icon

Sleduje ma auto: Ako sa brániť a čo robiť?

15. jan 2025

Ahojte, mam pocit ze ma sleduje auto, stalo sa to dnes druhy den po sebe. Auto stoji na mieste (na tom istom co vcera) ma zapnuté svetla a proste tam stoji cely cas a ked sa priblížim na druhej strane chodníka tak pomaly naštartuje az niekedy ide rovno smerom ku chodníku a otoci sa aby isiel mojim smerom je to taka dlhá ulica. Je myslim cierne (deje sa to za tmy ked idem o cca 9 po tej ulici) a ma na streche nieco ako taxik neviem. Som si na 99% ista ze niesom paranoidna velmi cudne sa otáča a zabaca, zastavuje. Som 20r zena útleho vzrastu takze sa naozaj bojim. Som si ista ze to nie je nikto koho poznam. Snazim sa ho ignorovať ani som nepozerala na to auto príliš dlho takze som nevidela ŠPZ ani približne kto tam sedi ale vravim je tma takze neni toho moc vidiet. Neviem co mam robit, je to 2min od mojej bytovky takze uz mozno aj videl kde byvam. Uz sa budem snazit tade neísť minimalne o tom case ale keďže to je moja cesta domov tak sa tomu moc nevyhnem. Rozmyslam ze budem zdieľať polohu s mamou ale co mi to pomoze v tej situacii nakolko viem ze by som nemala sancu sa nejak ubrániť. Nepokúšal sa na mna kricat z auta ani nic take nechapem o co mu ide. Asi by pomohlo vidiet tu ulicu a co robi ale nechcem tu logicky zverejňovať kde sa pohybujem

margotka17
17. jan 2025

@lenkakravcova áno, áno, my máme takú blikacku baterku, keď by ňou niekomu zasvietila do tváre, tak ťa nevidí, len ty jeho. Stále doma vravím, že je dobrá aj na medvede. Určite by pomohla aj taká baterka vo vrecku. To by videl hoci kto iný aj z diaľky, že sa tam niečo deje. A zvuk zvončeka by bolo v noci počuť tiež ďaleko.

zuzanka.zuzu
17. jan 2025

tá pani v Košiciach kričala o pomoc a nikto neprišiel, nezavolal políciu... každý sa na nejaký zvonček zvysoka viete čo 🙈 ľudia sú ignoranti

beronsche
17. jan 2025

@zuzanka.zuzu ale násilník sa môže zľaknúť, že sa nájde ne-ignorat a ten sa do toho zamieša..

evik159
17. jan 2025
misanthropicdann
17. jan 2025

@beronsche slečna ani nevie ci malo cedulku taxík, nevidela ani ŠPZ, kľudne mohlo ísť o úplne iné vozidlá.
Polovica ľudí nerozozna ani odlišné modely vozidla.

beronsche
17. jan 2025

@misanthropicdann a ani to ti nepríde podozrivé, že xy večerov nič a zrazu 2x za sebou podozrivé auta? Mne by to podozrivé bolo..
A radšej sa 100x mýliť, ako raz situáciu podceniť.

autor
17. jan 2025

Bolo to to iste auto, cierne na tom istom mieste, ten isty princíp, to viem. Ked sa to zopakuje tak vam dam vediet ale uz by som tu temu uzavrela, ja davam na svoju intuíciu ze som z toho mala zly pocit, a aj keby to bol nakoniec taxík tak to robil zámerne. Mozno mu nejde o nic ine nez si spravit srandicku každopádne mne to vtipne neprišlo. Hlavne ked naštartuje ked ja prejdem a ide sa otočiť spoza kríky a potom mi zabaca do uličky ku garazam kde je prechod a následne hned vyjde.

hyta
17. jan 2025

Určite ver svojim pocitom a buď opatrná.

eva102
17. jan 2025

Joj dievča dávaj si pozor. Mojej mamine sa asi pred 15 rokmi stalo, že išla večer domov z roboty a tiež ju po tme sledoval nejaký muž, ktorý ju potom schmatol a násilne sa snažil ju dostať do auta. Našťastie ho tak dobre kopla že sa jej podarilo ujsť a vbehla do nejakého cudzieho dvora. Potom už zmizol. Od vtedy ju každý večer chodí čakať ocino. Ak sa ti dá, skús poprosiť maminu, ocina, staršiu sestru, brata... kohokoľvek kto by ti mohol chodiť oproti keď pôjdeš. Alebo si vezmi domov taxík.

autor
17. jan 2025

@eva102 fu ja uz som tade ani radsej nesla peso 2 dni, dneska dokonca som nesla nikam, normalne mam úzkosti. Ludia su prepnutí. Dam tomu nejaky cas a nebudem sa tam o tom case objavovať a snad /ak teda/ ho to prestane bavit.

maya_hi
18. jan 2025

@majo111222 stačí sj slovenské správy sby sa jedna žena bála vyjsť na ulicu 🫤 tomu ty ale nemôžeš rozumieť

maya_hi
18. jan 2025

Skús ho odfotiť. Normálne na drzovku sa otoč nech vidí že ho fotíš. Treba byť opatrný ale nedať najavo, že sa bojíš. Predátor hľadá hlavne "slabé kusy". Žena nesmie dať najavo, že by sa v prípade útoku nebránila, nekričala, nebojovala.
Možno aj otočiť garde a nenápadne ho sledovať. Tak, že pôjdu ďalej za tebou s odstupmi dvaja "tvoji" ľudia a keď ho zbadáš zavolaj im a spolu ho zo všetkých strán odsledujte, odfoťte. Mimochodom, odkiaľ chodíš tak neskoro?

lilitela
18. jan 2025

Treba si dávať pozor, takéto situácie sa dejú. Ale mohla to byť kľudne aj roznaskova sluzba, kľudne 2x na tu istú adresu, na konkrétny čas. Mohli to byť aj policajti v neoznacenom aute, čiže nie klasickom onalepkovanom a mohli niečo monitorovať, možno aj po tých incidentoch, ktoré sa u vás posledne udiali.

lauricka
18. jan 2025

Mohli by ste to skúsiť nahlásiť na políciu.

autor
18. jan 2025

@lilitela ja nepochybujem o ziadnej z možnosti, mne by bolo v podstate jedno ze by tam nejake auto stavalo mne ide o to ze Zrovna vtedy vzdy naštartoval a zacal sa tam motať. Podozrivé podla mna. Dneska tade pojdem s mamou a uvidime ci tam bude, uz s nou aj zdieľam polohu.

simona20201309
18. jan 2025

Píšeš o bytovke, tak sa to asi deje ba sídlisku nie? Mne to nedáva zmysel aby bolo o 9 večer na sídlisku ani živej duše...
Podla mňa si paranoidna. Ak by ta chcel niekto sledovať tak to nerobí so zapnutými svetlami a nejde okolo teba. Ak by ta chcel niekto uniesť tak to neurobi. A sídlisku o 9 večer....
Chlapi, hlavne posilnení alkohol sa úplne bežné prihováraju dievčatám, takže mam naozaj z teba pocit ze si len veľmi paranoidna.
Stačí zmeniť čas, trasu, poprosiť mamu aby ti išla oproti Ak máš teraz taky blbý pocit

simona20201309
18. jan 2025

@katie253 policajti s tým urobia veľké h....
Pokiaľ ju neohrozuje, popraju jej krásny deň.
Policajti neriešia ani trestne oznámenie za tyranie, nie to čudné auto na ulici.

autor
18. jan 2025

@simona20201309 no je to dlhá ulica aj som sem davala fotku len som to zmazala co je vlastne len pre auta niesu tam bytovky a az za zákrutou na konci ulice su bytovky, trošku som prehnala cas ze 2 minuty je to asi 5minut rýchlej chôdze, a vravim ze vacsinou je ta ulica zíva ze vzdy tade prechádzajú auta preto som sa ani doteraz nebala tade chodit vecer, ale ze v ten moment co som akurat isla naschval nesli auta. Ja by som bola rada keby som paranoidna Sak to by bolo len lepsie pre mna.

autor
Autor odpoveď zmazal
liusa82
18. jan 2025

ale veď sa nečuduj ak ste nejaké velké sídlisko v Ba alebo celkovo v Ba tam je indivíduií.Chodila som tam na vš ja aj moja mamina tam študovala čo má už 70 rokov a už vtedy tam boli úchyláci čo im ukazovali holého nieto ešte teraz..šak tam je asociálov a bláznov,úchylov na každom kroku.Keď už u nás v Zm v okresnom meste sa kadečo deje. Tak tam to musíte mať otras.Volakedy som sa ani ja nebála ísť aj po polnoci von ale teraz by ma nikto nedostal.Ešte tu u nás v dedine hej ale v meste nie

autor
18. jan 2025

@liusa82 ja sa nečudujem je to pravda…divni ludia čoraz viac

silvike
18. jan 2025

No a je to teda taxi ? Ci co to ma na streche ? Nemoze to byt len taky uvedomely taxikar ze ked vido samu dievcinku na opustenej ulici tak ta radsej sprevadza a dohliada, ci je vsetko v poriadku ?

marca12
18. jan 2025

Odpis si spz,znacku a typ auta a chod na policiu.

simona20201309
18. jan 2025

Nemáte nejakú fb skupinu zo sídliska kde bývaš? Skúsila by som napísať na fb a zároveň aj upozorniť. Možno sa nájde viac ludi s podobnou skúsenosťou. Pripadne by som zavolala na políciu, či neboli hlásené nejaké krádež v tej časti, pretože už tretí deň pozorujes podozrivých chlapov pri vašej bytovke.

ace123
18. jan 2025

Popytala by som nejakeho chlapa / dobreho kamarata nech so mnou ide domov parkrat a kupila si taser taky co ho zlozi a este sa z toho aj posti

lilitela
18. jan 2025

Ano, to je zvlastne. Ale za mna mozem povedat, ze uz aj mne sa stalo, ze som zabludila, alebo ma niekto strasne vytocil, alebo mi ktosi nedal prednost a skoro do mna narazil, cela vynervovana, som sa potrebovala ukludnit, zastavila som kdesi, kde sa dalo, nech to rozdycham, o chvilu som vyhodnotila, ze stojim blbo, tak som nastartovala, a posunula sa o par metrov inde na lepsie miesto, sedela po tme v aute, ukludnila sa a potom sa otocila a sla domov. SIce asi nie 2x na tom istom mieste, ale tak viem si predstavit ozaj najbizarnejsie scenare - to auto tam nemuselo byt kvoli tebe, ale mohlo niekoho ineho sledovat, tolko ziarlivych partnerov je - aj ked tam nie je bytovka, mohol tade prechadadzat niekto iny. Alebo len prisiel skor a este cakal na nejakom "menej videnom " mieste. Mohol to byt milenec, ktory cakal, kym mu frajerka napise, ze muz vypadol na nocnu a moze dojst. Mohol to byt manzel, ktory doma tvrdi, ze chodi vecer cvicit, namiesto toho chodi za frajerkou a mohla ho frajerka vyhodit - a nemoze prist domov skor, lebo trebars tvrdil ze chodi cvicit s Jozkom a Jozko pride domov az o pol hodinu neskor. Ano, je vela scenarov a pravda moze byt aj ten, ze tam ozaj niekto cihal na osamelu zenu.
Mne tam nesedi prave ten "majak", alebo to cudo, co mal na streche, to je dost poznavaci symbol, kebyze chcem niekomu ublizit, tak urcite minimalizujem identifikacne znaky, vratane SPZ. Ale su agresori aj sprosti, mohol si ta ozaj vytipovat takto v aute, lebo vsak je zima a na treti krat si ta tam pocka bez auta, takze ak neuvidis atuo, este neznamena ze tam nie je.
A co sa tych chlapov tyka, ved budte ostrazite aj s mamou, mozno su to ozaj zlodeji a obzerali teren, aj ked neviem, ci by sa nechali takto od vas okukavat, hlavne ked vies, ze su vedla z ubytovne. A mozu to byt nejaky robosi, co hladaju lepsie byvanie.
A mozno mas ozaj sklon k paranoji, to asi takto nezistime.
Pamatam si, ako raz nejaky herec, pisali o tom v novinach, vbehol do VSMU, ze ho niekto sleduje, uplna panika, aj ho prijali na psychiatrii, neviem, co sa mu stalo, ci nejaky fet alebo lieky, alebo mu proste preplo a chytil paranoidny zachvat - nikto ho neprenasledoval. Velmi som sa cudovala, ako to moze nastat, ked je clovek dovtedy zdravy, ale ked si to vezmeme, kazda choroba niekedy zacne, nie?

andymady
18. jan 2025

Skús informovať políciu. Možno aj známeho z polícii, ak máš. Budú dotyčného sledovať ...potom ho schmatnú a vypočujú na stanici. Urobia si zápis. Určite to nenechaj len tak. Áno, určite nie je ok.

andymady
18. jan 2025

Si mladá žena, nie je to sranda. Skús si nenápadne zapamätať ŠPZ alebo aspoň značku , opis auta...nejaké detaily. Pomôže to polícii.

andymady
18. jan 2025

A ešte jedna rada: STOP INSTAGRAM & FB

andymady
18. jan 2025

Informuj všetkých svojich blízkych. Nenechávaj si to pre seba!!