S partnerom spolu nebývame
Ahojte,vytvorila som si novy nick,lebo tu mam aj rodinu a nechcem aby boli v rodine reči.Zacnem asi tak,mame spolu dve deti (6 a 3roky).Zo zaciatku sme byvali spolu,no ked mala mladsia dcerka 10mesiacov,kvoli financnym problemom som sa s detmi vratila k nasim a partner k svojim rodicom.Nie,nemohli sme byvat spolu ani u nasich ani u partnerovych rodicov.Nasledujuce 2roky som to ani neriesila lebo partner bol prec(nechcem rozoberat preco) no uz je naspat cca 5mesiacov,pracuje,zaraba v ,,cistom" nejakych 700eur,cize na podnajom by urcite bolo.Som z tejto situacie neskutocne na nervy,nasi tiez lebo uz by chceli mat svoj klud.Byva tu este moj brat ktory nedavno zmaturoval,cize tu chodi aj jeho priatelka(mne to vobec nevadi je to zlate dievca) ale nasi uz urcite maju dost toho ze tu vkuse je niekto ,,cudzi".Partnerovi asi situacia vyhovuje,nezenie sa do spolocneho byvania a nas pobyt u nasich ho vychadza na 40eur(tolko prispievam nasim)+nejake drobne nakupy robi detom(jogurty,nejake nanuky a pod).Ja ani neviem co od tejto diskusie cakam,len som saa potrebovala vyrozpravat a vediet ci este niekto zije tak ako my,lebo mne to nepride normalne.
@sardinka335 len čo budú potom robiť, ked už mamy nebudú alebo nebudú vládať 😖
Ti mi tak vychadza...teraz bez urazky zienky...to jejed sa otehotnie v 18 alebo akor. Vsaaaak nwjak bude. Nastahuje sa to spolu a idu sa hrat na big happy rodinku. Lenze zabudaju ze ked to sexovalo vtedy s nimi trieskali hormony a ruzove okuliare..a nakoniec to skonci fiaskom a pridu domov k rodicom ako ztrepany pes s chvostom medzi nohami...fakt, dakuj bohu za rodicov! Dievcata ja to nechapem...a este povie ze 40 eur dava...to je zly vtip...bud je to prazdninovy zart...neverim ze dakto moze byt taky sprosti...alebo velmi velmi zla predstava o rodine.
@lubkavargova1 No vieš všetci, každý jeden urobil nejakú somarinu. A počúvať tieto reči ozaj nepotrebujeme, ak je človek rozumný tak to vie dobre aj sám.
Ak nemá mozog, tak zbytočné Tvoje litánie.
Deti sú tu, situácia vážna, treba dať hlavy dokopy a riešiť. Ak je to chuj, s prepáčením tak žiadať výživné, no a čo keď má na papieri 120 €. Dokázať sa dá viac, pohroziť problémami a hotovo. Biť sa za seba, za deti, to dokáže skoro každá.
Pozri ja to chapem...kazdy spravi nejaku somarinu...vsak to, bit sa za deti ako levica...ja to fakt bechapem...sorry...proste mi to nejde do hlavy...no nic, asi uz fakt starnen a ten moderny sposob zivota je premna OUT :( 🙂
@nezabudkaa8 no a ak mas svoj podiel na dome,tak si myslim,že sa musis podielat na nakladoch domu ako opravy,energie,voda atd atd....A mlademu pankovi toto pekne naserviruj.Takže,bud ti bude davat prachy na najom,kde žiju jeho deti,alebo nech si ich bere každý druhy mesiac.A dospelý chlap by si mal uvidomit kolko stoji chod takeho domu.Ale myslim si,že to nevies ani ty a využivas svoju rodinu a aby toho nemali malo tak cez víkend tam pustis ešte dalšiu vyžierku
@janickacrazy čo budu robit potom ked nebude rodicov? Zdedia celý barak,na ktorom sa rodicia nadreli,prefajcia,prechlastaju čosi prejedia a skončia vies kde,deti v ustave a oni pod mostom
@nezabudkaa8 oči otváram po tých všetkých komentoch od žien, mala by si si vziať všetko z toho vážne do hlavy, takto sa nežije ale prežíva!
@natalym vieš čo podla mna ,,taketo reči,, ako hovoríš....niektorym mozno pomozu otvoriť oči. Jasne, kazdy urobi somarinu, ale niektory v tých somarinách pokračuju bez toho aby vedeli ze to je somarina. Davat matke 40 éčiek na mesiac na stravu je zalostne málo - mozno to nevie, neuvedomuje si to. Dávať 120 éčiek na cigarety je teda ,,cu fíl,, a mne ako dcere by to bolo blbe voci mame čo nas krmi...to si mozno tiez neuvedomuje. Proste je to vycucka...sak ano, rodičia pomozu, ale ako im pomoze ona? Co ona zafinancuje? Co ona mame kupi ako prejav vdaky alebo aspon spolupatričnosti? Ved obhospodarit taky barak nie je sranda....minaju tam vodu, energie...jasne, dočasne by som ani ja s tým nemala problém ze ok, pomozem. Ale ako dlhodobe riešenie to nevidim.
@sardinka335 ja si myslím, že si to uvedomuje. Žili už predsa sami, tak vie, koľko vyjde mesačne strava, energie, drogéria, aj keď možno nepočíta domovú daň, peniaze na údržbu a opravy domu, poistky....ale aj dieťaťu na základnej škole je jasné, že 40 eur bude asi málo. 😠 😠 😠 😠 😠 Obdivujem jej rodičov, zrejme im je ľúto vnúčat, ale ju by som teda hnala do práce. Som zvedavá, či by aj bez rodičov ostala po vzájomnej dohode šunky váľať....nemala by ani na chlieb. A to fajčenie radšej ani nespomínam, lebo mi dvíha tlak. Aj včera som jedným okom pozerala Výmenu manželiek, aj keď nie celú, ale hneď na začiatku mi udrelo do očí - žijú v nájomnom štartovacom byte 1+1, majú dve deti, ona na MD, on nezamestnaný, na stravu im ostáva 16 korún českých denne!!!!! ale zobáky vypaľujú obaja.....odskáču to samozrejme deti. 😖 😖 😖 😖 😖 😖 lebo nie každý má veľkorysých rodičov. Aj keď veľkorysých ako veľkorysých.....
@timea7 aaaaale vieš ako to je. Človek rýchlo zabudne.....tu zamenu som pozerala aj ja - lebo v tej ,,bedni,, neni nič normalne a doma uz maju plne zuby mojich dokumentov 😀 😀 kazdopadne hroza...aj tak to skončilo tak, ze dnes uz tazko povedat či tí dvaja su spolu.
@sardinka335 nepozerala som to celé a ani nie pozorne, lebo som sa popri tom hrajkala s papiermi - vŕŕŕ, ale to, čo som videla, mi stačilo. Nemá čo dať jednému do úst, ale o rok rodí ďalšie, muž mal jediné nohavice, čo som rozmýšlala, či to nie je režisérov ťah, ved to ani nie je možné, syn si minulý rok kúpil v sekáči rifle za 2 (dve) eurá, v ktorých natieral plot, potom ich rovno vyhodil a sú všelijaké charitatívne zbierky, kde má oblečenie za pár centov, alebo zdarma, jedny nohavice to už je diagnóza. Musel byť zakrútený do uteráka, aby nechodil s holým zadkom, lebo mu dala prať trenky a tie jediné nohavice....a kúpila mu ponožky. Hlavne, že má na cigarety....nemôžem uveriť tomu, že to existuje, fakt si myslím, že je to ťah režiséra, aby zvýšil sledovanosť.
neviem preco tu vsetci utocia na tvoje nerobenie cez prazdniny - ved ti to vsetky matky mozu len zavidiet! chodila si do prace 10 mesiacov, 2 mesiace sa povenujes detom, a od septembra opat nastupujes. fakt neviem v com je problem 🙂 mas to super vymyslene...
no a k ostatnemu, ved ty sama vies co mas robit a co je to za chlapa... . pritlac ho k stene s ultimatom definitivnym. v pripade negativnej reakcie sa uz konecne zariad sama podla seba 🙂 tym teda myslim aj to ze zacni (hoc v rodicovskom dome) fungovat ako zena, nie ako dieta...
@dkethe fakt super vymyslené, zabudla si na to, že počas tých dvoch mesiacov nemá žiadny príjem, okrem pár šušňov od otca jej detí. Toto si môže dovoliť žena, ktorá má nejaké zázemie, finančnú rezervu a nie taká, ktorú živia aj s deťmi rodičia a počas víkendu k nim pribudne ešte autor jej detí, ktorý jej prinesie 40 eur na živobytie pre všetkých a zaplatí vypaľovanie zobáka 😠 😠 😠 ] A to, že nepracuje počas leta, je u nej ten úplne najmenší problém.
@timea7 šak má to super vymyslene....doma hore fufnou a mama staraj sa... 😀 😀 😀
@timea7 ako pises, je to u nej ten najmensi problem - preto sa mi nepaci ze ju mnohe vyhanaju do roboty jak nejaku tapu co vzivote nerobila...
ako vies ze nema nasetrene z platov? podla mna ma - to ze dava mame 40e od chlapa to je problem, ale nie znamenie ze nema nic. na tych 40e ficia dlhodobo nie len teraz cez prazdniny.
ako pisem - je nacase urobit krok v ustrety dospelackemu zivotu, lebo veru teraz ziju ako ziaci strednej skoly... :/
a hlavne, jej rodicia ju v tom celom podporuju, takze ono autorka 'za nic nemoze' ked bola vychovavana tak ze za nu vsetko vylizu ini :(
je usmevne ako ho nazyvas "partner" a on vas sem tam pride pozriet 😉
no asi mu to tak vyhovuje, je spokojny, nechce to riesit, nemozes ho nutit... ty si si ho zvolila za otca svojich deti, isla si do toho dobrovolne, tak uz len bud odist z chodenia s tymto priatelom alebo akceptovat ze s nim nepohnes...
700 EUR je fajn plat, a ak ty zarobis zo 600, v pohode vyzijete ale tam je mozno problem v tom, ze jemu tento zivot vyhovuje...
@dkethe ťažko má niečo našetrené, keď museli ísť z bytu, v ktorom bývali všetci, každý k svojím rodičom. S ostatným, čo si napísala, úplne súhlasím, rodičia jej takýmto spôsobom nepomáhajú, ale skôr škodia. Keby na ňu trocha zatlačili, skôr by sa postavila na vlastné nohy a zbavila príživníka, lebo inak otca jej detí ani nazvať neviem.
Preco by mal tvoj partner nieco menit?
Ma navarene, upratane, oprate, ak chce sex, pride za tebou, deti ho neotravuju cely den...
Co ak ta este aj podvadza? Podviest moze aj chlap, ktory s tebou byva, a nemusisnsi to vsimnut. Ale on ma v podstate svoj zivot a sem tam pride pozriet deti, ked si chce zasulozit....
Ak uz byvas u vasich a si doma, aspon var. Dvaja mesacne prejeme dvesto eur, vy ste traja plus vyzierka a 40 eur je malo, tak aspon var a upratuj...
@mima4 presne, on je slobodným mužom bez charakteru. Inak by sa snažil, aby žili ako rodina. Ale prečo by mal? Má to zariadené perfektne - má deti s priateľkou, o ktorú je u rodičov postarané, o deti sa mu stará, on ich príde pozrieť, ako nejaký ujo a nie otec, financií jej dá toľko, koľko uzná za vhodné, ona ho nijako k ničomu netlačí, žiadne výživné po ňom nechce, ani mu deti nezavesí na víkend na krk, ešte mu poskytne sexuálne služby, pohoda, klídek, tabáček....
@nezabudkaa8 sice som nemala presne tento pripad, ale mala som podobneho chlapa. Jedine spravne riesenie je dat mu zbohom a postavit sa na vlastne nohy. On totiz nie je partner a nie je ani otec, on je male decko, ktore si zo zivota berie len to co chce a nie to za co je zodpovedny a co musi. O laske a respekte voci tebe a detom uz ani nehovorim. je jedno kolko vam dava penazi, on sa o vas proste nepostara. vykasli sa nanho, chod na sud poziadaj aby ti zberili deti do opatery, ziadaj vyzivne, od septembra chod do prace a postaraj sa sama,lebo on sa nepostara. Mozno tu hypo daju aspon tebe, ked budes mat stabilnu pracu na zmluvu...
Dobre baby stacilo,dakujem za rady a nazory,prajem pekny zvysok dna.
@nezabudkaa8 pekný aj tebe a nenechaj sa ďalej využívať
Neni zac...inak to kde najdeme takych alfa samcov? V akej lokalite??
Inac baby kedy si bol taky to pripad v telke.samizda ze to bola svokra.chlapec u svojich dievca u svojich.mali jedno dietatko a ten chalan ale chodil pesi dlhe km.no bolo to smutne veru.
vela štastia,čistu hlavu pri rozhodnutí a dufam,že ho cez víkend posadis na MK a das mu to vsetko prečitat.Toto by som ešte urobila a presrala s nim poslednu sobotu

Tak ono sa ťažko rozhybava, ked je k dispozicii mama hotel...mama hladných nenechá, mama prichyli, mama pomoze....ako ono to je fajn samozrejme a klobuk dole pred mamou a velka vdaka, ale na druhej strane v niektorých pripadoch je to skor taka ,,brzda,, lebo tažko sa človek rozhybe ked ho nič az tak netlači.