icon

Situácia v našej rodine

4. feb 2021

Ahojte, situácia v našej rodine je zla. My s priatelom bývame vo svojom, brat so zenou býva tiež vo svojom. Nevychadzame už roky, panuje medzi nami ignor, ale aj hustá atmosfera, nevieme sa ani jedny odosobnit, nenávidíme sa. Stretávame sa len u rodicov a aj tam panuje nezdrave otrasne súťaženie, kto viac nasim pomoze, čo krajsie a lepšie urobi v záhrade, na dvore, švagriná každý deň pečie a nosi mojej mame koláče a kysnute veci, ktoré sú nezdrave a v takom mnozstve a frekvencii rodičom vzhľadom na ich vek a ochorenia iba škodia, Ale ona sa potrebuje ukazovať. Jej deti sú stredobod vesmíru, diktuje každému ako ich ma oslovovať, keď si nahodou niekto jej deti nevšíma už je oduta, už je zle. Ona ma totalne zlý vztah so svojou celou rodinou, a závidí mne môj vztah s mojou mamou. Žiarli, tlači sa medzi nás, snaží sa dokázať mojej mame že ona je lepsia, šikovnejšia... už mám všetkého dost, baby nevladzem tam chodiť, ale keď tam nechodím, dávam jej priepustku aby vyhrala, aby mala s mojou rodinou lepsi vztah ako mám ja... ničí ma to

Strana
z2
janage
4. feb 2021

Tak sa spýtam, keby toto robila Tvoja sestra, tiež by Ti to tak vadilo?

luciannka83
4. feb 2021

Ved tam nechodte, ked su tam oni. A myslim si, ze ty to trocha prehanas. Ziarlis na svagrinu, ze fobre vychadza s tvojou matkou. Co sa bojis, ze ti ju vezme?

deti95060810
4. feb 2021

kašli na švagrinú...si dcéra a to je pre matku 100krát viac ako nevesta...😉

lylyjana
4. feb 2021

A s mamou si sa o tom nebavila ake mas pocity? Ked mate dobry vztah tak k nej by som hned sla o tom sa porozpravat . Mozno aj oba to vidi len je slusna a nechce ranit nevestu.

mondolina
4. feb 2021

Ty si sem už písala, nič si z toho nezobrala?

nominativ
4. feb 2021

Ja som z toho, čo si napísala, na 99% presvedčená, že celá tá nevraživosť pochádza od teba. Niekde na začiatku si začala žiarliť na maminku ako malé dieťa a už to ide. Dôvody nezhôd, ktoré si opísala sú na zasmiatie pre normálneho vyrovnaného človeka.

number19
4. feb 2021

Taketo veci sa stavaju. Su tisicky svagrin, ktore su manipulativne, agocentricke, narcisticke a ako dosledok totalne toxicke pre celu rodinu (vacsinou tie, ktore nemaju zazemie vo vlastnej rodine, a tak si uzurpuju v cudzej a hlavne tym sebe vela dokazuju, ze su akoze hodne...a akykolvek rozklad fungujucej rodiny im vyhovuje, lebo dcery odchadzaju a oni zostavaju). A nemusia to byt ani svagrine, ale priamo aj surodenci, ktori vnasaju presne taketo atributy do rodiny (vypudia surodencov z rodiny a to presne tak ako si opisala). Absolutne ta chapem, pretoze potom cela rodina aj s rodicmi trpi. Lenze tu nie je problem vo svagrinej a ani v tebe (a ani nie v tom surodencovi), tu je problem v tvojich rodicoch, ktori jej to umoznuju. Rodicia su vzdy ti, ktori su zodpovedni za atmosferu v rodine, ci ide o boj medzi detmi, alebo svagrinej s dcerou...ak si tvoja matka nevsima/akceptuje spravanie svagrinej (teba ignorujuc, nedocenujuc) a tvoj brat to pravdepodobne postranne/mozno otvorene podporuje, tak to vzdaj. Lebo z vlastnej skusenosti ti hovorim, rodicov neprinutis. Rodicom niekedy viacej vyhovuje poddat sa tomu, kto je problematickejsi a mat klud ako byt ferovy a principialny. Je to velmi bolestiva skusenost a jedine vychodisko je zamerat sa na svoju vlastnu rodinu/zivot a ostatne veci nechat jednoducho tak. Je to tazke, zvlast ak tvoje vztahy s rodicmi do jej prichodu boli dobre. Ale treba verit, ze pozicane sa vrati.

roja01
4. feb 2021

Moja milá, naštveš sa na mňa, ale to čo cítiš a ako to vidíš je problém tvojho postoja k veci a problém toho, čomu ty dávaš pozornosť a tak si utváraš svoju realitu. Ja netvrdím, že tvoja švagriná nemá ten istý problém, aj ona sa nechá manipulovať svojím vedomím a možno ešte viacej. A pri tom je to tak jednoduché, nahraď myšlienky podsúvané ti tvojím vedomím za myšlienky čisté. Skús ju objať až dôjde opäť k nedorozumeniu, skús ju nesúdiť (kto vie, aké nešťastie ju vedie k takému chovaniu). A pokiaľ to nepochopí, tak buď nad vecou, zostaň len pozorovateľom, ale nie sudcom. Tvoja mamka vždy ostane tvojou mamou, neboj. Určite je inteligentná a priamo alebo podvedome vie..... ale má i syna a cez nevestu vedie cesta k nemu.

https://www.youtube.com/watch?v=9CIe4kSCXfY
esti58
4. feb 2021

@number19
Ano,toto je pravdiva odpoved.
Mam taku svokru.Ku vsetkemu sa po rokoch priznala.Muz je totiz jedinacik,ona je ruskina,pije.To som tiez nevedela.Svokror ju uplne znicil,jej svokra ju znicila.Jej svagor najhorsi clovek na svete akeho si viete predstavit a svokor pouzival jeho maniere na nu.
Skoro nam rozbila/rozbili manzelstvo.Ja som si vytroela na vlastnej kozi najbolestivejsie chvile svojho zivota ake som kedy mohla zazit.Som veriaca,velmi vela ludi nam vsetkym pomohlo vymotat sa z tohto kolotoca..//moj ocko...moja starka s reholnou sestrou sa modlili..
Vsetko je z mojej strany uz poriadku,a cezomna sa vlastne udrzuje cely ten vzat.
Skoncilo to tak ze som uz nezvladala jej utoky pretoze vzdy islo o vela.Vylucit ma z rodiny,vyhrazky muzovy o jeho vydedeni,deti mi kazila,deti mi brala,vsetko mi dirigovala,vyhrazala sa mi osamote,nutila ma,nadavala mi najhorsimi nadavkami rovno do tvare,pol mojej rodiny otocila proti mne aby si mysleli ze som psychicky ochorela,ze mi deti zoberie.Mojho muza na mna posielala,nikto mi neveril,zamotane az po usi.Ja som sa s nimi uplne prestala rozpravat,zdravit,nechodila som ,deti som nedavala.Byvame inak v generacnom dome.Na koniec ju aj muz aj svokor prestali pocuvat,chceli ju opustit,a ona sa psychycky zrutila.Tyzden pila,tri dni sa plazila na zemi a vrieskala,buchala hrncami o zem,valala nabytok vykrikovala,medzi tym prisla nahodou na navstevu aj moja rodina aj jej rodina a vsetko to poculi musela som ich pozvat k sebe lebo sa jej bali.Na koniec spala na prizemi kde mame saunu ale vedla aj garaz.Zlutovala som sa nad nou.,pretoze svokor s muzom sa nevedeli tiez ukludnit a musela som ich drzat oboch chlapiskov za plecia.Isla som s detmi za nou a opatrila som ju.PRED tymto incidentom som si povedala ze je to cele nejake okate,take ze to nieje pozehnane ze ide o zanik vsetkeho.Ze som kedysi bola dobra,a preco nemozem odpustit aj velku vinu,ked Pan Boh mne odpustil z mladosti tie iste viny.Kolkym ludom som svojim spravanim inym sposobom znicila zivot.Uverila som ze sa musime spravat ako male deti,ktore tak rychlo odpustaju svojim najblizsim.Ano je to moja jedina svokra,inu mat nebudem,este sa musim o nu postarat.Vsetko dobre jej do zivota vniest,pomoct jej.Cize zamerala som sa na nove dni.Obidve sme to riesili rovnako,tvarli sme sa ze sa nic nestalo.Riesili sme co bolo aktualne.Priklad: Mami, a co nerozdelime sa vopred do karanteny(kedze mame kazdy svoje poschodie)ona ze nieee to sa neda.//Ok, ja zduta.A hovorim.si no neda sa jej.Tak nexh sa to zariadi samo(po mojom,nech to Jezisko zariadi,na toto ja fakt nemam)No zduta tu nebudem idem si spravit co sa mi paci,sprcha kava,neriesim viac.No a vsetko je ok,nic sa mi zle neprihodilo,vsetko mi islo ako pomasle.Tak ju polutuj,ze este nedozrela.Nech si chodi ked chce.Musis tvojej mamke zavolat do predu ze nech ti da vediet kedy pridu,a ze ty prides inokedy.To sa neda,ona bude castejsie byvat s nou a ty doprajes tvojej mamke priestor na nevestu nech si to snou odzije,usporiada.Prides inokedy.A ani jedinou vetou sa nebudes zatazovat ani jedinou myslienkou.Proste ona tu teraz neni v dome,nepride.A ked pride nahodou,tak sa zdrzis par minut a ospravedlnis sa aj jej ze dobre moja idem ja domkov,paaa...vieeess..musi to byt vsetko platne a v dobrom.To je prirodzene.Komu sa nechce pocuvat dristy a pozerat sa na pretvarku odide a povie ze si ide dat sprchu alebo co ho bavi.Nie sa takto trapit.Ty sa na seba pozeraj,aby si bola fit.,svoje zdravicko si sanuj.A to je teraz ich vec a cas ako sa to deje.Absolutne ani vetou sa o nich nikdy nezmienuj,ked budes pocut zase len najvacsie zlo ...Zapocuje to tvoje UCHO////na silu pouzi svoje OKO..a NIM sa v tej sekunde pozri do okna,na oblohu,na stromy..kdekolvek.Musis ovladat svoje telo.Lebo nase nervy sa tiez nachadzaju v tele.A ked sa takto postupne upokojis,oddychnes si.Zostanes v centre rodiny s nimi.Budes vzdy pritomna,dostane sa ti vsetkeho co bude treba zariadit aj dohodnut v ten spravny cas.Budu ta pocuvat a vo vsetkom ti vyhoveju aj sa vzdy dohodnete.Pretoze ta potrebuju a si sucastou vsetkeho.Na kazdu jednu zalezitost pride najvhodnejsi cas a pokojne a platne zriadenie danej situacie po cely zivot.Pri vasom spolocnom stretnuti bude aj neuvazena rec,ale hned ju nahradi neazbudnutelny skutok alebo moment co sa pocast toho stretnutia udeje.Takze v dobrom aj v zlom musime,drzat cela rodina po kope.

edien
5. feb 2021

@ivca88 Ja si tiez myslim,ze pani ma diagnozku🤦

elizabeth175421
5. feb 2021

@edien žiarliš. Lebo si napísala, že tvoju mami ti brať nebude. Však ti ju neberie.. a ešte si písala, že mala nejaké "problémy" s jej mamou. Tak ty, ako rozumná žena, by si mala byť rada, že ju aspoň niekto prijal a neodstrkuje.. a možno práve ten vzťah s jej mamou je príčinou toho, aký vzťah má s tvojou mamou. Konečne našla pochopenie.. tebe by sa viac páčilo, keby ju tvoja mama neznášala?.. nevieš si predstaviť, čo by som ja dala za to, aby ma moja svokra mala aspoň trochu rada, aby mi všetko nevyčítala, že robím zle, aby ma neponižovala.. nežiarli a uvidíš, že to bude lepšie 🙂

anavila
16. feb 2021

Ahoj....napisem ti jednu metaforu....
Skús si zavesiť na krk zemiak, na nejaku snurku..., ťahá ťa, pod nosom ti smrdi...a čim viac času prejde, tym viac ten zemiak hnije a smrdi...To je tá nenávisť...TY ju musíš odhodiť, nikto iny to za teba neurobi. Ked odhodis ten zemiak, bude ti ovela lahsie ako žit s nim na krku. Ver mi...oslobodí ťa to. Ziviť v sebe nenavisť je velmi zle a v konecnom dosledku skodis sama sebe. Vykašli sa na nu, porozpravaj sa s mamou, určite ju mama nema radsej ako teba. Ked je svagrina ozaj taka zla, nechaj ju v tom, nech si ona svoj zemiak pestuje na krku, kašli na nu...ty sa osloboĎ...a bude sa ti lepšie dychať. Ver mi.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
luccija
16. feb 2021

Tiež by som chcela vedieť čo si vyriešila odkedy si tu naposledy písala.Mala by si mať dieťa zamestnás myseľ a preorientujes sa inde.Snad tam nie je švagriná denne.pred pár mesiacmi sme Ti radili nech švagrinej povieš nech napecie a ide navštíviť svoju mamu.To ty sa porovnávas...bojujes o priazen mamy, tak maj nadhľad a nebojuj.

Strana
z2