Skúpy svokor a peňažné darčeky. Názory a skúsenosti
Aký je váš názor, ze svokor dáva dcére k sviatkom darčeky v peňažnej podobe štýlom, ze si zaviedol zošit, kde si značí koľko jej CHCE DAŤ s tým, ze sa jej to,akože uňho sporí. Čiže jej nedá nic,len si zapíše nejakú sumu, ze akože to ma uňho.
@anonym_04cc5f Ty to vidis z povrchnej stranky, mna zaujima aj ta hlbsia, a to umysel daneho cloveka...nie len vynosy a kolko z toho bude.Nikto nie je povinny setrit druhemu.
@motylik2559 ja som napísala, že je povinný šetriť? Kde?
@motylik2559 umysel je umysel. Realne jej dedo NIC nedal. Ani darcek, ani peniaze. Nie je to narokovatelne. Ale ani starostlivost o stareho cloveka nie je narokovatelna. Vlastne nikto nemusi nic.
@katkazatka Suhlasim s tymto, ze nemusi nikto nic. Ano nemusi, nie je povinnostou. Skor je otazne kto sa ako a ku comu stavia. Vies ja nie som zistny typ cloveka ako vela ludi, ze si myslia,ze vzdy nieco za nieco, "co sa patri", "co by sa malo" podla nich...pritom kazdy ma inak nastavene priority, hodnoty, hranice, co ano a co nie...Len tym,ze uz vela ludi pozera primarne na seba (pripadne svoje dieta a nedajboh, ak ho este vnima ako poloboha) a nevidia inych, tak si myslia,ze len to co oni chcu, ocakavaju, ziadaju je to spravne, ale uz im je jedno, ak ta druha strana ma na to iny nazor🙂
@motylik2559 ja som napísala, že je povinný šetriť? Kde?
@anonym_04cc5f Za to,ze som to napisala tak ako som napisala musi znamenat,ze si to pisala ty? Nie si trosku vztahovacna? Ved to som ja napisala, nie ty, tak neviem na co ta otazka. Precitaj si este raz moj koment s porozumenim a mozno pochopis ako som to myslela🙂
@katkazatka Suhlasim s tymto, ze nemusi nikto nic. Ano nemusi, nie je povinnostou. Skor je otazne kto sa ako a ku comu stavia. Vies ja nie som zistny typ cloveka ako vela ludi, ze si myslia,ze vzdy nieco za nieco, "co sa patri", "co by sa malo" podla nich...pritom kazdy ma inak nastavene priority, hodnoty, hranice, co ano a co nie...Len tym,ze uz vela ludi pozera primarne na seba (pripadne svoje dieta a nedajboh, ak ho este vnima ako poloboha) a nevidia inych, tak si myslia,ze len to co oni chcu, ocakavaju, ziadaju je to spravne, ale uz im je jedno, ak ta druha strana ma na to iny nazor🙂
@motylik2559 ani ja nie som zistny typ. Ak povie 15 rocnemu, ze mu setri, ok. Ten to pochopi. Ale nie 3 rocne dieta. Tu nejde o obnos penazi. Malemu dietatu sa zavdacis aj 3e hrackou z Pepca. Neviem si predstavit, ze raz budem mat vnucatko a dam mu velke hovno na sviatok. Asi nebudem velmi oblubena babka. A nejde tu len o dary. Neverim, ze je to inak dedko roka. A to nepozeram na svoje dieta ako na poloboha.
Takuto kravinu som uz davno nevidela.. fakt super dedo. Aj vy mu tak mozete zacat pisat
@motylik2559 to nie je o nenásytnosti ale o efektivite a výnose
@anonym_04cc5f to by platilo, keby dedko tie peniaze naozaj niekde investoval alebo uložil aspoň na účet vedený na meno vnúčatá. Zo zápisov v zosite asi nebude žiadny výnos.
syn nedostal nikdy nič nie len od starých rodičov, ale ani od svojho biol. otca. Narodeniny, meniny, Vianoce. NIČ. Platil výživné a tým to skončilo.
rozviedli sme sa keď bol malinký.
@motylik2559 ani ja nie som zistny typ. Ak povie 15 rocnemu, ze mu setri, ok. Ten to pochopi. Ale nie 3 rocne dieta. Tu nejde o obnos penazi. Malemu dietatu sa zavdacis aj 3e hrackou z Pepca. Neviem si predstavit, ze raz budem mat vnucatko a dam mu velke hovno na sviatok. Asi nebudem velmi oblubena babka. A nejde tu len o dary. Neverim, ze je to inak dedko roka. A to nepozeram na svoje dieta ako na poloboha.
@katkazatka Kati, ale my nevieme ako sa inak ten svokor chova k vnucatu, pretoze ak zle, tak potom uz je skor na mieste otazka, preco tam to dieta dava, chapes? To uz potom nie je otazka penazi a ci a kolko mu setri a ake dary mu (ne)dava. Velmi zalezi od toho, aky ten clovek je a to my nevieme a nemam rada konspiracne teorie co ak je taky - onaky, ked ani nevieme🙂 Takze viac sa k tomu nemam ako vyjadrit. Mozno uz len tolko, ze raz ked budes babicka a das aj za tie 3eura, neznemana,ze nebudes oblubena😊 Jedine,ze tak budes vyzerat v ociach tvojho vnucata rodicov, cize v ociach tvojho dietata a jeho zeny/muza, ale to tiez na 50% zavisi uz teraz od tvojej vychovy. Takze nestrachuj sa dopredu, kludne mozes byt aj za takych podmienok oblubenou babkou😊
Poznam rodinu kde stary rodicia z casu na cas nakupia zlate tehlicky pre vnucata ale im ich iba ukazu a odlozia do sejfu u seba doma, heslo k nemu okrem nich vie iba jedno dieta z 3 ….
@negymama a prečo ti to nedal rodič (dedič), keď zdedil?
@anonym_d715ce moja mama? no to iste.
poslednu vec , co by brala do uvahy, bol nejaky slub teenegerke. Moja mama rada utracala na seba, babka s dedkom im davali, lebo prisla vzdy pytat , ze nema. takze dedenie bolo pre nu spasa. Nepamatam sa ze by sme z toho dostali decka co i len cent, v case dedkovej smrti som bola studentka na vysokej.
ako nechcem tu kydat na svoju mamu, ale skratka pekne poviem, ze financna spravodlivost ci nedajboze velkodusnost nebola jej silna stranka.
Poznam rodinu kde stary rodicia z casu na cas nakupia zlate tehlicky pre vnucata ale im ich iba ukazu a odlozia do sejfu u seba doma, heslo k nemu okrem nich vie iba jedno dieta z 3 ….
@anonym_666feb
hej viem co pises...
Na to moj chlap vravi, ak ti niekto nieco chce dat, tak ti to da...ak nie, tak nie...mozem sa mylit ale aj tento dedko, ak chce nieco dat tak nech da hned a teraz ak nie, tak nech si necha...a spori...ale skusenost mi hovori, ze to s pravdepodobnostou bliziacou sa k istote ta vnucka neuvidi
Podľa mňa je to dosť trápne....moja dcéra tiež dostáva peniaze a od 8 rokov si ich hádže do veľkej pokladničky, niekedy sa smejem, že má viac peňazí ako ja😂😂. Vždy keď dostane na sviatok dajme tomu 50 e, tak cca 5-7 e si vezme a kúpi niečo pre radosť, často aj blbosť, ale mne to nevadí a zvyšok odkladá. Učí sa takto šetriť a teší sa z toho, že má našetrené. Vraví,že odkladá na byt 😂😂🤗
Ty vole, žasnem z tých komentárov. Podľa mňa sa starí rodičia môžu poradit s rodičmi čo kúpiť, nech nekúpia hlúposti. Ale nedať dieťaťu nič, to mi príde úplne mimo.
To co je za blbosť 🙈 Však nech jej šetrí keď je taký velkodušný ale nie jej narodeninové peniaze, radšej nech jej kúpi niečo co ju poteší. Na jeho sviatok by som mu tiež zablahoželala a zapísala do zošita a keby sa pýtal na co mu šetrím tak by som povedala, že na pohreb 🤷🏼♀️🫠
@anonym_c112fd Tak toto je top komentár 😂😂
Moja babička nám nikdy nič nedávala na sviatky, mala nás vnúčat veľa , celý život robila na družstve , tak ten dôchodok musel byť horibilný 😀 . Ale my sme od nej nikdy nič nečakali a nikdy sme neboli tým pádom ani sklamaní . Bola to úžasná žena aj bez darčekov . Ja nechápem , čo sa tu stále rieši . A v dnešnej dobe tie deti majú toho už toľko , že naozaj úplne stačí , že starý otec povie vnučke k narodeninám všetko najlepšie
Moja babička nám nikdy nič nedávala na sviatky, mala nás vnúčat veľa , celý život robila na družstve , tak ten dôchodok musel byť horibilný 😀 . Ale my sme od nej nikdy nič nečakali a nikdy sme neboli tým pádom ani sklamaní . Bola to úžasná žena aj bez darčekov . Ja nechápem , čo sa tu stále rieši . A v dnešnej dobe tie deti majú toho už toľko , že naozaj úplne stačí , že starý otec povie vnučke k narodeninám všetko najlepšie
@lenka.25 To si krasne napisala🙂🩷
To akože podá dcére ruku, povie všetko najlepšie k narodeninám s napíše pred ňou vnučka moja túto tibaetrim akože 20 Euro?
svokor to nemusi mysliet zle... setri jej do buducnosti .. az bude starsia da jej vacsiu sumu - o sa jej viac zide ... teraz by peniaze minula na blbosti . nieje to skupost ... nie kazdy moze davat aj dary a aj setrit .. je aky je - iny nepodaju ani ruku
@anonym_8cbeb8 jasné a keď svokor zajtra zomrie, tak zostane akurát zošit s číslami 😉
ja som takúto hovadinu ešte nepočula😂
@anonym_autor to mi pripomenulo môjho otca..ked sa mi pred 30timi rokmi narodil prvý syn. Moj otec prišiel na návštevu po našom dohovore s prázdnymi rukami a slovami " nič jsem nekoupil, nevědel jsem, že k tobě půjdu" a potom mi rok vykladal do telefónu, že mu založí sporenie, dá mu tam 5 tisíc a bude mu sporiť. Syn ma 30, môj otec už nežije, nikdy v živote mu nedal nič, ani žiadne sporenie nikdy nezalozil a vnuka videl dokopy 3x v živote. Tak možno aj tvoj svokor bude takto vnucatu sporiť, len na papieri 😁😁😁
@lenka.25 rieši sa tu, že on má a chce dať. Nie tvoja babička❤
@lenka.25 ano,moja babka to isté...ale teraz su na tom dochodcovia o dost lepsie ako vtedy,vnucat maju malo ks a darcek nemusi byt 50 eurový...a od isteho veku je ovela viac vhodny darcek zažitkový,ja to tak robím
@lenka.25 Aj nás bolo veľa, ale vždy sme aspoň maličkosť dostali, Vianoce sú aj o darčekoch, hlavne pre deti.
@lenka.25 rieši sa tu, že on má a chce dať. Nie tvoja babička❤
@tiezjedna jasné , ja chápem , len nerozumiem , prečo to tak vadí ľudom že starý rodič nedá . To keď sa dieťaťu nevenuje , to by vadilo aj mne a tiež to nie je jeho povinnosť . Ale či moja mamina donesie mojim dcéram darček alebo nie , je mi úprimne jedno a mojím dcéram tiež .
@anonym_ebab2b no vidíš a my sme nedostali naozaj od babičky v živote nič a tu sme
@lenka.25 A? To je vaša vec a vaša výchova. Iné deti čakajú a je to tak v poriadku.
@anonym_022eed Nase deti od ich babky nula cela nula nic. A vodicaky maju uz obaja zaplatene a babka si len cestuje po svete 😁. Keby trela biedu, nepoviem. Je to lakomec rovnako ako jej syn, moj exmanzel. Od takychto ludi radsej ruky prec. Tu nejde o tu 20 eurovku.. lakomstvo ako take sa premieta do celeho ich spravania, maju radi len seba.
@anonym_2853b6 no to hej. Ale nič nedajú=do vychovy nekafrajú. Ma to svoje výhody😉 ja to beriem tak.
@tiezjedna jasné , ja chápem , len nerozumiem , prečo to tak vadí ľudom že starý rodič nedá . To keď sa dieťaťu nevenuje , to by vadilo aj mne a tiež to nie je jeho povinnosť . Ale či moja mamina donesie mojim dcéram darček alebo nie , je mi úprimne jedno a mojím dcéram tiež .
@lenka.25 ja som pochopila tvoj príspevok a aj s ním súhlasím, ale autorka sa predsa pozastavuje nad niečím úplne iným. Predpokladám, že keby svokor sám neinicioval to, že vnúčaťu "dá" darček, ktorý mu vlastne nedá, tak by to vobec neriešila

@anonym_04cc5f Ty to vidis z povrchnej stranky, mna zaujima aj ta hlbsia, a to umysel daneho cloveka...nie len vynosy a kolko z toho bude.Nikto nie je povinny setrit druhemu.
@motylik2559 umysel je umysel. Realne jej dedo NIC nedal. Ani darcek, ani peniaze. Nie je to narokovatelne. Ale ani starostlivost o stareho cloveka nie je narokovatelna. Vlastne nikto nemusi nic.