Rozvod - áno či nie
Ahojte, ani neviem kde mam zacat. S manzelom sme spolu uz 12 rokov. S polrocnym odlucením / nasiel si frajeku. Odstahoval sa od nas, bez myhnutia oka, potom mu to prislo luto, prisiel naspat. Fungovali sme spolu a o 1/2 roka sa stalo to iste. Odstahoval sa na mesiac, ale uz za 2 dni pisal, ze nas nechce stratit, bola som uz dajako vyporiadaná s jeho odchodom a ze zacnem novy zivot. Ani neviem ako ma obalamutil a po mesiaci som mu povolila aby prisiel znovu domov. Fungovali sme spolu 3 mesiace, ked som sa dozvedela, ze si zacal pisat s dalsou babou, bolo to pre mna dost bolestivé, po tych vsetkych sluboch. Odpustila som mu, snazila som sa velmi,aby sme fungovali ako rodina, ale nedoverovala som mu. Kontrolovala som ho, ci to bol mobil, taska...vzdy som vedela, ze nieco najdem, mozno som chcela uz definitivne vediet, ze vsetko su len reci a ze ma bude nadalej zavadzat. V kutiku duse som citila, ze ma ma rad,ale stale som sa stretla len so sklamanim, mame syna a pre neho som vytrpela uz dost. Ked som nieco nasla/objavila v telefone tak tam boli také flirtovania, co je asi aj trochu normalne,len ja stale mam pocit, ze jemu ide o viac, ved do kelu, uz som sa par krat popalila. Teraz je to 4 mesiac co trpím,. velmi som sa naplakala a naprosila. Pred nim som aj klacala, nech sa spamata ale on len ma odhadzuje. Vraví, ze ma svoj zivot, ze chce zabavu a je velky karierista. nehovorim, financne sa stará, ale po citovej stranke absolutne nic. Dokonca ked sme mali intimne chvilky,tak mi povedal, ze je to len koli mne, ze on to nepotrebuje. On si povie, idem s kamaratmi sa zabavit, ja hned som podrazdená,lebo cely tyzden pracuje dlho a chodí na sluzobky a ked cez víkend ma travit s nami,tak to radsej bud ide inam alebo ma vela prace a je zatvorený v izbe. Ano vylet obetuje. 2 hodiny treba z nedele ale je to vsetko chladne. Ja takto zit nechcem a on povedal, ze on je tiez rozhodnuty pre rozvod a ja to nezmením. Lenze na druhej strane mi dal podmienku, ze ked sa prisposobim jeho zivotnemu stylu, tak zostane s nami. Ja som to skusala, ale neda sa mi tak zit, stale sa citim sama. Aj ked som si povedala, ze mnohe pary tak ziju a je to normalne. chcela by som rozvod ale na druhej strane strasne placem a trapim sa. Rozhodujem sa, vsetko si davam za a proti a neviem ako dalej....
@jajami aaach jaj, take reci na sebavedomi nepridaju a manipulator prave dufa, ze toho partnera udupu (no myslim, ze ani on tym kecom v skutocnosti neveril, zeby si bola neschopna a pod. len chcel take vnimamie do teba nahucat)... pekne spomienky si odloz, zle zober pre vystrahu, ale je to uz za tebou a ides dalej s hlavou hore ako schopna zena 🙂
a trochu na odlahcenie, na tvojho typickeho leva bolo treba skusit takto...
...tak uz sa mi to kráti, tento tyzden mam pojednávanie, mam taky vnutorny stres,ale hadam to zvladnem 🙂 ...
@jajami zvladnes a zacnes novy zivot. 🙂
Ďakujem dievcata
Ahojte,tak sa znovu ozyvam po case. Rozvod od aprila mam za sebou,ale zatial nemam vyznacenu pravoplatnost. Nesuhlasil asi s vyzivnym,ktore mu bolo urcene. Ma syna kazdy druhy vikend,jeden den v tyzdni. Dokonca ani o Vianoce nebojoval,bolo mu to jedno.zrazu mi napisal,ze by si chcel dieta striedat po tyzdni. S cim urcite nesuhlasim. Zalozil si ,,novu ,, rodinu tyzden po jeho odchode,po 2 mesiacoch spolu byvali. Myslim si,ze nepriamo syna taha k sebe. Preto aj tato zmena po tyzdnoch. Mame presne stanovene hodiny,ked si ma syna prebrat,obcas pride skor,co by mi nevadilo. Ked som v praci,tak pride po syna niekto z jeho rodiny napr.o 13.00,upozornovala som ho par krat,aby mi dal vediet ale to nerespektuje,vzdy povie ,,zabudol som,, vobec nemam potrebu s nim nieco preberat,volat,mame presne stanovene terminy sudom. Posledna sprava od neho bola,ze moje spravanie nie je vhodne,ze ma da na sud. Ze sa nestaram o syna,nebalim mu veci atd.. ja len na to,ze nie je normalny. Viem,ze bol vzdy manipulator ale velmi ma mrzi,ze ide proti rozhodnutiu. Nechcem to napadat sudom alebo inymi organmi ale ako si mam poradit ak neakceptuje dohodu? Nestava sa to pravidelne ale stava sa to. Dohodne sa po telefone s malym a mysli,ze je to vybavene. Moze dostat stridavku? Ak ide o mna,tak som spokojnejsia,nezijem v strese ale ruku na srdce nie som stastna. Viem,je cas,kym mi do cesty niekto pride ale v dnesnej dobe a po mojej zivotnej skúsenosti sa bojim. Chodim obcas na stretnutia,vyplnam si cas,ked som bez maleho ale citim velku nenavist voci ex,ze musim byt bez syna. Aj ked to cloveku niekedy dobre padne,ale chyba mi. Potrebovala som sa trochu znovu vykecat a pocut nazory. 🙂
@jajami Po prve mu prestan nadavat, lebo sa bude mstit a ako vidis, msti sa cez dieta. Predpokladam, ze dieta momentalne nie je zverene Tebe, lebo nie ste rozvedeni, takze dieta moze vidat kedy chce. Striedavku mozno chce, aby nemusel platit vyzivne. Ty dieta nie si povinna odovzdavat jeho pribuznym, len jemu.
Fakt sory, čo teraz napíšem, ale ty si fakt vadnáááá? Akože ja ozaj neviem, čo ti ešte treba, kopanec do riti alebo si rovno tú novú dovlečie do domu a budeš sa mať starať ja o ňu, alebo rovno trojka a ak nepovolíš, tak sa rozvedie. 😀
Absolútne žiadny rešpekt voči sebe nemáš žena. Je mi z teba smutno. Nie, nie je mi ťa ani za mak ľúto, lebo toto je čistá hlúposť.
Tak čítam, že už prebieha rozvodové, vďaka bohu, lebo to, čo som čítala na prvej strane, tak to som ozaj nepochopila.
Je mi luto, ze ta tvoj chlap nechal prejst takym peklom, neskutocne...je taky mlady, ze ho bavi uzivat si atd? Alebo ma nejaku poruchu osobnosti? ...obrati sa to proti nemu casom..ty si najdes normalneho a on bude bludit cely zivot...
@monikaparson asi si nečítala vsetko. Nezijeme spolu tristvte roka. Ziadost o rozvod podana pred polrokom,natahovalo sa to ale sme rozvedeni. Cakam len na peciatku o pravoplatnosti.
@jajami hlavne stopni tie stretavky s inymi muzmi az do dbby, kym nebuides na take nieco pripravena.
lebo nie je nic horsie, ako ked tvoj ex vytiahne, ze randis hlava-nehlava...a ked to este aj tvopj syn uvidi, no dakujem pekne.
vtomto treba byt velmi opatrna. daj tomu cas. nauc sa zit sama (so synom), az potom si hladaj niekoho do postele
@jajami vy dvaja absolútne nie ste vhodní na striedavú starostlivosť. Je to teraz veľká móda, ale striedavá je vhodná len v prípade, že rodiča dokážu spolu komunikovať a dieťa si predávať s tým, že sa si sadnú a sa aj porozprávajú a to vy neviete i keď toto sudcovia neriešia. Tiež sa neodporúča striedavá do troch rokov, nečítala som diskusiu, tak neviem koľko rokov má dieťa.
Z toho čo som čítala, tak tam cítiť, že aj Ty manipuluješ so synom vo svoj prospech. Tu treba byť dosť nekompromisný a odpustiť si akýkoľvek komentár na jeho otca, lebo sa Ti to časom len vypomstí. To si rieš s dospelými. Pred dieťaťom si odpusti akékoľvek narážky na neho.
@jajami napísala si: "Chodim obcas na stretnutia,vyplnam si cas,ked som bez maleho ale citim velku nenavist voci ex,ze musim byt bez syna."
Ty absolútne nie si ani trochu vyrovnaná s rozchodom. Jednak ideš hlava nehlava do ďalšieho vzťahu, namiesto toho aby si sa vyrovnala so stratou a tak išla ďalej, ale to trvá aj rok sa s tým vyrovnať.
Druhá vec je, že syna si chceš pripútať k sebe, že Ty si tá dobrá a on bol ten zlý. To je veľmi nie dobrý postoj a sa môže úplne obrátiť voči Tebe ak v tom budeš pokračovať.
@nyusika tiež to tak vnímam ako si napísala
@mandala77 aj negativne nazory su nazory. Clovek si z nich vela zoberie. Ja som sa vyrovnavala s rozchodom je to skoro rok, co spolu nezijeme. Preco by som po takomto case nemohla ist s niekym na kavu? Ani si nedokazujem, ze som lepsia ako jeho otec. Preco by som mala? Chcem len aby sa dodrziavalo to,co si ex urcil na sude. Preco by sa mal s dietatom dohodnut,ze pride vtedy a vtedy po neho a ja o tom ani neviem. Neviem ako baby tu,ale ja mam o syna strach.
Nehovorila som nikdy pred malym nic zle.
Mozno to blbo vyznelo, Ale beriem aj tie negativne nazory, ked clovek nezazije,tak moze mat akykolvek nazor.
@jajami aké negatívne názory?
Na striedavú nie ste vôbec vhodní, to je fakt.
S rozchodom nie si vyrovnaná, to je tiež fakt. Lebo by si vo včerajšom komentári nenapísala, že ex nenávidíš. Keď nedodržiava čo určil súd, tak to rieš s právnikom.
V jednom komentári v januári si napísala: " Myslim si, ze zacal boj medzi mnou a muzom, kazdy si taha dieta na svoju stranu." a ohľadom toho, že aj Ty ho ťaháš na svoju stranu, tu: " A o tej jeho milenke ani neviem ako to zacalo, ja som mu povedala, ze milacik ty mas domov tu, ja ta lubim a nie je dobre aby si chodil mis-mas hore dolu,kedy sa tatinovi zaziada. A znovu vycitky, ze od nas odisiel tatino,lebo som sa s nim hadala, ja ze vies,ze to nie je pravda, ze tatino odisiel preto, lebo si nasiel inu tetu. Ja som len zareagovala, lubim ta a ja som tu vzdy pri tebe. Strasne je vzdorovity, strasne ma to mrzi, ze sa takto sprava, mam pocit,akoby vyuzival situaciu. Ano, laka ho k sebe"
Ten argument, že berieš negatívne názory, keď človek nezažije môže mať akýkoľvek názor... no človek nemusí zažiť aby videl do toho čo niekto píše trošku s nadhľadom. A osobne sa vyjadrujem len do diskusií, kde na základe svojich skúseností mám čo povedať.
Niekedy je možno namieste sa zamyslieť a pozrieť či človek neklame sám seba.
@jajami áno, potom som si to prečítala, chvála bohu, že už ste rozvedení 😉
@mandala77 no tak ono zas nezili spolu par mesiacov, ale niekolko rokov - takze ani to vyrovnanie s rozvodom, dusevna pohoda a ochota prisposobovat synove stretnutia s otcom nepridu za 2-3 mesiace, ale bude to chciet cas, pristupit k muzovi s chladnou hlavou. myslim, ze v pripade spamatania sa z manzela manipulatora je celkom pochopitelna dlhsia cesta dostat sa do kludu 😒 potrebuje cas upravit si svoj osobny zivot po psychickej stranke, svoje vnimanie zenskej stranky a potreby mat napr.partnera, a vztah k exmanzelovi ako cloveku, ktory ma narok na ich syna
@bmuller súhlasím s tým čo píšeš.
Viac krát som sa stretla s citáciou od jedného nemeckého sudcu, ktorý povedal, že ak jeden rodič zo súdenej siene odíde ako víťaz, dieťa prehralo.
Samozrejme, že to chce čas a je to pre ňu o to ťažšie, lebo on partnerku novú má. A ťažko je sa inak stavať k nemu, keď ona nevie inak a keďže bol manipulátor, má z neho strach. Dieťa má právo na oboch rodičov ak sa chcú o neho starať, chlapec potrebuje aj mužský vzor ale pre ňu musí byť ťažké sa vyrovnať aj s tým, že syn sa stretáva s tou druhou.
@mandala77 no samozrejme by dieta malo mat z detstva vzor matky, otca, ich vzajomneho vztahu... obavam sa, ze tymto stylom "vztahov" je otazne, co/kto je vzor ☹ ...ale to je uz ich zivot a rozhodnutia, ktore rozriesia len oni 😖 ... plus rozhodnutie sudu je rozhodnutie sudu... ostava len zazelat vela stastia a najdenie rozumneho pristupu
@mandala77 samozrejme že má nárok na syna.... Ale zase prečo by mala exovi na úkor svojho programu povolovat nejaké stretnutia navyše? Stretnutia určil predsa súd. Skúsme rozobrať teraz jej exmanzela.... Ja mám skôr pocit že sa snaží manipulovať ju cez dieťa, určovať si kedy sa stretne, nerespektovat, atď..... Nechápem prečo by mala v tomto ustupovať. Iné by bolo keby syn vyslovene chcel tráviť s otcom viac času, ale to nespomínala....
Ďalšia vec, nechápem prečo by nemohla randit, to je taká blbost...,veď je dospelá, svojprávna dieťa nezanedbava, práve naopak.... Môže jej to zdvihnúť sebavedomie
@bmuller pozri ja som rozvedená už 7 rokov. Začiatky boli ťažké. Ex mi robil naschvaly, ale syn ho ľúbil a chcel byť s ním (ex býva 200 km od nášho bydliska) ja mám dokonca súdom určené že s ním môže byť iba pod mojim dohľadom, pretože odoprel že má alergiu (klamal kôli výške výživného)
Ale ja som respektovala dieťa a jeho potreby. Až ho raz nechutne oklamal že príde a neprišiel, vtedy som mu povedala že dosť. Že sa buď bude správať ako otec, alebo ho neuvidí. Našťastie sa spamatal, našiel si frajerku ja mám nového partnera už 4 roky. Vychádzame perfektne voláme si, naši partneri sa poznajú, radíme sa o vychove, takže syn má vzor aj u otca aj u matky...

@jajami tym peknym chvilkam sa vravi spomienkovy optimizmus.
najvyssi cas riesit veci s chladnou hlavou. dohodnut si predbezne opatrenia ohladom vyzivneho a PRAVIDELNEHO casu na stretavania sa so synom.
ustupky robit iba jednostranne, to nie je dobry sposob existovania