Skúsenosť s o 25 rokov starším chlapom
Ahojte. Nadpis diskusie asi vystihuje, čo sa chcem opýtať.. Aké máte skúsenosti s mužmi s takýmto, alebo vyšším vekovým rozdielom? Ci ste ostali vo vzťahu, alebo nie a prečo. Atď 🙏😊
@lujza123, pekný popis z červenej knižnice. Ako rozprávka je to fajn, v realite sa to podarí malokedy. Zaujímavé, že o prípade, keď sa 20 ročná vyzrata buchta z čistej lásky vydala za spustnuteho nezamestnaného päťdesiatnika, som ešte nepočula. Fakt to bude o nezistnosti a vnútornej kráse..... Ale tu o červenej ciapocke mam radšej.
O 25 rokov starsia chlapa volam ocino
@vroni ja poznám takýchto párov mlada/starý viacero a tie baby sú väčšinou také ze ich naozaj rovesníci nelákaju.
Áno peniaze/zabezpečenie su pre niektorích dôležité a príťažlivé, čo je na tom zle? Pekni a bohatí ľudia majú vždy viac napadnikov, tak to je. Aj u zvierat sa vždy pári alfa samec, tých chromych nikto nechce.
@lujza123, nie, vôbec to nie je zle. Len sa obvykle na ľudí, pre ktorých sú peniaze a zabezpečenie dôležitejšie než všetko ostatné obvykle nepozerá, so zvláštnou úctou. Ak je pre mňa stav konta dôležitejší ako fakt, že môj partner za chvíľu začne trénovať skok do truhly, je to čisto moja voľba. Len by som to nemusela nazývať láskou a spriaznenostou duši, ale úprimne a slušne pragmatickym rozhodnutím.
Pozri jednoduche vysvetlenie.
1. Chlap starsi od teba o 25 rokov, ak je stale sam, to znamena, ze ma nejaku vadu🤦♀️😁alebo sa chce len bavit, nemat dlhodoby vztah, ale len taky, ktory ho nezavazuje!
2.ak je rozvedeny, a vyzera dobre, tak sa chce vratit do starych cias a citit sa mlado😒
3. Ma peniaze je frajer, tak si nabali koho chce.. Je jedno ci si to ty, laebo slecna z druhej ulice.proste TY tam nezohravas ziadnu rolu. Len fyzicku a sexualnu. Ak ti to k zivotu staci budes spokojna...
4. Je to pedofil.
Ale porozmylaj ci by so chodila so svojim otcom. Podla mna je to vrchol nechutnosti, a ja napr. By som nikdy do svojho domu nepozvala chlapa (frajera svojej dcery) ktory by bol tak stary ako moj manzel. Je to nechutne.
@lujza123 lenze tu ide o to, ze proste to dievca ma o 25 rokov rozumu menej, a aj skusenosti, a na vsetko sa pozera inak.
On ma skusenosti, vsetky mozne, 25 rocne. Presne vie co ma povedat, ako sa spravat aby ju nabalil. A ona sa citi ako bohyna, pritom je to ciste klamstvo, pretoze aby dospely chlap chcel mladu zabu, tak to je na hlavu. A cisto sexualne. Nic ine tam nie je. A naor. Mne je to uplne smiesne. Ja by som sa s takymi ludmi ani nebavila. Lebo podla mna to je chore. Proste tie truby su pre nich lahko zmanipulovatelne, staci otvorit penazenku a same sa vyzliekaju🤦♀️a uchylovi viac netreba.
@vroni
@matkahelka dievčatá, nič v zlom, ale keby mali pokles testosterónu, museli by mať prachy, na čo iné by mladú nalákali, že áno? navyše, práve tí muži v mojom okolí majú testosterónu až až 🙂 čo sa týka prípadu, ktorý spomínaš
@matkahelka určite, stávajú sa aj takéto prípady, nevylučujem. aj tých je dosť. no byť v koži tvojho švagra, určite by som sa nevyjadrovala takýmto spôsobom, sám netuší, čo ho čaká vo veku nad 50... ani môj manžel netušil, keď mal 40, ba ani 45, že o pár rokov opustí (bez toho, aby v tom čase niekoho mal) svoju ženu. odišiel od nej, lebo pochopil, že bol pre ňu celý život zdrojom príjmu, vzduchom a opatrovateľkou pre deti, kým ona si užívala svoje koníčky. a ruku na srdce, je určite aj veľa takýchto žien, ktoré berú muža už ako samozrejmosť, lebo sú s nimi 10, 15, 20, 25 rokov..... neprejavia im už potrebnú náklonnosť, chápu ich ako inventár, ktorý je vždy poruke (poruke = opravár, nákupca potravín, opatrovateľ detí, kým nie sú dospelé, atď).... samozrejme, platí to aj opačne, to vôbec nevylučujem, aj muži sa správajú vo vzťahoch tak, že žena je samozrejmosťou a že žena sa stará, atď... čiže beriem to objektívne. no a ak pár dospeje do takého štádia po nejakých tých rokoch a deti odrastú, väčšinou je to práve muž, ktorý odíde, lebo žena nemá energiu a sily, aby začínala odznovu. väčšina mužov odíde tak, ako aj môj odišiel. s "holou riťou", lebo nie je sviniar. ale to mám asi ja v mojom okolí práve takýchto mužov, ktorí zanechali ženám a deťom príbytky, vzdali sa ich, vzali hypo a začali doslova odznovu. čiže nesúhlasím s názorom, že musí ísť vždy o "preskočenie" a hormóny a neviem čo. pre mňa je dôkazom manžel, ktorý odišiel práve preto, lebo pochopil, že je vzduch a že nikoho v danej domácnosti už nezaujíma ako človek. odišiel, vzal hypo, začal odznovu. až potom, asi po 3 rokoch, čo žil sám, sme sa spoznali. takže aj takýto môže byť príbeh tej "úbohej opustenej bývalej ženy" 🙂
@derdia vystihla si to, súhlasím. ak chce 50 ročný 25 ročnú, tak okrem pedofílie to smrdí aj tým, že on ju chce len poje.... pobaviť sa a potom odkopnúť. ona si chce "zarobiť" na bývanie, dovolenky, luxus, ak má on peniaze, samozrejme. ak nemá, alebo žaba príde na to, že on nemá to, čo ona očakáva, ukončí to ona. je to proste tak, bohužiaľ. tiež som názoru, že mnoho takýchto párov je iba o tom. ako som uvádzala v tejto diskusii skôr, tak možno 5% takých párov rieši skutočnú lásku, alebo si to aspoň nahovárajú. a ani mňa nepresvedčí nik, že 25 ročnú zaujme naozaj a reálne 50 ročný, ktorý by bol obyčajným chlapom, ktorý maká na 3 zmeny a zarobí 600 v čistom... býva v podnájme a nedajbože ešte platí alimenty na najmladšie nedospelé dieťa z prvého vzťahu.... NIE, neverím 🙂
Ženy, zbytočne tu vznikajú zabomysie vojny. U mňa je to napríklad tak... On ma dospelú dcéru, vydatu, viac detí nemá a nechce.. Ja som rozvedená 30nicka, dve deti, jedno dokonca ešte ani nenavštevuje MŠ.. Poznáme sa 2 roky, a podľa neho je na čase, aby som isla bývať k nemu.. Bývam s mamou, čo mi dosť prekáža, ale nie natoľko, aby som musela utekať. On je strojný inžinier na lodi vo Svajci, pracuje ešte stále, 3 týždne práca, 3 týždne doma.. Je mi s ním fajn, aj deti ho majú radi, hlavne staršia, tá s ním po hodila v rámci výletov celé Slovensko. Je udržiavaný, športovec, nevyzerá na svoj vek, ale v mojej hlave je stále to ale....... 🤔
@panelacikova, testosterón funguje podobne ako materské mlieko. Čím viac je drazdeny, tým ho je viac. Čiže veľmi hrubá ta rovnica je: čím viac sexu, tým viac testotesteronu. Ze ma nová, neokukana partnerka dráždi (v tom pozitívnom slova zmysle) viac než tá za roky dávno okukana, je tiež pomerne logické. Lenže chyba lávky. Aj keď je možné klesanie testosterónu pozdržať a v ideálnom prípade aj spomaliť, stále bude klesať a žene v štyridsiatke zrejme povadnuty dedulo stačiť nebude. Samozrejme, že sú aj prípady, že deti vyletia z domu a muz zisti, ze si s tou pani, s ktorou býva, si vlastne nemajú čo povedať (alebo naopak). Ale taký muž nebude hľadať prepelicku, sotva odrastenu detskému veku ale skôr partnerku na príjemný život. Ideálne bez túžby po nových deťoch a novej rodine, čo je skôr kategória plus mínus 40 a nie o generáciu vzad.
25je podľa mna uz trochu dosť, ale aj tak nikde nieje napísané že budete spolu cely život, zamýšľaš sa až veľmi dopredu.
Neviem.. u mňa toto nieje o veku.. pri týchto veciach by si sa mala riadiť tým ako to cítiš a nie tým, aký majú natom názor ženy na koni.
@vroni no to áno, preto som viackrát písala v tejto diskusii, že 25 a viac rokov je už ozaj dosť...
Ja mám 23 a on 51 ...sme manželia a máme jedno dieťa a je to úplne hrozné ..s tým človekom som si možno rozumela len na začiatku do spoločného života to vôbec nie je, rozdielne názory na všetko, samé hádky ...z vlastnej skúsenosti ti radím ...
autorka: je to na tebe. keď budeš mať 45, on 70.... je to fakt dosť. deti budú fuč z domu a ty budeš chcieť ŽIŤ. hoci len chodiť na prechádzky, alebo jednoduché 2-hodinové túry. budeš chcieť mať sex. a je možné, že toto všetko ti on nebude môcť dopriať. ak hľadáš partnera s tým, že žiješ pre prítomnosť, ber. ale ak ti môžem zo svojho pohľadu poradiť, ak máš svoju domácnosť a on svoju, tak potom choď do toho, ale nedávaj dokopy bývanie. starajte sa každý o to svoje a proste len "spolu žite". lebo so starobou môžu prísť aj debilné nálady a neviem čo všetko a potom to budeš všetko znášať. osobne by som nešla pri takom vekovom rozostupe do spoločného bývania
@veronikapl no to si riadne dala 😀 28 rokov, ty brďo.... a teraz čo ideš robiť? len som zvedavá, necháp to v zlom
@veronikapl alah, budha, jezis, vsetci svati. to akoby moja dcera mala za muza svojho otca 🙄 fuj, ved to je uplne uchylne 👎
@judar áno mám pod 20 a mám staršieho priateľa ale nám to spolu klape a vás do toho nič😉 a čo nech si ma oblieka do čoho len chce to je naša vec... a ako vieš že som sa tým chválila na insta? Čo ma tam sledujete ?😀a keď tak už, tak je to môj insta a môžem sa tam chváliť čím len chcem😇a ja som sa tu nechválila iba ste sa ma tam pýtali že či mi niečo nekúpil tak som vám odpovedala normálne😉
Ja ti poviem tak, ak ti je s ním dobre vek vôbec nerieš. Dôležité je to ako sa pri ňom cítiš, či máte niečo spoločné, ako si rozumiete a podobne. Nečítala som komentáre ostatné tak neviem čo ostatné písali. Ja mám zase opačný vekový rozdiel, aj keď teda menší ale...... Mám o 10 rokov mladšieho partnera a tiež som sa tu pýtala na názor, keď som sa rozhodovala či do takého vzťahu ísť, alebo nie. Samozrejme 99% odpovedí bolo nie. Ale ja som sa nenechala odradiť. A dobre som spravila. Žijeme spolu 2 roky a mne nikdy s nikým nebolo lepšie. Tak z mojej skúsenosti ti poviem, že riaď sa dvojím srdcom, nie názormi cudzích žien. Každý vzťah má svoje + a -, sú obdobia, kedy je lepšie a kedy horšie. Ide o to ako to zvládnete spolu a čo vám dvom vyhovuje.
Tak po 2 rokoch by si už mala vedieť, čo chces. Miluješ ho vôbec? Alebo si s ním len preto aby si mala pohodlnejší život? Deti ho majú radi? Nebude im chýbať, keď sa rozidete?
@panelacikova ja sama poriadne neviem čo teraz s tým robiť, keby som mala kam odísť od neho, tak s ním už nie som...
@veronikapl môžem sa opýtať, ako si sa vlastne dostala "k nemu"? kde si žila predtým, než si bola s ním? čo rodičia?
@lala123 Vieš o tom, že nie každý má to šťastie mať vzťah v 20tke? A, že aj keď si zaľúbená tak ťa chlap môže poslať do zadku?
A vieš aj o tom, že polovica mužov nechce vzťah ale len spoločnosť?
Je to ich dohoda ako budú žiť spolu a ako dlho. 🤷.
@veronikapl to je veru riadny vekovy rozdiel , tiež by ma zaujímalo ako ste sa spoznali ako si k nemu prišla 🙂 ...
Ženy, ženy...My máme 13r rozdiel a nikto, nikoho neživil.Ja som bola osamostatnená skôr než muž.Žiadnu úžasnú kariéru nemal aj keď má VŠ.Bývanie sme kupovali spoločne.Obaja zarábame približne rovnako.
Nebol ani rozvedený a nemá ani žiadne deti.
To každá ktorá má staršieho je hneď zlatokopka? 😂🤷Môj muž nikdy nebol s rovesníčkou.Nemá ani 40.Rovesníčky volá tety ktoré by od neho chceli minimálne 3 deti a niektoré naozaj vyzerajú ako jeho matka ktorá má pubertiaka za syna.Vyzerá na 25 a všetci sú v šoku keď vidia občiansky a ospravedlňujú sa za tykanie.To sa deje často, alebo si pýtajú študentský preukaz keď cestuje.Ja som oveľa lenivejšia než on.
Medzi našimi je tiež vekový rozdiel a nevidno ho.
Jasné ak má 20tka 50tnika.To naozaj budúcnosť nemá.Žiadnu.
@littlebubble inak, aj môj volá rovesníčky tetkami 😀 😀 a tiež je tam 13 rokov, len my sme už starší 🙂
@panelacikova no my sme sa spoznali v práci boli sme kolegovia a predtým som žila s otcom v prenájme lenže ja som už skoro stále potom bývala s ním, tak môj otec sa tiež presťahoval s priateľkou spolu a teda už sama s dieťaťom by som nejaký nájom neutiahla
@veronikapl tak to je smutné. dovolím si poznamenať, že v tvojom prípade naozaj priateľ nahrádzal otca :( a ty si to považovala za prirodzené, jemu to imponovalo.... ale čo teraz? hm.... a na čom sa hádate? ak chceš, kľudne IP. mohla by som ti byť pomaly mamou 🙂
@littlebubble toto som vobec nepochopila. to sa chvalis tym,ze mas chlapa, ktory po 30 sa sam nevedel nakopnut k vlastnemu byvaniu? ci sa chvalis tym, ze pred 40 sa neciti dostatocne zrely na deti? a uz vobec nechapem tej dolezitosti, aku kladies na to, ako mlado vyzera. ved kazdy ma inu genetiku, to ak 40-nik vyzera na 40, tak to je fakt katastrofa, lebo tvoj pred 40 vyzera na 25.fakt, radost. a teda, zivotna vyhra 🤦♀️
@matkahelka Ťa prešla dnes električka, že si taká nafučaná? 😂🤷🤦S tebou musí byť teda sranda.
A prečo by si mal zabezpečovať vlastné bývanie keď nikoho nemal na vážny vzťah a všeobecne nebehal za ženami? Tebe dáva nejaký význam platiť 600€ podnájom niekomu cudziemu alebo si brať hypotéku keď si ledva doma? Vieš kedy bol doma? Po polnoci aby sa vyspal a išiel zase do práce.Po práci sa venoval súťažnému športu a potom zas do 2 práce kde pracuje s deťmi. Prerobil rodičom celú nehnuteľnosť.Rodičom vyhovovalo, že im má kto pomôcť napríklad s nákupom kedže sú už starší.O celú domácnosť sa staral on a dokáže sa plne o domácnosť postarať aj dnes.Sám od seba upratuje, vie variť, je manuálne zručný, vie šiť, je nekonfliktný, pozorný.Takže áno výhra mať schopného chlapa ktorý obsedí na zadku maximálne hodinu.Ja som odišla od rodičov lebo som si nevedela nájsť prácu mimo mesta.Nikto ma z domu nevyhadzoval a ani ja by som nevyhodila vlastné dieťa z domu keby pracovalo a pomáhalo v domácnosti.Už si bola niekedy sama bez socializácie? Človeku dokáže prepnúť.Ja som rada, že nežijem u chlapa ale u nás doma.
Ako sa vôbec opovažuješ písať také hlúposti, že sa necíti na deti? Je zodpovedný.Vie veľmi dobre, že teraz nie je vhodný čas a len tak mimochodom on dieťa chce.Viac než ja.Je to snáď naša vec kedy a koľko.3 deti by som ani ja nechcela.
Vôbec si to nepochopila.Si myslíš, že tak vyzerá vďaka genetike? Asi ťažko keď mal kedysi cez 100kg.To sú roky od detstva, hodiny a kilometre makania a bolesti.Život bez alkoholu a diskoték.On si to odmakal aby nevyzeral jak asociál s pupkom.

Takýto vzťah sa stretne hlavne s OBROVSKYMI PREDSUDKAMI okolia. Zlatokopka a plesnivy dedko ktorý sa v 50tke rozpadne.
Zas klasické rozdeľovanie keď žena je "zlatokopka a parazit", ale mladšieho chlapa so staršou ženou všetci milo nazvu "zajačikom". Podobne ako keď je žena k*rva ale taky istý chlap suknickar.
Pritom je úplne normálne ze ľudia v 40 - 50 tke sú kariérne, platovo aj majetkom niekde úplne inde ako niekto 20+ kto je rád že po skole zohnal svoju prvú brigádu v tescu na pokladni. Ze za 25 rokov človek veľa zažije, takže samozrejme ze s vekovým rozdielom sa ruka v ruke nesú rozdiely v plate aj životných skúsenostiach. Ale tie zďaleka nemusia vo vzťahu vadiť, naopak obidvoch vzájomne obohatiť. Každá minca má 2 strany, tak to je. To co je nevýhoda je svojím spôsobom aj výhodou, záleží z akého uhla sa na to pozries
Autorke: láska je vzácna, koľko krát za život človek stretne spriaznenú dušu? Je správne v tej chvily utiecť len preto ze ten druhy je trochu iný než si ctena spoločnosť predstavuje? Ze je starší, čierny, cudzinec, na vozíku, rozvedený s 3 detmi ci dokonca je to zena? Na toto si musíš odpovedať sama.