icon

S ex máme spoločný byt a on si tam vodí nechcené návštevy

ola2003
5. feb 2015

Ahojte,mame s ex spolocny byt,on si tam vodí navstevy s ktorymi ja nesuhlasim,ako je napr. jeho matka,ktora štve nase deti proti mne,existuje na to nejaky zakon,ktory by zakazal tieto navstevy?

natalym
5. feb 2015

Ja len tak rátam. Náš byt by sme dnes vedeli predať za 50000 €. Hypo je 14000 €. Zostane mi 36000 €. Garzonka alebo 1 izb. stojí cca 20000 €. No bol by to trošku problém. 😒

tykat
5. feb 2015

@nuvaring ....nie...ty teraz platíš hypotéku za byt z ktorého tvoj ex zaplatí exekúcie...čím viac hypotéky zaplatíš tým viac je byt VÁŠ a tým viac majetku VÁM môžu zobrať...

kaktusik007
5. feb 2015

@nuvaring ten byt uz jeho je. A ano, tym, ze znizujes zostatok uveru --- zvysujes mu majetok.

mirica
5. feb 2015

@kaktusik007 ....áno...ale nie kedy vynikla exekúcia ,ale pohľadávka kedy vznikla....

mirica
5. feb 2015

@natalym ...ale ak ti zostane 36000...polovica je 18000....tak to by si si brala úver len na 2000.......či ani to by ti nevyšlo?

natalym
5. feb 2015

@mirica Ja sa nejdem rozvádzať ani deliť, len tak uvažujem, že by to asi nebolo jednoduché. No v súčasnosti by mi ani úver nikde nedali. A tiež sa potrebuješ zariadiť, napr. práčka, chladnička, či pílou si rozdelíme na dvoje? Ja len k nuvaring, že asi to nie je celkom jednoduché. Možno sa rozviedli kvôli jeho exekúciám a spolu vychádzajú dobre. Ale už som 🤐

kaktusik007
5. feb 2015

@mirica ano, dakujem za opravu, v tej rychlosti a popri praci mi to az tak nemysli 🙂

kaktusik007
5. feb 2015

@natalym k povodnej otazke tu uz bolo povedane vsetko.

natalym
5. feb 2015
sisaha
5. feb 2015

a na zaver... komu niet rady, tomu niet pomoci

sue
5. feb 2015

Baby, @nuvaring nerozumie tomu, že byt je jeho a jej...a tým, že ONA spláca úver obidvoch sa zväčšuje časť bytu o ktorú prídu jeho exekúciami a podobne...že s tým nájomné a energie nemajú absolútne nič spoločné 😔 nuž, naozaj, finančná gramotnosť je v tomto nesmierne dôležitá. Tu bohužiaľ nefunguje sedliacky rozum v pravom zmysle slova.

Nuvaring, mala by si sa poradiť s finančným poradcom i právnikom, čo by pre teba - alebo aspoň pre vašu dcéru bolo najlepšie - pretože kľudne sa môže stať, že o tri roky budeš nariekať, že ste prišli o všetko a nedostaneš ani len tých 10 000 € z predaja bytu 😔

cecil36
5. feb 2015

@kaktusik007
@sisaha baby zbytocne sa snazite, tam bude iny zadrhel 😉 napriklad, ze byt vobec nie je jej alebo maju nan exekuciu alebo je byt exa a on ju tam nechal byvat alebo milion dalsich moznosti. Normalna zena, a nemusi byt ani Einstein alebo jadrova fyzicka, po tychto vysvetleniach pochopi, ze robi volovinu. Jedine zena s velmi velmi nizkym IQ alebo ta co nieco zatajuje nepochopi/ nechce pochopit....

nuvaring
5. feb 2015

@natalym ty si to asi jediná pochopila najracionalnejsie,klobúk dole. A k tým exekúciam.....je ich viac,ale spolu všetko to činí okolo 5 tis.E takže scenáre s dražbou bytu sú prehnané

sisaha
5. feb 2015

@nuvaring to ale nemeni fakt, ze o byt mozes prist velice polahucky, ked si to tvoj ex zaumieni.. Ale ako uz bolo pisane..zakon na zakazanie navstev neexistuje. Kludne si tam moze vodit aj prostitutky a neurobis s tym nic..

tykat
6. feb 2015

@nuvaring ..tak uz len ostava modlit sa za co najnizsiu odmenu a naklady exekutora ktore si vyplati. Kamoska v cechach dostala z vymozenej sumy cca 15tis presne 143,-Kc. Zbytok si exekutor stiahol ako opravnene vynalozene naklady a odmenu. Dlh na vyzivnom bol okolo 10tisic. Takze scenare s drazbou bytu su vysoko realne. Ludia prichadzaju o byty aj kvoli hlupym panviciam za menej ako 5tisic.

tykat
6. feb 2015

@nuvaring ...a udaje co tu pisem netaham z paty...robim na mzdovom a vidim ake predpisy o zrazkach pri exekuciach ludom chodia a ako sa cuduju ze preco taky vysoky dlh ked oni dlzia ovela menej.

natalym
6. feb 2015

@nuvaring Len šikovno splatiť. To nie je taká hrozná suma, ale keď ich nemáš. 😒
Držím palce.

nuvaring
6. feb 2015

v prvom rade sú to jeho exekúcie, nie moje, ale ťažko niečo zaplatiť šikovno z jeho platu 500E, ale múdry je každý ako rádio a ja tiež mám tabuľkový plat v štátnej sfére, tak asi nebudem riešiť nolvú hypotéku teraz pred 40-tkou, nehovoriac o tom, že ma môže hocikedy "vykotiť" ostať PN a potom si čo poviem? "hlavne, že mám kľud a súkromie" 😅

sue
6. feb 2015

@nuvaring proti dlhodobej pn a invalidite ci smrti sa da poistit - nas to stoji 3€ mesacne...cize za rok 36€ a ak by sa nieco taketo stalo, poistovna za mna doplati uver ;) fakt si to popozeraj a popytaj sa odbornikov...... Mas to postavene na hlinenych nohach. Moze to vyjst...ale aj nemusi a prides aj o tych potencialnych 10 000 € ;) ved ti tu nik z nas nechce zle ;)

sisaha
6. feb 2015

@sue kasli na nu, ona bude do dochodku zit s byvalym manzelom a casom mozno aj v trojke.

katenka858
6. feb 2015

a preto naša štátna správa vyzerá tak ako vyzerá, keď tam pracujú ľudia "ťažkého kalibru".... ☹

sisaha
6. feb 2015

@katenka858 ja patrim tiez medzi "tazky kaliber", ale zmyslanie mam ine.

katenka858
6. feb 2015

@sisaha veď ja som narážala práve na to...

guinevre
6. feb 2015

@nuvaring Okrem toho co ti tu baby povedali, ked je byt kupeny na hypoteku, a ked je na nom/casti exekucia, tak banka moze vyhlasit okamzitu splatnost! Bezohladu na to, ze hypo je na teba, vlastnikom je aj on, a ked na svojej casti ma exekuciu, tak to porusuje hypotekarnu zmluvu, takze tie "paky" co nanho mas ti mozno ani nepomozu, byt moze banka predat paky-nepaky.

natalym
6. feb 2015

@nuvaring Prečo sú to jeho exekúcie a nie Tvoje? Vy máte zrušené BSM? Zaujíma ma táto téma, lebo aj my máme s manželom finančné problémy.

guinevre
6. feb 2015

@natalym @buvaring Aj mna by zaujimalo, mozno nesplacal nejaku pozicku ktoru si zobral pred manzelstvom... Ale co sa tyka tohto bytu, aj ked su jeho exekucie, on je (z casti) vlastnikom bytu na ktory BANKA ma zalozne pravo, takze, keby tam bolo aj 100 vlastnikov, a hypoteka na jej meno, banka ma pravo vyhlasit okamzitu splatnost a predat byt.

natalym
6. feb 2015

@guinevre Lenže ak ona spláca hypo, banka nemá dôvod vyhlásiť predčasnú splatnosť. A banka je záložným veriteľom v prvom rade.

moonlight1210
6. feb 2015

@nuvaring mna by zaujimalo, kto ta presvedcil na toto riesenie. lebo mam pocit, ze tomu cloveku veris a veris, ze by ta neoklamal a preto sa vzpieras zamysliet sa. pritom ten niekto toto skor zahral v prospech tvojho muza.

videla by som riesenie v rozsireni, resp. zvyseni hypoteky (ano, budes splacat dlhsie), splatenie exekúcie a predaj bytu. a predtým podpis zmluvy u pravnika, ze z ceny bytu budu prednostne pokryte tvoje naroky (takze polka penazi je tvoja, k tomu sa prirata vyska exekúcie, na ktoru si si ty zvysila hypoteku, aby sa zaplatila, atd.) a iba zvysok penazi pojde manzelovi (aj keby mu ostalo iba na teplu vodu s kockou ladu - jeho exekucia, jeho problem, nemal si ju narobit).
problem je, ci ti banka dovoli zvysenie hypoteky.

kaktusik007
6. feb 2015

@natalym exekucie vznikli po ich rozvode... ci pohladavka, z ktorej su exekucie, vznikla este pocas manzelstva alebo nie, tak k tomu sa
@nuvaring nevyjadrila.
@guinevre aj pre teba pre info 🙂

kaktusik007
6. feb 2015

@moonlight1210 velmi zaujimavy postreh, ale vysoko realny.... ano, niekto jej nieco musel povedat a ona tomu cloveku naozaj bezvyhradne veri, ked nase rady (vzajomne sa v podstate neznamych zien) tvrdohlavo odmieta...

a ano, jediny, kto tu ziskava, je ex.......