Som naozaj iba naivná?
Ahojte zeny a zienky.
Som v zufalej situacii a neviem uz ako dalej.
Som v 8 mesiaci tehotenstva, synceka cakam s clovekom ktoreho nekonecne milujem, no zda sa , ze on mna uz v poslednej dobe nie. Prave teraz , ked ho naozaj potrebujem. Dietatko prislo necakane no rozhodli sme sa nechat si ho a rozhodli sme sa spolu. Velmi sa na babo tesil, mali sme pred tym vo vztahu mensiu krizu no ked som povedala ze som tehotna, snazili sme sa aby vsetko fungovalo. No ja asi viac...ja sa stale snazim viac... Uprimne, moj priatel nie je prave psychicky vyrovnany typ. Nikdy neviem co od neho cakat. Par mesiacov fungoval ako hodinky a teraz opat nie...nedokaze sa postavit na nohy, ist do prace a starat sa o nas. Nedokaze najst chut ist dalej. Tak mi to povedal. Stale mu hovorim aby sa spamatal, ze to dieta je tu a teraz a ono nemoze za jeho rozhadzanu hlavu, ze za 2 mesiace sa mu narodi syn , ktory bude potrebovat otca! Ja som mu vzdy bola oporou, vzdy som ho zachranila od problemov, vzdy som zariadila byvanie a peniaze...a teraz ked je to na nom...tak uteka. Uz je to skoro mesiac co zase nema pracu a robi same hluposti. Hadame sa, nadava mi...niekedy sa proste cely den neozve a ani nepride domov! Naposledy nebol doma 4 dni a 4 noci...stale si nasiel dovod preco NEMOZE prist a uprednostnil.kamaratov predomnou. Ja ho potrebujem, MY ho potrebujeme! Uz sme sa niekolko krat takmer rozisli no ja mu stale davam tu sancu ze sa zmeni...ze bude.dobre...ze bude otec a muz ako ma byt. No hnes po tom ako sme sa opat udobrili, opat zmizol a neozyva sa...
Som zufala a uz naozaj neviem co mam robit. 😢
Som iba hrozne naivna? Alebo je tu sanca ze sa napravi? Aj ked bojujem z 90% iba ja....?
Tak...a je to. Je prec. Odisiel. Zajtra este mame doriesit najom a odovzdanie klucov. Moji rodicia su na dovolenke a priatelov nemam...o vsetkych som prisla lebo som si tak urputne budovala vztah... ktory nakoniec aj tak skoncil a este ako! ...
Po jeho odchode som padla k zemi a sotva prisla na wc, vyvracala som vsetko co vo mne bolo...
Chce sa mi umriet...neverim tomu, ze nas naozaj opustil. A este sa tvari, ze sa bude o nas zaujimat a ze to robi pre nas...keby radsej pre nas pracoval a staral sa...nie odchadzal a este to hra na toho dobreho, ze on uz mi nebude ublizovat. Tak to trafil...uz mi nic nemoze ublizit viac ako toto...

@vecnenaivna a v tom bol ten problem, ze si vlozila VSETKO do toho vasho vztahu...... a on nevlozil nic....taketo jednostranne vztahy su uz dopredu odsudene na neuspech....... treba si udrzat urcitu nezavislost, aspon v mysleni a takisto okruh inych ludi okolo seba....lebo ked sa koncentrujes len na jednu vec, ak o nu prides, ostane ti velke NIC Zivot si treba zaplnit aj inymi vecami/ludmi ako partnerom.
Budes si sama seba vazit viac a aj ten partner si ta bude vazit....lebo handru za partnera nechce nik.
@zltyslonik uz aj to bolo...no nikdy to nedotiahol do konca. Nikdy nechodil na sedenia, nikdy nebral lieky...
Ze potrebuje pomoc si myslim aj ja. No nik ho nedonuti pomoc prijat lebo on je v stadiu kedy nechce pomoc od nikoho a nicoho. 😕
Ano, pisala som sem lebo som potrebovala pohlad inych osob, nie rodiny alebo znamych. A ono sa to od zalozenia diskusie stihlo takto krasne cele vystupnovat.
@obsadenemeno
Mas pravdu. Stratila.som samu seba kvoli vztahu. A az teraz som si uvedomila ze som prisla o vlastnu tvar a zivot a tym.padom aj o seba...a o to co na mne mohlo byt to fajn. To co.mali ludia radi. To co mohol na mne on mat rad.
Takze pekne od zaciatku teraz. Dostala som sa na dno...ale aspon viem, ze nizsie uz nemozem ist. Uz iba hore.
Dakujem za prispevok
@vecnenaivna ale už by si ozaj mohla prestať smútiť za takýmto niktosom. Teraz to ešte nepochopis plne iba zopakujes tieto slová, ale buď mu vďačná, že ak nato ozaj nemá, že odišiel teraz a takto.
@vecnenaivna nastastie si neprisla o rozum 👍
@vecnenaivna drzim palce a vela sil...aspon sa budes moct venovat iba babatku a sebe. A budete mat klud. Neboj rychlo sa postavis ma nohy a najdes samu seba a svoju hrdost a priebojnost. Ano zrustilo sa ti vsetko. Ale babatko je viac 😉 ako nejaky vstah. Raz mu najdes dobreho otca a sebe partnera ktory vas bude mat rad a budete rodina.ktora drzi spolu. Len uz bud opatrna.....teraz sa sustred aby babatko nezazivalo zbytocny stres. 🙂
@vecnenaivna neboja sa, ešte nezapadlo slnko pre všetky dni a jedna lastovička jar nerobí - ako sa vraví. Vždy je všetko tak, ako má byť. Netráp sa, pre takého ako bol tento Tvoj partner, to nestojí. Daj sa dohromady, máš dieťa, ktoré Ťa bude potrebovať a ak sa s tým vyrovnáš, uvidíš, príde čosi alebo ktosi, čo bude stáť za to. Drž sa, veľa šťastia a veľa síl.
Ano,si naivna.
@moonlight1210 tak toto si úplne úžasne zhodnotila.....presne takého ako popisuješ som mala doma....raz za čas niečo spravil a hotovo, potom už radšej nič, len čumieť do počítača alebo televízora.....ale hlavne že mal postarané o bývanie, no a peniaze doniesť, to tiež nie.....tak som ho už vyhodila a je nám s malým oveľa lepšie, máme doma kľud, nemusím sa starať o dospelého chlapa......chvíľu hral urazeného no a už si aj našiel novú frajerku, jasné že s vlastným bývaním, aby sa mal kam nasťahovať, lebo on nemá nič, len holú riť :D
Ja inak nechapem ako si v dnesnej dobe mozu dobre zeny same takto nicit zivot. Prv ako si zacnem vazne nieco s muzom, zistim ake ma zaujmy, konicky, ci ma pracu, ci je zodpovedny, ci sa dokaze postarat o rodinu....ak chodi do krcmy, ak sa nedokaze zamestnat, tak kaslem na nejake hormony ze sa mi paci ale idem co najdalej od takeho cloveka. Dnes je uz vela dostupnych informacii, kade tade sa da precitat, co si zeny pozazivali, tak sa poucim z inych chyb, niekedy neboli taketo informacie, zeny boli naivne ale tak snad dnesna doba je uz ina a uz ked nepozeram na seba tak aspon na zivot deti, ktore budem mat a nebudem im nicit zivot s nejakym lenivcom, ktory sa nevie zamestnat, chodi za kamaratmi, do baru.............snad som ti nejaku z vas neurazila ale tak akeho muza si vyberiete, taky zivot mat budete.
@mlil77 nie je vsetko len cierne a biele. Ludia sa menia a verim ze ziadna zena si dobrovolne nezalozi rodinu s chlapom na ktorom je na prvy pohlad zrejme ze je chuj.
no uprimne, pochybujem ze sa zmeni......ale bodaj by bolo ako pises, no silne pochybujem. No ak vidim, ze jeho konicek je chodenie do barov, pitie, kamarati, robota ziadna stabilna tak asi to nevesti nic dobre. No a davat zene nejake zbytocne nadeje ze sa zmeni a bude dobre je fakt o nicom. Jej najlepsie bude, nech si ho cim skor vypusti z hlavy, nech sa postara o to aby pravidelne prispieval na dieta a drzala si ho od seba co najdalej, dost bude mat prace s dietatom a nie to s takych chlapom, ktory jej bude len zatazou, pritazou a ziadnou pomocou.
@mlil77 ja si tiez nemyslim ze tento chlap sa zmeni. Zmena k lepsiemu je bohuzial zriedkava. Sama som roky zila s muzom idealnym v kazdom ohlade, nie som ziadna romanticka, nenosim ruzove okuliare a som realista. Skutocne bol super. Po rokoch sa z neho vyklul sociopat, manipulator, nic tomu prve roky nasho vztahu nenasvedcovalo.
Ludia sa pod vplyvom okolnosti a zivotnych udalosti menia to je fakt. Takze to ze otec mojich deti je teraz uzasny neznamena ze takym bude aj o 10-20-30 rokov. O mne to samozrejme plati tiez.
@vecnenaivna ahoj, neviem koľko rokov má tvoj priateľ, ale :
1) pokiaľ ste sa spolu rozhodli mať dieťa, tak dospelý a zrelý chlap by sa k tomu postavil ako chlap. žiaľ on chlap a ešte k tomu zrelý nie je.
2) pokiaľ má psychické problémy, keby chcel, tak by ich začal riešiť a on žiaľ nechce
3) zrelý chlap sa bude starať o rodinu ako len vie a dovolí mu situácia, on nechce
4) už ste sa rozišli a znova dali dokopy, už vtedy boli na rozchod určite vážne dôvody
5) mám pocit, že láska je jednostranná - z tvojej strany a prečo?
6) normálny chlap na svoju ženu ruku nezodvihne, nenadáva, nie to ešte na tehotnú, hľadá si prácu a snaží sa zabezpečiť rodinu, kamaráti sú, ale nie sú prvoradí.
Takže ja ti len radím ukončiť tento "vzťah" čo najskôr, kým nie je pozde, dieťatko príde na svet, potrebuješ pohodu a kľud vychovávať ho a starať sa o jeho blaho a nie byť stále v napätí a nie čakať, či a vôbec on domov príde. Prajem ti veľa síl na konečné rozhodnutie. Lebo ON sa už nezmení.
@xinko ok to plati v pripade ze verim ze bude pekne pocasie ak sa chystam na chatu,alebo ze prve rande bude fajn,alebo ze budem blondina ak idem ku kadernicke prefarbit sa z tmavo ciernej...ale v pripade ze som vo 8.mesiaci s chlapom ktory je nemozny a neschopny fungovat ako partnet a otec v tom pripade je to naivita.
@vecnenaivna vies, ono vravi sa, ze muzi cakaju, ze zeny sa nezmenia a sklamu sa, lebo zeny sa menia. Naopak zeny cakaju, ze chlapi sa casom vztahom zmenia, ale opat sa sklamu, pretoze chlapi sa nemenia. Hlavu hore, zvladnes to aj sama 😉
@tanyja Vsetky body ktore si napisala su super vystizne a sedia. Mas v tom uplnu pravdu. Vymenil ma za kamaratov a uz sa ani nevie ozvat aby sme spolu odovzdali najom a kluce. Pricom.vcera prisahal ze pride. No od kedy si zobral veci nepocula som o nom...ani zbohom. Ani nic...proste je prec.
Opustil zenu ktorej vedel hovorit ze som jeho jedine stastie...a opustil syna, ktory sa este ani nestihol narodit.
@vecnenaivna hlavne sa netráp kvôli nemu, nestojí za to, lásku máš komu dávať a vieš, že ju aj dostaneš späť - od synčeka. Ak máš možnosť, choď bývať k rodičom, pomôžu ti a určite nenechajú samú s dieťaťom. Otec tvojho syna ti to uľahčil - odišiel a už neurob tu istú chybu - nepusti ho k sebe, zamkni za tým všetkým dvere, si silná, zvládneš to
Toho jedineho sa bojim este viac. Samej seba. Viem co k nemu citim a bojim sa ze podlahnem ak by sa zacaal ozyvat, chciet maleho vidiet, hrat sa na ocka a na rodinu, som strasne lahko obmäkcitelna v tomto... 😒 proste krava. Ale casom ma mozno aj ta laska prejde a ked sa maly narodi tak budem rozmyslat uplne inak. A nedovolim aby sa k nemu priblizoval, pokial nebude mat svoj zivot naloriadku a hlavu tiez. Pokial z neho nebude chlap. Co neviem.ci sa niekedy stane...
@vecnenaivna musíš sa jednoducho obrniť a ísť si svojou cestou sama, ako si sama zažila, spoľahnúť sa na NEHO nedalo a ani nedá, ja som sa tiež sklamala v láske, síce nemali sme spolu deti, ale to prebolelo. Je tu veľa mamičiek, ktoré radšej samé vychovávajú dieťa, ako keby mali svoj čas a život venovať niekomu, kto za to nestojí. Veci okolo malého porieši súd - kedy a aký čas sa bude môcť stretávať so synom, výživné a ostatné záležitosti.
Ist dalej bude velka vyzva ...nemam ani kam dalej. Skor len zacat uplne od znova.
Uz je to 3 den co o nom nic neviem, viem len ze ma nechal cakat nanho aj ked pobedal ze pride odovzdat kluce a pomoze mi odovzdat byy cisty...neprisiel a neviem sa s nim spojit. Majitelia mi dali zaplatit este aj polku najomneho zato, ze odchadzam tak narychlo bez mesacnej vypovednej lehoty...a to dufam ze mi nedaju uhradit vymenu zamkov kedze on kluce neodovzdal! ...😒
No ale s byvalim susedom stale vola...a dokonca sa vraj pyta na mna...ale keby sa bol mne ozval to by ho zabilo. 🙄
Kaslem nato, jasne mi dava najavo, ze nema zaujem a nebude ma kontaktovat. Dala som mu vediet aj to ze este JA musim platit polku najmu navyse a vystahovat sa do dnes...ani to ho netrapi... nechal ma vo vsetkom uplne samu.
👏
@vecnenaivna prečo stále píšeš, že ťa vymenil za kamarátov? Lebo ti to hovorí on? Lebo ti to niekto povedal? Čo ak je v tom iná ženská? Každopádne je to fuk. Ja len, aby si si rozšírila obzory, pretože určite neutiekol iba kvôli pivu a trom degešom. Toť môj názor. A buď rada, že ten zmrd zduchol a dúfaj, že sa stratí už naveky. Ten ti ani na dieťa platiť nebude, s tým rovno počítaj. Serie na vás ako na placatý kameň a ty sa stále čuduješ. Každým jedným príspevkom sa čuduješ. A on ani kľúče neodovzdal, a on ani neprišiel a on ani nezavolal, atď. No áno, je to KORUNOVANY KRETEN.
@tt247 su chlapi ktorim k stastiu staci aj to pivo a krcmovi partaci.
A vlastne je zbytocne rypat sa v tom preco to ukoncil pretoze ci to bolo kvoli pivu, kamaratom ci inej zene jej situaciu aj tak nezmeni. To ze tomu zakladatelka nemoze uverit je uplne prirodzeny proces. Z rozchodu sa clovek moze spamatavat dlho a je samozrejme ze sa pyta preco.....to ze to nikam nevedie je druha vec, ale kazdy si musi prejst urcitu cestu aby sa so situaciou vyrovnal.
@marcelatje Zakladateľka nám dala celkovo veľmi málo informácii. Ja som teda len triafala a pokojne som mohla trafiť do čierneho, pokojne som mohla byť vedľa ako tá jedľa. Napísala som jej, aby si rozšírila obzory, to je všetko. A áno, bude to dlhý proces a bude to proces plný rýpania sa v tom a vypytovania sa "prečo". Takže si trochu odporuješ tým, že píšeš "zbytočne sa je v tom rýpať" a následne "bude sa dlho spamätávať"). Každopádne nehádam sa a ani sa mi tu nechce obhajovať, prečo som jej napísala, že to nemusia byť len kamaráti. Bol to len názor, nič viac. Ona časom zistí, či v tom bolo naozaj len pivko a partia alebo ženská/ženské. Možno aj priváty, automaty a možno len jeho psychika.
@marcelatje teraz sa este lutuje..... ale ked sa naserie, je na dobrej ceste..... 😉

@vecnenaivna snad sa to zo dna na den nerozpadol ten sen, kedze sa takto chova dlhodobo.... sama si pisala, ze ste mali krizu, pocas toho si sa mala minimlane ty chranit pred otehotnenim, to len na okraj.... nehovorim, ze je to tvoj pripad, ale vela vztahov sa vacsinou zeny snazia zachranit tym, ze ajhla milacik som tehotna, ideme to teda skusit opat spolu a budeme stastna rodinka, zial vacsinou to tak nie je, vacsinou to dopadne ako u teba a chlap zdupka... Teraz ti ostava uz len sa zmierit so situaciou a zial ine to nebude, nemysli na nejake romanticke zavery, ako nabehne kajuci sa do porodnice s kyticou, zacni zit realny zivot, rozmyslaj ako to budes zvladat finance, co asi aj tak vies, kedze si zjavne financie vo velkej vacsine tahala sama, rozmyslaj, ako s otcovstvom a pod, hlavne klud, ved sa nakoniec stalo to, co sa stat malo.... Prijmy to ako realitu a nejlepsie riesenie. Kolko mate rokov?