Rozvod kvôli zmene priorít
Vzali sme sa vo veku 26r. Pred svadbou sme boli dohodnutí, že nechceme mať deti. Obidvaja sme sa na tom zhodli a brali to ako pevnú súčasť manželstva.
Po 10 rokoch manželstva ( pred tým sme spolu chodili skoro 4r) sa však situácia zmenila... Jeden z nás "prehodnotil " svoje hodnoty a túžby a dnes deti veľmi chce.
Vzťah je ovšem v slepej uličke. Jeden cíti, že partner nejednal ferovo lebo dohodu porušil, druhý ale tvrdí, že za túžby nemôže a svoje vtedajšie rozhodnutie bolo úprimné...
Je takéto manželstvo ešte zachrániteľné? Ako sa dá prekonať konflikt, v ktorom neexistuje kompromis bez veľkej obety jednej strany? A kto sa má vlastne prípadne obetovať? Alebo ešte lepšia a vyčítavejšia otázka, kto za rozpad manželstva vlastne môže?
@anonym_autor predsa ste dvaja v tom vzťahu, tak každý ma na to svoj nazor. Pekne si to popisala, aj sama pre seba uzavrela. Rozdielne priority, tam sa kona rozchod. Nehladaj cestu tam, kde nie je. Podmienky boli dohodnuté inak, jedna strana sa rozhodla inak. Nebráňte jeden druhému v šťastí. Treba to prijať, rozísť sa v dobrom.
@anonym_autor Clovek sa vekom meni,vyvija a preto nemozno niekomu vycitat,ze zmenil nazor v tak dolezitom rozhodnuti. Z mojho pohladu to nie je stratene. Ak by som mala dobreho muza a mali by sme krasny vztah a casom jeden z nas zistil,ze dieta chce,tak by som sa obetovala a to dieta mu dala. Ak ale jeden z vas nie je schopny prehodnotit svoj nazor, v tom pripade netreba branit v stasti. Nechala by som ho ist svojou cestou.
ak sa ta tuzba po dietati tyka teba ako zeny ty uz veru nemas na co cakat a volila by som rozchod ak by partner nesuhlasil s dietatom, inak to otravi vsetko a aj tak to k tomu dospeje casom len ty budes mat o to menej casu naplnit ai svoju tuzbu a potrebu
V otazke dietata sa nedaju robit kompromisy, nie je to hracka, ale celozivotny zavazok. Ja by som volila rozchod, lebo mat dieta len preto, ze chce ten druhy, je velmi zle. Pre samotny vztah aj pre to dieta. Samozrejme, bavime sa v tom zmysle, ze pre jedneho nepripada dieta absolutne do uvahy, nie, ze je na vazkach, ze mozno nie, mozno ano.
@anonym_autor napisem za seba, nemala by som.dieta len preto ze to chce niekto iny, a neostala by som.vo vztahu kde ja dieta chcem a ten druhy nie. Takisto by som nikoho do dietata nenutila a ani by som nepotlacila svoju tuzbu po nom.
Ludia sa vyvijaju, menia svoje nazory, taky je zivot. V tejto chvili by sa nase zivotne cesty rozdelili, cim skor tym lepsie.
Ludia sa casom menia 10 rokov je vela a hlavne to, na co sa cloven neciti v 26, nie je to iste ako o 10 rokov neskor. Teraz si mozes povedat, ze nikdy nepojdes do DSS a v 70 tam budes chciet ist. Potlacat tuzbu len kvoli partnerovi - ci muz alebo zena - manzelstvo skonci skor alebo neskor zle a ostanu vycitky. Lepsie je sa dohodnut a rozist sa v dobrom. Ak by som bola zena a rozhodnuta, ze dieta nechcem … rozidem sa, naco budem partnera nejak tlacit, ked bude chciet nutne dieta … spravi si ho inde. Mam to za potreby? Nie. Ak by chlap nechcel a mal ho mat nasilu … je vysoka pravdepodobnost, ze skoncim ako slobodna matka … tu je na povazeni … chce sa mi niekto druhy hladat alebo urobi dieta a nech ide kam chce. Cakat, ze sa z neho stane starostlivy otecko - bolo by to fajn … ale zazraky patria do rozpravok. Takze viac menej je to otazka AKO to ukoncite … kto za to moze - cas a “detske” myslenie na strane obidvoch - davanie si slubov na vecnost … v 36 treba mysliet ako dospely clovek nie jeden slubil a druhy hlada viny, naco …ale ako to riesit z najmensimi nasledkami
Jednoznacne ten kto chce mat deti nech ich ma - preto urcite by som sa rozisla . Jednak - vacsie dusno - ten kto chce mat deti povoli vo vztahu a velmi rychlo si najde partnera s ktorym ich aj realne mat bude a to uz ci poza chrbat alebo po rozvode to je jedno.
Ale uz to nebude nikdy ako predtym .
26r jasne ..chceli ste sa zabavat cestovat pijalesy party sloboda .. ale aj to cloveka omrzi ako sa hovori prejde ta to jak psa motor a aj preslo a tu je realita dospeli ste .
Hlavne nech ste obidvaja stastni a kazdy si to stastie doprajte solo.
Za rozpad manželstva nemoze nik, pretoze clovek sa meni, vyvija a ako napisali aj zeny predo mnou, taketo zmeny mozu prist a treba si to vyjasniť s druhym manzelom. Ak druha po takýchto rozhovoroch trva na svojom, tak potom sa len civilizovane dohodnut, ze teda v takom prípade ist od seba, pretoze ani od jedneho nie je fer drzat v takom vztahu, kedy tak či tak jedna strana bude citit krivdu, pretoze to manzelstvo to tak ci tak zabije...
Jednoznacne ten kto chce mat deti nech ich ma - preto urcite by som sa rozisla . Jednak - vacsie dusno - ten kto chce mat deti povoli vo vztahu a velmi rychlo si najde partnera s ktorym ich aj realne mat bude a to uz ci poza chrbat alebo po rozvode to je jedno.
Ale uz to nebude nikdy ako predtym .
26r jasne ..chceli ste sa zabavat cestovat pijalesy party sloboda .. ale aj to cloveka omrzi ako sa hovori prejde ta to jak psa motor a aj preslo a tu je realita dospeli ste .
Hlavne nech ste obidvaja stastni a kazdy si to stastie doprajte solo.
@anonym_5b870b tvoj prispevok vyznieva posmesne a znevazujuco. Aj ja s manzelom sme mali taku istu dohodu v podobnom veku, a nebola v tom tuzba po popijani. Jednoducho sme deti nechceli; a o 20 rokov neskor stale zmyslame rovnako
@anonym_5b870b tvoj prispevok vyznieva posmesne a znevazujuco. Aj ja s manzelom sme mali taku istu dohodu v podobnom veku, a nebola v tom tuzba po popijani. Jednoducho sme deti nechceli; a o 20 rokov neskor stale zmyslame rovnako
@anonym_b10ed7 pisem uplne priamo k veci . 90% ludi to tak ma . Potom zistia ze chcu deti ale uz sa kvoli veku hlavne zeny neda a umelo si ziju v tom ze nechcu ale chcu ale nemozu✌🏻poznam tieto pripady . Ziadny posmech v mojom prispevku nevidim .
@anonym_autor čo chceš zachraňovať?? Toto je naprosto zásadná vec, kde bez obojstrannej absolútnej zhody neexistuje iné riešenie ako rozvod. Pre dobro vás oboch.
@anonym_autor tu uz nevyriesis nic
Nemozes niekomu odopriet mat rodinu, priority sa menia
Ak ten druhy chce dieta a ten prvy jednoznacne nie, rozchod
Ak chces deti ty no to by si sa mala poponahlat kedze uz mas vek
ste manželia. mali by ste sa prispôsobiť jeden druhému. za mňa kompromis.
1 dieťa. spojí vás to. alebo si zobrať z ústavu.
moja známa si na víkend berie dieťa z detského domova. stále to isté. má s UPSVaR zmluvu a každý víkend má dieťa doma. aj prázdniny, sviatky. dokonca chodí aj na rodičovské do školy. aj to by vadilo tomu druhému? dieťa len na 2-3 dni do týždňa?
@anonym_autor napisem za seba, nemala by som.dieta len preto ze to chce niekto iny, a neostala by som.vo vztahu kde ja dieta chcem a ten druhy nie. Takisto by som nikoho do dietata nenutila a ani by som nepotlacila svoju tuzbu po nom.
Ludia sa vyvijaju, menia svoje nazory, taky je zivot. V tejto chvili by sa nase zivotne cesty rozdelili, cim skor tym lepsie.
Ja suhlasim s @tykat . Dieta nie je kompromis. Za mna rozvod.
@anonym_autor ak sa zmenili priority nie je ina moznost ako to ukoncit
Nevidim dovod aby bol niekto na vine proste ten druhy zmenil nazor a ak ste dospeli ludia co podla veku ste a ste rozumní rozidete sa v klude aby ten druhy nasiel stastie
Viem ze je dohoda bola ale kazdy sa meni a po 10 rokoch sa niet co čudovať
@anonym_autor hádať sa a rozviesť sa kvôli dieťaťu ??Tak ten čo dieťa nechce,nikdy toho druhého nelubil..veď dieťatko je dôkaz vašej lásky,kúsok každého z vás ..vaše malé ,,my,,…a čo je krajšie ako mať kúsok mini kópie toho,koho lubime ??
@anonym_autor "Rozvod kvôli zmene priorít"
áno,je to dôvod na rozvod.Ak každý trvá na svojom,budete rozvedení za 5 minút.
Nikto by sa nemal prispôsobovať tomu druhému.Dieťa nie je stôl alebo gauč,pri ktorom jeden urobí kompromis kvôli veľkosti alebo cene.
@anonym_autor hádať sa a rozviesť sa kvôli dieťaťu ??Tak ten čo dieťa nechce,nikdy toho druhého nelubil..veď dieťatko je dôkaz vašej lásky,kúsok každého z vás ..vaše malé ,,my,,…a čo je krajšie ako mať kúsok mini kópie toho,koho lubime ??
@lucia0211 prečítaj si to ešte raz.
@anonym_autor Jedine rozchod, tu nie je čo zachraňovať, v tejto veci neexistuje kompromis, nech by sa obetoval ktorýkoľvek z vás, bol by nešťastný.
Ja osobne deti nechcem, s partnerom sme na tom rovnako. Ak by on však niekedy zmenil názor a trval na dieťati, nezostala by som s ním, aj keď ho milujem najviac na celom svete.
V tomto by nemal nikto nikdy nikoho nútiť, aby zmenil svoj postoj - Ako napísala @rozculena to nie je gauč, že niekomu sa páči jedna farba, druhému druhá. Je to živý človek, ktorý medzi vás pribudne a úplne zmení vaše životy.
Držím palce a posielam objatie🫂
@lucia0211 Viac pateticky by to neslo?
@lucia0211 “Ak sú dvaja šťastní, nechýba im tretí.” 😉
My sme mali dohodu že budeme mať jedno dieťa.. ale ja som potajme dúfala že to buď nepôjde, alebo sa nato zabudne 🤦🏻♀️, alebo čokoľvek, že z toho proste vykorčuľujem .. po 7 rokoch manželstva som sa už tak veľmi bála že ma muž opustí že to dieťa nechcem, tak som ustúpila a mame ho… ma rok, je to láska 🥰.. neľutujem to, ľutujem že som neustúpila skôr… ale ďalšie deti mať nebudem v žiadnom prípade.. ale moj príbeh asi vašu situáciu nevyrieši …
@anonym_autor za mna asi nie, pokial jedna strana trva na tom, ze dieta nechce a druha, ze ho chce. Tam je lepsie sa rozist a ten, kto dieta chce, si najde partnera rovnakeho zmyslania.
Moj manzel a ja sme deti nikdy nechceli, no aj tak sa ho sem tam preventivne spytam na nazor a keby ho zmeni, necham ho ist. Lenze my uz mame po 40 obaja. Nedrzala by som ho, lebo by som chcela, aby bol stastny. A viem, ze to iste by spravil aj on pre mna. Ale brat sa v 26 a mat tento nazor, podla mna je to prilis mlady vek na taketo definitiva, skor ci neskor sa nazor prehodnoti, co sa aj stalo.
@lucia0211 “Ak sú dvaja šťastní, nechýba im tretí.” 😉
@mikasa_ackerman ak sa dvaja ľúbia,naozaj ľúbia,tak práve dieťa je dôkaz ich lásky …na čo mať vzťah,manželstvo len tak s niekym koho akože lubite,bez dieťaťa …tak môžete ľúbiť aj psa,mačku ..dieťa je to,čo robiť ten vzťah,vzťahom
@anonym_autor "Rozvod kvôli zmene priorít"
áno,je to dôvod na rozvod.Ak každý trvá na svojom,budete rozvedení za 5 minút.
Nikto by sa nemal prispôsobovať tomu druhému.Dieťa nie je stôl alebo gauč,pri ktorom jeden urobí kompromis kvôli veľkosti alebo cene.
@rozculena ale veď vzťah je hlavne o kompromisoch a prispôsobovaní sa ..keby si každý robil vo vzťahu čo chce on,tak by žiaden pár spolu nevydržal

Zbytocne hladat kto za to moze. Treba to vyriesit korektne, teda rozchodom.