Slušný názor na moju situáciu
Ahojte. Presťahovala som s k mame aj s dvoma deťmi. Nemáme vlastnú izbu, este k tomu pojizujuco spím vedľa mami, detom som kúpila rozkladací gauč. Mame davam 170€ najom/energie+150€ za stravu.. bola to dohoda medzi mnou a mamou (moj prijem je rodičak 330€+ vyzivne 300€ a moje vydaje skolka pausal poistky su 230€ takze malo mi ostava .. pár ľudí mi povedalo, že toľko peňazí a ani vlastnú izbu nemám a ked nemám peniaze tak zas pýtam od mami.. aký mate nazor na to ? Vdaka.
Nemôžem si pomôcť, ale si nevdacne dieťa. Mama dala strechu nad hlavou tebe aj tvojim deťom. Nejaký dôvod prečo byvate u mamy je, takže si to zrovnaj v hlave. To nie je ponižujúce, že nemáš svoju posteľ. Toto je núdzové riešenie a bud za rada, že máte kde hlavu skloniť. A v dnešnej dobe 150 € za stravu pre tri osoby je smiešna suma. Mamu stojíte viac. Ona sa uskromnila, ona vám dáva zo svojho a ty ešte remcas? Tebe nie je hanba?
@belllinka ale s tým ja súhlasím, ja len že Lucia píše o 200€ za nepodstatné veci, ale autorka predsa píše aj o škôlke, nie len poistka a paušál..
@jana_eyre_2 aj keby poistky a paušál z toho boli len 100€ stále je to v jej situaci zbytočný výdavok.
@zoro9836 to nie je pravda, všetky náklady na byt sa rátajú počtom osôb, nie veľkosťou bytu
Ja píšem o nejakej nevďačnosti ? Ja som mame až moc vďačná za to, že sme tu. A poistky zrušiť len tak nemôžem, pausal nemám veľký ale mam auto, ktoré tiež treba tankovať. A tiez som písala ze to bola vzájomná dohoda, a nie ze mne niečo vadí. Tak trochu podaktorí zvážte slová, tiez vozievam mamu do prace k lekarovi, deti do škôlky a starám sa o domácnosť. Ja som sa nesťažovala ani sa nesťažujem len som chcela vedieť nazor
@zoro9836 áno, nejaká spotreba sa zvýši radikálne, nejaká minimálne, ale tu ide o úplne iný princíp. Mama im poskytla strechu nad hlavou na úkor svojho pohodlia a mladá pani sa cíti ukrivdena, že ju ponižuje, že zdieľa spálňu s mamou. Miesto toho aby bola vďačná za teplu posteľ pre všetkých, jedlo na tanieri tak ešte remca. Nie všetko v živote treba preháňať cez kalkulačku. Sú veci, ktoré sú dôležitejšie ako účtovná súvaha. A na tie sa tu akosi pozabudlo. Hlavne na nich pozabudla zakladateľka debaty. A aj ty.
Ty sama si napísala, že ponižujúco spis vedľa mamy. Takže o co ide?
A áno mám velmi dobrú mamu tú najlepšiu na svete, a o deti sa mi nemá dôvod prečo starať ked som v praci oni su v škôlke idem z práce varím, potom si chodím pre deti, nikto mi ich neberie ani sa mi o ne nikto nestará ked ich mam doma.
A co riesis? Aku izbu ti ma mama poskytnut?
Ja som sa pýtala len na názor, lebo xy ludi mi povedalo ze oni by tolko matke nedávali a prišlo mi to od nich sebecké.
A to ze pytam od mami peniaze ? Sama od seba mi nedá na naftu ale tiez ju kade tade vozím, ale robim to pre nu s láskou ale co mi ostane 60€ do konca mesiaca to mam len na bežné výdaje ktoré potrbujem pre seba a deti.
@0silvia0 ja pisem o nejakej izbe ? Len som napisala ze sa citim ponizeno lebo spim vedľa mami nic viac.
Tak ak ju vozis kade tade a neprispieva na naftu, tak ste si kvit. Nastupila si do prace, tak sa ti zvysi prijem. Pohladas podnajom a bude dobre 😉
Ja by som v prvom rade nevešala ľuďom na nos, koľko platím mame za to, že nie som pod mostom (to nemyslím povýšenecky, mne to reálne hrozí tiež)... Múdre reči a riešenia má každý.
@beata_k ano pravda, ze si s príjmom teraz velmi polepsim..
Tak este mesiac, dva a bude klud. I ty, i mama.
@nominativ ja som sa nesťažovala, bola to len debata v práci, a povedali mi ze je to dosť, co mi doteraz tak neprišlo preto som LEN chcela vedieť názor aj iných
A podnájom nehrozí, ani sa nepotrebujem sťahovať.. lebo byt máme pol na pol.
Davas jej 320 eur za byvanie a stravu, co je dost malo za 3 ludi. Da sa povedat ze to miniete iba na stravu a byvate zadarmo. Si si vobec pozerala, po com idu podnajmy 2-izbakov, ked sa osamostatnis? Mama vam vsetko nakupuje a vari alebo co?
Môj názor je taký, ze plat mame to na com ste sa dohodli.,a ak je pre teba ponižujúce ze ta matka prichylila s dvoma deťmi aj keď zrejme sama má málo priestoru a musíš späť spolu s ňou tak u nej nemusíš byť. Ak by som nemala kam hlavu skloniť bola by som vďačná, pretože za 320e je na prenájom max tak garsónka a to ste ešte nejedli.
A predpokladám ze deti majú izbu, tak nemusíš sspat vedľa mami ale spolu s deťmi v izbe hoc aj na nafukovacke
podla mna vela neplatis .. 150 strava na 3 ludi je super cena .. ked budes byvat sama budes platit daleko viac... ber aj tak ze mama ta prijat nemusela.. nielen ty ponizujuco spis vedla nej ale aj ona vedla teba plus stratila sukromie - poschodovu postel tam nevmestis ? zatila vydrzis a popracujes na osamostatneni sa ..
Pred skoro 7 r sme platili za 3-izbák (podnájom+energie) dvaja dospelí 300 E. V tej dobe bežne za ne pýtali aspoň 350 E. Dnes u nás toľko pýtajú za garsónku/1-izbák. Vy dávate 320 E za 1 dospelú osobu a 2 deti za energie a stravu, čo je podľa mňa primerané. Z môjho pohľadu možno aj málo. Ak som správne pochopila, keď navyše polovica bytu je vaša a paušálne sa platí do fondu opráv, za osvetlenie spoločných priestorov atď. - poplatky, ktoré by ste si logicky ako dve vlastníčky mali podeliť.
@lucia147852 a to snáď niekde rozporujem? Ty si ale sumu priradila k dvom veciam zatiaľ čo autorka spomína tri a jedna z nich je dosť podstatná.. keď 200€spomenies neúplne, mení to diskusiu, lebo ľudia čo diskutujú casto nečítajú všetko a ovplyvňuje to.. o 5 strán sa môže stať že niekto vloží autorke do úst že 200€ platí len poistku, čo jednoducho NIE je pravda.. LEN preto som sa ozvala na tvoj príspevok - proste treba brať v úvahu to čo autorka píše, nie to čo si diskutujúci domyslia..
Ano, pises o izbe. Pises, ze za "tolko" penazi ani vlastnu izbu nemas...
Neviem aké predstavy majú tvoji kolegovia, iste je, že platíš hlboko pod to co je skutočná spotreba. Hlavne za stravu. A napriek tomu ti ešte mama dáva peniaze. A to vozenie po doktoroch: Ak by si u nej nebyvala tak by si od nej pýtala na naftu?
@viestta keby som s nou nebyvala by som od nej nemusela nič pýtať