@0kristina0 už to písala, manžel na to prišiel sám, odsťahoval sa na 2 týždne k mamičke a potom sa vrátil, nekomunikuje s nou, nerieši nič, žiadna snaha o nejaké urovnanie vzťahu z jeho strany nebola

maminuska
29. apr 2020

@eliska13 ni eosm s úplne istá či toto patrilo mne :

čo je dobre manzelstvo?verím tomu, že ak by muž na to neprišiel tají to ešte dlho.Takto sa spustila lavína a teda sa musí k tomu postaviť.Niektore tu porovnávate vzťahy kde je 25 r rozdiel tiež taký poznam, ale tam neboli malé deti.pani teraz zomrela v 75 r a chlap má 55 r toto je úplne niečo iné.

Ale ak ano ... tak dobré manželstvo to nebolo , jej muž aj môže byť dobrý človek ,ale určite podľa toho čo písala nebol jej dobrým partnerom . To že by to tajila ešte dlho .. nuž rozhýbať sa je niekedy nesmierne ťažké a potrebuješ ten pomyselný odstrel . Ja som presne tento bod prežila, kedy som vedela že rozviesť sa chcem , ale ešte boli deti malé , ešte hento a ešte tamto .. až prišla tá výbuška , kedy mi bolo potom jedno že tie deti sú malé ( 8 a 12 rokov ) , že hento , že tamto . U nej je to prasknutie nevery , u mňa to bol nový človek na obzore + ešte manželova odhalená potulka po zoznamkách .

0kristina0
29. apr 2020

@janickacrazy autorka je neskutocne pokrytecka. Dokedy by to s nim tahala keby to manzel nezisti. Ja sa necudujem jej rodine ze je na nu nasrata, keby toto spravila moja mama mojmu otcovi tak by som ju poslala do ... Ine by bolo keby je ferova a prizna sa ze niekoho stretla ale takto klamala vsetkych a pokracovala by v tom keby sa jej na to nepride.

maminuska
29. apr 2020

@0kristina0 výsledok by bol rovnaký .. či by sa priznala alebo klamala. Tam je problém úplne inde, v odcudzení sa manželov a to zrejme nezvratnom .