Skúpy svokor a peňažné darčeky. Názory a skúsenosti
Aký je váš názor, ze svokor dáva dcére k sviatkom darčeky v peňažnej podobe štýlom, ze si zaviedol zošit, kde si značí koľko jej CHCE DAŤ s tým, ze sa jej to,akože uňho sporí. Čiže jej nedá nic,len si zapíše nejakú sumu, ze akože to ma uňho.
😂 akože je dospelý, a je to jeho rozhodnutie, ale je to určite vtipné. Nikdy som nepočula, že by to takto niekto robil. Predopkladám, že tvojej dcére, jeho vnučke. Tak mu povedz, že nabudúce narodeniny celú sumu vyberiete, že kúpite väčší dar, keď jej tak poctivo “šetril”.
@anonym_501d8f na najbližšimsviatik by som podala ruku, zaželala všetko dobre, zdravie, bozie požehnanie a vybavené
A doma by som si poznačila do Excelu koľko som chcela dať a koľko som mu odložila
svokor to nemusi mysliet zle... setri jej do buducnosti .. az bude starsia da jej vacsiu sumu - o sa jej viac zide ... teraz by peniaze minula na blbosti . nieje to skupost ... nie kazdy moze davat aj dary a aj setrit .. je aky je - iny nepodaju ani ruku
Neviem koľko má dcéra rokov a ako to vníma ona ,ale za mňa veľmi múdre . Neštandardné , ale múdre . Toľko hovadín čo podostávali moje dcéry od starých rodičov , radšej nech nedostanú nič
No a? Sú svokrovci, kt.nedavaju nič vnúčatám. Načo sú dieťaťu peniaze? Dostane ich na vodičák napr., nič zle na tom nevidím. Ty si rodič, ty zabezpečuj potreby dieťaťa, ty vychovávaj, ty sa staraj, ty rozhoduj. Od svokra je to bonus.
Ja na tom nevidím nič zlé
Tak isto moji svokrovci dávali peniaze a sama som im povedala,nech to majú oni uložené
Ci maju ich odložené fyzicky alebo si píšu,to je ich vec
Tí čo píšu, že je to múdre, že je to ako sporrnie. No nie, nie je. Keby reálne sporili na nejakom sporiacom účte, tak ok. Ale takto, že na papieri? Veľmi možné, že to dieťa z toho v živote nič neuvidí.
Dary od svokrovcov sú nárokovateľnê?
@anonym_autor to je ale hajzlik vychcany 😅
@anonym_autor darceky nie su povinnost a uz vobec nie v podobe financii. Nech si svokor robi ako uzna za vhodne, mozno raz prekvapi a naozaj im da slusnu sumu, aj ked velmi by som s tym neratala. Za mna lepsie nedat nic ako napr balik zbytocnosti pochybneho povodu z temu a podobne skvosty.
No a? Sú svokrovci, kt.nedavaju nič vnúčatám. Načo sú dieťaťu peniaze? Dostane ich na vodičák napr., nič zle na tom nevidím. Ty si rodič, ty zabezpečuj potreby dieťaťa, ty vychovávaj, ty sa staraj, ty rozhoduj. Od svokra je to bonus.
@anonym_022eed Nase deti od ich babky nula cela nula nic. A vodicaky maju uz obaja zaplatene a babka si len cestuje po svete 😁. Keby trela biedu, nepoviem. Je to lakomec rovnako ako jej syn, moj exmanzel. Od takychto ludi radsej ruky prec. Tu nejde o tu 20 eurovku.. lakomstvo ako take sa premieta do celeho ich spravania, maju radi len seba.
Dary od svokrovcov sú nárokovateľnê?
@anonym_2dd8c2 ale veď ona si na nič nenárokuje, ale je smiešne, že akože dá dar a pritom je to len hlúposť na zdrape papiera
Ono cele to ma okrem toho A ze ved jej spori ake super aj to B a tym je to ze ci naozaj tak robi, vie to dokladovat hotovostou alebo uctom, lebo zapisat do zosita moze hocico (to je ako ten vtip ked babka zanecha vnucke farmu, konto, obchod a toto cele je len hra v mobile). A ked ano a ma toto ako je osetrene to ze ked sa jemu nieco stane tak to pojde vnucke, lebo to pozname ze po smrti sa rodina do krvy dohada pre peniaze, nikto nebude hladiet na to ze tie prachy na jeho ucte co ma su v neakom zositku napisane ze maju ist vnucke. Mne toto pride dost ubohe a vypocitave z jeho strany, podla mna jej nechce nic dat, uz je len na vas ako sa k tomu postavite, bud mu nastavite zrkadlo a nedate tiez s tym ze napisali sme si (ostane vam na veniec na pohreb), alebo vas to prestane trapit (co je tazke ale da sa) alebo mu poviete nech mu ich da co je ale vlastne vyzva na boj.
@anonym_autor nie, neriešila by som vôbec. Je to každého rozhodnutie a nerozumiem prečo je potreba to rozoberať s cudzími ľuďmi. Pomyslím si svoje a to je celé. Ty mas určite tiež nejaké maniere, ktoré sa nemusia páčiť všetkým
@anonym_autor Tak nikdy nevies, ci nema nejake uspory, ktore jej raz da. Ono vyznie to sice takto vtipne, ale ludia su nevyspytatelní a nikdy nevies co sa v kom skryva😃 Takze asi by som nesudila a nepodcenovala, lebo teraz ked bude nadavat na neho, aby raz ked jej ozaj da si potom nespytovala vnutorne svedomie aka bola blba, ked nadavala😃
@anonym_autor Tak nikdy nevies, ci nema nejake uspory, ktore jej raz da. Ono vyznie to sice takto vtipne, ale ludia su nevyspytatelní a nikdy nevies co sa v kom skryva😃 Takze asi by som nesudila a nepodcenovala, lebo teraz ked bude nadavat na neho, aby raz ked jej ozaj da si potom nespytovala vnutorne svedomie aka bola blba, ked nadavala😃
@motylik2559 ak má vnučka napr 10 rokov, tak vďaka inflácii tie peniaze do jej akože odovzdá nebudú mat skoro žiadnu hodnotu
Našim známym dedko toez akože šetril a veľkodušne odovzdal po 2 tisíc. Pred rokmi malo 60tis korún peknú váhu, dnes 2tis euro nič
@motylik2559 ak má vnučka napr 10 rokov, tak vďaka inflácii tie peniaze do jej akože odovzdá nebudú mat skoro žiadnu hodnotu
Našim známym dedko toez akože šetril a veľkodušne odovzdal po 2 tisíc. Pred rokmi malo 60tis korún peknú váhu, dnes 2tis euro nič
@anonym_04cc5f Nebud nenasytna. Ad.1. vies co by dali niektorí ludia aj za 2000eur? A ad.2. ide o ten umysel, ze ten clovek mysli na druheho a setri pocas jeho zivota inemu (vnucka, syn,dcera,hocikto) a pritom by nemusel a to je na tom to pekne gesto a nie to,ze aku hodnotu to bude mat o 5 ci 10 rokov...
inak ja som bola najstarsia vnucka svojho deda. On bol tiez taky setrny v beznom zivote, ale svojim detom naozaj sporil v banke a pri vacsich jubileach potom rozdaval obalky.
ked som bola starsia , vzdy ked sme sa bavili s dedom, mi sluboval , ze mi setri a ked sa budem vydavat, tak mi da vacsi obnos penazi, na tu dobu to bola suma za ktory sa dal kupit mensi 2izb. byt. Lenze dedo zomrel skor ako som sa vydala, a po jeho smrti si peniaze rozdelili dedici. takze tak...niekedy je mozno lepsie dat skor.
@anonym_04cc5f Nebud nenasytna. Ad.1. vies co by dali niektorí ludia aj za 2000eur? A ad.2. ide o ten umysel, ze ten clovek mysli na druheho a setri pocas jeho zivota inemu (vnucka, syn,dcera,hocikto) a pritom by nemusel a to je na tom to pekne gesto a nie to,ze aku hodnotu to bude mat o 5 ci 10 rokov...
@motylik2559 to nie je o nenásytnosti ale o efektivite a výnose
kebu bude mat nabuduce sviatok on nech mu dcera zagratuluje s vystrizkom z letaku, ktory nalepi do zosita
To co je za blbosť 🙈 Však nech jej šetrí keď je taký velkodušný ale nie jej narodeninové peniaze, radšej nech jej kúpi niečo co ju poteší. Na jeho sviatok by som mu tiež zablahoželala a zapísala do zošita a keby sa pýtal na co mu šetrím tak by som povedala, že na pohreb 🤷🏼♀️🫠
inak ja som bola najstarsia vnucka svojho deda. On bol tiez taky setrny v beznom zivote, ale svojim detom naozaj sporil v banke a pri vacsich jubileach potom rozdaval obalky.
ked som bola starsia , vzdy ked sme sa bavili s dedom, mi sluboval , ze mi setri a ked sa budem vydavat, tak mi da vacsi obnos penazi, na tu dobu to bola suma za ktory sa dal kupit mensi 2izb. byt. Lenze dedo zomrel skor ako som sa vydala, a po jeho smrti si peniaze rozdelili dedici. takze tak...niekedy je mozno lepsie dat skor.
@negymama a prečo ti to nedal rodič (dedič), keď zdedil?
@negymama a prečo ti to nedal rodič (dedič), keď zdedil?
@anonym_d715ce ak jej raz nieco sľúbil dedko, tak om jej to mal dať. Rodič nič nesľúbul, možno o tom ani nevedel. A tiež by som od rodičov nepýtala, ak by mi sami nechceli dať.
Dieta sa tesi na hmotny darcek. Aj ked len za 3e. Hracka, čačka do vladov, cokolvek. Slovny slub, ze jej dedo setri, je akoby dospelakovi povedali, ze raz poleti do vesmiru. Je to presne ako vyssie pisali, dedo zomrie a z darcekov bude velky prd. Uz ked chce byt grand, tak jej mal zalozit ucet na jej meno, kde by posielal aj ked len 10e. To je darcek. Nie slub co raz bude ak bude. Ked sa bude raz treba starat o deda, varit mu, prat, utierat zadok, tak tiez si mozte zapisovat-dnes sme vas chceli umyt a nakrmit...a zapisovat si to do aleluja. A dedo bude v reali hladny a spinavy.
To sa proste dietatu nerobi.
@motylik2559 to nie je o nenásytnosti ale o efektivite a výnose
@anonym_04cc5f Ty to vidis z povrchnej stranky, mna zaujima aj ta hlbsia, a to umysel daneho cloveka...nie len vynosy a kolko z toho bude.Nikto nie je povinny setrit druhemu.
Aj podľa mňa je to blbosť. Neviem si to predstaviť, napr. vnúča 5 ročne mu budem blahoželat , a poviem mu, no mam pre teba darček, ale nechám si ho u seba. Raz ti ho dám. 🙈 Čo? Véd také deti sa tešia na darčeky, aj keď sú to blbosti, ale dieťa sa nato teší.
Tak ja by som toto určite nespravila. Chúďa dieťa.

😂 akože je dospelý, a je to jeho rozhodnutie, ale je to určite vtipné. Nikdy som nepočula, že by to takto niekto robil. Predopkladám, že tvojej dcére, jeho vnučke. Tak mu povedz, že nabudúce narodeniny celú sumu vyberiete, že kúpite väčší dar, keď jej tak poctivo “šetril”.