icon

Rúca sa mi manželstvo

viki644
8. aug 2013

Ahojte idem si k vam pre radu.Som vydata a mame dve deti.
No nase manzelstvo sa ruca ☹ Uz to vyvrcholilo t&m ze som odisla k mojim rodicom aj s detmi a som tu uz mesiac a neviem ako dalej.odisla som preto ze sme sa vkuse hadali,nevidela som ziadny zaujem mojho manzela ani o mna a ani o deti,stale bol len v praci a aj ked prisiel domou nezaujmal sa o nas ale o vsetko mozne naookolo.Nase manzelstvo je stale vacsinou len o hadkach od zaciatku.No teraz ked som od neho odisla sa zacal spravat normalne ,javi zaujem aj o deti aj o mna,no len neviem ci to mam po neviem kolky krat skusat zachranovat,ci to ma zmysel.No a dalsia vec je ,ze neviem ci to robi preto ze chce byt s nami alebo len preto aby jeho rodicia nic nevedeli a netrapili sa.No ja mam niekedy uz pocit zeby my bolo lepsie samej s detmi alebo s niekym inym.Ten mesiac co som sama prisla som na to ze vsetko zvladnem sama,rodicia by ma podrzali ,a najhorsie na tom je ze deti sa nanho pytali par krat a ked som povedala ze nepride tym ich otazky prestali.Kym bol prec mesiac prisiel asi 5 krat viac nemal na nas cas.Odkedy sme manzelia nemam nikoho s kamaratou niesom s nikym v kontakte citim sa akokeby som prestala zit.No nasiel sa niekto pri kom sa zasmejem ale uprimne ziadna pretvarka.Mam kamarata so zahranicia a sem tam si popiseme a ja som strasne rada ze niekoho zaujmam ako sa mam.Co by ste robili vy,????rovno pisem s kamaratom nic nemam sme len kamarati

Strana
z2
janickacrazy
10. aug 2013

Viki a nie je to celé skor preto, lebo si už 5 rokov doma s deťmi, čiže vačšinu času sama, máš možno pocit, že ti už z toho tak trošku šibe a manžel príde z práce domov unavený a chce len teplú večeru a pozerať telku vyvalený na gauči a ty by si sa chcela porozprávať? Možno si z toho taká nervózna, že svoju nervozitu prenášaš aj do vzťahu. Píšeš, že nemáš žiadne kamarátky....mala by si si nejaké nájsť alebo obnoviť staré kamarátstva, ak sa dá a hned by si sa cítila lepšie. Alebo si chod raz za týžden zacvičiť a deti nechaj manželovi, nech sa aj on stará. Do manželskej poradne možeš ísť aj sama, určite ti to pomože vidieť aj nestranný názor. Ja som tiež už tretí rok na MD a tiež sa niekedy cítim sama a tiež mám niekedy pocit, že manžel by sa mohol viac starať o deti, ale viem, že chodí do práce, moj robí každý den 12stky, chodí večer domov total unavený a akurát sa naje, pozre telku a ide spať. Viem ale, že ma miluje aj deti a nikdy by ma nenapadlo sa kvoli tomu rozvádzať. Možno ked pojdeš do práce medzi ľudí budeš sa cítiť oveľa lepšie a budete si s mužom vzácnejší a nebudete sa mať ani kedy pohádať. Ja by som ten rozvod ešte veru zvážila, deti máte malé a určite to bude pre nich trauma, to mi ver. Drž sa.

adamuska
10. aug 2013

@viki644 ja mam nieco podobne doma,akurat byvame spolu.... urcite chodte do manzelskej poradne, este nic nie je stratene. Zakial nema milenku,vsetko je otvorene a da sa zachranit. Inak prever si aj tuto moznost,co ak...chlap sa esprava bez priciny takto....viem o com hovorim.

alenka1609
10. aug 2013

ahoj neviem co ti radia vsetky mamicky, necitala som vsetko, moj názor je taky, ze sa nikdy nezmeni a bude stale rovnaky, aj situacia u vas doma. zmeni sa len na chvilocku mozno mesiac a potom to bude znova to iste...zachran sa kym mas este cas a hlavne kym mas na to vek, nech ti roky zbytocne neutecu......mam skusenost taku istu ako ty.

maribell
10. aug 2013

@viki644 ahoj ja sa priklanam k marusik ...podla mna ziadne manzelstvo nieje idealne ..problemy treba riesit do poslednych sil a rozvod by mal byt posledna sanca... na tvojom mieste by som sa tiez pokusila manzelstvo zachranit ...popripade skusit aj manzelsku poradnu... ja som sice mlada ale mam manzela a dieta...tak isto neni nas vzath dokonaly ...ale kazdy problem sa snazim riesit ...ver mi tiez som chcela vela razi vycuvat zo vztahu ale som rada ze som to vydrzala...(a ver mi neboli to len tak hocijake problemy) ... treba sa fakt porotpavat o pocitoch a o dovere ...ked ste sa brali ..brali ste sa s tym ze budete spolu v dobrom aj v zlom ...tak teraz je vhodna prilezitost dokazat si to co ste si slubili..
@marusik som rada ze tu na MK su aj ludia ktori si vazia manzelsky zvazok a beru vazne slova na ktore odpovedali "ANO" ... konkretne mylsim "v dobrom aj v ZLOM" .. 🙂

marusik
11. aug 2013

@viki644 podľa všetkého sa asi nachádzate v prirodzenom kritickom období manželstva. Ide o prirodzené krízové obdobie, ktoré tkvie v podstate manželského zväzku, netreba za tým hľadať vinu jedného či druhého partnera.
Prvá vývojová kríza sa objavuje medzi 3. až 7. rokom trvania manželstva - stráca sa romantickosť, začíname pociťovať kontrast medzi správaním partnera v období zamilovanosti a súčasným správaním. Rastie počet situácii, v ktorým majú manželia odlišné názory a nedokážu sa zhodnúť, častejšie prejavujú negatívne emócie - tie potom prenášajú na druhého, prirodzene pritom vzniká napätie, ktoré vzniká z častého kontaktu dvoch ľudí.
Kríza sa môže objaviť aj bez akejkoľvek závažnej vonkajšej príčiny, ak je však nejaká vonkajšia príčina(bytové,
ekonomické podmienky, zasahovanie rodičov, nevera a pod.), nástup krízy to urýchľuje a jej priebeh zhoršuje.

marusik
11. aug 2013

@viki644 V kríze narastá pocit nespokojnosti, zosilňujú sa názorové rozpory, objavuje sa protestné mlčanie, stupňujú sa hádky, pocity sklamania, výčitky.... Jeden z poradcov radí v tejto fáze obmedziť dialóg týkajúci sa manželstva, dočasne pritlmiť sexuálny styk, odkloniť sa od romantickej lásky. Je treba vecne riešiť praktické problémy ako je výchova detí, orientovať sa na pracovné uplatnenie každého z manželov, umožniť každému, aby sa venoval vlastným záľubám a NEnaliehať na to, aby partner robil to, čo my, aby mal rád to, čo má rád druhý partner a aby boli čo najviac spolu.
(výber z textu o vývojových krízach od Kratochvíla - manželská a párová terapia)

bianka0111
11. aug 2013

@viki644 Tvoje manželstvo mi pripomína kamarátkyno....Je stále sama s dietatom, manžel je všade inde, len nie s nimi...ked to začne rozoberat, skončí to hádkou...oni maju mladé manželstvo, a možno sa to časom zmení (aj ked ja si to nemyslím)...Ty hovoríš, že šance si dávala viac krát...a za mesiac Vás videl 5x???to je málo nie? bud je hlupy, alebo naozaj nemá žiadny záujem zachránit Vás a Vaše manželstvo....ak sa hádate pred detmi, tak radšej ešte bud u rodičov., podla toho ako píšeš im jeho prítomnost nejak extra nepostrádaju....to že máš iného kamaráta na rozhovory, je fajn priam si myslím, že by ich malo byt viac, aby si zistila, aká je krásna prítomnost iných ludi ...moja kamarátka sa uzavrela do seba a nepustí k sebe nikoho...to nieje dobre...Už len myšlienka, že Ti je lepšie bez neho je dokaz toho, že niečo nieje v poriadku....ak to rodičom nevadí, ostan u nich ked aj další mesiac....čas Ti sám ukáže ktorou cestou máš ist....nepoviem nič iné len za mesiac 5krát??? to je velmi málo a hovorí to samo o sebe...vela lásky od detičiek 🙂

viki644
autor
12. aug 2013

@marusik ja viem ale nevera tam nieje to som si na milion percent ista .....Ano tato kriza je velka a neviem ci sa to este upravy a vobec ci to chcem aby sa uprravilo pretoze mam taky pocit ze po tyzdni alebo po mesiaci sa to vrati naspat a zas budem sklamana,,,,,,,a s´deti to zatial znasaju dobre chyba im ale nieje to az tak hrozne ,,,,,,,my sme sa uz rozpravali o vsetkom aj keby sa stalo to ze sa rozvedieme ze za detmi bude chodit stale/no smaa tomu neverim kedze za mesiac prisiel 5 krat/ ale ja ho nutit nemozem,,,,no zatial ostavam u mojich a uvidim ako sa to vyvinie

viki644
autor
12. aug 2013

@bianka0111 no ja som stale sama s detmi cele dni ,nieje to ze len mesiac ale stale jednoducho vecer pride s roboty napriklad o 7 a nieje s nami ale radsej bude vonku na dvore so svokrovcami ale nie s nami,,,,sance som mu dala asi milion a stale sa to vratilo naspat preto neviem co urobit,moj prvy krok bol sa s nim rozpravat dohodnut ale nezabralo a uz som nevladala a tak som odisla k rodicom,,,,rodicom nevadi ze som tu len mamku trapi ze sa trapim ja,,,,mam kamaratky s ktorymi si sem tam volam a stretnem no kedze aj oni maju svoje rodinky nie vzdy sa to podari,,,kamarata mam len jedneho s ktorym si pisem o vsetkom /moja butlava vrba/ je to kamarat a byvaly priatel takze ma pozna,,,on sam my vravel ze som taka nikdy nebola ,ze som sa cely cas len smiala a nebola taka smutna ,,,,,no strasne malo chodil a to pritom bol na marodke takze mal cas ale nevyuzil ho ☹ dakujem nam je s detmi super uzivame si spolu kazdy jeden den

janickacrazy
17. aug 2013

@viki644 tak ako sa máte? Stále si u rodičov? Manžel sa polepšil či ani nie? Neskúsiš aspon tú poradnu aj sama? Napíš čo máte nové. Drž sa.

fiffinkaa
17. aug 2013

mali by ste byť vďační jeden druhému že máte krásnu zdravú rodinku, nikde to nie je ružové a mala by si si to ešte premyslieť..nezdá sa mi to na rozvod, máte malinké deti, ani si nevieš predstaviť do akých situácií sa dostaneš ked budeš odkázaná len na seba a čím budú deti väčšie, bude to ťažké či po psychickej alebo finančnej stránke..navyše žiadny iný muž nebude tvoje deti tak lúbiť ako ich vlasný ocko...

Strana
z2