Sestra sa bojí, že jej porodím na svadbe
Ahojte baby.
Neviem úplne čo tu od toho očakávam a bude to dlhšie, ale asi sa potrebujem trochu vysťažovať lebo rodine sa nemôžem a možno mi aj poradíte.
Som vydatá a čakáme vytúžené bábo a mám mladšiu sestru. V nedeľu sme boli na obede u mojich rodičov a sestra sa bude o 2 týždne vydávať, je celkom nervózna a začína jej to prerastať cez hlavu a vybuchuje lebo chce mať všetko dokonalé, to je k situácii.
Po obede som umývala riady v kuchyni, manžel s ocinom išli do záhrady pozerať novú kosačku a mamina sedela s kávou v altánku a sestra zostala sedieť v kuchyni a videla som na nej, že mi chce niečo povedať.
Nakoniec z nej vyšlo že ona sa strašne bojí, že jej porodím na svadbe. Ono ja mám totiž termín v piatok pred svadbou tak jej hovorím, že proste môžem porodiť kľudne aj dnes, málokedy sa to podarí presne na termín a my sme si to nevypočítali naschvál aby som jej rodila na svadbe ale proste stalo sa že to takto vychádza a v takto vysokom tt jej nemôžem nič zaručiť.
Ako poviem rovno, že sa ma to dotklo lenže ona nepochopila a ešte pokračovala, že aj keby nie, tak sa ma všetci budú len vypytovať a brucho mi chytať a keby áno, tak rodičia jej odídu zo svadby so mnou do nemocky a vlastne si ani nezatancujem ani nevypijem ani družičkovské šaty nebudem mať ako ostatné, lebo by som v nich vyzerala ako vandel a že ona si to tak nepredstavovala.
Proste naštvala ma aj hormóny spravili svoje a už som sa neovládla a vynadala som jej, že sa celý svet netočí len okolo jej svadby a dieťa sa nebude pýtať na svet podľa jej harmonogramu a že je rozmaznaný fracek. Ona sa rozplakala a vykričala mi že nemám na tú svadbu ani chodiť a bude to pre všetkých lepšie a ruší mi pozvanie.
Ja som nahnevaná odišla domov (čo som asi nemala robiť ale tak nerozmýšľala som, lebo mi prišlo že žiarli a nemá rada naše bábo a ozvali sa medvedie pudy a prášila som domov).
Povedala som to doma manželovi a že on na tú svadbu pôjde lebo jemu pozvanie nezrušila a že predsa by asi bolo lepšie aby som zostala doma a mala pekne tašku do pôrodnice nachystanú ako sa natriasať na svadbe.
Volala mi aj mama ktorej sestra všetko vyslepičila a že vraj mám chápať že je v predsvadobnom strese a ona to tak nemyslela a nemám byť na ňu taká prísna lebo ona sa len bojí že jej pokazím jej veľký deň a že možno budem mať už aj po pôrode a budem v nemocke alebo oddychovať doma a nemám to dopredu ani riešiť a urážať sa.
Ako ja neviem čo mám teraz robiť, lebo som vlastne ja vyšla z toho ako tá zlá a nechápavá sestra (inak sestra nekomunikuje, neopsravedlnila sa a stojí si za tým čo povedala) a všetci to berú že len mnou mlátia hormóny a že je normálne povedať tehotnej žene, že pôrodom pokazí niekomu svadbu.
Ja teda neviem kedy porodím (bodaj by som vedela) ale ak to do svadby nebude, tak ja neviem či tam teda mám ísť alebo nie keď mi zrušila pozvanie, lebo zase pred ostatnou rodinou ktorá o konflikte nevie budem za debila čo sestre neprišiel na svadbu.
Taký odtok plodovej vody na svadbe môže byť riadny zážitok pre všetkých 😜
Najlepšii je tvoj muž.ktory by tá s kľudom angličanka nechal doma samu.tomu by som vynadala ako prvému.Na tvojom mieste idem na obrad a potom domov samozrejme s manželom.A možno nebude treba nič riešiť a budeš už v pôrodnici .Takže nerieš neplánuj a počkaj si na sestrino ospravedlnenie.ak ste normálna rodina tak by malo prísť.
Sestra ma teda riadne stresy pred svadbou. Vobec nezavidim. Aj ja som mala pred svadbou stresy ale potom den D som si uzila. Ale ak sa ty v takom vysokom stadiu tehotenstva citis dobre tak chod. Sestra bude urcite v kutiku duse rada. A ...babka s dedkom na chodbe v porodnici nic nevyriesia. To nieje akcia na 10 minut. Aj ked ...prajem ti taku rychlovku. Nech sa radsej venuju hostom. Kocikovat budu potom. Drzim palce nech to vsetko dobre dopadne.
Pri takomto egoistickom správaní tvojej sestry, po tých slovách čo a ako vyslovila, by som s chladnou hlavou aj keď s bolesťou v duši, neplánovala sa jej ospravedlniť, ani na svadbu ísť, pokiaľ sa neospravedlní.
A.dobre vedela že si gravidna a kedy máš termin
B.svadbu mohli naplánovať a prispôsobiť, ale bolo to jej rozhodnutie, že bude práve vtedy
C.netusim čo je za móres určovať hosťom farby oblečenia, ešte pochopím že chce nóbl a efekt americkej svadby a družičky mať nejako zladené - ale aj to by malo byť po vzájomnej dohode.
D.farby určila a prikázala aj mame, tebe ,babke, svokre, svedkom, či aj susedovej fenke ? všetci jej to zhltli ?
E.mama je fakt tak ovplyvnená a mozog má zahmleny, že sestru podporuje v jej egocentrizme a ešte aj teba sfukne že je v strese? To jej nenapadlo že ty silu prírody neobabreš ale ego druhej dcéry by mohla korigovať ?
F. Muža poúč, že toto sa nerobí, mal stáť pri tebe a pochopiť ako zhodila teba a tvoje dieťa a defakto aj jeho, tak čo sa má hrať na nejakého zástupcu. Keby to bola zrušená účasť po vašej spoločnej dohode, z vážnych dôvodov z vašej strany, že ty napr. už si v pôrodnici alebo 1 deň po pôrode, ok, je jasné že ty nemôžeš, tak by si ho sama poslala aby netrčal pod oknom ale aby isiel a zabavil sa aj za teba.
Ja radím pohovoriť si nielen s mužom, ale aj s mamou, nech sa spamätá a rozumom prehodnotí čo ti natrepala a ako ťa zhodila oduta egocentricka sestra. Nie je kométa ....
Ja stale nechapem, preco tu svadbu nenaplanovali o nieco skor? , ze na teba nebrala ohlad, a aj ty a prip. mama ste jej to nenavrhli, ak to ju nenapadlo. Teraz na tvojom mieste uvidis ako sa budes citit, snad sa sestra ospravedlni, a ty aj s tvojim pojdete, pri prvom mozes prenasat, pripadne len na obrad zagratulovat. Hlavne nech sa malicke v pohode narodi. Vela stastia.
Asi sa u vás ťahá dlhšie niečo hlbšie a vážnejšie ako píšeš.
Tento stret termínov je len taky vrchol.
Nie je možne, že si dala ten termín preto, lebo dúfala ze budeš už mať malé a neprídeš (nevedela o nejakom pojme, že "prenášanie")?
Ťažko nám je vidieť do vašich minulých vzťahov, rivality a lásky od rodičov.
Nepíšeš ci aj ty si mala dokonalú svadbu a ako si to prežívala.
Mozno si bola vždy vo všetkom prvá a dokonalá a teraz raz chcela byť KONECNE ona..
Na tvojom mieste by som hľadala zmier.
Pokus o zmier z tvojej strany.
Teda môj názor..
Prajem sestre peknú svadbu (nie dokonalú, lebo nič nie je dokonalé)
A tebe pôrod bez komplikácií a zdravé dieťatko.
Raz si odpustite a poviete si, že..
Isla by som aj s muzom len na sobas a nech to sestra vysvetluje komu chce ako chce, fakt je z tych priprav na hlavu
Tak toto si neviem predstavit..moja sestra mala mat svatbu tesne pred terminom a uistovala sa, ze tam isto budem, ze to zvladnem 😃 svatba sa nakonkec sice nekonala ale ziadna z mojich sestier by mi takuto hovadinu nezapotila.
Autorka, stojím na tvojej strane, sestra urobila chybu a pokial sa ti do svadby neospravedlní tak by som tam na tvojom mieste nešla… iba zagratulovať na sobáš, takisto aj tvoj manžel - veď máte byť “jedno telo a jedna duša”.
Sestra to pravdepodobne nemyslela vážne, len to z na ňu doľahlo.
A prispievateľky ktoré tu lynčujú ženu vo vysokom štádiu tehotenstva, hanbite sa! Ozaj ste niektoré necitlivé až to bolí.
Vystresované ste obidve čo je pochopiteľné.Ja by som na tvojom mieste išla len na sobáš a potom domov oddychovať.Predsa je to deň tvojejsestry ako tvoj deň bude ked budeš rodiť.A rodičia nech ostanú na svadbe ak to na teba vtedy príde.Muza by som pustila s tým ,že má smolu a piť nebude ,lebo čo keď ťa bude treba odviesť v tichosti sa vytrati a je.Len je divné ,že ty si umývala riady a sestra s mamou sedeli ako slepice
@tomaskovamaminka napr chcela sálu a nebol iny termin teraz je vela svadieb po korone, alebo miesto,dodávatelov atd ..
teraz je fakt pretlak na toto
@54tinka54 nehanbím sa , každý máme svoj názor, toto je forum neviem či vieš čo znamená to slovo
ja napr by som keby som vedela že to takto vychádza rovno povedela sestre že prídem len na obrad , odobierku a idem domov nič viac max po prvy tanec ak by ona moc prosila
mne by toto čo jej nemusel nikto hovoriť, a v tomto speku sa niekam trepat no to je tiež rozum , nehovoriac že je stále korona a ano môže sa nakazit atd
hej zase nerob sväticu z tehotnej .
a spýtala si sa prečo tento termín vybrala nie ,ani nevieš poriadne čo ked nebol iny termin napr sála alebo niečo
asi mala dôvod , hádam to neberieš že ti urobila naschval ale zase ty ako tehotná tiež nie si totálny stred vesmiru
Pochopila by som, keby, sestra povie ze ju bude mrzieť, ak tam nebude autorka, že si neuzije jej svadbou. Ale to sa dá aj inak povedať, ako tým ze JEJ pokazí vserko ak si dovolí rodiť a preto ju radšej odmietnuť ako hosťa.
Lebo to prvé by bolo o empatii.(chápem ze si vysoko tehotná, možno neprídeš, a je mi ľúto, že tam možno nebudeš) To druhe už je o čistom egoizme. (ja chcem super svadbu, zladené šaty, a ty mi tu hviezdnu svadbu znicis pôrodom.)
Odkedy sa u nas vydavaju 10-rocne?
Plne s tebou suhlasim 🙂 nie beprispievaj pretoze tu sa vacsina do teba riadne pustí. Drz sa. Prajem rychly a bezbolestny porod🤩
Poviem ti tak, svadba a tehotenstvo je vrchol problemoveho ladovca, co je asi u vas v rodine…po tvojom poslednom prispevku co si napisala, mate problem inde a davnejsi asi …rodicia, ich pozornost, mozno surodencke superenie, sama pises, ze pozornosti dostavala dost lebo je mladsia..a drzala si usta atd…uprimne..za mna sa pomerte, jedna ako druha ste, vystresovane a hystericke… len jedna ma tehotensku a druha svadobnu hysteriu…sa bijete doslova o to kto je viac ci nevesta, ci buduca matka, obe chcete ohlady na seba, nemate si co vycitat
Aj ja ti prispejem (nie ohľadom vzťahov) ale len situácie tehotenstvo-svadba.
Taktiež som mala termín v piatok, svadba sobota, bola to tiež blízka rodina. Citila som sa dobre, bol príjemný septemberovy deň. Zvládla som obrat aj obed a okolo 19:00 sme šli domov. Netancovala som, ale do 19tej vlastne tancovali len deti.. Rodila som ďalšiu sobotu. Nik si ma nevšímal, každý sa tešil z novomanzelov. Tým ti chcem len povedať, že normálny človek, nebude nič tehotnej vyčítať a sestre, už vôbec nie.
Muža tam neposielaj (chápem ako to myslel, keď je to kusoček), ale choďte spolu na obrat, zagratulovať, a potom domov. Prajem ti všetko dobre!
Zaujalo ma, že niektoré príspevky sú také, ze autorka nie je empaticka, lebo chce pozornosť pre seba a neberie ohľad na sestru.
Ja som nikde také niečo nenasla.Autorka nežiada, aby okolo nej sestra skákala a ospevovala ju,aká je úžasná,že je tehotná a že ide aj v 9 mesiaci na jej svadbu.
Prečo by mala vopred povedať ze nejde na svadbu, veď nevie ako sa bude cítiť, možno v to ráno povie ze zvládne to, a možno povie ze už nikam nejde.
Ale reakcia sestry, že nech radšej nikam nejde, len aby jej nepokazila svadbu, tak to nie ze nie je slušné to je drzosť najvyššieho kalibru. A takej sestre by som ani nepovedala, že je rozmaznané fracek, ale rovno by som jej jednu struhla, nech sa spamätá trochu,co hovorí a robí.
@54tinka54 prečo sa mame hanbiť, ak kritizujeme tehotnú zenu? Nechápem co je na tom? To sa akoze zo ženy co porodí dieta stáva dokonalá žena, ktorá už nemôže počuť kritiku? Nechápem.
@sara07 ano ja si myslím že v prvom rade urobila chybu nevesta, pretože toto všetko čo jej povedala, to už len mohla dodať prečo to dieťa čakáte teraz keď sa JA vydávam. Ako sorry nie žeby sa tešila so sestrou že čakajú vytúžené bábätko ona ide riešiť že nebude mať oblečené nejaké šaty čo si ona vysnívala a že jej budú chytať brucho a podobne.. to by dožralo aj mňa.
@777januska777 a áno tehotnej žene ktoru ovplyvňujú tehotenské hormóny kritizovať ešte za niečo v čom nemá podiel viny je trochu cez.
Toto je tak trápne. Aj keby ti hneď na tej svadbe odtečie plodová voda, nikto si to nemusí všimnúť, rovnako, keby začneš mať kontrakcie. To nie je americký film, že kontrakcia a porodíš im tam za vrchstolom! Keby ti je blbo, normálne sa zdvihneš a pojdete preč. Známej sestra porodila ráno v deň jej svadby. Mladomanželia sa večer pekne pobrali sestru kuk do pôrodnice, kde im to vzhľadom na fest špecifickú situáciu dovolili, že nevestu so ženíchom tam ešte nemali. Rovno brali sestričkám aj výslužku. Majú krásne fotky spolu. Potom sa normálne vrátili na svadbu a bavili sa do rána.
@54tinka54 rodičia sa jasne vyjadrili že idu do nemocnice lebo to je prvé vnuča , to celé to spustilo
ona ich tam nechce v pôrodnici ale oni chcu a celé .. že tam budu na milu jarmilu je vedlajšie
a tak ako sa prežíva pôrod tak sa prežíva svadba alebo ty si nemala biele šaty a načo si ich mala ? ani tortu nič ..no tak je to udalost ktorá je len raz za život , tu je proste superenie medzi sestrami
dá sa to vyriešit kompromisom, ono sa to dalo už pri tom rozhovore vyriešit ale komunikáciu nezvladla ani jedna nie to kompromis
@54tinka54 no aj ona ma na tom svoj podiel viny, reaguje prehnane, nie je empaticka k sestre, ohovára ju na nete a pritom sa o tom s nou mala porozprávať. A to ze ma tehotenské hormóny je z časti ospravedlnenie, ale aj žena co nie je tehotná ma napriklad menštruáciu, ovulaciu vtedy ma tiež rôzne hladiny hormónov a emócie bývajú tiež rôzne. Autorka ma problém so sestrou, ale radšej ju ohovára pred cudzími ženami a bude na ňu urazena do konca života. Na čo je to dobre? Ved sa hadaju o úplnú hlúposť.

Moja sestra mala svadbu ,ked sa mi narodili dvojicky. Mali 6 týždňov, ked sme boli na svadbe. Vsetci isli autami ,ja s kocikom peso🙂. Celu ale komplet celu svadbu,som strávila zatvorena vo vedlajsej izbe s detmi,lebo mali koliky a revali ako besni (trvalo to u nich 3a pol mesiaca,kym prestali mat koliky) . Chodil za mnou manzel,bratranci s frajerkami ,moja krstna. Vsetci pomahali ako vedeli. Ja som bola stastna,ze aj ked len na chvilu som sa dostala najest a porozpravat s inymi,ze som sestre na svadbe bola . A sestra mi nikdy nepovedala,ze som jej pokazila svadbu. My sa mame naozaj velmi rady. Sice moje spomienky su,ze som bola s detmi na izbe ,ale bola som mojej sestre na svadbe. A to bolo najdôležitejšie. Mne by bolo luto,keby ma moja sestra na svojej svadbe nechce. Takže mila autorka,svojej sestre sa snaz odpustit a zazelaj vsetko dobre. Tvoja mamina jej mala,tiez vysvetliť a zastat si ta,ze si sestra a tej sa zo svadby nerusi pozvanie. Mam pocit,ze sestra bude asi mamin milacik. Ale deti ste jej obidve. Tak nech si to teda uziju. Zelaj im to. Ty mozno budes mat svoje stastie uz v naruci a keby nie tak si dobre oddychni a pospi,lebo to budes velmi pre najblizsie obdobie potrebovat