Rozviesť sa, alebo zostať spolu kvôli deťom?
Ahojte s manželkou sme spolu 12 rokov z toho 8 rokov sme svoji. Máme úžasné deti 7 ročnú dcérku a 4 ročného chlapčeka. Naše manželstvo bolo v pohode vždy sme si s manželkou dobre rozumeli mali sa radi ale po príchode druhého dieťaťa sa zo spálne vytratili intímnosti a následne prišlo zo strany manželky odmietanie akéhokoľvek telesného kontaktu... stali sa z nás spolubývajúci, prišla na rad obojstranná ignorácia. O deti sa vzorne staráme obaja, mám úžasný vzťah s dcérkou aj s chlapíkom sme na seba veľmi naviazaný možno aj preto že u manželky sa mi nedotávalo telesného tepla tak som sa upol na deti. Neskor som to riešil po svojom a našiel som si priateľku s ktorou sme si vytvorili paralelný fyziologický 🤐 vzťah bez výhľadu do budúcnosti. Tento vzťah však prerástol na niečo viac a mojej manželke došlo že niekoho mám. Nikto z nás sa nechce vzdať detí pretože ich nechceme raniť. Otázka znie či spolu zostať, mám sa vzdať lásky pre deti ? Podotýkam že sme už skúsili manželskú poradňu a aj telesné oživenie v spálni dopadlo katastrofálne... Z priateľkou sme sa niekoľko krát pokúsili rozísť ale akosi sa nám nedari ... ☹ ... S manželkou sa nehádame ďalej fungujeme ako výborný rodičia deťom nič nechýba....
@1katkas a ostatne.....preco si hladal druhu?.....vsak citajte pozorne......preto, ze doma nedostaval to, co ku vztahu patri....vsetci nadavate na chlapa, ked podvedie, ale bez vetra sa ani listok nepohne......ked nema doma, halda u druhej.....ano, chvilu sa da vydrzat, ale tu zjavne ide o dlhodoby problem...... ja sa ani popravde necudujem, ze chlapi zacnu podvadzat, ked tu citam zeny, kt. ich odmietaju, nemaju chut na sex, ignoruju svojich muzov.....neviem, co cakaju.....to s povahou nic nema......vo vztahu by nemal trpiet ani jeden.....
Ja som rozvedena.Tiez mame spolu dve deticky.Je to smutne, ani by som neverila keby som nepoznala tolke pribehy ludi co ziju spolu pod jednou strechou ale kazdy svoj zivot.Ja osobne to berem za trest.Ale vela ludi su co nemaju ine vychodisko, nemaju kam ist ked sa rozvedu, tak musia spolu dalej zit.Ja si myslim ze ked niekto s niekym nechce spavat neni tam fyzicka pritazlivost-neni tam laska.O com je to manzelstvo bez sexu???Ved je to jedna z manzelskych povinosti.To ze je to nezazivne???Preco si ta brala a robila s tebou deti ked vedela ake to je v posteli? nie ste spolu rok.Podla mna v tom bude daco ovela viac ako nezazivnost to je len vyhovorka.So mnou bývali muz tiez nechcel moc spavat, ze nemal rad pravidelny sex, stale dake vyhovorky,a bla bla...ale chut na druhe zeny to hej...ta tam bola vzdy- zaujimave.Ja si myslim ze deti budu trpiet aj ked sa nerozvediete aj ked sa rozvediete...Urcite to citia.
moji rodicia presne toto urobili ked sme boli s gfbratom deti...teraz sa rozvadzaju a je to asi bolestnejsie ako keby sme boli deti tie hadky vycitky a vsetko dokopy... 😒
Moji taktiez ked sme vyrastli az so sestrou....:/ mama to mala o vela horsie a my so sestrou ani nehovorim...
@sorciera24 ked nedala tak nedala... mal si zvyknut a nie hladat si druhu.. sak je otcom dvoch deti, to mu malo byt prvorade a nie jeho potreby... ale co sa cudujem, staci si zapnut televizor, normalne pary, ktore sa nerozidu, kde ani jeden z nich nepodvede druheho, tak to v televizori neuvidime.. takze vzor nemame ziadny
mozte na mna nadavat.. ja som toho nazoru, ked som sa uz sobasila, tak navzdy.. a nie aby som bola NEVERNA.. hanba takym ludom co podvedu 😠 😠 😠
ako dlho je s tou svojou priatelkou? 4 roky?? dobre som pochopila?? No tu tiež parádne vodí za nos.
Je to chore ked žena odmieta sex z mužom svojich detí!! A rok?? Fakt choreee na tuto dobu. Nečudujem sa že si nasiel milenku.A ona ine čakať ani nemohla.Ved je to chlap.Každy jeden by to spravil! Každy jeden. Katka by ma zaujimalo co by si robila keby s tebou muz nechcel spavat a trvalo by to vyse roka. Plakala by si do duchien 😉
Vážim si každý názor aj pozitívny aj negatívny. Nie som z toho nadšený som v rozpoložení že v podstate v takomto stave ubližujem obom. Aby ste chápali tak dievčatá si zavolali a dohodli sa že to nechajú na mňa že ja sa musím rozhodnúť či zostanem s manželkou alebo priateľkou ...
To že sex nie je dôležitý je totálna kravina aj ja som si to myslel a preto som to toleroval, ale je dôležitý lebo sex vytvára citové puto vytvára intimitu, dotyky ... manželia by mali byť jedno telo jedna duša či ??? Je to spôsob komunikácie ano fungujeme na jedenj vlne ... ano chcem ťa mať v mojej intímnej zóne ... moja manželka je chladná a veľmi neprejavuje cit
y vraj som mal vedieť že ma ľúbi ale ako keď cez deň sme po sebe viacmenej štekali ???
Veľmi sa bojím dopadu rozvodu na deti veľmi mi na nich záleží ! 😢
danielca : s priteľkou som JEDEN ROK ! neťahám ju za nos som ku nej úprimný vo všetkom veľmi mi záleží na tom aby bola šťastná či už somnou alebo bezomňa !
@tiffanytheo - tiez si myslim to iste, keby zena skusa zviest manzela, vsemozne sa snazi a on s nou proste spat nechce, tiez by to nedokazala akceptovat :( V inej teme, kde zakladatelkou bola zena jej radili riesit to milencom, ved ten jej asexual to urcite pochopi 😝
@broken_arrow - deti su silnejsie ako si myslite, zvladnu to. Pokial sa vam podari rozumne dohodnut na stretavani, rezime, bude to pre nich akceptovatelny stav. Len nesmu zacat vycitky, hadky, "kydat" jeden na druheho. Ale z teba mam pocit, ze na taku uroven by si sa neznizil. Takto ako zijete predsa zit nechces. A deti aj ked si myslite, ze nie - oni ten chlad, ktory vami je, oni ho uz citia, len nechapu to "preco" a mozu za to zacat vinit same seba, detska dusicka je velmi citliva, treba to postavit na rovinu.
treba mysliet aj na potreby toho druheho ,nie len na seba....,ja osobne si neviem predstavit uplne vynechat intimnosti vo vztahu,booze sak to je taaaak doleziteee,sa pomojkat a pomilovat,hned sa clovek citi lepsie a vie ze je u toho druheho stale ziadany....a ze sa navzajom pritahuju 😉
@broken_arrow Chod za hlasom svojho srdca ,myslim ze si sa uz posnazil dost ako manzel....
...práve uspávam dcérku ... objala ma a nechala sa pomasírovať a povedala že ma ľúbi ako môžem odísť od nich ? 😢 😢 😢
to ako sa manželka ku mne správala dáva za vinu mne vraj som sa málo snažil, cez deň nedostatočná podpora u mojich rodičov, veľa som pracoval vraj som egoista zameraný iba na seba etc ... to čo píšete mi dáva zmysel možno naozaj nemala na to chuť lebo som nevedel navodiť atmosféru ? ono to nebolo úplne že sme nemali sex skôr tak raz za mesiac možno raz za dva mesiace aby som jej nekrivdil ale bolo to také na oko ...že no poď bude niečo ..ale chýbala vášeň , a radosť z toho ... 😢 a striedanie polôh to už vôbec nie ... a ja rád experimentujem 😝
@broken_arrow v prvom rade, nemas priatelku ale milenku.... J jedno ci ju lubis, alebo len sex, stale je to "iba" milenka 😉
Pokial nechces rozbit rodinu kvoli detom, tak urob maximum a ziadaj to aj od tvojej manzelky na to, aby ste boli spokojni manzelia....kazdy musite urobit krok k sebe a nejake ustupky.... Hlavne byt uprimny a otvorene sa porozpravat, co jeden od druheho ocakavate. Ale v tom pripade musi ist milenka okamzite prec. To je ta dlhsia a narocnejsia cesta a nikto ti nezaruci, ze bude aj uspesna.
Alebo budes dobrym vikendovym otcom, ale ani tu ti nikto nezaruci, ze budes v novom vztahu stastny a ze raz svoje rozhodnutie neolutujes....
Nezavidim ti tvoje rozpolozenie....
Nooo ozyvaju sa v tebe vycitky 🙂 chlap so srdcom to sa len tak lahko neviddi 🙂 je to tazke rozhodnutie- milenka - manzelka ... ako vravi mia... chod sa svojim srdcom ;) vztah je uz dost naruseny...je tam tretia osoba :( ty sa musis rozhodnut...bude to tvoje stastie...kazdy si ide za svojim stastim sam...a s detmi nebudes tak casto...ale mozes ich mavat cez vikend...aspon si aj ona odychne...teda ak si ich budes bravat ....lebo aj ten moj bývakli vravel ako mu zalezi na detoch a ako mu chybaju...teraz je v zahranici tak ich nevidel aj tri mesiace a ked bol na sk tak si ich braval raz do mesiaca na jeden den :( a o plateni ani nehovorim...o tom mozem len sniivat asi :((
@1katkas mal si zvyknut, zrazu?....sex patri k manzelstvu.......preco by si on mal zrazu zvykat?.....ja tiez nie som za neveru, ale k tej nevere vzdy nieco vedie a som toho nazoru, ze za neveru mozu obaja, nielen jeden.....(nepozeram tv, takze neviem o com vravis....)......hanba je podla mna skor to, ze si dvaja nedokazu povedat uprimne veci a pochopit sa, keby to tak bolo, nikdy k nevere nedojde......
@broken_arrow sorry, ale sex raz za mesiac, ci 2 je fakt malo..... ja ta chapem.....a ako vravim za to mozu obaja....nielen jeden....
Tažká situacia ... myslím si, že v tejto chvíli ste nešťastní všetci ... Takže stručná odpoved na tvoju otázku ... Nie, určite nemá zmysel zostávať v takomto manželstve, len kvôli deťom. Prajem ti veľa lásky ... 🙂
@maminuska
@acrobaleno Súhlasím. Ostávať v nefungujúcom vzťahu bez lásky a pretvarovať sa pred deťmi je absolútny nezmysel. Obaja môžete byť dobrí rodičia. Musíte sa len rozumne dohodnút na výchove detí a hlavne myslite obaja na deti, aby ste im to správne vysvetlili, nech sa deti nestanú nástrojom pomsty.. predpokladám, že toto príde asi zo strany manželky. Tá je asi teraz zranená. Nech je rozumná, ak si dobrý otec a s detmi máš dobrý vzťah, išla by sama proti sebe a hlavne proti deťom, ak by ťa pred nimi očiernila!!! Podľa toho čo som si prečítala, chybu ste urobili obaja, ale vaše manželstvo je rozvrátené. Choďte od seba, ale buďte dobrými rodičmi. Život sa rozvodom nekončí.
@broken_arrow rozvod nie je pre deti nic prijemne, ale aky dopad to na ne bude mat zalezi najmä od vas dvoch ... tiez som rozvedena, viem o com pisem (dvera mala 8 rokov)... ak vy dvaja budete mat korektny vztah a deti nebudu stresovane vasimi zvadami po rozvode, tak to zoberu "normalne", ze maju dve rodiny ....
@22mia
@sorciera24 ked uz je clovek zosobaseny a ma deti, tak ma brat ohlad NA TO... a nie byt egoisticka svina a podviest...
to je moj nazor...
a odpoved na otazku tejto temy : @broken_arrow NEROZVADZAT SA !!!! treba brat ohlad, ze tam mas s manzelkou dve deticky, ktore za nic nemozu ...
@broken_arrow naozaj si vo velmi neprijemnej situacii, a tazko ti radit, ci mas urobit tak alebo onak...mna skor napadlo niekolko otazok, co by si na ne odpovedal, a mozno tie odpovede ta lahsie privedu k rozhodnutiu...
ak by ste sa rozviedli, a tvoja manzelka si najde niekoho ineho, vies si predstavit ineho muza ako vychovava tvoje deti? ako by si na neho hladel ty?
predpokladam, ze priatelka je slobodna bezdetna, a mozno coskoro aj ona zatuzi po detoch... a tvoja nova rodina ta bude casom natolko zamestnavat, ze na deti z prveho manzelstva nebudes mat dostatok casu, resp. sa ti odcudzia....
si pripraveny aj na takuto variantu?
ak by si nemal nikoho, uvazoval by si nad rozvodom aj tak? alebo by si sa este stale pokusal ozivit vztah s manzelkou?
bol by si ochotny zajst do manzelskej poradne?
@kveta Mam si dat namahu a najst vsetky prispevky kde vy zeny posmelujete matky (s problemom a novo vytvorenou diskusiou) aby sa zbalili a utekali prec, lebo ten "chlap" sa nikdy nezmeni???
MAM TO FAKT UROBIT? Keby nebolo pred Vianocami a nemala som tolko roboty, tak to urobim.... Ale poviem ti,ze mi to bude trvat dobre 2-3 dni......
Uprimne, ak pise @broken_arrow pravdu, tak ja by som ho pustila a este by som sa s nim "priatelsky" dohodlna na financiach a starostlivosti o deti....
Dobre si precitaj, co vsetko uz absolvovali....ja vzdy radim- treba na tom popracovat, pri najhorsom terapia, sexuolog, trochu zmenit zivotny styl.... ale u nich uz bolo aj ozivienie v spalni, manzelska poradna, sviecky, kvety..... Co myslis.....kolko moze clovek bojovat o vztah, ked druhy to ma na haku (ako jeho manzelka, ktora mu povedala, ze ju nebavi sex s nim)...
Ja sa len tak lahko nevzdavam....ale myslim, ze tu su uz vsetky karty na stole.
Dalsia vec je priatelka.....Ja osobne by som mala urcite obavy ohladne deti.....ale tento vztah tu opisany nebol a preto sa k nemu nevyjadrujem....
@broken_arrow uz len tak na okraj, v niektorom prispevku si sa obhajoval, ze ako pracujuci muz si nemal vela moznosti manzelke pomahat, ale kde si potom nasiel cas na milenku? Komu mal povodne ten cas patrit? Rodine, zamestnaniu, tvojim konickom?
@broken_arrow Kolko rokov mas ty? Kolko rokov ma manzelka a kolko rokov ma milenka? ( sorry ale je to milenka, nie priatelka....zatial ) 😅
@selena263 : nie nie som pripravený na to žiť s vedomím že raz niekomu inému budú hovoriť oci a že im niekto povie že Váš tato je hajzel a kurevník lebo podvádzal maminku a decká ma znenávidia na to nie som pripravený ...
ak by som nemal priateľku či by som sa pokúšal oživiť náš vzťah ? no vec sa má tak že priateľka mi vrátila chuť ...bol to únik , bol som frustrovaný a unavený tučný, pri nej som nabral chuť do života ! naviazal som sa najprv citovo až potom som sa pošmykol resp... ju šmykol 😝

ja jedno nechapem,ako mohli ludia niekedy spolu vydrzat roky rokuce ked my mlady teraz to proste nevieme dokazat nechcem ta odsudzovat ani teba ani tvoju manzelku chybu ste spravili obidvaja ale brali ste sa z lasky z lasky mate deti a slubili ste si v dobrom aj v zlom mozno je tvoja zena aka je ale mohol si vyckat sex nieje vsetko mozno by sa to vsetko utriaslo a s tvojej zeny by bola riadna dracica len si jej mal dat cas prilezitost znova sa do seba zamilovat co cakas odid a budes mat to po com si vzdy tuzil zjavne si to nasiel vela stastia a myslim ze aj tvoja manzelka si isto casom niekoho najde s kym bude stastna ale pre matku a zenu je to vzdy horsie 🙂