Som na manžela skutočne náročná?
Ahojte. Potrebujem poradit, mozno otvorit oci, alebo riadne preplieskat. Mame 8 mesacne babatko, s ktorym som samozrejme doma. Manzel chodi do prace. Domov sa vracia neskoro v noci ked uz spime. Niekedy sa minieme, ked idem ja do postele, ale zvycajne vzdy pride neskoro. Poobede ma prestavku, kedy je doma. Aj to ho malokedy vidime, lebo sme vonku s malym. Ked sme nahodou doma tak s malym stravi max 1hodinu, lebo maly ma cas spanku o takom case. Od kedy sa maly narodil, stale sa hadame. Ja ked sa ho nespytam aby nieco urobil sam od seba nespravi nic. Potom to berie odo mna tak, ze mu len rozkazujem. Vie aky ma maly rezim, v noci k nemu nevstane ked ho bolia zuby a nie je to o tom kojeni, rano vzdy ja vstavam prva k malemu. Sam od seba ho neprebali, neda spat, neda mu jest, nevezme ho von. Az sa musime riadne pohadat a potom ano vie sa o neho postarat, a moze byt za prikladneho otca. Stale sa vyhovara, ze on je unaveny z roboty a ja si nevazim co pre nas robi, ze som narocna a vzdy chcem viac od neho. Kupili sme si ramy na fotky, 2 mesiace boli na policke a az teraz to navrtal, samozrejme po hadke. Policu na knihy mal navrtat k stene aby ju maly nezhodil na seba. Bavili sme sa o tom, este bol maly len v bruchu, polica navrata az dnes, samozrejme po hadke! Predtym sme si domace prace delili, kto mal cas urobil, teraz to ja od neho nechcem lebo som doma. Urobim si. Ja som dlho ticho aby sme sa nehadali tak si urobim sama a potom vybuchnem. Naposledy som na neho vysla s tym, ze nikdy nie je doma ked ho potrebujeme. Stale je len v robote a nevie si vybavit ani tie dva dni volna na ktore ma narok (to je uz ina tema), ano nalieham na neho nech nerobi viac ako ma a je radsej viacej s nami. Potom si chce vsetko sklbit do 2 dni, ktore nie vzdy ma a to sa neda! Dnes povedal, ze bude s malym poobede, samozrejme nestihol lebo robil posratu policku ktora mala byt urobena minuly rok! Som sa ho opytala ktore poobedie myslel, toto alebo buduci tyzden. Ja viem, ze je unaveny z roboty, ale to sa nemoze premoct? To naozaj cez dni volna aby som od neho nic nechcela, ked sa neopytam neurobi, ked si popytam rozkazujem a planujem mu dni! Tyzden je zduty na mna s vysvetlenim, ze som nevdacna. Naozaj som? A este ktomu narocna?
Zmeniť prácu aby išiel od rána do práce a večer od 17-18 hod už doma s rodinou...toto nie je dobre ani pre neho ani pre teba, sama to vidíš
@samanta44 no prestavku nema vzdy presne na cas to je to. Ze sa neda ani zariadit. Kolko krat sa ja mocem okolo prace s kocarom nech ho pockam, ze spolu aspon domov pojdeme. A to nie vzdy presne trafim cas. No mozno hej sibe mi doma a teraz s dietatom vidim veci inak.
@janage dakujem. Skusim to teda riesit takto.
@sense no hej nie je. Ale z dna ma velke 💩. Bohuzial. Ale niekedy je aj tych 13 lebo nie vzdy skonci na cas.
Držím palce aby si to dala, lebo ti materstvo prelezie cez hlavu. Do 9:00 spíte, on ide do práce ty k dieťaťu. On je v kolektíve ty s deckom. Príde na dve hodiny domov, dieťa spí, vŕtať a venovať sa decku asi nebude. Príde 23:00 Už sa spí. Čo ti poviem na hovno pracovná doba. A keď po tom všetkom budeš po ňom štekať nečuduj sa že ani tie dva dni ti nevenuje. Celé zle. Daj mu čas viac toleruj, dieťa vyrastie a aj ty pôjdeš do práce a ešte len to bude masaker - kto bude vlastne big boss a kto zamestnanec. Dvaja kohúti na smetisku neveštia nič dobré.
Ja by som sa skôr obávala, že ak sa stanete spolumajiteľmi firmy, toho spoločného času môžete mať ešte menej (viacej skúseností z veľmi veľmi blízkeho okolia a rodiny, síce viacej peňazí, no času na rodinu minimum). A ak budete len menšinoví majitelia...no neviem..radšej nech si muž hľadá prácu s lepším pracovným časom
Keby som mala čakať kým muž všetko primontuhe, čo sľúbil, tak to doteraz nemáme. Spísala som si zoznam čo treba doma dokončiť, take drobné práce, hodila som do Googlu "hodinový manžel" plus naše mesto a zavolala som. Chlapík to urobil za 1,5 hodiny, stalo ma to 15 eur a mám pokoj aj ja aj muž.
Keď príde domov z práce, venujeme sa len sebe a deťom (a nemusím mu pol roka pripomínať poličku a vešiaky)
@sense - kým príde domov a späť, naje sa, umyje si ruky ... tak to určite nepovažujem za čas kedy si má čas oddýchnuť, alebo reálne niečo doma porobiť, nehovoriac, že už v strese musí sledovať hodinky, aby stíhal ísť späť do práce. Osobne si myslím, že ty máš viac času na oddych pri jednom dieťati ako on, porozmýšľaj nad tým či by si vlastne ty jemu nemala pomáhať. To píšem len preto aby si sa pokúsila vžiť do jeho kože. Zmenu musíte priniesť obaja.
@sterea vies co ked sme sa spoznali, tak on pracoval vedla vo firme, ten isty majitel. Tie iste pracovne podmienky. Ano obaja sme robili vela, po veceroch sa vzdy sedavalo dlho do noci. Ja som este aj skolu robila popritom, ucila sa po nociach, alebo pred pracou, isla do skoly, zo skoly este na 8hod do prace. Medzitym si este uzit aj studensky zivot. Hej plnila som si vsetko. Ale, asi hej musim jeho trochu viacej respektovat, ze nie kazdy je take zihadlo ako ja, ze sa viem premoct. Ja som davno povedala, ze tato praca nici vztahy. Bolo to super ked sme boli len my dvaja, zial nie s dietatom.
@tom_i to s tymi kohutmi si napisala presne. Obaja sme tvrdohlavy 🙈 zial budem musiet zvolnit a respektovat viacej. Nie kazdy sa vie premoct.
Uz to nikdy nebude take ako ked ste boli len dvaja, moze to byt len horsie alebo lepsie v novom vyzname 🙂 ty si doma s jednym dietatom, porobis co treba doma, on je z roboty k.o, tak je to asi posledné na co sa tesi ked pride domov ze ten kus casu co je s vami tak ma zas len povinnosti a radosti s vami malo, potom vycitky ked nespravi. Rozumiem aj tebe aj jemu. Netlacila by som na neho s nejakou pracou doma (vrtanie a pod.) ,radsej sa vykaslat na to a budovat vztah otec s malym, on takto vobec nebude mat chut byt s vami, vlastne len s tebou len maly sa k tomu pridá nechcene. Dala by som tomu cas a bez vycitiek normalny rozhovor pri vinku ,nejaky kompromis atd
@elviku11 ja som nadtym tiez rozmyslala, a mame vela kamaratov co viem, ze zavola a urobia. Ale zas na druhej strane? Nebude sa citit neschopny? Ze on to neurobil? Ci vela polemizujem?
@sterea vies ja moc si neoddychnem tiez, k malemu vstavam v noci, on cez den nepospi spi 3x po 30min. Cize velmi vela toho neurobim, a ked robim vsetko mi trva raz tolko lebo ku nemu odbieham. Pomoct mu mam ako? Nechcet nic od neho? Nechat ho tak?
No mna ani nrnapadol pozadovat po muzovi, aby v noci vstaval k detom, ked chodil do prace a ja na materskej 🙄 normalne sa mi rozum zastavuje, ked to niekto po muzovi vyzaduje. Ty si doma s malym! Nemusis nikam chodit, ked spi dieta, spi aj ty, mozes si oddychnut kedykolvek. Dalsia vec je, ze ked ma muz 2,5 hod poobede, tak vam uprav rezim tak, aby ste v tom case neboli vonku, ale doma s nim, ved kedy inokedy sa chcete vidiet? A rano spolu tiez mozte travit nejaky cas, aspon spolocne ranajky ako rodina.
Za dlasie, ak chces, aby ti muz navrtal policku a pod., tak prestan na neho tlacit, kricat, hadat sa. Bud k nemu mila, obletuj ho, postiakaj ho, pomiluj sa s nim a potom ho pekne popros o pomoc, natlakom docielis akurat to, ze sa s tebou bude vecne hadat a nakoniec si uz ani na meno nepridete...
@20erika07 a kedy sa to ma spravit? Ci najlepsie vobec? Ked robi nic sa nestiha. A vsetko treba sklbit do dni volna a to sa nahaname obaja.
Keď to tak čítam, mám pocit, akoby mať dieťa bola nejaká povinnosť, nutnosť, veď niektorí ľudia by boli viac v pohode, keby sa pre dieťa nerozhodli... Chlap má na prvom mieste kariéru očividne, ako budovať vzťah s dieťaťom a ženou a pochopiť, že ani pre tú ženu to nie je ľahké celý deň na všetko byť sama , tak sa nedivím, že si nervózna. Predtým ste žili podobným životom ako on obaja, asi vám to vyhovovalo, ak je to debil, onedlho radšej bude kdesi v práci tráviť čas s usmievavou slobodnou zamestnankyňou , čo mu "dá" ako sa ponáhľať za nasratou ženou, čo je sex to posledné načo má chuť v tomto rozpoložení... Chlapi sú hrozne jednoduchí a ješitní. Ak mu na vás záleží, mal by aj on pochopiť isté veci. Narodenie dieťaťa je obrovská zmena u každého , to dieťa sa na svet nepýtalo a je potreba mu venovať všetok čas a lásku. A čo sa týka hentakých blbín , ja by som si objednala firmu nato, akože mesiace čakať , kedy sa mu uráči navrtať poličku... A udivuje ma tu, ako tu niektoré ženy "supermanky" ešte do teba skáču, že čo by si chcela, že máš prachy od neho a máš celý deň čas porobiť všekto sama a držať hubu a krok ako nejaká moslimská žena a večer ho navoňaná ešte čakať do polnoci v posteli akoby toto bol ideál nejakého šťastného vzťahu /u jednoduchých žien , čo veľa nemyslia asi áno/.
Život nemôže byť len o práci, naučte sa žiť , spoločne žiť !!! Neobetujte vzťah práci, túto chybu urobilo veľa ľudí. Dieťa unavuje, aj teba aj jeho, to je prirodzené. Ste zas o niečo starší, unavenejší, už jednoducho nezvládate to čo ste zvládali predtým. Treba to rešpektovať a nájsť spoločnú cestu životom.
Ja ta chapem tiez by sa mi to nepacilo. Jasne chapem aj tvojho muza. Ale podla mna tebe ani tak nejde o tie prace ale o cas straveny spolu. Deti rychlo rastu a ked s nim fyzicky nebude nevytvori si k nemu taky vztah. Podla mna on by aj chcel ale momentalne to nevie zmenit a tiez je z toho frustrovany. Bohuzial toto je niekedy dan dnesnej doby. Ale aj ked sa s babkou rozpravam tak oni na male deti nemali cas uz vobec. Ze nejake poobedne prechadzky len ako rodinka? Mohli snivat. Na rolu a kopat ale to je o inom. Pomoct ti nedokazem ale myslim ze ta chapem. Nemyslim si ze nas prehnane naroky. Dobre som pocbopila vetu ze za 7 rokov sa nic v praci nezmenilo a vtedy unaveny nebol a zrazu je. No predsa je to uz 7 rokov a mladsi nebudeme. Ale smutne je ze dieta ktore malo vas vztah obohatit tak ho paradoxne rozdeluje. Nad to by som si sadla s nim niekedy vecer alebo v noci pri vinku a rozdiskutovala to tak aby boli obe strany spokojne. Vela stastia
Keď muž povie, že tú poličku namontuje, tak ju namontuje. Netreba mu to každé 2 roky pripomínať...
A že ak má niečo urobiť, tak tomu predchadza hádka? Tak to by som just nešiel dačo zrobit. Nasraty, rozhadany a ešte aj trest k tomu dostanem...
@lindusss2016 neda sa prispobit rezim bohuzial, lebo nie vzdy ma prestavku v rovnaky cas. Pocas prace ja nechcem od neho aby k malemu vstal, ale ked ma volno, ja by som si tiez rada pospala a viem , ze aj on. Ja sa premozem a vstanem, ale on nie. Posediet v praci dlho, ano to vladzem. Preto mi to nejde do hlavy. Ja viem je tam to rano, len cez tu hodinku sa toho vela nestihne. Ked je vsetko v pohode ano vypijeme spolu caj, pokecame.
@stary_ujco ale rok cakat na policku??? Nie je to vela? A vediet to urobit az po hadke? Ked sa to mohlo urobit s kludom uz davno. A cakat dokedy maly o nu zavadi a padne na neho. Potom uz by bolo neskoro ju montovat ci? Nie on trest nedostal za to ze to urobil. Mal navarene oblubene jedlo, pivecko na stole, ale ani dakujem som nemala.
Dakujem kazdemu za nazor. Velmi si cenim pohlad aj niekoho uplne nezavisleho, ako iba ludi co mame pri sebe.
Komentáre som nečítala. Nie si náročná, si úplne v pohode čo sa týka požiadaviek. Možno ťa poteší, že keď bol moj bábo, bolo to podobne. Od kedy podrástol, sú super parťáci. Chlapi proste nevedia čo s bábätkami.
No ako tak čítam, vy sa nebojite ze to jedneho dna jeho organizmus nevydrzi? To je sialene tempo pracovne, hm. Takmer ziadny oddych, dlho do noci praca, stres a hadky doma. Ked ho to polozi (co mu samozrejme neprajem, ale je to otaxka casu) to este len potom pridu starosti, to potom nejaka policka bude to posledne, co vas bude trapit.....
Tak vstane aspoň ty skôr.aby si s ním bola. Čas spolu by vam len prospel . Nemôže nájsť inú prácu s rovnakým platím či mu to vyhovuje ?
Fuuha, ty sa zbrzdi. Inak ti aj z toho vinecka po práci domov chodit prestane.😉My mame doma 4 ratolesti,posledne cez polroka,kojene,zuby,atd,atd.Moj tiez robi ako drak,aj vikendy.Chodi domov na obed.A myslis,ze počas toho som vonku alebo od neho nieco chcem?Nie.Sadnem si vedla neho s malou na rukach a "zlahka konverzujem". Taketo zamestnania su pre chlapov velky stres a ver, ze ani on nie je uplne happy.Ale preco by ti to vesal na nos,aj to je typicky chlapske.Moj tiez nevstava v noci,neupratuje.Obcas zanesie do skolky strednú dceru ked leje apod.aby som s miminom nebehala.A tiez mu trva rok aj dva kym nieco opravi,zanesie,odnesie,vymeni.Kedysi ma to strasne vytacalo.Co viem urobim sama,co nie tak svet sa nezruti a komu sa nepaci nech k nam nechodi.Zarobi,stara sa,je super povaha,nemam mu co vycitat.Tak si budem hladat?Nehladaj ani ty.Ber to tak,ze momentálne je dieta a domacnost tvoje zamestnanie a tym,ze sa o to staras,pomahas jemu.Mne sa mozno lahko vravi, lebo mame o par deti viac a to sa nezastavis a nemas ani cas premyslat.Mozno keby mam len jedno tiez by ma vselico napadalo a mala by som na chlapa nervy.Takto som v podstate rada,ze sa nemota pod nohami. 😂
Reálne si predstav, ako to majú mamy, ktorých muži chodia na niekoľko týždňov/mesiacov do zahraničia. Tí doma nie sú vôbec, keď prídu, tak len na pár dní. Mama si všetko robí sama, na decko/decká je sama a čo si neurobí alebo nezaplatí, nemá. A muž sa tie týždne s dieťaťom nepohrá, nevychováva ho, nepostráži ho, nevezme ho k lekárovi. Je to vyslovene naprd takto. Ale väčšina z tých manželstiev si povedala, že chcú na dom alebo neviem na čo a potom si skúsi nájsť niečo tu, aby bol s rodinou. Tak vy chcete odkúpiť časť firmy, tak zatni zuby a počkaj, kým sa to podarí a potom fungujte normálnejšie. A čo sa zmien týka... napadlo ti, že čo sa zmenilo, je určite aj vek? Neviem, ako dlho ste spolu, ale inak zvláda prácu a rodinu 30 a inak 40 ročný muž. A vlastne aj žena. Skús na čas prestať s výčitkami a keď sa ukľudníš, skúste si niekedy sadnúť a porozprávať sa, ako sa cíti on, čo prežíva a čo ho trápi. Možno by si sa čudovala, čo sa dozvieš. Ak vôbec bude mať odvahu byť úprimný.
@spadnutaslivka ale tie zeny obvykle maju ine hodnoty, ako kvalitne manzelstvo a plnohodnotnu rodinu. Su ochotne vymenit cas s manzelom za nejaky krepy dom... nie kazda ma majetok na prvom mieste. A pravdaze ti chlapi uz davno ziju svoje "zivoty" v tom zahranici 😉

@kristiii jasne, ze zmeny maju nastat, len z casti to tiez nebude zalezat iba od neho. Ja som mu uz povedala, ze pokial to bude takto pokracovat tak radsej nech sa nic neodkupuje.