icon

Rozvod po pol roku

vivienkaa
21. feb 2014

Ahojte chcem sa spytat ci niektora z vas sachcela rozvadzat uz po pol roku manzelstva. Nemame este deti ani sme zatial neplanovali vzali sme sa z lasky ale vztah nefunguje ako by sme chceli. Je to bezne?

svetluska82
22. feb 2014

@vivienkaa najhorsi je prvy rok manželstva. Pokial si na seba zvyknete. Ale ja mam pocit, že v dnesnej dobe sa kazdy rozvadza pre totalne blbosti a bez vazneho dovodu. Nevyhovuje mi? Tak sa rozvediem a zivot ide dalej......

moon321
22. feb 2014

Ja by som to este skusila.naozaj za kazdu volovinu sa clovek hned rozvadza.slubovala si v dobrom.a aj v zlom.naozaj je to take strasne?ci len uz tato doba,v necom sa dvaja nezhodnu,a hned sa rozvedu?

maria1989
22. feb 2014

prečo tu vlastne píšeš? spočítaš si odpovede, napr. 10 žien mi povedalo, že je to bežné, 20, že nie je, tak sa nerozvediem... či? 😅

lauricka
22. feb 2014

chodte do poradne

janinah
22. feb 2014

kľudne sa rozveď, o rok sa znovu vydaj,ak saon nebude snažiť o normálne manželstvo a ani ty /lebo ani teraz sa nesnažíš,sadneš k netu a čakáš,že manžel večeru navarí a on tiež na pc../ tak s arozveď zas,šak o nič neide 😒 ...myslím to samozrejme ironicky,brali ste sa z lásky a ani jeden z vás sa nesnaží vzťah budovať,čo tak aby si s tým už konečne začala? uvar dobrú večeru,pozvi ho na welnes víkend,choďte na diskotéku..na myšlienky o rozvode budeš mať dosť času,keď ťa bude týrať,bude neverný či začne piť / nič z toho však múdra manželka nedopustí,aby s astalo/

verkom
22. feb 2014

podľa mňa to nie je normálne.... prečo to hneď vzdať???? toto sme my ľudia, radšej niečo zahodiť ako to spraviť.... ach ach..... skúste radšej svoj vzťah oživiť a dať do poriadku! Povedať po pol roku manželstva, že sa chceš rozviesť je hrozné! Moji rodičia sú spolu už 24 rokov a ani raz som od nich ani len pri hádke nepočula, že by sa išli rozvádzať....doteraz sa k sebe správaj=u akoby stále na začiatku zaľúbenosti 🙂 skús popremýšľať o tom ako vzťah zachrániť a nie sa ho zbaviť! 🙂

haslerka27
22. feb 2014

ultrarychle manzelstvo teda.rozpravali ste sa aspon o tom kde je problem?skusili ste poradnu?ak zlyhaju ostatne moznosti,tak pristupte na rozvod.ale skusit treba vsetko.....je najlahsie obliect sa do bieleho,ale je tazke naucit sa spolu zit....ale nie je to nemozne...ste tak pohodlni, ze hladate uz len cestu rozvodu...hladat riesenie ine je uz zrejme unavnejsie.z nejakeho dovodu si stala pred oltarom a dala slub....neverim,ze po pol roku ste sa tak odcudzili,ze sa to neda do poriadku...ved ja som este pol roka po svadbe bola v euforii a nahadzovala na fb fotky zo svadby.a vy ste uz tak vytriezveli z lasky!

senta_sofia
22. feb 2014

@vivienkaa ja by som skor pouvazovala nad tym, ze ci su tie dovody na rozvod take, aby obstali pred sudom na preukazanie toho, ze ide o trvaly rozvrat a nie je sanca na obnovenie manzelskeho suzitia...

nikolka2
22. feb 2014

@vivienkaa Ja mam kamosku tiez sa po pol roku rozviedla...lepsie skor ako sa neskor trapit 😉

mery333
22. feb 2014

@vivienkaa My sme sa brali po 7rokoch žitia spolu, vravím si po svadbe sa nič nezmení, ale omyl. Prvý rok manželstva bol hrozný. Slovo rozvod padlo snáď tisíc krát. Po roku manželstva sa všetko zmenilo. Celá kríza pominula. Hovorí sa,že prvý rok je najhorší. Asi to bude pravda

svetluska82
22. feb 2014

@mery333 presne aj my sme sa brali po dlhom spolužití a presne ako pises, prvy rok boj....A teraz konecne klud....prisposobili sme sa jeden druhemu a aj si na seba zvykli

kinna
Odpoveď bola odstránená
mokon
22. feb 2014

@sara409 no tak ja šťastná som, to by som krivdila môjmu mm, kebyže tvrdím opak, ale vidím okolo seba kopec takých, ktorí spolu žijú len zo zvyku 😒

zuzikboc
22. feb 2014

@lyzzy Ja so so svojim tiež šťastná a to sme teraz vo februári už oslávili 15. výročie 😀 Nie vždy to bolo bezproblémové (to asi nieje žiaden vzťah), ale nič lepšie, ako môj manžel ma nemohlo stretnúť 🙂

bubinovci
22. feb 2014

podľa mňa je to jednoduché, miluješ ho alebo nie? on ťa miluje? ak áno tak by ste mali urobiť všetko čo je vo Vašich silách aby ste to dali do poriadku. rozviesť sa len preto, že to nefunguje ako ste si predstavovali je hlúposť. ak sa nemilujete tak potom nie je o čom.

applede
22. feb 2014

opytam sa tak ...vies si bez neho predstavit zivot??? aj ked v momentalne situacii asi bude odpoved ano...neviem kolko ste spolu pred tym chodili....ja uz teraz s manzelom sme spolu chodili rok...s tym ze medzi tym som ostala tehotna a zobrali sme sa...pred tym sme spolu byvali ale tak klasicky...par dni u neho kedze byval sam mi vyhovovalo....bavilo ma to.... 🙂 po svadbe??....najhorsi pol rok..a ziadne "libanky" ako sa hovori...a potom dalsi zly pol rok ked sa mala narodina.....ja uz som an tom bola tak ze som povedala nasim ze sa chcem rozviest a nebudem prva ani posledna....nedokazala som vedla neho ani spat.....kym sme si zvykli na vsetko...nebolo to vobec lahke,...spoluzitie dvoch ludi nie je len o tom "peknom" ..krasne sa vyspat...ist sa niekam zabavit...pomilovat sa a zase sladko zaspinkat.....je to aj o beznych veciach...kto spravo nakup,kto uprace,navari.,.vyhodi smeti...zaplati ucty....ked do toho pride dieta....unava,nevyspatost....a ziadny cas jeden pre druheho.....nic "úžesné" ALE....je to len o tom co chcete ...my traja sme teraz super zohrati...aj ked ja som ta co "riadi" domacnost manzel mi pomoze vzdy so vsetkym co mu poviem aj s malou....vymyslame si vylety kam chodime s malou, chodime plavat, zvieratka pozret.....proste IX veci....mame cas aj na seba malu povaruju stari rodicia my ideme do kina...atd....ked chcem si vyrazit s babami ...manzel varuje dceru.....vsetko to zle bolo na nieco dobre....naucili sme sa zit jeden s druhym....a stale sa ucime....pridu nove problemy kt treba riesit....a nove radosti a prekvapenia s ktorych sa spolu tesime.....ja neviem ako ty ......ale uvedomila som si co je dolezite a o co nechcem prist.....neupadajte do stereotypu, prekvapujte sa malickostami... drzim vam palce 🙂

lyzzy
22. feb 2014

@zuzikboc ....to je skvele:D...velmi sa z vas tesim 😀
Ja to s tym mojim taham uz 8 rokov a mam stastie ze jeden z poslednych naj chlapov na svete sa usiel prave mne 😀

dana341
22. feb 2014

Ahojte, volám sa Dana a chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o vyplnenie môjho dotazníka - je anonymný. Potrebujem to na diplomovú prácu. Je určený pre rozvedené mamičky. Nájdete ho na tomto linku https://docs.google.com/forms/d/1f8AvENhPQ5UEbF... na konci stačí kliknúť na odoslať ...veľmi pekne Ďakujem

celasapremenim
22. feb 2014

pride mi to ako zanedbana komunikacia, je to potrebne prebrat a povedat si svoje predstavy, hoci naco az po svadbe 🙂 ale ludia su rozni ako vidim, fakt je to na hlavu
ja bych to este do zita nehadzala

dana341
22. feb 2014

Ďakujem všetkým rozvedeným mamičkám za vyplnenie dotazníka. Dotazník je ešte stále aktuálny tak môžete vypĺňať aj ostatné rozvedené mamičky 🙂 na záver stačí kliknúť na odoslať, Ďakujeeeeem https://docs.google.com/forms/d/1f8AvENhPQ5UEbF... je anonymnýýýý 🙂

ellen
22. feb 2014

Ja tomu hovorím "vytriezvenie z rozprávky"... 🙂 určite rady, čo ti tu baby dávajú, stoja za povšimnutie. dnes je to taká divná doba, kedysi jedinou náplňou doby elektronickej bol televízor, teraz máš tv, pc, tablet, mobil, psp a kopu ďalších vymožeností... ľuďom ostáva málo času nielen na seba, ale aj na druhého. ak sa neviete vzdať niektorej z tých vecí (u nás napr. bez PC) tak sa dohodnite na pravidlách. základ je ozaj v komunikácii 🙂 vzdať to hneď na začiatku len preto, že to začal byť stereotyp, to nie je teda výhra 🙂 a ten stereotyp skôr či neskôr príde, ide o to, ako veľmi sa mu poddáte..
držím palce!

nikula351
22. feb 2014

Ja osobne som tiež toho názoru, že manželstvo je o kompromise, nie iba svoje záujmy hájiť a presadzovať, ale snažiť sa vidieť potrebu aj toho druhého, snažiť sa urobiť prvý krok a nie čakať, kedy ten prvý krok príde z druhej strany. Ak ste sa brali z lásky, tak tá láska nemohla za pol roka zmiznúť, len zaspala a treba ju prebudiť. Veľa trpezlivosti obom. Rozvod je to posledné riešenie, pred ním by malo byť tisíc možnosti ako mu predísť.

martavrazbova
23. feb 2014

@stano4000 ja som s manzelom 20 rokov a este sme sa ani nepohadali! Dnes ho milujem prave tak, ako pred 20 - timi rokmi a citim, ze u neho je to take iste. Brali sme sa po 3-mesacnom chodeni. Mame spolu 18-rocnu dceru, ktoru výchovavame v absolutnej harmonii a pokoji. Ona je (mozno i vdaka tomu ) pokojna mlada dama. Ja by som teda manzelstvo nezatracovala. A ze prisli pochybnosti uz po pol roku? Nuz - aj to sa stava! Mozno potrebuju time out, aby zistili, ci su pre seba ti pravi.

martavrazbova
23. feb 2014

@maria1989 pise preto, lebo sa potrebuje vyrozpravat. Ak ma problem, bude ho musiet riesit sama - bez ohladu na to, co je povie 20 diskutujucich a co 10. Nechce, aby niekto riesil jej problem - potrebuje ventilovat tenziu.

stano4000
23. feb 2014

@martavrazbova bodaj by to mne a manzelke takto vydrzalo 🙂 aspon minimalne

co ma irituje na takychto mladych damach co sem pridavaju taketo prispevky.

Co ich nikto nevychoval v tom ze v manzelstve su aj problemi? alebo co? problemi sa daju riesit... ved ani ten svoj problem sem nedala, akurat napisala ze nefuguje to tak ako chceli. a ako chceli? kazdopadne ja im drzim palce nech sa im to podari dat dokopy.

martavrazbova
23. feb 2014

Stanko, na kazdom vztahu treba pracovat - zaklad je komunikacia. Ja sa s manzelom stale rozpravam a velmi vela sa smejeme. Manzel pracuje na smeny a ja niekedy cakam aj hlboko po polnoci az pride, aby sme mohli pokecat. Manzela si velmi vazim a on mna tiez. Mame za sebou velmi tazke problemy (islo nam o existenciu)-ustali sme ich. Nemame vo vsetkom rovnake nazory, ale vzdy sa dokazeme zhodnut na prijatelnom a kompromisnom rieseni. Nezostavaju medzi nami nezodpovedane otazky. O laske sa u nas nehovori - my ju citime. Ak by bolo treba - dychali by sme jedem za druheho. Viete, ja si myslim, ze k manzelstvu sa neda vychovat inac, ako vlastnym prikladom. Fakt je ten, ze mnohi mladi to vzdavaju pri prvom probleme. Mna tiez vytaca, ked vidim, ako ludia hladaju (a ospravedlnuju) cestu od seba, namiesto aby hladali cestu k sebe. Ak nie su vo vztahu hlbsie problemy nez ako ze "jeden chce modry koberec a druhy cerveny" (to obrazne), potom je vsetko len o komunikacii. Vediet zit s chybami toho druheho - to je najviac! To je alfa a omega kazdeho vztahu. Pretoze nikto nie je dokonaly. A niekedy naozaj pomoze "oddychovy cas", aby sme si uvedomili, co vlastne chceme a potrebujeme. Ja si myslim, ze u tej dievciny este nie je neskoro a tiez im drzim palce. A samozrejme - aj Vam. Ak si neprestanete vazit jeden druheho, ak budete akceptovat inakost toho druheho a neprestanete sa rozpravat a diskutovat, som presvedcena, ze vsetko pojde ako budete chciet.

timea179
23. feb 2014

keby sa dal vratit cas tak sa rozvediem aj do mesiaca 😀 😀 😀

mnamko
23. feb 2014

môj muž kedysi robil didžea a raz hral svadbu,kde sa mladomanželia pohádali,ženích dostal od krsného s Austrálie večší obnos peňazí,nevesta sa potešila,čo si všetko za to pokupia a on povedal,že nech sa tých peňazí nechytá,že to su jeho peniaze,hádka bola na svete a za chvílku bolo po svadbe a sobáš nevesta anulovala.

briketa
23. feb 2014

@vivienkaa ahoj, u nas v Kalifornii je do roka bez zavazkov a fin. nezrovnalosti mozna anulacia. Cize akoby si nikdy ani vydata nebola. Viem to urcite, lebo to volakedy bola moja praca. Poinformuj sa u vas. U mna , ked to nefunguje podla predstav uz od zaciatku , nie je co riesit.Zivot mas len jeden, mala by si byt stastna.

anatalia77
23. feb 2014

@mnamko dobre spravila,niekedy je lepsie sa vratit z kratsej cesty