icon

Som fakt len ja tá neschopná?

neschopna
17. máj 2013

Ahojte, zalozila som si novy nick. Uz mam par dni vsetkeho dost. Neviem ci iba ja som taka neschopna, ze nezvladam vsetko co sa odomna ocakava, ale uz fakt nevladzem. Prosim Vas vsetko doma zvladate, alebo mate tolerantnejsieho manzela, alebo ako. Ja mam pocit ze za chvilu skoncim na liekoch
Mame dve krasne deticky (chlapceka 4 roky a dievcatko 9 mesiacov). Od kedy sa nam narodila mala, tak si nemam poriadne kedy odpocinut. Je to taky maly ako sa povie "mamin cecek" 🙂
Od narodenia casto place, teda upokoji sa iba na mne (co si myslim ze je aj normalne, ved som jej mama), ale mam pocit, ze ma nikto nechapem. Snazim sa venovat obidvom detom, varit, upratat, nakupit, ale uz ma to vsetko ubija.
Ked mala mala 3 tt, tak muz odisiel spavat do druhej izby, lebo on sa pri nej nemoze vyspat a predsa chodi do roboty a potrebuje byt vyspaty. Mala totiz prveho pol roka dost vystrajala. Zaspavala mi medzi 23 - polnocou, na rukach, aj to plakala co nevedela zaspat. a v noci sa casto krat zobudila a aj hodinu som ju nosila kym znova zaspala. (aby vsetkych nezobudila, tak som jej spievala, nosila ju). po pol roku sa to zlepsilo, ze uz zaspava lepsie, a skor, ale spi so mnou v posteli, a ked ju prelozim do postielky, aby som si mohla s muzom pozriet telku, porozpravat sa alebo co, tak sa hned zobudi. Uz som ju skusala nechat rozospat, a potom prelozit, ale vzdy sa zobudila. Skusala som to aj viac krat po sebe, ze ju uspim na prse, prelozim do postielky, ona sa zobudi a tak par krat dokola, lenze vysledok bol, ze sa akurat v noci castejsie budila (asi kontrolovala ci je pri mne). Muz mi vycita ze nanho nemam cas (teda ze nemame sex, co mu samozrejme chyba, ale uprimne, ja nevladzem a ani mi to nechyba)
Muz nechape co robim cely den, ked nemame vyupratovane, ked niekedy nenavarim. Ale aby mi pomohol to ho moc nenapadna, ved predsa on chodi do roboty. Ked pride domov, tak obcas ideme s malym na bicykel, alebo tak, to je muz s nami chvilu vonku a ked prideme domov, tak zas ocakava, ze on si sadne k telke, alebo pocitaci a ja sa budem starat o decka, urobim veceru a vsetko.
Pred dvoma dnami som uz bola uplne na nervy, male spala 3 x po pol hodke za cely den a muz prisiel domov, bola som nervozna, a hovorim mu ze uz nevladzem, ze mam plne zuby zivota, a on ze tak si to hod, co ti mam povedat. A neskor na mna spustil, ze co som za cely den doma take spravila, ze sa ma z toho poskladat. (malej idu zuby, tak aj z toho je nervozna a place) tak som zostala v soku z jeho spravania, a vcera ze on ocakava ze sa mu ospravedlnim za to moje spravanie. Myslite si ze fakt ma pravdu a len ja to nezvladam?
Cez den sa snazim byt pokojna, hlavne ked idem uspat malu, aby nebola zo mna nervozna.

tatrypp
30. mar 2014

@xlucia ja som minule leto az skolabovala, zobrala ma zachranka.bola som maximalne vycerpana.mam 6 rocnu a 2 a pol rocneho.dcera byvala casto chora, maly zacinal vsade liezt, bola som s nimi vela sama.az som to nezvladla. Momentalne som na antidepresivach, no bez nich by som sa nepozbierala, schudla som, nebavil ma zivot. Pomohli mi moji najblizsi, modlidba, knihy o pozitivnommysleni a pobyt v materskom centre, chodim raz do tyzdna cvicit, obcas dame kavu s kamoskou. Snazim sa vela relaxovat.a manzel?mal strach, ked ma brala zachranka.stalo ma to vela slz presadit si iste veci...aby mi viac pomahal.teraz je to trochu ine, naozaj sasnazi. No obcas je protivny, tiez mi sem tam vytkne,zeco celyden doma robim, ze som to a to nestihla. Ja mu na to,ze .....no somobcas protivna, lenze uz sa nedam. Nedovolim, aby som sa dostala tak na dno ako som bola.

alzbetka2011
30. mar 2014

@mamavera tak toto si napisala skvelo 🙂 dakujem.

alzbetka2011
30. mar 2014

@neschopna dufam že u vas je to už ovela ovela lepšie 🙂 mala je vaščia..... ale asi take žive striebro ako naša. vela veci čo si tu popisala si mi hovorila z duše ! často som mala pocit že tieto veci sa deju len u nas ! a ostatne maminy su tie super, otcovia - ukažkovi, len u nas je to ine ☹ divne. mala bude mat tri rok, nastupila do školky, byva často chora, ja nastupujem do prace 1.4. a mam obrovský strach ako to všetko zvladnem. najhoršie je - ako ju dokažem ,,opustit,, ale to som aj v praci plakala .... čo ja budem doma robit ....... najviac zo všetkeho si želam aby sme boli všetci zdravi 🙂 aj vam zelam vela zdravia.

dana_l
30. mar 2014

@neschopna objednaj sa ku kadernicke alebo niekam, aj ked by to nebolo prave financne najlahsie pre teba a tam zobrat deti nemozes takze ich pekne nechas manzelovi na starost. nepytaj sa ho, povedz mu to ako hotovu vec. a potom ked pride termin tak sa oblec, zakyvaj im a zavri za sebou dvere. ziadne - zrus to, musis zobrat deti so sebou. nic take. pekne sa usmej a povedz, ved ty si super manzel, ty to zvladnes. ja viem ze ty si s tym poradis. a uzivaj si tvoj cas. a potom aj pocas tyzdna, povedz - milacik, odskocim do obchodu lebo mi nieco chyba a je to rychlejsie bez deticiek. ty sa urcite postaras o ne. (narocky nieco zabudni kupit alebo dat jemu na listinu). a rychle sa oblec a von z domu. a on s detmi, nenechaj ho stale sa vyhovarat. povedz nie, toto budes robit a aj to urobis. nenechaj zo seba urobit sluzku. lebo to teraz si pre neho. len vyhoviet kazdemu ale pre teba nema ani trochu sucitu - pomoci.

mamavera
31. mar 2014

@neschopna prepáč, ale po roku, čo som ti radila a u vás sa nezmenilo absolútne nič, ti napíšem, že neschopná SI. Nie preto, že nestíhaš sama celú domácnosť a deti,t o sa jednému dá stihnúť naozaj ťažko, (sorry všetky superamy na MK), ale preto, že tvoj muž je totálny sebecký lenivec a Ty mu ešte varíš zvlášť diétu!!!!! 😝 😝 😝 No u mňa by ju veľmi rýchlo strávil. To ako kde sme? On si ráno zapne PC? A ty mu robíš raňajky? A divíš sa, že sa k tebe správa tak, ako sa spáva? Veď sa sama do role slúžky stále pasuješ. Nie, rozvod ti radiť nebudem, lebo to podľa mňa ani na rozvod nie je, aj keď vlastne, čo by si stratila? A čo by si získala? Deti by nemali tak často otca ako majú, ale ten aj tak väčšinou na ne kašle, ty by si mala menej práce a nervov, možno menej peňazí. To je všetko, ale opakujem, na rozvod to nevidím. Urobila si chybu už v tom bode, keď ste ešte nemali deti - ty prídeš z práce skôr, stihneš poupratovať, kým príde manžel, aby ste mali viac času na seba. CHYBA! Idem ku kaderníčke, kozmetičke, aby som bola pre teba pekná a potom šup-šup upratujeme spolu. Ale to je už jedno. Dnes večer si ho posaď oproti sebe, otvor fľašu vína a povedz mu, že sa chceš s ním porozprávať, lebo takto ďalej nemieniš žiť. Musíš to ale dokázať bez akýchkoľvek výčitiek. Jednoducho mu povedz, že nie si stroj, že chápeš, že zrejme nebol pripravený a nevedel si predstaviť, čo je to mať rodinu. Že chápeš, že si chce občas vyraziť na motorke, alebo oddýchnuť, ale ty tiež. Že od zajtra mu prestávaš variť, prať a žehliť a keď priloží ruku k dielu, môžete mať krásny vzťah, ak nie, nemá zmysel sa o niečo snažiť. Že by si sa tiež rada večer k nemu oddýchnutá pritúlila a nie o polnoci zberala rozhádzané hračky, že sám vidí, že sa to medzi vami stále zhoršuje. Zbytok je len na tebe. Prestaň mu už konečne robiť slúžku!!!! A pokiaľ sa nebudete spolu intímne žiť, tak k tomu rozvodu skôr, či neskôr príde, či chceš alebo nie. Práve tým sa dá veľa dosiahnuť, muži po vášnivom sexe urobia čokoľvek - daj si poradiť od starej korčule. A nie je to len sex, ale ostatné prejavy lásky, ktoré už zrejme spomedzi vás zmizli - hladkanie, objatie len tak, keď sa stretnete na chodbe a pod. A ešte niečo - tvoja dcéra má už dávno vedieť zaspávať sama. Ty chceš vyhovieť všetkým, ale to sa jednoducho nedá. Viem, že si teraz na muža naštvaná, ale keď pôjdeš ďalej cestou výčitiek a kriku, budete sa od seba stále viac a viac vzďalovať. Ešte by ma zaujímalo, akú prácu má tvoj manžel, že prichádza taký nesmierne unavený. Lebo môj robil administratívne práce, k tomu mal stavebnú firmu, cez víkendy makal na stavbe nášho domu, ale nikdy sa nestalo, že by sa nepohral s deťmi, keď prišiel domov. Pojašil sa s nimi hodinku, navečerali sme sa, ja som ich išla okúpať a uložiť (zaspávali obe od narodenia samé v postieľke, iba som ich hladkala a spievala im,neskôr prečítala rozprávku a potom som odišla, muž si zatiaľ oddýchol pri TV a mali sme pre seba celý večer. Obloky som umývala tri, maximálne štyri krát do roka a všetci sme to prežili. Raz sa mi stalo, že som umyla len polovicu a prišla návšteva, ďalší týždeň pršalo a boli všetky rovnaké....Nerobila som zbytočné veci, inak by som nebola stihla prácu, školu, domácnosť, deti a víkendy na stavbe. Intímny život sme mali úžasný, ale môj manžel mi dával priestor, aby som mohla ísť cvičiť, plávať, s s kamoškou do kina. Deti dokázal okúpať od narodenia. Hneď som ho priťahovala k starostlivosti o ne, nie preto, aby to robil denne, ale aby som si bola istá, že to dokáže, keby sa mi niečo stalo. Vieš si predstaviť, že by musela ísť do nemocnice? Teraz to máš ťažké, keď si nezačala hneď, ale nie je to nemožné. Protesty budú a veľké, ale musíš to ustáť. On veľmi dobre vi, čo to obnáša stať sa o deti a domácnosť, preto to nechce robiť. OK, ty ale nie si povinná sa starať ešte aj o neho. Ak nič nezmeníš ty, nezmení sa ani on.Drž sa, skús aj tú psychologičku, preto, aby si vedela, že začať musíš od seba. Drž sa.

mamavera
31. mar 2014

sorry za román, mali by sme mať povinné vyučovanie - Ako v manželstve a v rodine - pre mužov, aby im bolo jasné, že sa samé nič od seba neurobí a pre ženy, aby začali ešte skôr, ako prídu deti s tým, že domácnosť je spoločná, staráme sa o ňu spoločne, nie, manžel pomáha, veď to nie je len manželkina domácnosť. No stačilo, idem zvliecť periny 😀 a partner mi nepomôže, lebo je v práci, ale včera navaril. Ja som sa to tiež musela naučiť - postaviť sa k práci tak, aby aj ostatní mali miesto. 😎

neschopna
autor
31. mar 2014

@adri266
taj ti s tym steniatkom ma pobavilo 🙂

@sisi1978 tak tebe muz robi take tie chlapske veci aspon, ale v byte toho moc na robotu nema.
@tatrypp , tak moj sa boji o mna len v tej urcitej chvili, hned ako je lepsie, tak sa nic nedeje. Ked som bola s malou tehotna a zacala som krvacat, tak dr. mi povedal, ze mam odpocivat a ked muz pride z roboty, aspon hodku nech ma nechaju lezat, aby som si odpocinula. No co si myslite, kolko mu to vydrzalo? Len ten jeden den co sme prisli domov od doktora. A kedze som nemohla umyvat podlahy a mal to robit on aj vysavat, to bolo frflania, uz nech porodis, uz ma to neabavi robit

@alzbetka2011 dakujem, aj vam vela zdravia. No lepsie, ten uvodny prispevok som davala davno. Vcera som pisala novy pred dvoma stranami ako sme sa pohadali.

Inak pan manzel odomna ocakava ospravedlnenie, je urazeny ze co som si to dovolila na nho si hubu otvorit. Ale ze mne on povedal ze mam drzat hubu, tak to je v poriadku.

neschopna
autor
31. mar 2014

Inak mam pocit ze muz ma fakt berie ako jednu neschopnu zensku. Mam vodicak ale bojim sa jazdit. MInuly rok som si chcela urobit kondicne jazdy, ale v rodine ma od toho odhovorili. A tento rok, ked mi to muz schvalil, tak si uz neverim a neviem ci budem po nich soferovat. Neviem v sebe prekonat strach.
Vzdy ked potrebujem niekam ist, tak sa napocuvam, ze som mohla ist auto.

@dana_l ked sa nam narodila mala, bola strasne uplakane dieta a nechcela spavat. A vzdy ked som potrebovala, aby mi pomohol, tak len povedal, ty to zvladnes. Do noci som ju nosievala co furt plakala. Aj do polnoci , niekedy aj dlhsie. (aby som mu nekrivdila, z toho prveho najhorsieho pol roka, co revala takto kazdy vecer, mi po mohol asi tak 15-20 krat)

neschopna
autor
31. mar 2014

@mamavera ano, viem ze to bola chyba, ja som nikdy nebola taka, ze by som chodila nejako pravidelne kadernicke, kozmeticke, a otrepala polku vyplaty na handry. Potrebovali sme setrit peniaze a mne to nejako velmi nevadilo.
A s tou robotou, mam pocit, ze si ma on tak vycvicil. Vzdy ked sme sa hadali, tak o robotu, ze on nic nerobi a ja vsetko. Ked sme si aj napisali, ze kto kedy robi a on nemal koli robote cas (mava sluzby aj cez vikend ze musi nieco robit ked sa nieco pokazi), tak proste som to musela ja urobit, lebo on bol v roobte).
Vcera som mu povedala, ze bude pomahat ze mu napisem zoznam, a on ze no nie, to budu tak dve roboty.
Vcera ked som isla kupat decka, dala som mu poskladat pradlo zo susiaka. No a ked som ich mala dokupanych, tak pekne on na mna, ze aby som isla tie veci poodkladat do skrin. Jak keby to k tomu nepatrilo co som mu kazala urobit

alzbetka2011
31. mar 2014

@neschopna chod do toho vodicaku. Najlepsie hned po tych jazdach vyber sa niekam do mesta . Skus si cestu k lekarovi atd. Je to na nezaplatenie.🙂 🙂 🙂 zbavis sa frflania a pre deti ziskas velke pohodlie aj pre seba.

neschopna
autor
31. mar 2014

@mamavera mas pravdu, tak ja nie som zastancom nechat decko vyrevat v postielke. V lete bude mat mala dva roky a chceme kupit postele do detskej a budu obidvaja v detskej izbe spavat.
Pracu ma taku, ze aj sedi pri PC, aj fyzicky musi robit niekedy. Ako kedy.
Tak ono trebars s tym kupanim, ked sa nam narodil syn, tak muz pomahal viac, chodil aj kupat. Len zacal mat kozne problemy na rukach, a castym umyvanim my koza praska takze sa zacal tomu vyhybat. Pri vela veciach v domacnosti si clovek musi macat ruky, takze vela veci prestal aj koli romu robit. Pocuvam to dokola, aj ked su decka chore a ma utret decku sopel, ze si nebude stokrat umyvat ruky, ze viem, ze mu to nerobi dobre.
Inak pred par mesiacmi som mala nejaky zaludocny zachvat. Mala som strasne bolesti a vtedy sa bal, ze co bude keby ma zobrali do nemocnice, ale to tiez sa bal len chvilu.
A troska na zasmiatie:
vcera urazeny pan manzel si sam sebe navaril, my s deckami sme mali navarene. A samozrejme dal si do hrnca par zrniek ryze a isiel k pocitacu. A zabudol na to, tak mu to pekne zhorelo, to bolo smradu v celom byte.

neschopna
autor
31. mar 2014

@alzbetka2011 viem ze by som mala, bola by som viac samostatnejsia. Ale aj auto je jeho. Kupili sme ho tesne pred svadbou, ze spolocne. Ja kedze som robila len chvilu, tak som nemala tolko penazi odlozenych, ako on,. A po svadbe, ked som nieco ohladom auta povedala, ze nase, tak hned sommala ze to je jeho.Ze tie peniaze co som ja dala, tak su uz prec, ze ved auto ma par rokov uz.

koala7
31. mar 2014

@neschopna suhlasim s tebou ze stastne deti su na prvom mieste a domacnost nespadne z trochu prachu. manzelovi som to vysvetlila hned ked sa maly narodil, tiez som sa citila pod tlakom co by super mama- gazdinka - manzelka. Vysvetlila som mu moj denny rezim, nechala som mu dieta na pol dna aby videl ze ak ma "svoj" den, naozaj sa doma nic neuprace. Ked nestiham navarit poprosim ho ked odchadza z prace, ze dnes vari on. A on to urobi s radostou. Ked nevladzem uspavat, tak ho poprosim nech to urobi on... proste starat sa o deti je praca ako kazda ina, ucitelky v skolke su za to platene, a nemusia popri tom varit a sexovat. Ked si chce vecer uzit teba, nech ti najprv pomoze okolo domu, nech nie si uplne odrovnana. Podla mna ho malo zapajas, ja ked mojho zapojim dva dni viac aktivnejsie, tak uz na treti den sam odpadava a o sexe nechce ani pocut (to vtedy dobiedzam ja, ci sa podda :D ) takze moja rada: zapriahnut manzela do pomoci

martul
31. mar 2014

@neschopna no ja som bola na tom tak isto, muž večne v práci ja sama doma s deckami, ale aspoň v tom mám ,,výhodu" že on mi všetku tú námahu a vyčerpanie uzná, ale len slovne to okomentuje, no naďalej to zostáva na mne. A s tým vodičákom som si myslela že to bude tak, že budem samostatnejšia, vybehnem do sveta /kým on bude s deťmi/ povybavujem. A vieš ako to skončilo? Kým som nemala vodičák tak aspoň k tomu doktorovi nás zobral a vybavil si kôli tomu voľno, a šli sme sami dvaja raz za čas na veľký nákup. A teraz sprav nákupy veď máš vodičák, vybav veď máš vodičák a zober aj decká nech sú neni furt doma nech majú výlet. A keď večer mu aspoň oznámim že sme boli u doktora, lebo keď nás nevozí tak ani nevie že sme tam boli. Takže to sú tie výhody VODIČÁKU.

dana_l
31. mar 2014

@neschopna hlupost, ze dve roboty. u nas sme sami na deti.takze nemame nikoho kto by na ne dozeral. tym padom ja robim cez den a muz v noci. ked som v praci tak ich ma na starosti on. sice Tolko domacich prac neporobi co by som si priala ale deti budu oblecene a najedene a viem ze s nimi pojde na ihrisko alebo kdesi. take sproste reci ze ved ja chodim do prace a ty si len doma - no to by len raz vyskusal a povedala by som mu svoje. vies co, aj by som sa zbalila s detmi a isla prec. ked nechces pomahat v rodine, tak ziadnu mat nebudes. 😠

neschopna
autor
31. mar 2014

baby, vcera som nechala decka muzovi. Povedala som mu ze si potrebujem ist nieco kupit. Tak som bola asi hodinu a pol prec. A kedze som musela ist jemu kupit rozky, ktore lubi a potraviny su opacnym smerom (isla som pesi), tak som prisla unavena, co som sa ponahlala. A nie aby bol vdacny, ze som mu kupila tie rozky. Povedala som mu ze som sa ponahlala a on, ze nevsimol si, ze sak som bola dlho prec.
A ked som prisla, muz pri PC, syn pozeral rozpravku a mala sa hrala. Ale povedal, ze sa s nimi hral, tak neviem kolko, ale aspon ze bol s nimi sam

@salome123 ked varim a je doma muz, mala ked place za mnou, tak bud ju mam na rukach (samozrejme pri praci takej, aby som ju nepopalila alebo tak. Alebo muz mi povie, so mnou byt nechce, tak ju nechaj revat a hotovo.

adri266
31. mar 2014

@neschopna no vidis, som na Teba hrda, to je aspon zaciatok 🙂 🙂 🙂 Palec hore.
A k tomu pradlu, dievca zlate, chlapovi MUSIS povedat vsetko. T.J. vybrat veci zo susicky, ulozit ich a odlozit do skrine. POLOPATISTICKY 😀 Ved hovorim, ako steniatko 😝 😝 😝

A dufam, ze si nezabudla podakovat 😉

alzbetka2011
31. mar 2014

@neschopna ty si skvela . Skus si najs niake dievca aspom na 2 x tyzdenne na 2 hod na strazenie ,niaku rodinu znamu... a ty rob co chces. Nakup, skoc na kavu, k holicovi........... ked vas tak muz dobre zabespeci ze nemusi nic robit - tak dobre zarobi, a uvidis ci to s nim pohne a ze tvoje peniaze sa minuli ! Z auta? Jeho tiez rovnakymdielom. A ty to auto chces pre pohodlie deti, nie seba!!!

dai
31. mar 2014

@neschopna ahoj. citala som len tvoj uvodny prispevok tak nan aj budem reagovat...
- v prvom rade sa asi treba poriadne vyrozpravat s muzom - v klude - bud si zavolaj k malinkej niekoho, alebo sa bavte pri nej ( aspon nebudete moc zvysovat hlas etc. ...) - obaja ste frustrovani, nepochopeni, unaveni...
- chapem tvojho muza - doma je bordel, mala stale place, on ma doma urevanu zenu - pride unaveny a vystresovany z prace a doma ho caka dalsie peklo😉 obrazne ... k tomu sa mu stale stazujes, places, nechces sex, cize neciti ani tvoju blizkost, nehu ... prosim neber to v zlom co pisem - len popisujem trosku jeho pohlad na vec...
- chapem teba - svoju situaciu si sama popisala a mnohe sme si podobnym presli😉

- takze znovu - ak chces aby vase manzelstvo vydrzalo - porozpravajte sa, ukaz pochopenie muzovi, ukaz mu ze ho lubis a stale si aj milujucou manzelkou, snaz sa obnovit sexualny zivot ( pre muzov je to velmi dolezita sucast vztahu... a casom aj pre teba zase bude ), a skus mu bez slz a obvinovania sprostredkovat svoj pohlad na vec...

- ak vam to financie dovoluju, skus si najst niekoho na upratovanie - raz do tyzdna staci... , detto niekoho na prilezitostne strazenie - osobne by som ten cas co ziskam netravila kavickovanim a u kozmeticky, skor by som ho venovala muzovi a svojmu vztahu s nim
- cez den rob aktivity ktore ti pomozu sa uvolnit - vela vychadzok, lahke jedlo...
- lahke , rychle jedlo je zase alfa a omega k tomu aby si mala kazdy den navarene - netreba hodiny travit pri hrncoch - kuraci steak a ryzu, ci zeleninu mas za 10 minut hotovo, detto napr. dusene hriby, zapekane vseliake mnamky - vsetko su to recepty ktore uspokoja aj chlapa a k tomu su naozaj rychle, chutne a ako bonus aj vaecsinou zdrave

drz sa, nehadz flintu do zita😉

vieruna
31. mar 2014

Ty mas moju svokru za svokru??🙂))

zrka
31. mar 2014

ja som necitala vsetky prispevky, len ma napadla jedna vec. Ze muz naozaj moze byt nervozny a protivny ked mu chyba sex, my sme s muzom uz tak dohodnuti, ze ked vecer chceme mat pre seba, tak maleho chodi uspavat zasadne on, lebo ja som zakazdym zaspala s malym a sex bol vzdy v nedohladne. A tak si nato zvykol, ze uz dobry pol rok ho uspava len on 😀 kazdy vecer. Zacalo to nevinne aby sme naplnili iste potreby a skoncilo to vyborne pre nas vsetkych 🙂 . Syn si uziva tatina v posteli, a ja hravam so starsimi karty. A sex moze byt hocikedy 🙂

jankastubka
31. mar 2014

No ja sa od zaciatku pred muzom zmienujem o tom, aki su muzi chrapuni, ked sa spravaju ako ten tvoj a ako jd to na materskej tazke. Takze som si ho psychicky pripravovala. Fakt ale je, ze mam poslusnu dcerku, co sa vie sama zahrat aj sama zaspat, tak muz zacal s tym, aby som niektore jeho povinnosti, prevzala na seba. Prijala som to len pod podmienkou, ze kym budem stihat. Nadalej mu vsak nejake povinnosti ostali ako umyvanie riadu, umyvanie chodbg pred bytom, vynasanie smeti. Ked pride domov z roboty, vadi mu ze su vdci porozhsdzovane po byte, ale bez reptania uprace, lebo jemu to predsa vadi. Skor mu ja vycitam, ze preco ide hned upratovat, miesto toho aby sa zahral s malou.
Ked nieco potrebujem pomoct, tak ho poziadam a vacsinou urobi. Je naozaj dobre formulovat poziadavku tak, ze chces umyt riad alebo urobit veceru. Mozes mu dat na vyber z 2 povinnosti. To vacsinou zaberie.
A k tomu sexu, naozaj v dobrom mu vysvetlit, ze na to aby si mala chut musis byt oddychnuta. Povinnosti vecer spravit pol na pol a tym rychlejsie sa mozte venovat sebe. Mne muz este vacsinou spravi predtym masaz a to ma uplne uvolni, a este sa aj zrelaxujem.

jankastubka
31. mar 2014

Este doplnim, ze ohladom malej musi vediet spravit vsetko, cez to proste nejde vlak. Teraz sme boli vsetci chori, ja dva tyzdne, manzel len jeden. A pekne tak ako.ja som sa v chorobe musela starat o dieta, tak ked sme boli doma obaja sme obaja striedali (kazdy mal rusku). A ked mi uz bolo lepsie, vyuzila som to na to, ze som sla do mesta, na pedikuru, na kavu a on sa zatial komplet postaral o malu. A ziadne take, ze ponahlat sa domov, keby som mala co este robit, tak aj dlhsie ostanem.
Moj sa tiez rad hra na pc, ale mame dohodu, aspon raz za vikend, ist niekam na vylet, a od kedy mala chodil na plavanie, tak aj na plavaren. A cez vikendy sa o malu starame obaja, rano som krmila ja, teraz krmis ty, a pod.

charlottes
31. mar 2014

Ahojte, my to doma nemame striktne rozdelene, najdolezitejsie je, aby v tom humbuku okolo domacnosti a deticiek manzelia drzali spolu a budovali svoj vztah, blizkost, neznost a bohaty sexualny zivot samozejme, potom chceme byt este viac spolu a jeden pre druheho, tak nejako automaticky sa striedame.
HLAVNE S LASKOU a kludom

mamavera
31. mar 2014

@neschopna super si začala, mohla som ťa zvoziť už pred rokom a ušetrila by som ti rok nervov 😉 😉 😉 , žartujem, ale viem, že to musíš robiť postupne, po malých krokoch a celý zbytok života s ním byť v ostražitosti!! Tie rožky bola CHYBA!!!! Na čo sa ty trepeš pre ne ďaleko a peši, keď má tvoj muž k dispozícii auto? Ak tie rožky má rád, nech má on na starosti, že si ich má kúpiť, plus ďalších 56 vecí, ktoré mu napíšeš na zoznam. Pri nakupovaní si ruky nemáča, tak sa tam môže realizovať.

anjika42
12. sep 2016

Tak v porovnaní s tvojim synom je môj malý anjel - aj keď fakt hlavne večer je tak hyperaktívny, že keď to bude pokračovať, tak ľutujem jeho učiteľky v škole...

anjika42
12. sep 2016

tak keď porovnám tvojho a môjho syna, tak ten môj je okrem každovečernej niekoľkohodinovej hyperaktivity a toho, že chodí spať o pol jedenástej, takmer anjel

macus30
12. sep 2016

@neschopna no moja vobec niesi ani neschopna ani divna, ja toto muzovi vyavetlujem stale, my mame 3 deti doma z toho jeden nerozprava venujem sa mu co sa reči tyka len ja, chodim psycholog.logo, popri tom dalsie dve deti, ale moj muz o 21.00 zaspi ze je unaveny a ked deti zaspia o 23.00 posledne, tak mi povie ci som ho nemohla zobudit na sex, ako keby aom bola na baterky a neúnavna...do toho svokrovci ako zle vychovavam aky je muz chudak ze nema co jest co nieje pravda varim kazdy jeden den, ze mam bordel a ze vsetko je moja vina, a podotýkam ze v zivote nic nedokazem a ze mat 3 deti nic nieje..takze ja sa cítim nejak podobne ale poviem si ze kaslem nato jednoducho, nie aom stroj, manzel ma dve ruky moze aj navarit aj upratat, co podotykam ze neuprace ani salku po káve a po detoch uz vobec.. Otras!!

gitusa23
12. sep 2016

Ahoj, ja mam sice iba jedno dieta a este mame psa, ktory neposlucha a zavyja jak besny. Ale u nas doma je to tak ako si napisala. Nic neviem urobit, nic nestiham, teraz ked som nastupila do prace je to stale to iste a vyspat sa stale potrebuje iba muz. Ved ja som uz naucena nespat 🙂

lena888
12. sep 2016

pripomenulo mi to casy, ked sme mali male deti. Kto toto dokaze vydrzat? Ja som to nezvladla...