Rozvod kvôli zmene priorít
Vzali sme sa vo veku 26r. Pred svadbou sme boli dohodnutí, že nechceme mať deti. Obidvaja sme sa na tom zhodli a brali to ako pevnú súčasť manželstva.
Po 10 rokoch manželstva ( pred tým sme spolu chodili skoro 4r) sa však situácia zmenila... Jeden z nás "prehodnotil " svoje hodnoty a túžby a dnes deti veľmi chce.
Vzťah je ovšem v slepej uličke. Jeden cíti, že partner nejednal ferovo lebo dohodu porušil, druhý ale tvrdí, že za túžby nemôže a svoje vtedajšie rozhodnutie bolo úprimné...
Je takéto manželstvo ešte zachrániteľné? Ako sa dá prekonať konflikt, v ktorom neexistuje kompromis bez veľkej obety jednej strany? A kto sa má vlastne prípadne obetovať? Alebo ešte lepšia a vyčítavejšia otázka, kto za rozpad manželstva vlastne môže?
@anonym_autor keď jeden chce ísť dolava a trva na Tom, druhý doprava a trvá na Tom,kde asi tak myslíš že sa vaše cesty môžu stretnúť? Mimochodom druhý krát zakladas tú istú tému,cakas lepšie odpovede?
@mikasa_ackerman ak sa dvaja ľúbia,naozaj ľúbia,tak práve dieťa je dôkaz ich lásky …na čo mať vzťah,manželstvo len tak s niekym koho akože lubite,bez dieťaťa …tak môžete ľúbiť aj psa,mačku ..dieťa je to,čo robiť ten vzťah,vzťahom
@lucia0211 to, že ty berieš dieťa ako dôkaz lásky, je čisto tvoj pohľad, nie pravidlo, ani žiadna univerzálna pravda.
Pre niekoho je dieťa dar a splnený životný sen, pre niekoho nie. Tvrdiť, že keď dvaja nechcú dieťa, tak „to nie je skutočná láska“, je fakt mimo. Niekto môže mať aj tri deti a pritom v tom vzťahu láska, rešpekt, podpora… úplne chýbajú, a takýchto párov je veľmi veľa.
Tieto tvoje komentáre ukazujú, aké veľmi obmedzené máš chápanie medziľudských vzťahov.
Ty dokazuješ lásku tým, že si porodila deti.
Ja ju dokazujem tým, že sa k môjmu partnerovi každý deň správam láskavo, rešpektujem ho, dávam mu pozornosť, podporujem ho a úprimne sa snažím byť pre neho dobrou partnerkou. Nemám pocit, že by nám niečo vo vzťahu chýbalo 🙂
@anonym_autor pust ho za tou, ktorá mu dieťa dá.
Veď je veľa takýchto prípadov, dohodli sa, že deti mať nebudú, vzali sa, po xy rokoch to jeden prehodnotil, druhý trval na dohode, tak sa ich cesty rozišli...a obaja žijú šťastne v nových rodinách 😁
@lucia0211 to, že ty berieš dieťa ako dôkaz lásky, je čisto tvoj pohľad, nie pravidlo, ani žiadna univerzálna pravda.
Pre niekoho je dieťa dar a splnený životný sen, pre niekoho nie. Tvrdiť, že keď dvaja nechcú dieťa, tak „to nie je skutočná láska“, je fakt mimo. Niekto môže mať aj tri deti a pritom v tom vzťahu láska, rešpekt, podpora… úplne chýbajú, a takýchto párov je veľmi veľa.
Tieto tvoje komentáre ukazujú, aké veľmi obmedzené máš chápanie medziľudských vzťahov.
Ty dokazuješ lásku tým, že si porodila deti.
Ja ju dokazujem tým, že sa k môjmu partnerovi každý deň správam láskavo, rešpektujem ho, dávam mu pozornosť, podporujem ho a úprimne sa snažím byť pre neho dobrou partnerkou. Nemám pocit, že by nám niečo vo vzťahu chýbalo 🙂
@mikasa_ackerman keď budeš stará a sama v domove dôchodcov a za tvojou spolubyvajucou prídu jej deti a vnúčatá a za tebou nikto,vtedy si na mna spomeň …
@mikasa_ackerman keď budeš stará a sama v domove dôchodcov a za tvojou spolubyvajucou prídu jej deti a vnúčatá a za tebou nikto,vtedy si na mna spomeň …
@lucia0211 vieš ako sa vraví, “Čo praješ, to ti bude dopriate.” Tak pozor, aby si nakoniec neskončila ešte sama ty😉
@anonym_autor hádať sa a rozviesť sa kvôli dieťaťu ??Tak ten čo dieťa nechce,nikdy toho druhého nelubil..veď dieťatko je dôkaz vašej lásky,kúsok každého z vás ..vaše malé ,,my,,…a čo je krajšie ako mať kúsok mini kópie toho,koho lubime ??
@lucia0211 no dieta nie je dokaz lasky, ale jeho vyustenie... ktore nie vzdy pride... ti sa lubia menej, ak deti nemaju? dieta ma spajat, a ma byt vysledkom spolocneho rozhodnutia... co tu mozne nie je , ak jeden chce a druhy nie
brali sme sa mladí a dobrovoľne a deti sme nechceli . Tak sme žili 10 rokov, kedy mi manžel povedal že by deti chcel , bola som zaskočená a cítila som zradu neskutočnú . dva roky som odolávala, aj napriek tomu som zostala tehotná . Než som to stihla oznámiť manželovi , zistila som že má milenku v 8 mesiaci tehotenstva. Dnes mám 6 ročného synčeka , manžel odišiel za milenkou , s ktorou už nie je , s ňou má tiež syna o ktorého sa nestará a nestará sa ani o nášho, žije si svoj život a ledva z neho vytlčiem výživné. Ja som sa vydala druhýkrát za vdovca s dvoma deťmi , tak sa staráme spolu o tri deti a môžem povedať že pociťujem kľud na duši v mojej novej rodine.
@anonym_01812e mohla by si vysvetlit ako sa da dva roky odolavat a aj tak ostat tehotna v presvedceni, ze dieta nechcem? ved dieta bud chcem a nechranim sa, alebo nechcem a chranim sa, alebo mi to je jedno a necham to na nahodu... tak ty si nechcela a mas?
@lucia0211 len aby si nedopadla este horsie aj ty sama, hoc mozes mat deti 5. ako deti su zarukou coho ? jaj, ze budu navstevy v DSS. ty musis mat krasny zivot gombicka s tymito nazormi... co takto nechat rozhodnutia a ich dopady na tich, ktorí tak ucinili , hm? a sorry, naozaj nie kazdy vidi potencial v detoch... a nie kazdemu dieta prinieslo neskutocnu radost do zivota a dokonca neuveris, mnoho parov kvoli detom aj skoncilo...
@lucia0211 to je jednak velmi naivna predstava kolko starych ludi je pravidelne navstevovanych svojou rodinou a po druhe aj velmi sebecky dovod mat deti

brali sme sa mladí a dobrovoľne a deti sme nechceli . Tak sme žili 10 rokov, kedy mi manžel povedal že by deti chcel , bola som zaskočená a cítila som zradu neskutočnú . dva roky som odolávala, aj napriek tomu som zostala tehotná . Než som to stihla oznámiť manželovi , zistila som že má milenku v 8 mesiaci tehotenstva. Dnes mám 6 ročného synčeka , manžel odišiel za milenkou , s ktorou už nie je , s ňou má tiež syna o ktorého sa nestará a nestará sa ani o nášho, žije si svoj život a ledva z neho vytlčiem výživné. Ja som sa vydala druhýkrát za vdovca s dvoma deťmi , tak sa staráme spolu o tri deti a môžem povedať že pociťujem kľud na duši v mojej novej rodine.