icon

Slušný názor na moju situáciu

10. sep 2022

Ahojte. Presťahovala som s k mame aj s dvoma deťmi. Nemáme vlastnú izbu, este k tomu pojizujuco spím vedľa mami, detom som kúpila rozkladací gauč. Mame davam 170€ najom/energie+150€ za stravu.. bola to dohoda medzi mnou a mamou (moj prijem je rodičak 330€+ vyzivne 300€ a moje vydaje skolka pausal poistky su 230€ takze malo mi ostava .. pár ľudí mi povedalo, že toľko peňazí a ani vlastnú izbu nemám a ked nemám peniaze tak zas pýtam od mami.. aký mate nazor na to ? Vdaka.

Strana
z4
autor
10. sep 2022

Teraz akurat od septembra som nastúpila do prace.

veronikaszabova
10. sep 2022

Mame plat tolko, kolko ste sa dohodli.
Z vyplaty setri, co to da. A casom sa osamostatnis.

pribinak
10. sep 2022

Čím skôr do vlastného (podnájom) a nebudeš musiet riešiť či ponižujúco spis vedla mamky, alebo či dávaš veľa alebo malo.

sasanka605
10. sep 2022

Mame plat dohodu, podnájom dnes nenájdeš pod 300 nejaký slušný. Trochu prisporis ked si teraz nastúpila a najdes si svoje.

anjelicek26
10. sep 2022

Tak ked nemas na vyber? Nastupila si do prace, je to uplne docasne...coskoro mozete ist niekde do podnajmu...

beataxxx
10. sep 2022

Moj nazor je, ze mas velmi dobru mamu, ktora ma rada Teba a Tvoje deti a preto Ti pomaha…..nie je nic ponizujuce na tom, ze ma maly byt……bud vdacna za to, ze Vas prichylila, casom sa to urcite zlepsi. Casom snad bude Tvoj prijem postacujuci na vlastne byvanie, drzim palce

belllinka
10. sep 2022

Ved chod do podnajmu, ked myslis, ze najdes taky lacny. A 150 strava za troch ludi? To je mozno tak tretina z realnej sumy, co prejete. A poistky na co take drahe platis, ked nemas z coho zit? 🤦‍♀️

ibrunova
10. sep 2022

Prečo jej dávaš za stravu? Ona za teba nakupuje? Tých 170 je ok a stravu by som kupovala sama.

lesana25
10. sep 2022

Poistky sú pre koho/na čo? Paušál sa tiež sa vyriešiť lacnejšie. Skús napísať konkrétnejšie.

jana_eyre_2
10. sep 2022

Podľa mňa keď sa stará aj o stravu, možno aj pomôže s deťmi (vyberie, obriadi ich atď) vôbec mi to nepríde ako prehnaná suma.. mama určite ani nepozerá na to že ste jedli viac ako dostala tých 150, alebo áno?

Keď si len teraz nastúpila do práce, finančná situácia sa zlepši a potom sa aj osamostatnis.. zatiaľ to je dobre tak ako je a potom bude lepšie..

dskjhfdlkdjhl
10. sep 2022

Bud rada, ze si si nasla pracu. Este chvilu to v tom malom byte vydrzite a potom sa snaz osamostatnit. Ak davas za stravu 150 a vsetci traja sa tam najete, tak to mas vyborne.

iveta7677
Autor odpoveď zmazal
jazula
10. sep 2022

Úprimne, mama tiež asi nie je nadšená, že vedľa nej spí dospelá dcéra. Na malom byte nie je vôbec nič ponižujúce. A tých 170+150€ ani nepokryje reálne náklady na bývanie a stravu pre troch ľudí, len jej to pomáha situáciu zvládnuť.
Platila by som podľa dohody (stále je veľmi výhodná pre teba, taký lacný podnájom inde nenájdeš pre troch), šetrila z platu a časom sa osamostatnila. A mame by som dala kvetinku a poďakovala, že nás prichýlila 🙂.

h2
10. sep 2022

Vždy ma prekvapí, keď tu nejaká osoba s extrémne malým príjmom, či v zlej finančnej situácii začne vymenovávať, na čo koľko minie a napíše "poistka". V tomto prípade dokonca poistky. Aké? Na čo? Pokiaľ to nie je PZP na auto, tak všetko zrušiť!

zuzap33
10. sep 2022

Vychadza tu nejakych 200 eur poistky. Naco ? Zivotne zrusit

martinkatinka
10. sep 2022

Moj nazor je, ze mas dobru mamu, co ta prichylila.

sissy27
10. sep 2022

Môj názor je, že ak nemáš momentálne na lepšie, tak treba byť vďačná. Tým, že mama od teba pýta peniaze, tak ťa učí aj finančnej zodpovednosti a možno aj trošku tlačí k osamostatneniu sa. Zadarmo by sa ti tam zrejme páčilo oveľa viac a zostali by ste dlhšie.

lucia147852
10. sep 2022

Že si dospela žena a ak sa ti nepáči hľadaj podnájom. Chudák tvoja mama. Prišla o súkromie, stará sa o vás a ešte ty ideš vyratavat, čo jej musíš platiť. 200€ poistky a paušál? Načo? Keď nemáš z čoho žiť.

dadis
10. sep 2022

Zaujimave, ze mas na to takyto pohlad. Maminka ti pomohla. Nikto cudzi by ta s 2 detmi do zdielaho bytu s vlastnou izbou neprichylil a aj tie pre 1 osobu stoja 150-200eur. Ked budes mat pracu, skus si hladat najom, ale i garsonku budes dlho hladat. Je trosku problem najst byt pre matku s detmi. Stravu platis malo. To je strava len za teba, za tu sumu by si sama neodstravovala este aj 2 male deti (a teda tvoja mamina ma starosti este aj nakupy? 🤔). Dalsia vec je, o kolko sa tvoj mamine znizil komfort byvania, pribudlo jej povinnosti a prisla o svoj klud. Tak prosim, ked si k nej vecer lahnes, tak ju objim za to, co pre vas robi ❤️ a uprimne jej zo srdiecka dakuj. Viem, ze to mas tazke, ale ty to zvladnes 💪. Otazka: Ake mas poistky? Pravdepodobne su to peniaze hore kominom.. ☹️- ak nejde o zakladne rizikove, ale o investicne poistenie, tak to zrus

amelie2017
10. sep 2022

Aky mam nazor? Ze mas skvelu mamu, ktora sa vzdala svojho pohodlia a prichylila u seba svoju dcera a jej deti. Dceru, ktora sa stazuje, ze ponizujuco spi s mamou. By sa ti lepsie spalo na ulici a deti v detskom domove alebo u otca? Mame mozes ruky nohy bozkavat. Takze teraz pekne krasne vydrzat v praci, setrit, co sa da - lebo 330 euro naklady na stravu a byvanie pre 3 ludi je ako zadarmo a postavit sa na vlastne nohy, nech moze mat mama zase klud.

jana_eyre_2
10. sep 2022

@lucia147852 ona píše SKOLKA, paušál, poistky.. vklude môže mať 200€ na škôlku ktorú potrebuje a ostatok na tie veci čo píše.. veď nemá rozpísanu tu sumu.

jaskolka
10. sep 2022

Veď to je začiatok, len dočasne, kým sa finančne nepozbieras. Potom kľudne môžeš si nájsť podnájom a bude to lepšie.

belllinka
10. sep 2022

@jana_eyre_2 hocijaka suma za poistku je v jej situacii vela

belllinka
10. sep 2022

Ale nechapem tu jej nevdacnost, ze mama ju prichyli, živi ich troch a este sa ide aj stazovat. Nemala by si mama nahodou lahnut na zem alebo sa rovno odstahovat?

daniela1911
10. sep 2022

Môj názor je, že máš dobrú mamu, ktorá ti veľmi pomáha:
A) 170€ nájom a energie je super
B) 150€ strava, veď to je ako zadarmo
C) máš slušné výživné a začínaš pracovať, bude lepšia finančná situácia
Netráp sa, že spis pri mame, a reči ostatných o tom, že nemáte vlastnú izbu sú farizejské, nikto z nich si ťa nenasťahoval domov, a ani ťa neživí…počkaj pár mesiac, možno rok, otrasieš sa, zabehneš v práci, deti si zvyknú v škôlke, mama ti pomôže aj s nimi (prvé choroby) a pod.
Ty môžeš len pozitívne “vyťažiť” z tejto situácie. Keď budú deti s otcom, skús ešte nejakú brigádu na víkend, napr. Držím palce!

0silvia0
10. sep 2022

A tvoja predstava bola aka? Ze sa mama zdekuje na chodbu a tebe prenecha izbu? Ty akoze u mamy vela platis? To vazne? Par ludi ti povedalo ze tolko platis a izbu nemas? To preberas s cudzimi ludmi sukromne veci medzi tebou a matkou? Nacase vypadnut z maminho bytu a starat sa sama o seba a svoje deti a potom uvidis kolko "vela" si platila.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dadis
10. sep 2022

@zoro9836 Nemyslim, ze ta suma za "inkaso" by mala byt nizsia. Je to za 1+3 osoby, voda, elektrika - vsetko vyssie naklady. Plus tv/internet..myslim si, ze to je rozumna cena za 3 osoby.

akinomel
10. sep 2022

Chvála Bohu, že si mala kam ísť a mama pomáha, ako vie. Ľudia nech sa starajú o svoj život a Ty si ho tiež zariadiš po svojom hneď, ako budeš vládať a zvládať. To, ako ste sa s mamou dohodli, je vaša vec. Dohoda znamená, že obe strany súhlasili. Držím palce, nech ste zdraví a nech sa darí stále lepšie!

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4