Rozvod - áno či nie
Ahojte, ani neviem kde mam zacat. S manzelom sme spolu uz 12 rokov. S polrocnym odlucením / nasiel si frajeku. Odstahoval sa od nas, bez myhnutia oka, potom mu to prislo luto, prisiel naspat. Fungovali sme spolu a o 1/2 roka sa stalo to iste. Odstahoval sa na mesiac, ale uz za 2 dni pisal, ze nas nechce stratit, bola som uz dajako vyporiadaná s jeho odchodom a ze zacnem novy zivot. Ani neviem ako ma obalamutil a po mesiaci som mu povolila aby prisiel znovu domov. Fungovali sme spolu 3 mesiace, ked som sa dozvedela, ze si zacal pisat s dalsou babou, bolo to pre mna dost bolestivé, po tych vsetkych sluboch. Odpustila som mu, snazila som sa velmi,aby sme fungovali ako rodina, ale nedoverovala som mu. Kontrolovala som ho, ci to bol mobil, taska...vzdy som vedela, ze nieco najdem, mozno som chcela uz definitivne vediet, ze vsetko su len reci a ze ma bude nadalej zavadzat. V kutiku duse som citila, ze ma ma rad,ale stale som sa stretla len so sklamanim, mame syna a pre neho som vytrpela uz dost. Ked som nieco nasla/objavila v telefone tak tam boli také flirtovania, co je asi aj trochu normalne,len ja stale mam pocit, ze jemu ide o viac, ved do kelu, uz som sa par krat popalila. Teraz je to 4 mesiac co trpím,. velmi som sa naplakala a naprosila. Pred nim som aj klacala, nech sa spamata ale on len ma odhadzuje. Vraví, ze ma svoj zivot, ze chce zabavu a je velky karierista. nehovorim, financne sa stará, ale po citovej stranke absolutne nic. Dokonca ked sme mali intimne chvilky,tak mi povedal, ze je to len koli mne, ze on to nepotrebuje. On si povie, idem s kamaratmi sa zabavit, ja hned som podrazdená,lebo cely tyzden pracuje dlho a chodí na sluzobky a ked cez víkend ma travit s nami,tak to radsej bud ide inam alebo ma vela prace a je zatvorený v izbe. Ano vylet obetuje. 2 hodiny treba z nedele ale je to vsetko chladne. Ja takto zit nechcem a on povedal, ze on je tiez rozhodnuty pre rozvod a ja to nezmením. Lenze na druhej strane mi dal podmienku, ze ked sa prisposobim jeho zivotnemu stylu, tak zostane s nami. Ja som to skusala, ale neda sa mi tak zit, stale sa citim sama. Aj ked som si povedala, ze mnohe pary tak ziju a je to normalne. chcela by som rozvod ale na druhej strane strasne placem a trapim sa. Rozhodujem sa, vsetko si davam za a proti a neviem ako dalej....
Ano, este si to neuvedomujem uplne, ale bol to len zvyk. Ja urcite napísem z odstupom casu, ako sa dari, len si teraz davam dohromady dva a dva a chcem sa posuvat krockami dalej, nechcem robit vsetko hned a zaraz, nechcem rozmyslat co bude o pol roka,ako som to robila stale...chcem si urcit ciele a pomaly ich plniť...a vtedy prídem na to co vlastne chcem a ako to chcem a ze vsetko zvladnem. Myslim si, ze pre pocit spokojnosti na dusi to urcite stojí... zapredala som sa mozno za peniaze chlapovi,ktorému som vlastne robila handru na utieranie zeme. Ked mal naladu, bol mily, ked nemal tak ma pourazal, ked chcel odist,tak odisiel... bola to pre mna strasna gula na nohe...
juj ako sa tesim na vlastny zivot,len este chvilocku to musim prekonat, sem - tam ked som nervozna hodim ukludnovacik a potom je ok... casom sa chcem venovat konecne aj sebe, dostat tu chut do zivota, robit zmysluplné veci....
Dakujem velmi pekne za srdiecka aj za vsetko 🙂 aj ked nepoznam osobne dievcata na tomto fore,je uzasne ked clovek citi aspon takuto virtualnu podporu.
Dnes mi syn hovorí,ze tatino sa venuje viac telefonu ako mne. Pise si so ,,sprostou frajerkou,,
A ja som sa trapila pre neho a prosila aby zostal s rodinou.... bola som slepa, hlucha,naivna a hlupa...
@jajami 🙂 ano, zrazu pocitis slobodu a uvidos realitu. A zistis, ze olovena gula je prec a ze ty si bola jedina, co sa snazila vybudovat domov, druha strana to brala ako upgrade mama-hotela, aj so sexom.
Mal si dnes prist pre syna,len poslal sms ze to nestiha,akoby ste to riesili vy?
@jajami nie, nemalo by ti byť zo seba zle, naopak, buď na seba hrdá, že si napriek jeho systematickému ponižovaniu dokázala urobiť tento krok. Prvý krok k tvojmu novému, lepšiemu životu. Na SMS nereaguj, ale ulož si ju, keby niekedy v budúcnosti mal tendenciu sa oháňať tým, aký je úžasný otec 😝 😝 😝 😝 .
@jajami takych SMS bude viacej, len si ich nechaj,kludne si aj zapisuj, ze kedy a kolko mal syna do zosita, aj kolko ti dal penazi.
@jajami
Ako som ti uz povedala.
Aj chrumkavy bude na teba, aj hnusny. On ma uz fixnute, ze tento vzorec spravania u vas plati a nesnazi sa ho menit, ked mu funguje. Je na tebe prestat do toho vzorca zapadat.
A nezabudni byt uprimna. Ziadne divadielka pred nim aka si silna a uz to mas prekonane. Mas toho na psychiku dost aj tak. Nie si este na krk vesat bremeno sebavedomej zenskej. Zazivala by si to co herci. Podivnu rozpoltenost, ako ked sa maju vcitit do koze postavy, co je uplne ina ako ich povaha.
Kludne bud uprimna. Kludne priznaj - este mi chybas. (ak to tak bude). Chybaju mi spolocne dni. Atd.
Ak mu na tebe nezalezi a lubi len sam seba, ostane ucicikany, ze ta stale ma v hrsti a bude chodit vysmiaty ako leco, ze stale je to on co tebou toci. Ze pistis a lutujes. A on je z teba uz za vodou a nepotrebuje ta.
Ibaze ty si doprajes komfort uprimnosti a moznosti sa tak bez pretvarky sustredit na to, aby si dusevne rastla k spokojnosti sama so sebou. K svojej sebadovere.
A on jedneho dna zisti ako zrazu odpadol z teba ako chrasta zo zahojenej rany. A nie je tej moci, aby este nejak mohol na teba vplyvat a mat ta tam, kde maval.
Ze moze skusat cez syna, cez majetky, uz ta max len nastve ale nezlomi.
Teda ja sa tib cudujem SPAMATAJ Sa iny nebude stale ta bude odrbavat tak ako doteraz ved ta sklamal viac krat si mu odpustila meni zeny ako spinave pradlo a teba ma prepac za vyraz za handru ja by som vymenila zamku a viac by som sa snim nebavila len rozhovory by som obmedzila na minimum aj to len ohladom maleho... 😒 Tebe utekaju najkrajsie roky a aj tak to bude stale rovnako uzije si inde a zase sa na chvilu vrati ku tebe a ty ho primes s otvorenou narucou... Zapamataj si. ZO PSA SLANINA NEBUDE...len som ti chcela otvorit oci... 😖
@jajami Jediné čo vám môže niekto vo vašej situácii poradiť je ROZVOD. Nemôžte takto hlboko klesať,že ho budete prosiť a ešte k tomu na kolenách,aby bol s vami.On nemá zmysel pre rodinný život.Prečo vám to ešte nedošlo???? On chce žiť,zabávať sa! Takýto chlap si nezaslúži vašu lásku a obetu. Je to hajzel,ktorý vidi len seba.Už to pochopte! Rozvod,výživné a nechajte ho ísť za jeho šťastím a potrebami,ktoré uprednostnil pred rodinou. Dnešná žena musí byť hrdá,odolná a nekompromisná,aby prekonala na zdraví a psychike takéhoto hajzla, Až zvládnete vykopnúť ho a vymazať zo svojho života,zvládnete aj to čo bude potom.
@bibika55 ja som to zvladla,odstahoval sa pted dvomi tyzdnami,ja nechcem uz riesit co bolo. Ano trochu sa trapim co bude,nie som az taka silna ako som si myslela,ale na druhej strane si hovorim,ze mysim bojovat najviac ako sa len da. Obetovala som velmi vela pre zachranenie rodiny s on sa vie stale spravat nadradene,pri vcerajsom2 minutovom rozhovore som mala taku grcu v krku a ten jeho hnusny vysmech... rozvod sa bude riešiť v najblizsich dnoch a snad za par mesiacov budem stastna mama a zena. Keď som s malym,tak mi jr fajn,ked som bez neho,tak mam trochu horsie dni. Dni samoty... :(
@jajami komunikácia s ním ťa zjavne vracia späť, nekomunikuj s ním. Neber mu mobil, napíš mu, že komunikovať s ním budeš len prostredníctvom SMS, mailu, alebo prostredníctvom právnika. Práve pre ten jeho hnusný výsmech. Ty môžeš byť šťastná hneď dnes, nový život začína v tvojom vedomí, ponímaní, rozvod je len právny akt. A ten smútok, to hádam nemyslíš vážne? Snáď ti nie je smutno za výsmechom a ponižovaním? Tebe je smutno určite len za životom, ktorý si chcela, ktorý si si vysnívala a taký ešte môže byť.
@jajami no to ta musi pekne deptat ten tvoj byvaly. nechapem aky dovod ma na vysmech. tak ako ti radi timea, obmedz komunikaciu, len z teba vyciciava energiu, nechapem kde sa v ludoch berie taketo zlo 🙄 rozbije rodinu a este toto... drz sa, bude dobre, uvidis, o rok dva budes stastnejsia ako kedykolvek predtym, len treba vydrzat.
@jajami ten pocit samoty - je len nezvyk na novu situaciu. postupne zacnes fungovat v tomto rezime. a objavovat aj vyhody (klasika - robis veci kedy ty chces, ako ty chces, nikomu nevysvetlujes, preco to chces. - napr. rozhodnut sa, ze raz do mesiaca bude cela nedela len tvoja so synom, takze sa budete zabavat v posteli, a potom sa miesto varenia pôjdete niekam najest, a potom este aj niekam prejst a zabavit? uplne jednoduche. bez vycitiek svedomia, dohadovania sa s partnerom, ci ano, alebo nie, ... pohoda len podla vas dvoch. alebo vecer vidis tu kopu zehlenia a uz sa ti únavou podlamuju nohy a mala by si pri zehliacej doske tahat este do polnoci? hoci zajtra budes mat viac casu a priestoru? proste to nechas za zajtra. a nebude nikto, kto by skusil kritizovat, ze nezvladas domacnost.)
urcite si aj poplaces. ked je clovek sam, dolahne to na neho viac. ak mas chut plakat a mas priestor, tak plac. alebo si pis dennik.
kludne po kazdom hlupom telefonate od budúceho ex si zapis, o com ste volali, co ti povedal, co ta nastvalo, ako ta to urazilo, ublizilo, napis si, co si o nom v danom momente myslis. zeny su nastavene takto. v procese hovorenia (pisanie zastupuje hovorenie) rozoberaju vlastne cely problem do detailu a obvykle si tym utriedia pocity a myslienky. a lahsie sa im potom s tym pracuje. lebo vdaka tomu najdu mena pre svoje problemy. a ked nieco ma meno, tak sa s tym da robit.
ver tomu, ze spociatku to budu emocionalne zranene ubolene vylevy. az casom prejdes k racionálnemu zhodnocovaniu situacii. a tak to ma byt. (nie nadarmo sa hovori, ze dobra kamoska ma v prvej faze vzdy nekopmromisne nadavat na s tebou na ex. az potom moze pristupit o otvaraniu oci, kde si porobila chyby aj ty. lebo aj ked si zlomis ruku, tiez si najprv nesadnete, aby ti povedala, ako sa nabudúce takej situacii vyhnut a na co dat pozor a kde si urobila chybu. ale najprv pôjdete do nemocnice ju dat zasadrovat.)
a ak ta tie rozhovory s nim moc stresuju, daj na rady odtialto a obmedz ich zatial na smsky a maily. a urob s nimi jednu velmi dolezitu vec - ked smsku, ci mail precitas a bude to zas len plne kusavej ironie, vysmechu a pohrdania, zavri ju a daj si najmenej (!) hodinu nutenu pauzu na odpoved. nikdy nereaguj ihned. nechaj tu stoku hluposti, co on produkuje, cez seba odtiect a az sa upokojis a budes na tie jeho slova pozerat s kludom a rozvahou (bez negatívnych emocii, placu, ci smutku), mu odpis.
ja toto pouzivam na nete pri diskusiách. cokolvek ma v prvej chvili nastve, urazi, ci popudi, odlozim ihned bokom. a idem citat nieco ine, alebo robit nieco ine. a az prvotne negativne emocie opadnu, tak sa rozhodnem, ci vôbec este chcem zareagovat. lebo keby som zareagovala hned, zrejme by to bolo v hneve a zbytocne by som v sebe kopila neprijemne pocity (lebo samozrejme druha strana by si to nenechala len tak lubit a odsekla by mi rovnakym spôsobom - klasicke zabomyslie vojny o tom Kto z koho - bez zmyslu). vyhoda nepriamej komunikacie.
je to narocne neodpisat hned, ked ta nieco nastve, ale casom sa to naucis. bude to taky zvyk na obranu tvojich nervov.
navyse, kym budes nutene pauzovat, budes mat cas porozmyslat nad nim. a je dost mozne, ze casom dojdes od hnevu na neho a od placu nad tym, ako ti ublizuje a strachu so stretnutia s nim, k lutosti nad nim. ze ma pocit, aky on plny zivot zije a pritom je ako niekto, kto sa macha v plytkej kaluzi, mysliac si, ze je minimalne na Bahamach.
Ahojte dievcata, vcera som sa chcela dohodnut s muzom o platení ,,vyzivneho,, na maleho. Mesiac spolu nie sme a on sa mi vysmial, ze mi nic neda, ze malemu kupil bundu a topanky... ani o starostlivosti sa neda s nim dohodnut, povedal, ze o maleho bude bojovat.
Vobec ma to nenastvalo, asi cakal, ze tam zacnem plakat a zrútim sa 🙂 ale nic sa nestalo, ked sa so mnou o tom nechce baviť, tak nechce. Bola som mu odviest maleho, nebol este doma,aj ked sme sa dohodli na urcitu hodinu, ale dobre, meskal 10 min.
Tak som dala malemu pusu, rozlucila som sa s nim a odisla... Nijaké emocie zo mna nevysli, cakala som, ze bude ignorovať moje potreby.
Rozhodla som sa, ze podam predbezny navrh pred rozvodom na starostlivost o maleho a vyzivne. Nebudem sa s nim vobec dotahovat, pretoze to nema vyznam. Mna uz to jeho arogantné a vysmesne správanie vobec nezaujíma. Co sa budem rozculovat nad tym,co nezmením...
Len chcelo by to radu, nie v tom, ze on ma polozi,uz nie, som pripravená na ten jeho kludný ksicht s obrovským usmevom, co si myslí, ze ma s tym nadobro znici. Opak je pravdou...
Potrebujem nazory ako mozno konat, vychadzala som mu doteraz v ustrety aj s malym,ale uz nechcem robit zo seba tajtrlika, co si on povie, tak bude.
Priklad kazdodenný: on: prídem po malého okolo 17.00-17.30 vtedy a vtedy,ale nezaujíma ho, kde zatial maly je!! Ako sa ma citit to dieta, ak by bolo same doma (4,5 hodiny), to dufam sudu bude jasné, ze nechat neplnoleteho chlapca (9r) sameho u mna v dome. Ved ja mam za neho zodpovednost, cize si vzdy zabezpecim aby maly nebol sam. A on král si príde na hotové,zoberie na prespatie a je najlepsí ocko na svete... Dost!! a ked mu poviem, ze takto to nebude fungovat,tak mi napíse debilitu, ze mu zamädzujem styk s malym... nazor??? rady???
@jajami nemam rady, je tu skupina Pravne poradenstvo, skus tam pohladat. Plus hlavne to ries pisomne, ze nech si ho vezme aspon od piatku vecera do soboty vecera, ak ho nechces davat cely vikend.
presne hlavne vsetko pisomne
@jajami jasne ze tam sa mu paci. Tam moze vsetko. Moj ex dal detom cokoladu a 3 dni o tom tocili. Alebo ich zobral do mekacu a aky bol uzasny. Len aj to ich preslo. Neboj to preboli. Hlavne nesmies synovi nic skarede o ocovi a jeho novej hovorit. Je to tazko a velmi ale nesmies. To zvladnes. Drobec podrastie a pochopi. Moj syn bol cez leto u otca hmm 3 dni? A teraz ad augusta presne..... 0 dni. Ked ide, ide k jeho mame na vikend.
@jajami k tvojmu poslednemu prispevku -ja som mala (a este vlastne aj stale mam) podobny problem, manzel odisiel za frajerkou. Manzelova frajerka ma deti, s mladsou sa moj syn hra, tesi sa na nu a tym padom aj na pobyt u otca. A tiez mi z toho je tazko, bolo obdobie, ked som nespavala z obavy, ze bude chciet zit kvoli tomu s otcom, lebo u ocinka ma novu rodinu aj so sestrickou. Chce to asi cas, zvyknut si na to. Mne uz sa to celkom dari, uz sa kvoli tomu netrapim, aspon nie nonstop. Chlapi zvyknu po odchode hrat uzasnych oteckov z viacerych dovodov - aby vyzerali dobre pred novou laskou, na sude pred sudcom a pod. Casom ich to prejde, a ako pises, syn je pri tebe a si stale jeho maminka 🙂, takze super, s manzelovou xxxxx sa netrap.
@bratislavcankanm Dakujem za podporu 🙂
@jajami je to tazke, tiez by ma to trapilo, ze by sa moji chlapci mali lepsie u tata a novej "mamicky". Ved je to super, cez vikend ist na vylet, netreba vstavat do skolky/skoly, ma sa s kym hrat... Teraz moze byt "otec roka". Ale neboj, ono to naveky tak nebude, akonahle by tam ostaval na tyzden-dva, tak uz to take ruzove nebude. Plus ber to tak, ze ty si oddychnes a maly bude mat konecne zazitky s otcom, bude sa.mu venovat viacej ako doteraz. Postupne sa s tym vyrovnas. Nechaj na syna, aky si nazor postupne vytvori na otca. Drzim palce.
aj ja sa pripajam a drzim palce

@majka99999 takto som sa citila ako si to popísala