icon

Som nešťastná v manželstve

alienka37
5. mar 2014

Ahojte všetci. Asi sa potrebujem poradiť, alebo počuť iné názory ja už neviem. Žijem s mužom 14 rokov z toho sme 12 zosobášený, mame dve deti 13 ,5 a 12 r.
Na začiatku nášho vzťahu to nebolo také tragické ako sa to postupne ukazovalo. Manželove nervové stavy sa už pre mňa stávali neúnosnými. Nie lenže kričal po mne ale aj po deťoch. Urážky, že nie som normálna, že mám v hlave nasraté, či som je....., a ani už neviem čo všetko. Trpela som to 5 rokov! 5 dlhých rokov som sa bála otvoriť si ústa a povedať niečo. Bála som sa kričať ja na neho aby som ho ešte viac nevyprovokovala. Nikdy som sa s ním nehádala, málo kedy som mu odporovala. Všetko len aby bol spokojný a nekričal. / ako dieťa som si toho užila dosť/ Naše deti sa po týchto prejavoch nervov nebavili ani so mnou ani s ním, lebo videli, že sa niečo deje. Ja som bola tá, čo sa potom išla pchať do zadku jemu aj keď som si bola vedomá, že som nič zlé neurobila ani nepovedala, aby tak reagoval. A to všetko len aby bolo doma ticho a on spokojný bez nervov. Jemu to nedošlo, keď som dala otázku - " ty sa nevieš normálne baviť?" žeby mi to mohlo aj vadiť, takéto jeho správanie. Keď som sa pýtala -" to musíš kričať?" Odpoveď bola nulová. Teraz ma naštartovala len jedna tupá príhoda. Na dvojhodinovú prechádzku som deťom nezobrala vodu. Kázala som im doma aby sa napili doma. Keď zistil, že tú vodu nemám to tá otázka pred ďeťmi - " ty máš v hlave nasraté?" Moja proti otázka - "to nevieš inak povedať?" Odpoveď - "asi ne!" ma už natoľko položila, že som nemala silu povedať už nič. Doma tichá domácnosť a dcéra mi povedala, že vidí, že som nešťastná. Toto ma naštartovalo k tomu aby som urobila radikálne rozhodnutie. Nevedela som mu to povedať, tak som to všetko dala na papier. Veď ten znesie. Všetko som napísala v skratke na dve strany. Ako som z neho psychicky v prdeli, že už takto ďalej nevládzem a nechcem takto žiť a podobne. Došlo mu, že ide do tuhého a chce sa zmeniť, nervy držať na uzde ako sa povie. Aby som mu odpustila, prepáčila. Ja viem odpúšťať aj prepáčiť, ale neviem zabudnúť na to všetko.
V hlave mám jedinú otázku - dokedy? Dokedy to vydrží? Kedy nedopatrením poviem niečo čo nemám a on zas vybuchne. Som na dne. Zistila som, že už ho ani neľúbim. Je vo mne také prázdno, že k nemu nič necítim. Povedala som mu na rovinu, že to chcem ukončiť. A on prečo mu nedám šancu. Ale ja si myslím, že tých šancí už bolo dosť. Ostávala som kvôli deťom, ale už to takto nechcem. Ja som nešťastná a na dne. Neviem ako k tomu došlo ale ideme do poradne. Som zvedavá čo bude. Aj keď som na 95% rozhodnutá.

alienka3
13. nov 2015

@deyna omylom ste ma označili

jarmila64
13. nov 2015
Používateľ jarmila64 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarmila64.

chlap vzdy slubuje ked ide do tuheho ale dlho mu to nevydrzi

alienka37
autor
7. jan 2018

Ahojte všetci. Veľmi dlhú dobu som tu nebola. Možno som písala možno nie že som ostala. A áno malo to pokračovanie. Dala som šancu tomuto vzťahu, mysliac si , že keby sme bývali sami bez svokry, sa veci dajú na správnu koľaj. Aká som hlúpa. 😀 Nie nedali. Presťahovali sme sa, sme sami asi tri roky. Kúpil mi psa čo som tak moc chcela. 😀 Boli nejaké nezhody a rozpory. A áno druhý krát som chcela odísť a krava zase ostala. Vtedy som si povedala že dávam tomu tri roky. Tri dlhé roky veď deti dospejú. No moje city sa v žiadnom prípade nezmenili. Boh vie ako moc som sa snažila chápať sama seba. Bola som nešťastná v tomto dajme tomu vzťahu. Veď som žila život aký sa odohráva mňa očakával a nie aký som chcela. Ale niečo sa stalo. Stretla som niekoho. Niekoho, kto nemá problém povedať mi, milujem ťa, ľúbim ťa a chýbaš mi. Toto - niečo pre mňa nové, mi otvorilo oči. Bránila som sa tomu mesiac. Viem nieje to dlhá doba. Vyhovárala mu to. Nie nemiluješ má. To si len myslíš. To takto nemôže byť ja som predsa vydatá. Ale po Tom mesiaci som to vzdala. Keď som ho raz uvidela a celá sa roztriasla radosťou - pochopila som že asi je na svete niekto s kým chcem zostarnúť a nieje to otec mojich detí. Tento človek ktorý má tak ľúbi, mi dal najavo svoje city - čo som v tomto vzťahu nikdy nepočula. Tento človek je ten pravý. A keby aj nebol a nevyšlo to. Som konečne schopná odísť.

Rozoberala som to so synom. Nie to že existuje niekto iný ale to že ja chcem byť konečne sama sebou. Byť konečne šťastná a ísť niekam inam. Lebo s jeho otcom šťastna nie som. Pochopil.
Tak toto bude veľká vec. Ešte doriešiť otázku bývania a nájsť správnu situáciu aby som to oznámila otcovi svojích detí. On to na mne vidí ale nič nepovie len to že som odutá. Nie som hovorila som mu. A on že si už od rána. Ale to že som toľké roky nešťastná si vôbec nevšimol. A už mi asi v tej malej hlave bliká kontrolka. Že už sa reštartuj, veď existuje aj iný život aký si mala doteraz. Svoje deti milujem. Aj by som za nedýchala keby bolo treba. Ale už som na rade aj ja. Aj ja chcem konečne zažiť niečo iné ako tento nudný život na sedačke pred telkou 😁 Mozno ma budete odsudzovať za to že som schopná to urobiť teraz keď som niekoho iného stretla. Ale to on ma naštartoval. A za to som mu vďačná.

linddi
7. jan 2018

Gratulujem a vela stastia prajem😊

alienka37
autor
7. jan 2018

Ďakujem 😀. Dúfam že budem. Ak nie s ním tak sama. Som z toho šťastná ale nie keď som tu doma. Som šťastná keď som sama vonku zo psom alebo na ceste do práce. Som šťastná keď je otec mojich detí v robote a ja doma. Som šťastná keď som v robote ja o on doma. 😂😂😂

tt247
7. jan 2018

@alienka37 držím ti prsty. Ako tak pozerám, ťahá sa to roky a u teba sa nič nezmenilo. Tak to je naozaj na čase už konečne ísť a žiť život, aký chceš.

deyna
7. jan 2018

Držím Ti palce, každý má nárok na šťastie

zuzu1886
7. jan 2018

@alienka37 chápem ťa až príliš dobre, takmer identickou situáciou som si prešla za posledné 4 roky...manžel bol na mňa permanentne za niečo nahnevaný, išla som mu na nervy, utekal od rodiny, nevážil si čo mal, ja som sa to snažila urovnavať, ale...tiež som niekoho stretla a vďaka nemu som od manžela odišla. Ono keď sa to deje, že sa zamiluješ a ten človek ti ukazuje ako ťa miluje je to úžasné a zdá sa to až neuveriteľné. No teraz sa už na to pozerám inými očami. Vďaka vzťahu s manželom som sa dostala do depresie a nemala silu riešiť situáciu a ustupovala. Nový vzťah mi dával energiu a pomohol mi dostať sa z dna a vybudovať si späť svoju osobnosť a nezávislosť. S manželom sme nežili spolu 3 roky, 2 roky sme rozvedení. Ja som žila s priateľom a on mal priateľku. No celý čas ľutoval čo stratil. Môj priateľ bol citlivý jemný vedel ako sa správať k žene, no počas tých dvoch rokov sa ukázalo že má jeden veľký problém, bojuje s drogami a gamblingom. Nemohla som s ním ďalej byť pretože mám dve deti. Rozišli sme sa. Po čase som začala s manželom komunikovať, a zistili sme, že sme za tie 3 roky osobnostne vyrastli, prehodnotili priority a naše deti nás spojili. Samozrejme že manžel sa nezmenil na uplne noveho človeka, črty ostávajú, ja tiež som stále ja, ale silnejšia a on sa naučil ustúpiť, vypočuť, vážiť si. Samozrejme že počítam s tým že to nemusí byť stále tak, ale zažila som si svoje a nenechám si už po sebe šliapať. Takže v našom prípade bol rozvod prospešný a poučný. Každý príbeh je však iný, a má iné poučenie a iný koniec. Držím palce 🙂

iveta7677
Autor odpoveď zmazal
maximiliana
7. jan 2018

@alienka37 viem ako sa citis, mam doma to iste, len v bledomodrom... dokonca ten moj je na to este hrdy, ako sa nikoho neboji, ako sa ludia boja jeho, ako cudzim ludom vynadal do kadecoho...zial prameni to z rodiny, lebo co pocuvam jeho historky z detstva, tak jedine kriterum skveleho chlapa v jeho svete bolo byt hovado co sa bije...neprerobis a ani sa na to neda zvyknut...su to chudaci...no mozno ten tvoj bude prvy, co sa zmeni...potom si poprosim navod ako na to, lebo ja v poslednej dobe vidim ako vychodisko uz len kyanid 😂😂💣

alienka37
autor
7. jan 2018

@tt247 Ďakujem 😀 posnažím sa.

alienka37
autor
7. jan 2018

@zuzu1886 je mi ľúto že s tým druhým človekom ti to nevyšlo. Ale všetko zle ja na niečo dobré. Ja sa neplánujem vrátiť. Asi so mnou plieska puberta či čo. Ale viem že takýto život nechcem. A dej sa vo dej. Ja sa vo svete nestratili ani neskončim na ulici. Ako si moji neprajníci myslia. Nacvičovala som si ako mu to poviem a bolo mi dosť do smiechu😁😁😁 . Ale tento môj druhý človek, má tak drží nad vodou že to sa ani nedá povedať. Žena mu odišla pred vianocami. Bol totálne na dne. Pomohla som ja jemu a on teraz pomáha mne. Vraj môžem prísť aj s deti aj o pol noci a dvere m otvorené. Nikdy som nepočula od muža že ma ľúbi nebodaj miluje . Od tohoto to počujem obrazne 100 krát za deň. Je to pre mňa iný svet, iný človek a východisko zo situácie v akej som bola doteraz. On mi dáva tú silu odísť. A ja ju príjmam .

alienka37
autor
7. jan 2018

@maximiliana neblázni. Žiadny chlap nestojí za to aby si minala peniaze na nejakú otravu. Verím že raz nájdeš tú silu a príde správny deň. Skončíš to ako aj ja. Čakám stále ten správny deň ale on sa blíži ja to cítim. Držím palce aby to vyšlo. Aj tebe aj mne

alienka37
autor
23. jan 2018

Ahojte všetci. Sú to dva týždne čo som oznámila mužovi že chcem rozvod. Jasné je z toho v prdeli. Ale tie komentáre okolo toho...... Písala by som tu aj do vianoc. Jednoducho povedané - on nechce aby som odišla z našej domácnosti, vraj ak na Tom trvaš tak sa rozvedené on sa dá do poriadku a žime si po svojom. Neviem ako!!! Ja nechápem. Jasné som bola k nemu úprimná a povedala že k nemu necítim viac iba to že je otcom našich detí. Nech si ostane bývať v tom byte a že ja pôjdem do podnájmu. Áno viem nebude to jednoduché, ale ja som pripravená to dať a zvládnuť. A po hocičom čo mi povedal, bola veta - choď si kam chceš, podaj o ten rozvod ale deti tu majú trvalý pobyt a do rozvodu budú bývať tu. Skoro som zhltla vlastný jazyk. To nemyslíš vážne. A on no jasné že áno. Vedela som že to nebude jednoduché ale toto som nečakala. A deti ešte nevedia a ja neviem ani ako im to povedať. Isté viem že sa chcem rozviesť a ísť za svojím cieľom.

nikaeli
23. jan 2018

@alienka37 drzim ti prsty 😉 potrebovala si "dospiet" k tomu vaznemu kroku. Kto odcudzuje a mysli si, ze je to rozhodnutie zo dna na den, ten ani len netusi, kolko bolesti a trapenia za tym skryva. Dolezite je mat oporu a tu ty mas. Vzdy som vravela, ze rozvod je dlha a spinava hra, preto sa priprav na najhorsie. Vela stastia a pevne nervy :-*

11mirka22
23. jan 2018

@alienka37 no najvyšší čas povedať to deťom. Povedz im to čím skôr, aby to manžel neotocil proti tebe. Odporúčam Ti neodchadzat bez detí, lebo ťa pred súdom vykresli ako svinu čo opustila deti. Očividne je zúfalí a deti použije ako nástroj manipulácie. Napíš žiadosť o rozvod, podaj, nájdi podnájom pre seba a deti, požiadaj o vydanie predbežného opatrenia na zverenie deti do svojej starostlivosti a odstahuj sa. Ak by si zostala do rozvodu, môže sa všeličo stať, bude Ti robiť zle, ver mi. Tak pekne poporiadku sa do toho pusti, keď si sa už rozhodla. Ak by si opäť cuvla, bude mať tvoj muž za obyčajnú handru, viem o čom hovorím, prežila som to, držím palce.

kiwi3
23. jan 2018

@alienka37 ja si myslim, ze si to mala spravit davno bez toho pana uzasneho. ale aspon si to spravila. ja len, ze by som bola na tvojom mieste velmi obozreta do coho teraz ides. zena mu odisla pred vianocami - to je este extra cerstve na to, aby niekomu vyznaval lasku. a este 100krat za den? to muzi proste len tak nerobia. tipla by som, ze bud je dost zufaly alebo ma vedlajsie umysly.

alienka37
autor
23. jan 2018

@nikaeli Ďakujem. Ale bojím sa len o deti

alienka37
autor
23. jan 2018

11mirka22 hľadám byť, mám sľúbený ale od Marca aj za dobrú cenu. A deti chcem aby boli v striedavej starostlivosti. Majú vlastný rozum. Veď syn bude mať o pol roka 18 a dcéra za tri mesiace 16. Ak povedia že ostanú s otcom musím to len akceptovať. Nechcem na silu nič a vôbec nie od detí. Pôjdem na súd a požiadam o predbežné zverenie deti do striedavky. Teda ak je to možné.Dakujem za podporu

alienka37
autor
23. jan 2018

@kiwi3 pán úžasný ako si povedala - mi len otvoril oči. Ja sa nejdem k nemu nasťahovať. Ak by to do budúcnosti s ním vyšlo alebo nie, to nechám na osud. On je len tá čerešňa na torte. A tá poschodová torta sa skladala veľmi dlho. Ak to chápeš takto. Nemám nič s daným pánom. Len dlhé telefonáty a pekné slová 😀😀

nikaeli
23. jan 2018

@alienka37 deti mas uz predsa dost velke.. A nech maju hocikolko rokov, deti vidia a vnimaju, co sa doma deje, zvlast, ked je mama nestatna. Moja mala 7.. A ja lutujem len jedno - ze som to neurobila skor..

alienka37
autor
23. jan 2018

Ešte jednu vec som dámy zabudla. Mám to vraj deťom povedať sama a on vraj len prikývne. Jaký pako. Ja som chcela sa dohodnúť aby deti netrpeli aj keď majú svoj rozum.

nikaeli
23. jan 2018

@alienka37 jasne, povedz im to ty, ved to ty si ta, ktora rozbila vas vztah, ty si ta, ktora chce odist.. Teraz to samozrejme myslim ironicky, ale takto to podla mna vnima muz. Urazeny, dotknuty, neveril, ze to raz urobis, aj ked dostaval signaly dost dlhu dobu. Aj ten moj sa doslova vyskieral, ze to neurobim, ze na to nemam gule a ako si to vobec bez neho predstavujem - no uplne jednoducho - zbavim sa velkeho decka, ktory sa mnou nechal zivit a obskakovat namiesto toho, aby mi pomahal. A ked som podala navrh a prisla mu pozvanka na pojednavanie, tak plakal, ze mu to nemozem urobit, ze ho nemozem opustit. A v tej chvili ma len uistil, ze uz nie je krok spat.....
Dcere som to vysvetlila a vysvetlujem dodnes. Neklamem, nevymyslam si. Od neho a ex.svokrovcov casto pocuva, ze mama rozbila rodinu. Ano, urobila som to ja. A ja to nepopieram. Len skoda, ze jej nepovedia aj dalsie fakty. Dovody, ktore ma k tomu viedli. Ale to je uz o inom 😉

mia407
23. jan 2018

Ja by som vyskusala ist od seba na nejaku dobu..a nevolat si,nekomunikovat.Az vtedy zistite,ako na tom ste obaja.Teda ak mate taku moznost..Samozrejme nech ide on.Nemyslim par dni,ale napriklad aspon mesiac.S tym,ze financie budu fungovat rovnako,ale vyskysat,ci ti chyba alebo ti je lepsie.

majka01_74
23. jan 2018

@nikaeli ako by si o mojom ex a jeho rodicoch pisala... ale deti vyrastli a nazor si spravili sami.....

alienka37
autor
23. jan 2018

Písala som že synovi som to povedala. A skôr ako jeho otcovi. Teraz som sa syna pýtala či by išiel so mnou alebo ostal tu u otca. Jeho odpoveď má tak zaskočila že neviem či sa smiať alebo plakať. Vraj asi tu - lebo tu je počítač a wi-fi. No mám dosť. Už neviem naozaj vo sa udeje keď im to obom poviem alebo povieme. Bojím sa že dôjde k najhoršiemu a ja odídem sama bez detí. Dcéru nespomínam lebo je na výlete.

alienka37
autor
23. jan 2018

@mia407 ja som rozhodnutá odísť. Nech tu ostane on aj sme sa bavili že hypo de na polovičku

alienka37
autor
23. jan 2018

@nikaeli áno som ťa ktorá ide rozbiť rodinu to nepopieram. Ale prečo to si tiež nikto nepriznáva. Ani jeho sestra ktorá ešti aj volala. Vraj deti budú vlastne bez domova, keď budú medzi nami pendlovat. Nikto ma nechápe. Ku..... Ja chcem len žiť svoj život!! Podľa otca našich detí mi ide len o to aby som sa mohla kur.... a zabávať. Nie na sex ani nemyslím. Myslím len na to ako to zvládnu deti. Ako to zvládnem ja keď budem musieť odísť bez nich. Mňa to zabije, praskne mi srdce. Veď by som za deti aj dýchala ak by to bolo možné 😱😱😱😱😱. Mám nervy na dranc

bobricek1979
23. jan 2018

Podľa mňa je nezmysel ostávať vo vzťahu, ktorý ti vlastne tú tvoju chuť ochotu do života zabil. 11rokov je dosť dlhá doba na udupanie sebavedomia, lásky, kde sa človek má tešiť zo života z narodenia detí atď. Čakať že sa doživotne zmení je hra na dlhé trate. Ja som žila s človekom s ktorým som mala vzťah asi taký že som trpela, ako sa bude správať u našich či bude dostatočne mily. Vyhovovali mu len jeho kamaráti a jeho rodina moja rodina a priatelia tak na tých sa pozeral cez prsty ako keby mali svrab, alebo niečo v podstate až dlho po rozvode a hádam až možno teraz pri mojom druhom mužovi zisťujem ako krásne je žiť len ma mrzí že mladosť mi utiekla a s ňou nastal veľký problém mať deti
😟a tak rada by som svojho muža a samozrejme aj seba potešila tak nádhernou správou že ho nosím pod srdiečkom. Ty deti máš utekaj a užívaj si nového kludneho spokojneho života v dnesnom svete je ho malo neukrat sa o to ani svoje deti. Drzim prsty💕

bobricek1979
23. jan 2018

@alienka37 no tak s tou vojnou počítaj nič nieje zadarmo bude zlý bude ťa prosiť nahucka aj deti ak sa dajú veľa síl želám. Už sa ideš k.... T kde sla ta jeho dobrota