icon

Som nešťastná v manželstve: Rozvod alebo nádej?

7. okt 2024

Ahojte. Zaujímal by ma Váš názor na moju životnú situáciu. Som vydatá skoro 7 rokov, máme 4 ročné dieťa. Naše okolie vníma naše manželstvo ako ukážkové, obdivujú môjho manžela aký je úzašný manžel/otec. Lenže nikto nevidí čo sa deje doma a aká naozaj nešťastná som. Neviem ani vlastne kde začať.
Dieťa sme chceli obaja. Dlhšie sme sa snažili. Celé tehotenstvo bolo v poriadku. Skôr všetky problémy začali po pôrode. Rodila som cisárskym, manžel mi vôbec nepomáhal. Ledva som sa hýbala, každý pohyb neskutočne bolel, jemu to bolo jedno. Pokiaľ som ho vyslovene nepoprosila, nech mi s niečim pomôže, tak ho to nikdy nenapadlo. Či sa to týka dieťaťa alebo nejakej činnosti v domácnosti. Nikdy, naozaj nikdy neišiel s dcérou sám von, či ju pokočíkovať keď bola maličká, alebo neskor na ihrisko alebo podobne. Tiež ju nikdy nestrážil - myslím tým, že nikdy som nemohla ísť nikam sama bez malej, že by s ňou zostal on doma. Či som len išla do obchodu, musela som ju vždy zobrať so sebou. Raz sa stalo, že som mala naozaj ťažké zdravotné problemy a musel s malou zostať kým som chodila po lekároch. Nebola som preč ani hodinu a už mi volal, že kedy mienim prísť a nadával mi. V podstate poslednou dobou mi stále nadáva. Navarím obed - jemu nechutí, som neschopná a nadavky. Dieťa ochorelo - som neschopná matka ktorá sa nedokáže postarať o dieťa. Naozaj ma z toho obviní, že za to že dcéra ochorie môžem ja. Ja nemôžem chodiť nikam. Sama som bola vonku asi keď sme nemali dieťa. Za to on s kamaratmi a kadetade chodiť môže, či cez deň, či ráno. Unavuje ma byť na všetko sama. Unavuje ma stále počúvať nadávky. Mne nadáva, že som zlá mama, ale čo je on za otca ? Vôbec sa o dcéru nezaujima. Aj keď príde po robote domov, radšej si nájde inú činnosť len aby s ňou nemusel byť. Dcéra to tiež zvláda ťažko, začala mať záchvaty plaču, zajakáva sa a plače, že chce tatinka. Som naozaj zúfalá. A tento človek, chlap ktorý nevenuje dcére žiadny čas, ktorý mi len nadáva, nemá pre mňa pekného slova, chce ďalšie dieťa. Rozumiete tomu? Ja som mu povedala, že na to nech zabudne. Má jedno dieťa ktoré ho vôbec nezaujima už 4 roky. Veľmi dlho už uvažujem nad rozvodom. Len sa veľmi bojím, ako by to dcéra zvládla, keď už teraz na dennej báze má záchvaty plaču za otcom. Myslíte si, že rozvod je v takomto pripade jediná cesta? Alebo naivne “veriť”, že sa zmení?

Strana
z7
tinalia
7. okt 2024

Nie nezmeni 🙈

viky2612
7. okt 2024

Už dávno by som s takým nebola. Veď si aj tak stále na malú sama. Pokiaľ máš kde ísť tak už by som to ďalej nenaťahovala. Za tie 4 roky sa predviedol a nemyslím si, že by sa niekedy zmenil. Držím palce

gribka1
7. okt 2024

Áno, jedine rozvod, dcéra si zvykne, ostaneš, ona dospeje, odíde a potom už bude neskoro.

stanulienkat
7. okt 2024

Ty mu tiez zvyknes otrepat o hlavu aky je zly otec a partner? Ak nie, najvyssi cas zacat. A casto. Druhe dieta urcite nie. A nie, nezmeni sa. Ak ano, tak len k horsiemu. Opisala si vas zivot tak farbisto, ze mi je za teba smutno. Ja by som toto nedavala. Este vydrz 2-4 roky a bude z teba nervozne, depresivne klbko nervov. Mas kam ist?

adri266
7. okt 2024

Pre niektorych muzove je ´spravne´ dieta iba syn. Dcery su pre nich nieco menej. Tak kto vie, ci to nie je ten pripad.
kazdopadne, toto by som riesila cez manzelsku poradnu, alebo fakt zvazovala rozchod. Aby si potom dcera nehladala partnera s takymi istymi crtami, ako ma otec.

merlinja
7. okt 2024

A na základe čoho ho označujú/vnímajú, že je úžasný otec/manžel?

autor
7. okt 2024
ns994
7. okt 2024

Nezmeni sa to. Skor sa to zvykne stupnovat. Nebola by som s nim. Nie je normalne, ze ho vlastne dieta nezaujima, ze s nim nic nerobi, len ked musi, a ze ti nadava a hadze to na teba všetko a on nepohne prstom. A chce dalsie ? Naco, ked ho nezaujima ani toto. Mozno len aby sa pochvalil, ze aky je uzasny ma dve alebo aby to bol chlapec.... na zaklade coho si okolie mysli, ze je manzelstvo super a on je uzasny tato, ked nic nerobi ? Vsetky veci okolie sice nevidi ale to, ze o dieta ponaly ani nezakopne by mohli.. jedine, ze by to dobre hral. No odisla by som. Urcite. Toto by som nemala za potreby. A uz vobec by som si s nim nerobila dalsie dieta.

enmery
7. okt 2024

Prepáč, ale neverím, že predtým sa o Teba staral, nosil Ti čaj, keď si bola chorá. Tie varovania tam sú a aj tak si urobíte dieťa a dúfate v zmenu. A neviete pochopiť, že to tak nefunguje. Nadávanie partnerke za zlý obed je inak top zrelosť. 👌

suptdi
7. okt 2024

Podľa toho čo píšeš, tak tvoj manžel je buď jeden z tých čo tvdia: No a čo, že som ženatý, mňa nič a nikto obmedzovať nebude.
Alebo si len jednoducho neuvedomuje, že už nemá 15 rokov a, že už nie je slobodný.
Čo sa týka toho, že chce ďalšie dieťa, ako tvdí @adri266 ,asi mu dcéra nie je dosť, a chce syna.
Pripmína mi to Henricha VIII. Tudora.

ukgirls
7. okt 2024

nezmeni sa a ty pokial sa nerozhybes narube ti dalsie dieta a uz duplom sa nikde nepohnes... ak mas kam ist tak ihned podaj ziadost o rozvod a zi taky zivot aky by si chcela aby mala tvoja dcer- lebo ty ako matka jej ides prikladom? alebo chces aby bola ako ty teraz?

autor
7. okt 2024

@stanulienkat v poslednej dobe mu už poviem, ano. Veľmi som už nahnevana zo všetkého. Doteraz som bola ticho, ale už dosť. Keď som od neho chcela úplne maličkosti ako “daj malej plienku, obleč ju do pyžamka” odpoveď bola a čo by som ešte nemal robiť? Do roboty chodím, unavený som, na čo máš decko keď sa oňho nevieš starať? Ako fakt sa mi hnusí už. Vedela by som veľa veľa rozprávať. Ja už to depresívne klbko asi aj som. Citim sa úplne bez energie, snažím sa to ale všetko zvládať len pre dieťa…

personality
7. okt 2024

No, keď pôjdeš po ulici a oslovis hocijakeho chlapa, budeš sa mat lepšie ako teraz. Nemáš čo stratiť, to Ti je dúfam jasné.

mikadooo
7. okt 2024

"Povedala som mu nech zabudne". Hmmm, no nie dobrá komunikácia na oboch frontoch. Ja by som mu povedala, prečo nechcem druhé dieťa. Ako som si predstavovala výchovu a aká je realita. Všetky jeho neopodstatnené výčitky a otázka - prečo mi to hovoríš? Dcéra ochorie - som neschopná matka. Prečo mi to hovoríš? Aký to má súvis s dcérkou chorobou? Ponižuje ma to a frustruje. Deti predsa bývajú choré, je to dobré, budujú si imunitu. Dcéra plače, chce byť s tebou a ty s ňou odmietaš tráviť čas. Prečo chceš druhé dieťa? Načo? Podľa teba nie som dobrá matka, ty podľa mňa nie si dobrý otec, tak prečo do tohto modelu obojstrannej nespokojnosti priviesť ďalšie dieťa? Tak poďme najskôr vyriešiť naše predstavy o dobrej matke a dobrom otcovi a keď nájdeme spoločnú reč, potom sa začnime baviť o druhom dieťati. (A nie - zabudni...)

gribka1
7. okt 2024

Neváhaj, neľúbi ťa, neváži si ťa, s takým človekom žiť?

autor
7. okt 2024

@adri266 manželská poradňa nehrozí… nikdy by nešiel…

grof_monte_christo
7. okt 2024

Tiež tomu neverím, že bol voľakedy dobrý manžel. Takíto burani sa nemenia a našťastie je ich veľmi ľahko a rýchlo spoznať.

chiarisimo
7. okt 2024

Byť tebou, tak pritvrdím, alebo mu zbalím kufre... niekedy mám pocit, keď chlapom ukazujeme svoje city, tak ich to skôr vytáča...

autor
7. okt 2024

@merlinja keď sme na nejakej rodinnej oslave napríklad… správa sa úplne inak, so mnou sa krásne rozpráva, priam ma ospevuje aká som úžasná, ako sa ľubime a podobne. Je to také divadlo by som povedala. Myslím, že ak by som sa chcela rozviesť tak celá rodina by ma mala za nenormalnu, že chcem odísť od tak dokonalého muža. Keby len tak vedeli, však? :( bože inak ja dúfam že aj v komentoch som stale ako anonym…

ns994
7. okt 2024

Ano si anonym

gribka1
7. okt 2024

Už by som sa z neho pri tom divadle pre druhých zbľula.

autor
7. okt 2024

@ns994 už som napísala predtým v komente že sa správa vtedy inak, hraje to… a do toho správaniu voči mne som nepridala aj to že som vraj nechutná, pribrala som, urážky a nadavky. Nič iné doma nemáme.

ns994
7. okt 2024

Jasne, ze to je divadlo. Keby nebolo choval by sa tak aj doma a nie len pri ludoch. Robi zo seba pekného. Ved som aj pisala, ze musi vediet dobre hrat. Robis to pre dieta ? Neviem, ci zrovna toto je dobre. Mat takyto vzor. Ani o malu nezakopne. Aj dietatu bude lepsie bez neho. A tebe tiez. Treba odist. Bude vam lepsie

autor
7. okt 2024

@enmery no bol naozaj úplne iný… ja som bola naozaj veľmi veľmi šťastná, akeho úžasného muža som si našla… pomáhal mi naozaj s upratovaním, varením, úplne so vsetkym. Počas tehotenstva sa o mňa staral ako o princeznú. Tu mu nemôžem nič vyčítať. Ona sa to ako keby všetko nejako začalo meniť po pôrode. Ja som aj rozmýšľala či sa s niekym nezoznámil a že by sme mu začali byť záťažou. Neviem naozaj. Sama nedokážem pochopiť ako sa takto veľmi dokáže jeden človek zmeniť. Alebo to všetko len hral?

pininka1
7. okt 2024

Ja by som si ho nahrala na mobil, keď ti nadáva a pustila to potom tým, čo si myslia,že je dokonalý. U nás si tiež každý myslí aký je môj muž úžasný, ako otec je úžasný, oproti tvojmu pomáhal vždy so všetkým, hocikedy môžem odísť, ale zabudol byt manžel a všetko musí byť ako on chce. Už som raz aj jeho bratrancovi povedala, že keby som ho natočila, všetkým spadnú sánky.

gribka1
7. okt 2024

Nežiarli na dcérku? Niektorí muži nezvládajú, že nie sú stredobodom tvojho vesmíru.

jumama
7. okt 2024

Dam ti taku radu - najdi si na youtube Dr. Ramani - ak vies anglicky, otvoria sa ti oci, spoznas co je narcizmus. Pripadne jedna kniha jej uz v slovencine vysla a druha by mala do konca roka: https://www.martinus.sk/authors/ramani-durvasul...

autor
7. okt 2024

@suptdi práveže tvrdil, že vždy túžil po dcére

kitycat
7. okt 2024

A preco to v sebe dusis? Preco si mu uz davno nepovedala, ze na vo sa to hra pred obecenstvom ked v skutocnosti o to decko ani nezavadi?

A teraz sa bojis, ze ty budes za tu rozbijacku krasneho vztahu? To si sa nikdy nepostazovala mame, sestre vi kamaratke?
Iba behas okolo debila a decka a domacnosti? 💁‍♀️

carduelis
7. okt 2024

Znie to ako opis narcistickej- manipulativnej povahy. Nezmeni sa, len ta vyzmyka az budes mat pocit ze ma vlastne pravdu. Pre dobro dcery odporucam separaciu.

Strana
z7