icon

Sklamanie z manžela - žiadne ocenenie po pôrode

6. aug 2020

Ahojte, asi sa potrebujem iba postazovat pod navalom hormonov... pred mesiacom som porodila zdrave dievcatko. Manzel bol pocas porodu so mnou. Teda 6 hodin kontrakcii a nasledne akutny cisarsky. Po navrate domov sa manzel straral, varil, nakupy, vesal pradlo.. atd. Co bola pre mna obrovska pomoc, za co som ho viac razy pochvalila. Lenze mne tiez velmi chyba jeho ocenenie, pochvala alebo ako to nazvat za porod, za to ako som zvladla bolesti, ako som zvladla tehotenstvo, proste nieco ... alebo aspon obycajny kvietok, cokolada., malicky darcek alebo blbe DAKUJEM ZA DIETA. mali aj vy take pocity?

Strana
z6
ella_price
6. aug 2020

Myslím, že to len preháňaš. Skús sa na to pozrieť inak - jeho pomoc pre teba je jeho ďakujem. Jeho úsmevy, jeho pohladenie, každá maličkosť. Ďakujem sa predsa nemusí prejavovať len materiálnymi vecami alebo slovom 🙂

mareka49
6. aug 2020

Zas ber to tak, keby ti dokazoval lasku dakujem a kyticou super ale ved ta pomoc sa omnoho viac hodi.
Mna to mrzelo asi tyzden a zabudla som.
Fakt sa ti zidu viac skutky a ciny.
Prestuduj si 5 jazykov lasky aby si ho pochopila.
Hod to za hlavu a tes sa z malickej.
Este pridu ine previerky a skusky ako "neocenil ma za to, ze som mu porodila"..

hederamonstera
6. aug 2020

a povedala si mu to? ;) nie kazdy vie prejavit vdacnost slovami

damtiporiti
6. aug 2020

🤦‍♀️ Snáď sú to len hormóny.
Veď ti pomáha, robí veci s vami, načo robiť divadielko a prázdne gestá okolo toho? A keby ti dal čokoládku že vďaka za dieťa (toto povedať moj tak neviem, asi chytím záchvat smiechu), tak sa zase urazíš či má dieťa hodnotu čokoládky, sa stavím.

autor
6. aug 2020

@ella_price ja viem. Asi potrebujem pocut takyto nazor. V mojom okoli dostavaju zeny dary, pripadne kvety, pochvalu - som na teba hrdy alebo pod. Tak som ocakavala aj ja nieco podobne. Nuz asi nemozem mat vsetko. Ale zamrzelo ma to 😔

ella_price
6. aug 2020

To vidíš len v okolí, ale nikdy skutočne nevieš, čo sa deje za zavretými dverami 🙂 Tí čo sa najviac prezentujú ako dokonalý pár bývajú väčšinou pár na rozpadnutie.

loginexistuje
6. aug 2020

povedz mu to na rovinu idealne aj s linkami na to co si prajes ci sperk ci spotrebic nie lazdemu chlapovi to dopne a 5 jazykov lasky si citajte spolu a aj sa otestujte

je normlane ze zena dostane dar za pprod a tehotenstvo od muza a to ze ti pomahal po porode je normalne tiez spolocna domacnost spolocne dieta

inguna
6. aug 2020

To budú tie hormóny.
To ako sa chová tvoj manžel, to je jeho ďakujem. Chceš počuť len slová možno dostať nejakú vec, ale o tom nie je život. Mne manžel nikdy nič nekúpil sám od seba ani neďakoval za deti, ale to že vysáva, umýva každý deň riad a keď potrebujem vždy mi pomôže, to je pre mňa najdôležitejšie.

ajka0207
6. aug 2020

Sú to len hormóny po pôrode. Keď sa staral, tak to je veľký prejav lásky. Ja vôbec neviem či mi muž niekedy povedal že ďakuje za dieťa.

zuzanapjat
6. aug 2020

môj muž napríklad kvety a také tie dary považuje za klišé a trápnosť. mala som ťažké pôrody, bol pri nich. potom veľa pomáhal a akosi som cítila, že veľmi dobre si je vedomí, že to bolo ťažké a aj hrdý a vďačný, že som to zvládla. nejako je to pre mňa viac, ako kvety a zbytočné slová. takže ja "hlasujem" za hormóny.

sissy27
6. aug 2020

ja som dostala od exa obrovskú kyticu červených ruží, ktoré mi dotrepal rovno do pôrodnice (áno, všetci vieme, že tam sa kvety nenosia, ale dobre to vyzeralo 😒 teda preňho) a viac sa nestaral, len zle robil. A nestará sa už viac ako 15 rokov, ale už nám aspoň nerobí zle.
Tvoj manžel ti dáva svoju vďačnosť najavo tým najlepším spôsobom. Ale nezabúdaj, že dieťa je vaše spoločné a to je tá najväčšia odmena za útrapy po tehotenstve a pôrode.

autor
6. aug 2020

Dakujem za nazory, pomohli ... mate pravdu, asi som len momentalne dotklivy hormon 😊

loginexistuje
6. aug 2020

pozri tvoj jazyk lasky su pravdepodobne darceky ocenenie to je uplne v poriadku ulohou manzela je naplnat potrebu lasky voci svojej manzelke tak ako to ona potrebuje a naopak ty voci manzelovi a spolu voci vasmu dietatu
je uplne v poriadku ze to chces any si dostala dar a nenechaj to zvalit na hormony a rieste to spolu komunikujte o tom lebo sa to bude na nabalovat a raz budes mat problem s tym ze sa nenaplnali tvoje potreby lasky v manzelstve

lussyl5
6. aug 2020

Ozaj preháňaš🤦Sú to asi tie hormóny,tak oddychuj a nerieš,máš zdravé dieťa a chlapa čo ti pomáha,len si prejdi koňa koľko báb by s tebou menilo pod momentom.Mne príde aj divné ďakovať za dieťa,veď je predsa spoločné.Ty si ho vynosila a porodila a on po tom čo dodal spermie tak sa snaží dať do toho svoj diel tým že pomáha ako vie.

lenka2710
6. aug 2020

Ahojik, ja teda poviem za seba! Môj muž nebol pri mne pri pôrode, nechcela som ho tam, ani pri prvom ani pri druhom 😂 ale keď sme sa vrátili z pôrodnice, tak tiež ako tvoj, varil, upratoval, všetko čo som potrebovala spravil, super sa za tie 4 dni postaral aj o staršiu dcéru! A dostala som aj darček, aj pri prvom aj pri druhom a teda vôbec som o to nestala v zmysle, že som niečo pýtala alebo co! Proste sám od seba kúpil a stále mi opakuje aký je na mňa hrdý a to ani pri pôrode nebol! Muz a muž je rozdiel, niekoho to nenapadne, niekto si dá záležať! Dokonca mi kúpil darček aj keď som bola s malou v nemocke na pozorovaní a to som mu ešte vynadala, že čo blázni 🤦‍♀️
Keď niečo chceš, tak mu to naznac a je to 😉

janka54321
6. aug 2020

Ako nerozumiem, čo očakávas...buď vďačná zato, že máte doma zdravé bábätko a začni si viac cenit to, čo pre vás manžel robí, že varil, nakupoval a podobne. Isto je v tomto smere oporou. Ja som od manžela za pôrod nič nedostala a hlavne som to ani nečakala a tiež som skončila akútnym cisárskym a trápila som sa 48 hodín predtým, ale od prvého momentu je manžel pre nás s dcérou oporou...nedávno som skončila 3 týždne v nemocnici a staral sa ukážkovo o dcéru, aj žehliť sa naučil. A tiež som si vytrpela a mám obmedzenia do konca života a tiež dobre videl, ako som si vytrpela a nieje jednoducho človek, ktorý by teraz zacal robiť ódy na moju osobu. Ale stačia jeho činí a viem, že si nás ako rodinu vazi

zuzanka.zuzu
6. aug 2020

🙈 ako keby som čítala moju mamu, keď sa sesternici narodil syn "a ani jej muž retiazku nekúpil" no čo je to za čudáka 🙄 bolo to dávno, bola som na začiatku puberty a toto je asi prvá myšlienka, kedy som s mojou maminkou v niečom nesúhlasila 😀 prišlo mi úplne odveci, prečo by mal niečo kupovať... príde mi to odveci doteraz.

tanja111
6. aug 2020

Môj mm nebol pri pôrode nejako tak to vyšlo, mala sa narodila ráno o 3tej keď som mu zavolala jeho reakcia:zobudila si ma...Na druhý deň prišiel aj s mamičkou aj moja mama došla a neskôr mi povedala ze jeho mamka ho ľutovala že nieje vyspaty lebo do 2hej rána bol hore čakal kedy zavolám... A taktiež som nedostala nič.. Sém tam mu to pripomeniem 😂ale pre mňa je dôležité to ze ani predtým ani teraz nechodí po krcmach atď... A "stará" sa o to aby sme sa mali dobre..

martina1201
6. aug 2020

Ahoj, rodila som 5x. Pri prvom pôrode som dostala obraz, ktorý chcel manžel, za druhý pôrod kyticu do nemocnice - tam sa kytice nosiť nesmú, takže skončili na hrobe mojej mamičky, za 3. pôrod som dostala umývačku riadu - boli Vianoce a bol to môj vianočný darček, takže žiadne pôrodné. Za 4. pôrod som dostala kyticu na hrob mojej mamičky a za piaty nič. Takže v podstate žiaden darček ani len pomoc po pôrode.... Si na tom lepšie, takže nebud nešťastná a tes sa že pomáha 😉. Nie všetky ženy majú mužov, ktorý pomáhajú a obdaruvaju a chvália.....

panelacikova
6. aug 2020

myslím, že jeho ocenenie spočíva práve v tom, ako veľmi ti pomáha. mne pred rokmi keby neprišla na úvod pomôcť na 2 týždne mama, všetko by bolo na mne. váž si ho, že robí, čo robí. je to chlap na správnom mieste. naopak, oceň ho aj ty. a ak ťa veľmi trápi, že ti nepoďakoval za dieťa, tak mu to pokojne povedz, že máš také nepríjemné pocity a že jednoducho by ti urobilo radosť, keby to pochopil, ako si trpela a keby to tiež slovne ocenil. myslím, podľa toho, ako sa o teba (vás) stará, že to preňho nebude žiaden problém 🙂 len jednoducho muži sú takí, že im to nenapadne. skôr za nich hovoria ich činy, a u vás to teda funguje super 🙂

hettinka
6. aug 2020

Ja som môjho po 2. pôrode dotiahla do zlatníctva a vybrala som si prsteň. Samého by ho to asi nenapadlo. Niekedy sú chlapi ako mechom udreti.

henrietkatr
6. aug 2020

TAK AKO VIEM SI PREDSTAVIT, ZE TA TO SKLAMALO, ALE NIEKTORI MUZI NA TO PROSTE NIE SU. PODLA MNA JE LASKA NAJDOLEZITEJSIA A DOLEZITEJSIA AKO NEJAKE DARCERY. PROSTE NIEKTORYCH TO NENAPADNE

0silvia0
6. aug 2020

och, vďaka, že mi doteraz nenapadla myšlienka a potreba byť ocenená a docenená za pôrodné výkony. Vďaka, že netúžim po darčekoch, som ušetrená rôznych nenaplnených túžob a očakávaní.
Ak to potrebuješ, tak mu to jednoducho naznač. Keď nepochopí, tak mu to povedz...

bociandy
6. aug 2020

Ja som napriklad tiez nic nedostala, ale mna to ani nenapadlo. Neriesim darceky, ani na narodky, ani na vianoce... Pride mi to taka zbytocnost, neviem... Podla mna su ine veci omnoho dolezitejsie. Manzel pomaha s detmi ako vie a to mi staci😊

simsalabim
6. aug 2020

Mna tiez ani len nepapadlo, ze by som za porod mala nieco dostat alebo ze by sa mi malo dakovat ... ale musim povedat - asi tu vsetky z vas pobavim - ze po prvom porode mi manzel nakreslil obrazok 🙈 Nadherne kresli... prvy porod bol velmi tazky, bol pri nom a povedal, ze takto si vyventiloval negativne zazitky a lasku ku mne. Na obrazku bola nadherna kytica kvetov. Ale kde ten obrazok teraz je, netusim, niekde ho mam asi odlozeny. Po druhom porode som uz nedostala nic 😂 Ten bol ale velmi rychly a lahky, mozno preto.

lenuliatko84
6. aug 2020

Nemala som take pocity, a prehanas to.povedal mu po porode ze je na mna pysny ako som to zvladla,ze som silna, aj ked som mala cisarsky.

lenuliatko84
6. aug 2020

A dostala som nausnice z bieleho zlata s diamantom,sam sa ma spytal co ccem a ja som len naznačila

sandri
6. aug 2020

Ja som manzelovi rovno povedala, ze nieco ocakavam za porod, a to stylom: kamoska dostala za porod zlaty naranok, co dostanem ja? 😁 Inak by mu to samemu vobec nenapadlo. Takze treba mu povedat na rovinu, ze to bolo pre teba narocne a ze ocakavas nejake ocenenie za to vsetko, co si zvladla 🙂

dusankomoj
6. aug 2020

U nás doma sa hovorí, že nemému decku ani vlastná mater nerozumie.Skús mu priamo povedať, že by si si priala nejaký darček, ktorý by ti pripomínal narodenie dcéry.Nie jedovato,alebo ironicky,ale že by si rada mala niečo čo môžeš pyšne ukazovať ostatným. Prsteň,retiazku... možno mu to v celom tom chaose okolo bábätka iba nedošlo😉

hipuska
6. aug 2020

Musíš mu povedať. Bol to pre mňa úžasný deň, a rada by som mala pamiatku nan. Vybrala som si prsteň, retiazku...mohli by sme ísť spolu pozrieť? Inak, niekedy ženy očakávanú veľa. Pôrod a to , že rodí zena je predsa prirodzene a dane. Nevravím, že je to tvoj prípad...ale niektoré, zvlášť.mlade mamičky si myslia, že sa bude okolo nich točiť celý svet. Chlap nikdy nepreciti tehotenstvo tak ako žena. Toto si treba uvedomiť

Strana
z6