S partnerom spolu nebývame
Ahojte,vytvorila som si novy nick,lebo tu mam aj rodinu a nechcem aby boli v rodine reči.Zacnem asi tak,mame spolu dve deti (6 a 3roky).Zo zaciatku sme byvali spolu,no ked mala mladsia dcerka 10mesiacov,kvoli financnym problemom som sa s detmi vratila k nasim a partner k svojim rodicom.Nie,nemohli sme byvat spolu ani u nasich ani u partnerovych rodicov.Nasledujuce 2roky som to ani neriesila lebo partner bol prec(nechcem rozoberat preco) no uz je naspat cca 5mesiacov,pracuje,zaraba v ,,cistom" nejakych 700eur,cize na podnajom by urcite bolo.Som z tejto situacie neskutocne na nervy,nasi tiez lebo uz by chceli mat svoj klud.Byva tu este moj brat ktory nedavno zmaturoval,cize tu chodi aj jeho priatelka(mne to vobec nevadi je to zlate dievca) ale nasi uz urcite maju dost toho ze tu vkuse je niekto ,,cudzi".Partnerovi asi situacia vyhovuje,nezenie sa do spolocneho byvania a nas pobyt u nasich ho vychadza na 40eur(tolko prispievam nasim)+nejake drobne nakupy robi detom(jogurty,nejake nanuky a pod).Ja ani neviem co od tejto diskusie cakam,len som saa potrebovala vyrozpravat a vediet ci este niekto zije tak ako my,lebo mne to nepride normalne.
@natalym presne ja som nemala ma vyber.
@nezabudkaa8 je to akesi zvláštne.
Moj muz v podstaye zije v zahranici kvoli praci tam nechceme ist a tu doma by nam prijem momentalne nestacil. Dorabame RD, hypo, leasing atď. Nezniesla by som keby byval u svojich rodičov a nechcel to riešiť. S mojou povahou už by sme spolu neboli.
@nezabudkaa8 za partnerské problémy môžu vždy dvaja, odpusť, ale ty nemáš partnera ani priateľa, tvoje deti majú biologického otca s ktorým sa neobmedzene stretávajú - t.j. nie je súdom upravený styk a ty im v stretnutiach nebrániš...
Nemáš manžela, nemáš partnera, nemáš priateľa. Si milenkou a kamarátkou biologickému otcovi svojich detí.
Neviem z akého dôvodu ste nevytvorili rodinu pred otehotnením, po pôrode jedného alebo druhého dieťaťa, resp. prečo ste sa rozišli pred dva a pol rokom, fakt je ten, že si de jure osamelá matka a otec tvojich detí zneužíva tvoju naivitu na to, aby si z teba naďalej robil milenku 😒 ...a za to prepáč môžeš aj ty 😉
...písala si, že žijete v trojizbovom byte svojich rodičov s tvojimi dvomi rodičmi a dospelým bratom, ktorého chodieva navštevovať priateľka. Kde tam je prosím ťa priestor na detskú izbu pre deti? 😕
...pre dobro seba a svojich detí sa skús pozrieť do zrkadla a pomenovať veci pravými názvami...a bojuj. Za lepší život seba i svojich detí. Určite si zaslúžite viac ako toto 😔
@nezabudkaa8 prestaň fajčiť a bude aj na podnájom. Paradoxne je to najvačšia položka čo platí. Sa nečuduj, že sa nehrnie s tebou do bývania. Okrem všetkých výdavkov mu pribudne ešte aj náklad na podnájom, čo je dosť. Začni pracovať, preber nejaké výdavky na seba a možno bude aj na podnájom. A rodičom sa nečudujem, že im lezieš na nervy.
@nezabudkaa8 @6mia6 pardon, prehliadla som vetu o dome 😉
Ja by som mu povedala, bud sa zacni spravat ako otec rodiny, alebo dovi dopo. Načo ti je taky chlap? Ani na dva dni na výlet s rodinou nechce ísť? Môj chlap ani nieje bio otec mojho syna, ale stará sa úžasne, trávime spolu veľa času, chodia spolu hravat futbal, chodíme na výlety, atd, preto lebo chce, nie lebo musí. Spoločné bývanie nám prišlo ako úplne prirodzené vyústenie nášho vzťahu, nikto nikoho netlačil. Preto si myslím že tvoj tzv. partner s vami jednoducho bývať nechce.
Takému typu ako je tvoj muž, musíš dať už len ultimátum, Bud, alebo. Nechceš predsa takto žiť. Ja viem že sa to lahko píše a ťažšie realizuje, ale musíš konať., nie len čakať.
@luciannka83 kde je napisane ze rodicom leziem na nervy?precitaj si poriadne ako sa moji rodicia vyjadrili a potom pis kraviny
@nezabudkaa8 koľko máte obaja rokov?
@luciannka83 fajcime obaja,cize vysledna suma je dokopy
@luciannka83 ja 25,muz 30
@nezabudkaa8 v uvodnom prispevku pises ze ty aj rodicia su na nervy lebo chcu mat svoj klud
@tomikejt na nervy zo situacie ze mam parrnera kt sa o nas nestara.ze sa mame bud rozist a mam tu ostat dokedy budem potrebovat,alebo nech sa o nas stara ako chlap
@tomikejt a klud v tom zmysle aby ttu nebol kazdy vikend nasackovany
@nezabudkaa8 tvoji rodicia maju pravdu. A chlap pozna ich postoj?
@natalym ale boli.tiez sme si s muzom kadecim presli.sice sme nemali vtedy deti o to to bolo jednoduchsie ale tiez sme nemali peniaze aj ked sme byvali v dome u brata muzoveho ktory nam kupoval zakladne potraviny aby sme prezili.a najhorsie bolo ze sme nemali ani na cestu z liptovskeho mikulasa domov vlakom.nikdy na to nezabudnem museli sme predat mobil a takych stastnych ludi ako sme vtedy boli ked sme sedeli vo vlaku sice bez penazi ale stastnych.a sli sme k muzovej mame nevratila som sa k mojim muz k svojim.ale ako hovorim nemali sme deti.aj ked vtedy sme sa uz pokusali asi 2 mesiace no potom sme to odlozili kedze som bola bez prace bez naroku na matersku.a urobili sme vtedy najrozumnejsie kedze to bol dom bez wc teda suchy zachod.kupelka asi taka ze poslednu den sme si pustali vodu v tom bojlere co sa kurilo.a teda dom bez vody k susedom varila na kachliach.no dievca z mesta sa proste ocitla a zazila uplne nieco ine.ale mi sme si to uzivali boli sme spolu to bolo pre nas to najdolezitejsie.byt spolu.ale kolko razy s muzom na to spominame na nase krhlickove kupele v detskej vanicke pri krbe.
@nezabudkaa8 "proste on si zije jak kral a ja si pripadam jak posledna chudera" prepac za drsne slova. Ty tou chuderou si, lebo nou byt chces. Keby nie, spravis kroky na to, aby to tak nebolo. Vyzivne na deti, kym nerobis aspon prispevok na byvanie, davky...Ako mne by raz muz povedal, ze ma nemoze odviest s deckom k lekarovi a mam si zavolat brata, otca...Nechapem, ze toto nevidis a jediny tvoj velky problem je, ze spolu nebyvate... A to ani nehovorim ako obaja vyciciavate tvojich rodicov. BOze dobry 40€ na 3 ludi a jedneho obcasnika.
@mojkamojka mojho by hanba fackovala zo 40€ tiez sme boli u mamy ja a deti on stale na tyzdnovkach a teda prispieval 150-200...+ ked trebalo nieco vacsie do bytu alebo na udrzbu atď. moja mama si to odkladala na "horsie casy" 😀
@emilia25 a to ako sa prosim ta par bezdetnych, rozumnych, zdravych, dospelych ludi dostane do situacie ze musi predat mobil aby mali na cestu?
@6mia6 ja si to ani neviem predstavit, ze ma tu drzost chodit na vikend k nim...Keby ona bola moja dcera dostane ultimatum- bud si narobi vo svojom zivote poriadky alebo dovi dopo dopi z mojho baraku 😀
neviem prečo sa čuduješ rodičom, aspoň oni rozmýšlajú
@marcelatje no vidis aj v takej situacii sa clovek v zivote ocitne.kedze to bola dedina kde lisky davaju dobru noc cize bus raz denne.u mna praca nehrozila a muz zivnostnik takze inzeraty sem tam sa ozvali zarobil ale kedto uz bolo neunosne tak sme to tam zabalili.ale nerozdelilo nas to ale preverilo nas vztah.aj ked mi sme sa vobec nehadali a ani teraz a to sme pomaly 11 rokov spolu.
Dobre. Pozrime sa na to reálne. Chlap a žena majú spolu deti. Chlap žije u rodičov. Situácia je taká, že peniaze by aj boli, ale snaha žiť normálne tu nie je.
Slobodný chlap, žijúci slobodný život s vlastnými financiami, bez detí za zadkom, bez ženskej za zadkom, dávajúci almužnu rodičom, bez záväzkov, s možnosťou vrznúť si s matkou svojich detí, s teplým obedom bez pričinenia sa... Prečo by niečo menil?
Veď on nežije natlačený s rodičmi, súrodencom, jeho frajerkou, svojimi deťmi žijúc z rodičáku. :D
A vieš, čo je na tom najlepšie? Že keď má na zmluve len dohodu, tak ešte aj výživné nedostaneš žiadne.
Takže postav ho pred otázku, čo ďalej, nech vieš presne, čo je v pláne. A nech sa môžeš nejako zariadiť.
Inak, hrozná situácia.
@emilia25 to naozaj ste cakali kym sa minie posledny cent? Ved prehlad o financiach ste mali nie? Som rada ze ste to ustali. Mna keby partner coby nezamestnanu polovicku dostane do situacie ze ako nejaka socka musim predat mobil velmi tazko by som mu to odpustala 😀 mala som chlapa co minul peniaze skor ako ich mal. A nehnusili sa mu ani moje 😀 pre mna je hrozne odpudive nezodpovedne spravanie ....
@marcelatje mi sme sa tam prestahovali v marci.tam sme zacali spolu zit po 4 mesiacoch chodenia a teda chodenia okrem mojich 8h v praci sme boli stale spolu.potom mi odiesiel na 3 tyzdne do blavy to bol december november sme sa dali dokopy a v marci sme sa tam prestahovali.moj muz vzdy ked prisiel k nam urobil velky nakup nikdy neprisiel s holou rukou.dokonca sme chodili spolu ked ma cakal po robote.toto boli nase uplne zaciatky.a asi koncom novembra sme sa vratli z liptova.a rozmyslali co dalej.tak december sme boli u svokry potom sme sli do ciech.kde sa muz na druhy den zamestnal a ja po mesiaci.dodnes som tam zamestnana.
@nezabudkaa8 čítala som všetky príspevky. To že ťa rodičia nevyhodia na ulicu s deťmi a berú ako povinnosť sa o teba postarať, to neznamená, že im nelezieš na nervy 🙂 Ja vidím na naších, že sú radi, keď prídeme na návštevu na pár dní, ale zároveň sú už radi že si po návšteve môžu oddýchnúť.
@nezabudkaa8 no.... vykaslala by som sa na takeho chlapa.
Podla mna je tu toho viac conam zakladatelka nepovedala...musi tam byt viax..chlap niekde dva roky...oni u rodicov...jasne ze su na nervy...komu by sa pacilo ze taky su hotel vikendovy....sa im ani nedivim ze ho nemaju v laska...

@emilia25 Ty by si to nedovolila, lebo si Ty ešte v takej situácii nebola. Vieš............ 😉