icon

Sklamanie z manžela - žiadne ocenenie po pôrode

6. aug 2020

Ahojte, asi sa potrebujem iba postazovat pod navalom hormonov... pred mesiacom som porodila zdrave dievcatko. Manzel bol pocas porodu so mnou. Teda 6 hodin kontrakcii a nasledne akutny cisarsky. Po navrate domov sa manzel straral, varil, nakupy, vesal pradlo.. atd. Co bola pre mna obrovska pomoc, za co som ho viac razy pochvalila. Lenze mne tiez velmi chyba jeho ocenenie, pochvala alebo ako to nazvat za porod, za to ako som zvladla bolesti, ako som zvladla tehotenstvo, proste nieco ... alebo aspon obycajny kvietok, cokolada., malicky darcek alebo blbe DAKUJEM ZA DIETA. mali aj vy take pocity?

yoxinka
6. aug 2020

@hederamonstera
Môj muž s kamošmi nezapíjal ani neoslavoval, ani jedno dieťa, máme tri. Vždy bol pri mne a pomáhal mi s bábatkami, resp. so staršími deťmi.

marca12
6. aug 2020

Preco lipnes na takej blbosti ako kvet,cokolada a pane boze dakujem za dieta? Nie kazdy chlap to vie a on ti denne dakuje tym,ze ti pomaha. Vzdy si vsimaj skutky,ciny a nie slova. Ako nevravim,je to krasne,precitat si na soc.sieti ako sa nejaky chlap rozplyva a dakuje zene za zvladnuty porod,ale ktovie,ci je to len veta alebo uprimne dakuje,ktovie,ci aj pomaha doma....

tana85
6. aug 2020

natvojich pocitoch nie je nic divne. dostala som aj sperk, aj ma cakal upratany byt a kvety, ale povedala som si o to, manzel vedel dopredu, ze sa tak budem citit dobre a pripravil sa. a porod ako taky nepivazujem vobec sa beznu vec lebo je to morda, ale je to jedinecny zazitok, ktory mame to stastie zazit len my zeny. ludia tlapkaju po pleci tych, co ubehnu maraton, ale zena po porode si nezasluziani len “bola si statocna, som na teba hrdy”? nie na fb, ale v sukromi, len do ska take uznanie. podla mna zasluzi. takze sa skus muzovi zdoverit, hadam pochopi a dodatocne ti vyjadri uznanie

sara07
6. aug 2020

@hederamonstera ako oslvit sa dá aj normálne ale nie sa doslova dožrat , to oslava ako nie je ,
ano oslavy pri narodení sa robili dakedy pri šlachte a kralovských rodoch kde sa poukazovalo na silu a demonštraciu majetku,prevahy, atd
ale ako plebs načo oslavuje to neviem
osobne doma dost práce na to aby som prišla do uprataného, pripraveného, navarené a nie ešte riešit vytriezvujuceho chlapa

sara07
6. aug 2020

@hederamonstera ale ona má predovšetkým sama seba uznat, verit, povedat si dobra , zvladla som to
má si cenit sama seba a nie čakat ako zviera na pamlsok ked niečo urobí čo paneček chce ako teraz som to napísala hrubo ale je to tak
pokial teda má pocit že jej to patrilo mala si to vypytat teda dopredu alebo si to kupit sama
ved ona nie je schopna ani len sa o tom porozpravat s ním
tu na nie je chyba tam kde ukazuješ
pokial nemaju taky zvyk v rodine - čiže ak niečo tak to vybaví svokra, matka pozri u nás je to takto - nemá odkial vediet pokial nesedí s nimi na káve alebo jej nesnorí po fb mobile alebo nešmíruje že je xy kamaratok niečo dostali ,
on urobil to čo najlepšie vedel a mohol podla seba, ak sa očakva viac mala by byt aspon schopna mu to povedat
a je tu diskusia čiže neviem prečo by sa tu mali baby pretvarovat a pritakavat a nadvat aky je hajzel lebo sa neunoval zistit čo sa deje u ich kamaratok

senta_sofia
6. aug 2020

Mozno to potrebuje spracovat, zas z toho akutneho asi az taky zazitok nemal. Ja mam tri deti a nikdy sme neriesili pochvaly, ani to nerozpitvavali, ci som bola dobra. Tiez som mala prve akutnym cisarskym. Pre nas bolo vzdy darom zdrave dieta, nie sme materialne zalozeni.

sara07
6. aug 2020

@aniele lenže to je v podstate u nás veno
len sk bolo podstatne chudobnejšie ako spomínane krajiny
a veno sa riešilo systémom muž zabezbečil byvanie, žena komplet vybavu, domacnoť,preto sa u bohatších už od narodenia riešila vybava , potom v rámci svadby dostavali čast pôdy , dobytka
a to ešte u zemanov. uhorskej šlachty bolo rozdielne ak boli v dome len dievčatá tak chlap si bral priezvisko po manželka, po jej rode, deti boli po manželke priezviská lebo sa priženil
tam to bolo rozdielne
a ano v bohatších krajinách sa šperky dávali snad pri každej priležitosti , však my sme tu v podstate ani slovensku šlachtu nemali doslova ,max zemianske alebo obchodnícke rodiny aj tie boli viac s nemeckými korenmi

basska_b
6. aug 2020

Môj muž mi nedal žiadny dar, aj sa ma pýtal, či čosi nechcem a ja že nie, že to je blbosť 😀 pomohol mi činmi veľmi. A takisto ma chválil, ako som to zvládla, že som úžasná a silná žena. Ale to je moj muž. Pre chlapov to bežné nie je... radšej pomôžu nejakým činom

iskrickaa
6. aug 2020

Su to hormony. Mne daroval manzel za dieta diamantove nausnice a v kutiku duse som ho za to nenavidela (!), lebo ked nieco, tak som si zelala prsten...

cervenaruza123
6. aug 2020

Ahoj. Zeny cakaju nejake ocenenie casto si myslim, ale nie kazdy muz to nejak specialne vie. Aj tak je to len gesto a viac ukazu skutky. Ja na svojom muzovi casto vidim, ze je dojaty ci hrdy na mna za nieco, ale priam na to ani nechce poukazat, aby nebol za citlivku, aby sa mozno nerozplakal neviem, lebo potlaca to, vidim to na nom len preto, lebo ho dlhsie poznam. Takze ani po porode neocakavam nic, viem, ze on rad vyjadruje city skutkami. Pripadne sa s nim o tom porozpravaj, mozno a prekvapi, aky je na teba hrdy, len to nepovedal

ceklis
6. aug 2020

Necitala som to tu celé, ak to niekto už písal tak sa ospravedlňujem. Čo presne konkrétne by si od neho chcela aby ti kúpil? 😳

marlenka222
6. aug 2020

@ella_price jaaaj Bože, keby aspoň to bolo, že by bol so mnou...vzdy som sa bála, vždy mi tašku ťahal niekto iny, vždy som chcela byť s nim. Nikdy to nestihol, lebo zarábal peniaze v práci pre nás a do nemocnice sa dostal až druhý deň, lebo domov cestoval vždy tak 5 hodin. Podotýkam ľúbi nas všetkých, stará sa o nás, a za to, že som nedostala "nič" od manžela "za dieťa" sa nejako nevzrusujem. Staci mi, keď teraz zoberie deti von, keď ich zdrbe za neporiadok a keď drží ústa keď mám totálne blbu naladu že by som najradšej na neho hodila vsetky problémy sveta... Človek nemôže mať v živote všetko. Bol pri tebe, držal ťa počas pôrodu. Ty si otehotnela len za to, aby si niečo dostala od manžela?

lucilaines
6. aug 2020

Ja tu nechcem byt nejaka autorkina hovorkyna, ale podaktore tu z nej robite nejaku zlatokopku, co rodi deti len za zlate prstene a inak sa jej to ani nerata. Nikde nepovedala, ze teraz sa ide s muzom za to rozvadzat alebo robit hystericku scenu a samozrejme, ze zdrave dieta je urcite najvacsi dar aj pre nu. Samozrejme si urcite aj ceni, ze manzel jej pomaha. Ale to sa nijako nevylucuje s tym, ze sa moze v unutorne citit trocha sklamana a ze jej chyba uznanie. V dnesnej dobe sa riesia dary a gratulacie aj za maturitu, krstiny, prijmanie a podobne a kytica od manzela za porod a uznanie je akoze divna poziadavka? Kazda jedna zena by tu pozornost a podakovanie od manzela rada dostala a pocula, kazda jedna by sa tomu potesila a ta co hovori ze nie, klame. Uz to vidim ako za vami pride muz s kvetom a prislovom, bola si uzasna laska, obdivujem ta a dakujem za vsetko cim si si presla aby si priviedla na svet nase dieta a vy mu tu kyticu vratite, ze prosim ta nebud trapny, sak to nic nebolo, obycajny porod jak stovky dalsich. Kazda jedna hrdinka tu by bola aspon trocha dojata a potesena.

sara07
6. aug 2020

@lucilaines ale pôrod je prirodzená vec pri žene, to ju robí ženou , je to dané od prirody ona to dieta musí porodit inak to nejde , je to jej uloha v živote , v prirode atd..
ale ano v poslednej dobe sa odmenujeme navzajom snád za všetko, doslova ,všade sa nosia prezenty, darčeky a podobne ... kolotoč ktorý nejde zastavit a ked niekto povie nie tak je podivín ?
však pokial je tehotná tak musí to zvladnut, patrí to k tomu, priroda to tak zariadila ako zariadila a nerobí z toho heroicky vykon
čo sme v práci, urob ulohu dostaneš premiu ? sytém treba koučing a pozitivnu motivaciu ? sme v španielskej telenovele ?

karolinakr
6. aug 2020

@lucilaines tato tema bola založena zbytočne ako vždy na MK, teraz ju 80% žien bude presviedčat, že je trubka, porod zvladla lavou zadnou nič to neni, treba nad tym mavnuť rukou, nič neriešit, život ide ďalej
Ja s tym nemam najmenši problem, keby jej kupil prsteň, retiazku dal pusu alebo kyticu ruži
Je to take rozmaznavanie, kt.si žena podla ostatnych nezaslúži...
Ale vobec ma to neprekvapuje- ženy same seba diskriminuju hocikedy a vždy si praju samy sebe horšie ako ostatnym

lucilaines
6. aug 2020

@sara07 aj to ze rodine uvarim veceru je podla mna prirodzene a aj tak som rada ked ma za to niekto pochvali a podakuje. Nieto este ked privediem v bolestiach na svet spolocne dieta. Nerobi ma to zenou ani to nie je automaticka moja uloha v zivote, keby som nechcela, tak to dieta proste neporodim a nemam a nema ho teda ani moj muz. Mozno niekto to ma nastavene takto, my sme zvyknuti sa vzajomne ocenovat a pochvalit aj za povysenie v praci alebo akekolvek vyznamne zivotne udalosti a uspechy. Kazdemu ako vyhovuje.

lenuliatko84
6. aug 2020

@malasandrika moja reč. Niektore to maju doma naozaj tazke a vidim ze na modrom koníkovi je aj hriech naposat ze ste dostali darcek od manzela,hroza niektor zakomplexovane zeny

sara07
6. aug 2020

@lucilaines a to že sa na teba pozrie usmeje, je s tebou, pomaha ti atd to nie je dostatočné ocenenie
musí byt hmotná odmena, pamlsok a musí ti to hovorit ako v telenovele čo sa uči po španielky tri x za sebou, a ked to má kamoška musím to mat aj ja, lebo prečo lebo ona to má hlavne a ja nie ? načo ta sutaživost ? v pôrode ? v rýchlosti ?
musí ti to hovorit , utvrdzovat ta v tom , dokazovať
snád to vieš nie ? snád to citíš ? snád to vidíš ? snád to vnimaš ?
a to že som žena mi nemusí nik dokazovat ani odmenovat, ja sama som hrda na to že som , že som žena, že som porodila , a zvládla tehotenstvo ktoré bolo komplet v mojej réžii , snád som hrda sama na seba, verím si , poviem si som dobrá , dala som to atd ...
všetko začína v hlave od seba , najskôr si musíš vážit a ocenovat seba a potom to vyždadovat od druhých len háčik je v tom , že potom to už nejak nevyžaduješ lebo to vieš a nepotrebuješ to riešit

rubinka
6. aug 2020

Čo z toho že chlap dá žene dar za pôrod keď potom ani prstom nepohne? Tvoj muž ti podľa mňa dostatočne dáva najavo vďačnost a lásku tým že ti pomáha. Dnes to není samozrejmosť.

sara07
6. aug 2020

@lucilaines problém nie ani tak v jednotlivcovi ako celkovo v spoločnosti, kde sa robia preteky kto prvy spapa, oblečie sa atd, večná sutaživost, pokračuje to v škole kde sa za chyby trestá doslova , neuči sa pracovat s chybou , nájst, uznat, poučit sa
dupe sa lebo osnova, každé dieta je vynimočné v niečom inom ale my na to nemáme čas lebo učime deti hromady krávovin nepoužitelných, hodíme nič nehovoriace v podstate čislo , projekty detto slovné hodnotenie je stále novinka kde je mal si to krásne a dobre v tom a tom ale tu a tu treba poopravit , pripadne otazkami doviest dieta k vysledku,cielu ktoré treba aby sa zlepšilo
a dieta si potom verí, vie že je dobré a ked toto zvládnem bude lepšie atd ...
potom sa neviem zaradit ani seba do akej kolonky , nevieme sa ohodnoti, často si neviem vypytat plat alebo vyrobím vyrobok a poviem cenu ano lebo to má taku hodnotu
atd

lucilaines
6. aug 2020

@sara07 nie nemusi, ale moze a potesi to. Nehovorim o hmotnych daroch, hovorim o podakovani a uznani primarne. Mozes sa tu tvarit husta kolko chces, neuverim, ze teba podakovanie alebo pochvala a ocenenie za cokolvek, nehovoriac o porode, od tvojho manzela nepotesi. A na prekvapenie ocividne asi vacsiny zien tu, existuju muzi, ktori dokazu AJ pomahat, AJ podakovat a dokonca AJ dat dar. Takisto ja si mozem vazit sama seba a byt na seba hrda a zaroven ma to moze tesit pocut od manzela. Ono sa to vzajomne nevylucuje. Lebo mam pocit, ze tu je to bud alebo. Bud sa chvalis na fb krasnymi fotkami, ale doma sa hadate jak psy, bud ti da dar ale prstom doma ani nepohne, bud si vazis sama seba alebo cakas na pochvaly od manzela ako na pamlsok.

silvike
6. aug 2020

Ja vas uplne chapem. Ja som porodila 3 deticky a teda ani raz som od muza nedostala vobec nic ani len ten blby kvietok :/ Mne by tiez veru dobre padlo od manzela take nejake symbolicke vyjadrenie vdaky za to ze som to dala a ze mame krasne deticky. Nuz ale on nic, ani mu to netrklo. Takze aj ja som z toho trosku sklamana doteraz ;)

luccija
6. aug 2020

@sara07 strašne si nad vecou už choď do kelu s tým pamlskom.A čo je na tom, že by kúpil náušnice, prsteň hoc aj strieborné, ale mala pozornost z vďaky.Ved to nie je len porodiť dieťa čo píšeš, že je úloha ženy, príroda sú to aj prebdete noci, natrhnuta posva, prerušená kariéra, môžu To byť roky zdravotných neprijemnosti, obetovania sa úlohy matky.Muzovi sa čo zmení?chodí do práce ako vždy to je úlohou muza.Strasne ste emancipovane muži si kúpia mobil, auto, motorku najnovší TV bez debaty žene malá pozornosť patrí.Kazdy pôrod je riziko.

luccija
6. aug 2020

@rubinka no vidíš aké sme rôzne.Mne zase nakupovanie, vyvesanie prádla je samozrejmosť😀

hederamonstera
6. aug 2020

@lucilaines nevysvetlis ;)

1katus1
6. aug 2020

Buď rada že ti pomohol môj manžel musel do práce a po cisárskom som sa starala sama a to ešte k tomu o 4 a pol ročnú dcérku. Ja som dostala tak bozk povedal že je rád že si nás berie domov keď prišiel po nás a to bolo všetko. Nie všetko je ako vo filmoch

loginexistuje
6. aug 2020

a co toto
je sutaz ktora to mate doma horsie? chlap ktory si vazi zenu a da jej darcek moze
byt milujuci a oddany manzel staci si len vhodne vybrat

lubimmisku
6. aug 2020

Ani raz som za porod nic nedostala a ani som to nevyzadovala, nepotrebovala? Vzdy ma cakal doma iba bordel, ked som prisla z porodnice 😁. Ale zase pri porodoch mi bol velkou oporou, ci podakoval neviem, to by mi prislo asi aj zvlastne, ze dakujem za dieta 🙈, ale povedal, ze som to super zvladla a spomenul to raz aj pri mojom otcovi 🙂. Ale bol velmi dojaty, bol uplne mimo z oboch deti.. a to mi staci, nie kazdy vie city vyjadrit. Kvety dostavam hocikedy pocas roka, len tak, z lasky.

fadama
6. aug 2020

Možno sa ti to raz vráti, keď bude dieťa väčšie.
Mne muž minule povedal, že som najlepšia mama 😍
Raz sme pozerali daku reláciu a tam sa pýtali že aká by mala byť mama....muž povedal, že presne taká ako som ja.
Nikdy na to nezabudnem 😍

lucinkab
6. aug 2020

Su zeny co dostanu dary a muz im nepomoze aj s tym aby im podalo vodu....potom su chlapi co nevedia povedat dakujem...povedia lubim vas ( teba a babo) a upracu navaria... Lepsi su ti druhy....