Sestra nechce ísť na stužkovú. Čo robiť?
Mám mladšiu sestru, ktorej sa blíži stužková, už je vyplatená. Sestra je skôr introvertnejšia, nie je to taká tá „hviezda triedy”, ale je velmi všímavá, láskavá a zaujíma sa o veci do hĺbky. Vždy mala v škole tak 1-2 kamarátky, s ostatnými si nerozumela. Včera som s ňou volala a hovorí mi, že nechce ísť na stužkovú, že ju to desí. Na jednej strane načo sa nútiť, na druhej strane si hovorím, že v živote bude musieť robiť aj to, čo jej nebude zrovna príjemné a nemôže strkať hlavu do piesku. Máme spolu veľmi dobrý vzťah, nerada by som, aby sa na nej potom spolužiačky odbavovali a mali ju zas za tú divnú, ktorá je ticho a ani na stužkovú nejde.
Čo by ste poradili? Má sa premôcť alebo kašlať na to?
@anonym_autor my sme ani nestuzkovu nemali nevedeli sme sa dohodnúť, lebo sme boli v triede dve skupiny a iba niektore hodiny sme mali spoločné na škole to bolo veľké haló, že to sa ešte nestalo.Ty poznáš sestru, ale nemôže donekonečna utekať.Tak tam pôjde kvôli tým 2 kamarátkam.Nechce vystupovať v programe tak nebude, hanbí sa?Neviem je skoro dospelá, ak už aj nie, ale skôr by som sa pýtala čoho sa vlastne boji a či to nerobí aj pri iných veciach, že chce utiecť, ak jej niečo vadí, lebo s tým sa jej bude zle žiť s takou povahou.Ak nechce nech to čím skôr povie doma a v škole.
@anonym_autor aj tak si myslím, že chce, aby si to rodičom povedala ty, ale aspoň v tomto by to mala byť ona
@anonym_autor ale to je jej cesta životom, sama si určí priestor a čas na výzvy. A možno aj nie a bude šťastná vo svojej bubline. Nesnaž sa smerovať ju podľa tvojej predstavy o živote. To bolo v môde za komunistov. Sme v roku 2026
@jamimo ona nebude nikdy šťastná keď ma takýto problém. Mala by to riešiť so psychológom a áno prekonávať sa. Sedieť doma medzi 4 stenami jej pomôže keď tak len k depresii.
@jamimo ona nebude nikdy šťastná keď ma takýto problém. Mala by to riešiť so psychológom a áno prekonávať sa. Sedieť doma medzi 4 stenami jej pomôže keď tak len k depresii.
@anonym_72bec9 fakt?To si myslíš ty a nesprávne. Aj introvert vie fungovať v práci, vzťahoch, hobby a nemusí mať depresiu. Zjavne nerozumieš tomu, že ona sa proste vyjadrila, že nechce ísť na stužkovú. Má na to asi svoj dôvod. Ja som tiež nebola a to som extrovert a sveták. Mali sme blbý kolektív, ani na stretkala nechodím, ani ich nikto neorganizuje. Fakt nechápem, prečo by mala byť stužková nejaký míľnik bez ktorého by som nemohla žiť spokojne. 🤔
Tiež som introvert a v triede som mala len 2-3 kamarátky. Šla som, prežila som.
Bože a neznášam drísty typu "bude to mat v živote ťažké"🙄 si neuvedomujete že dievča je také kvôli prepnutým rodičom? Že sa bojí ozvať aby nebola "za zlú"? Tiež mám takých. Čo oni zavelili, to platilo, čo tam po tom že ja som chcela niečo inak alebo mala iný názor. Proste oni mali pravdu a hotovo. A ja som nemohla ani pípnúť, ani v živote, ani v napr. v práci. Našťastie už s nimi nebývam, kebyže som tam doteraz moje stratené sebavedomie už nikdy nenájdem. A tiež ma deptali že nič neviem, a nikoho si nenájdem, ani prácu. A ako som odišla všetko je iné, práca ma baví, už 8 rokov, našla som si priateľa, sebavedomie troška stúplo, v práci si už tiež dupnem. Preto si myslím že aj dievča keď opustí rodičovský dom, všetko sa začne na lepšie obracať.
@anonym_autor aj tak si myslím, že chce, aby si to rodičom povedala ty, ale aspoň v tomto by to mala byť ona
@anonym_e52db3 Rodicia to uz vedia: Naši rodičia z toho nie sú nadšení, lebo to platili, 500€..., pise autorka.
Bože a neznášam drísty typu "bude to mat v živote ťažké"🙄 si neuvedomujete že dievča je také kvôli prepnutým rodičom? Že sa bojí ozvať aby nebola "za zlú"? Tiež mám takých. Čo oni zavelili, to platilo, čo tam po tom že ja som chcela niečo inak alebo mala iný názor. Proste oni mali pravdu a hotovo. A ja som nemohla ani pípnúť, ani v živote, ani v napr. v práci. Našťastie už s nimi nebývam, kebyže som tam doteraz moje stratené sebavedomie už nikdy nenájdem. A tiež ma deptali že nič neviem, a nikoho si nenájdem, ani prácu. A ako som odišla všetko je iné, práca ma baví, už 8 rokov, našla som si priateľa, sebavedomie troška stúplo, v práci si už tiež dupnem. Preto si myslím že aj dievča keď opustí rodičovský dom, všetko sa začne na lepšie obracať.
@1sally12 myslím si, že táto kniha by mala byť povinné čítanie pred splodením dieťaťa. Pridávala som do skupiny Knihomilky. Mnohé z tejto diskusie by si ju mali prečítať. Tebe všetko dobré!
@anonym_autor ako vyzera? Je to pekne dievca? Ja by som ju zobrala na skusku siat a k vizazistke, aby videla, ako moze zaziarit, mozno si len neveri, ale takto zmeni nazor.

@mandzula veľa z nás má celoživotných kamarátov od strednej školy.Ako ty vieš, že nebude za čudáka?Bude a ešte aj lync od rodičov.Skor by mala chodiť k psychológovi, aby sa vedela popasovať so zivotom
@anonym_e52db3 ani ja som nebola na svojej stužkovej. Pritom som zivelns temperamentna. Len som proste nechcela ist tak som neisla. A nic sa nedialo...