Sme s manželom divní?
Dobrý deň,chcela by som sa spýtať na váš názor..Mame 2,5 ročného syna. Minulý rok na jeseň mu zistili veľmi silnu alergiu na mačky,hodnoty mal vyše 100,doktorka povedala,ze s takou silnou alergiou sa u tak maleho dietata nestretla..problém je v tom,ze mame zahradku susediacu so zahradkou svokrovcov. Mame spoločný plot,ktory je prestrihnuty aby sme sa jedny druhym dostali na zahradu,takze maly si tade chodí jak doma. Ale,svokra tam kŕmi mačky zo širokého okolia,naučili sa tam chodiť kvôli teplemu mliecku. Podotýkam,ze su to mačky "prírodné", nezaockovane..od jesene sme svokru prosili,aby ich prestala kŕmiť,aby odišli odtiaľ ,ze je to to najmenej co moze pre zdravotny stav maleho urobiť..az donedávna nam ani slovom na to neodpovedala,jednym uchom dnu a druhym von..a mne uz pohar trpezlivosti pretiekol a pohadala som sa s nou kvoli tomu,ze preco jej je maly az taky ľahostajný..povedala,že ona si na svojom pozemku moze robit co chce..je nám jasné,že aj ked ma maly alergiu,nevyhneme sa tomu,je vela bordelu v ovzduší,ale keď tam tie zvieratá nemusia byt a rozširovať alergény,preco aspon málom.neprispiet k vacsej pohode maleho? Problem nastava ten,ze ja som ta zla,ze som nieco povedala..neviem,nam s manzelom sa nam to zda prirodzene a normalne,ze sme ju o taku vec poprosili..sme divní,ze sme to ziadali?
Áno ste divni, ona si može robiť čo chce. Ďalšia stupidita hromadkoveho spolužitia.
no ked si tuto situaciu preberiem, ze by sa stala u nas (alergia) nemusela by som babkam nic hovorit a same od seba by spravili vsetko na svete pre vnucatko.
Na druhej strane, ked sa k tomu babka stavia takto, tak plot treba zahradit a maleho naucit nechodit tam.
vďaka mačkám nie sú myši; keby si ich mala v dome či na záhrade, určite by si zháňala mačky...
@peneloppe to je pravda, ale tie mačky nie sú v byte, alebo v dome zavreté s dieťaťom. Sú na susednom pozemku. To potom rovno môžu vysťahovať úplne všetky mačky z okolia, ak sa k tomu takto stavajú, lebo mačka chodí po celej dedine ako sa jej chce. Alergická reakcia sa dostavuje priamym kontaktom so zvieraťom, alebo s chlpmi zo zvieraťa. To si vážne poniektoré myslíte, že cez celý pozemok preletí jeden chlp a dieťa má problém? A vlastný pozemok si môže proti mačkám každý zabezpečiť tak, aby mu tam nechodili.
Ak svokra vie ake ma maly prejavy alergie, tak je to smutne, ze to nevie pochopit...
Mna tak do nemoty "vytaca" moja zlata babina, ktora ked mam sennu nadchu mi stale nuka akusi masticku alpovu proti nadche nech si natriem pod nos... X krat jej poviem ze mi nepomoze, ze nie som prechladnuta, len mam alergiu... ona je presvedcena ze mi pomoze 🙂
Z vlastnej skusenosti ak by aj chcela tak zbavit sa tych maciek bude tazke... ked sa raz niekam naucia, tak budu chodit stale skusat... velmi velmi dlho... nasa babina tak tiez krmi jedneho kocura, uz je hrozne skaredy, vypelichany... Na Vianoce bola tri mesiace u mojej mamy, u babky v dome ani na dvore nebol nikto, max pre postu sme sem tam zasli a kvety poliat no a po troch mesiacoch si kocur napochodoval ako keby babka vobec prec nebola...
Drzim palce!
ja som vyjadrila svoj nazor a ja osobne by som sa k tomu veru takto postavila, ze ziadne macky. Co je v dedine, co maju susedia, to sa zmenit neda ale ked ide o rodinu, o blizku rodinu, tak ti by to hadam pochopit mohli. A zvlast ked ide o male dieta, vies ake su deti, tie maju zvieratka radi, viem si predstavit ze ich hladkaju, chcu sa s nimi hrat.
Nic v zlom, ale ja nechapem, sak nenecham maleho potom chodit kade tade, uzatvaranie spravim uzamykatelne, na smiesnu kladku, aby sam neotvoril a si zijem u seba na dvore spokojne. Susedia z druhej strany by co teraz tiez nemohli mat macku? Ak sa to da riesit aj inak, ak spravne chapem, tak sa da, preco hned skakat do druheho a zakazovat mu nieco... Ako test oddanosti a prisposobivosti.
Podla mna mas viac nervy na svokru ako na cely problem s alergiou dietata. Postavte si branicku, daj to riesit manzelovi, nie svokre rozkazovat co si ma robit na svojej zahrade
Preboha,to co mas za svokru,to su jej nejake macky-zvierata prednejsie ako jej vnuk?????
Keby sa to tykalo mojich deti, zariadim to zrusenim prechodu k svokrovcom.... Neviem, co je na tom tazke.... Je to ich pozemok a tam si naozaj mozu robit, co uznaju za vhodne, hoci aj v strede dvora chovat prasata (ak smrad neobtazuje okolie)
To ze su to vasi svokrovci, je fakt... ale su aj vasi susedia... Ani ostatnym susedom nenariadujes, co maju chovat na svojom dvore....
Ved mate velky dvor, samostatny, maly ma moznost vybehu, tak kde je problem.... On si zvykne, ze nemoze hocikedy utekat k starym rodicom....
Ziaden problem... Podla mna to cele len zvelicujete... Jasne, preco si nekopnut do svokrovcov.... Ved je to in....
@katy2 zvelicuje?ja nevidim problem v tom,aby v zaujme zdravia jej syna prestala davat jest tulavym mackam...;)
@janula2063 ma uz svoje roky, svoje zvyky.... staci to respektovat.... ved jej syn tam na dvor chodit nemusi..... a do domu snad macky netaha.... a ak ano, nesla by som ani tam.... bodka....
@katy2 ved ano,keby sa jednalo o to,ze napr.maly sa boji maciek,to by som chapala,ale ked ma alergiu?to mala urobit automaticky,samu ju to malo napadnut...keby neboli rodina,nepoviem...
@janula2063
Presne, samu ju to malo napadnut. My ked sme chodili k nasim a deti boli malicke tak mama sama od seba kupovala specialny prasok na pranie a prisposobovala vela veci detom. Nic som jej nemusela hovorit.
@janula2063
@peneloppe moja babka ma vo velkej zahrade zo 6 baranov volne sa pasucich.... Sama mam s nimi problem, nevravim ani o detoch.... tak tam jednoducho nejdem.... nebude predsa kvoli mne tie barany davat k susedom 😀
@katy2 aj ja to tak vidim. Ked nenosi macky do ich domu tak to tak tragicky nevidim, predsa maju oddelene byvania, pozemok sa tiez da oddelit ak spravne chapem... Troska respektu aj k druhym, nie hned krajne riesenia. A preskakovat tie menej obmedzujuce ale hned diktovat nieco... To mi pride ozaj ako skuska lasky alebo co. Btw zvierata extra macky posobia na ludi upokojujuco, ako by svokrovci uz neboli ludia len podriadeni mladim..a nemali pravo aj na kusok toho svojho.
@katy2 ani ja tomu nerozumiem, ale mám dojem, že snáď ide o to, aby synátor "kraľoval" všade, aj doma, aj u babky a svokra aby robila to, čo sa na "správnu" babku patrí. No a ona sa asi nechce hrať na dokonalú babičku, ale chce chovať mačky 😀 Čo ľudia narobia problémov kvôli takým kravinám...
@katy2 jezisi,su to tulovr macky,nie domaci milacikovia,ktorych by mala doma a teraz by sa po 10 rokoch mala vzdat svojho maznacika...;) zdravy rozum...
@janula2063 ale je to starsia zena a ja to uplne chapem... doteraz sa o tie tulave macky starala, to je strasne tazke od nej chciet, aby s tym prestala.... a pre nu su to milacikovia... ci sa to mladym paci alebo nie....
@janula2063 a co tulave macky si nezasluzia pomoc? Sak my sme ich vyrobili, najprv zdomestifikovAli, tak nechali sa rozmnozit, a teraz? Plne utulky. Psov aj maciek. Nasa zodpovednost.

@mokus12 ak mala svokra sama riadnu alergiu, urcite by ich nekrmila....Skoda ze u vnuka jej to nevadi