Som nešťastná v manželstve: Rozvod alebo nádej?
Ahojte. Zaujímal by ma Váš názor na moju životnú situáciu. Som vydatá skoro 7 rokov, máme 4 ročné dieťa. Naše okolie vníma naše manželstvo ako ukážkové, obdivujú môjho manžela aký je úzašný manžel/otec. Lenže nikto nevidí čo sa deje doma a aká naozaj nešťastná som. Neviem ani vlastne kde začať.
Dieťa sme chceli obaja. Dlhšie sme sa snažili. Celé tehotenstvo bolo v poriadku. Skôr všetky problémy začali po pôrode. Rodila som cisárskym, manžel mi vôbec nepomáhal. Ledva som sa hýbala, každý pohyb neskutočne bolel, jemu to bolo jedno. Pokiaľ som ho vyslovene nepoprosila, nech mi s niečim pomôže, tak ho to nikdy nenapadlo. Či sa to týka dieťaťa alebo nejakej činnosti v domácnosti. Nikdy, naozaj nikdy neišiel s dcérou sám von, či ju pokočíkovať keď bola maličká, alebo neskor na ihrisko alebo podobne. Tiež ju nikdy nestrážil - myslím tým, že nikdy som nemohla ísť nikam sama bez malej, že by s ňou zostal on doma. Či som len išla do obchodu, musela som ju vždy zobrať so sebou. Raz sa stalo, že som mala naozaj ťažké zdravotné problemy a musel s malou zostať kým som chodila po lekároch. Nebola som preč ani hodinu a už mi volal, že kedy mienim prísť a nadával mi. V podstate poslednou dobou mi stále nadáva. Navarím obed - jemu nechutí, som neschopná a nadavky. Dieťa ochorelo - som neschopná matka ktorá sa nedokáže postarať o dieťa. Naozaj ma z toho obviní, že za to že dcéra ochorie môžem ja. Ja nemôžem chodiť nikam. Sama som bola vonku asi keď sme nemali dieťa. Za to on s kamaratmi a kadetade chodiť môže, či cez deň, či ráno. Unavuje ma byť na všetko sama. Unavuje ma stále počúvať nadávky. Mne nadáva, že som zlá mama, ale čo je on za otca ? Vôbec sa o dcéru nezaujima. Aj keď príde po robote domov, radšej si nájde inú činnosť len aby s ňou nemusel byť. Dcéra to tiež zvláda ťažko, začala mať záchvaty plaču, zajakáva sa a plače, že chce tatinka. Som naozaj zúfalá. A tento človek, chlap ktorý nevenuje dcére žiadny čas, ktorý mi len nadáva, nemá pre mňa pekného slova, chce ďalšie dieťa. Rozumiete tomu? Ja som mu povedala, že na to nech zabudne. Má jedno dieťa ktoré ho vôbec nezaujima už 4 roky. Veľmi dlho už uvažujem nad rozvodom. Len sa veľmi bojím, ako by to dcéra zvládla, keď už teraz na dennej báze má záchvaty plaču za otcom. Myslíte si, že rozvod je v takomto pripade jediná cesta? Alebo naivne “veriť”, že sa zmení?
Prestuduj si o narcistoch. On je ako zcebnicovy priklad. A ty co. Vzdy si poslusne ticho? Nerob zo seba handru. Ak by ti nebodaj este nejako ublizil, chod na policiu nech mas zaznam.
@ns994 ked ja sa tak bojim… co ak sa mu to podari a o dceru pridem?
Ty si nesvojprávna? Ani som to nemohla dočítať. Necháš so sebou takto zametať? Tak sa nečuduj, že sa k tebe správa ako k handre!!!Nevyplakávaj tu a rob niečo! Zbaľ sa. Choď do fitka, na kávu, na výlet. Kráľovi odovzdaj dieťa a mop. Nepáči sa? Tak rozvodové papiere. No ešte takú nehrali. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
mne je tak ľúto, že toto ešte stále trpíš po tom všetkom čo ti urobil…. zaslúžiš si lepší život pre seba aj svoju dcéru… chlap, ktorý zdvihne ruku na ženu je obyčajný úbožiak a nezaslúži si absolútne tvoju pozornosť, ľútosť ani súcit… maj svoju hrdosť prosím a odíď od neho
On ťa udrel? Žena, vypadni čím skôr. Aspoň kvôli dieťaťu, keď si sama seba nevážiš. 🤦🏻♀️
Tvoj manžel asi ťažko pracuje, aby ste mohli ako rodina fungovať. Takto sa sťažovať a ešte k tomu verejne nie je pekné, pretože veľa ľudí sa bude tešiť. Produktívni muži hlavne po narodení dieťaťa nemajú veľa času na rodinu, tak to proste je. Ďalšia vec je, že tvoja povinnosť matky je vychovávať dieťa. Odporúčam nájsť si cestu k manželovi prostredníctvom domáceho rande, spoločného tanca alebo pozeranie filmov. Muži sa zväčša trápia a nechcú rozprávať o svojich problémoch. Chápem tvoje ťažkosti a ako vnímaš situáciu, ale skús sa vžiť do toho, že možno to tak má byť a určite manželovi na tebe veľmi záleží, len to nevie dať na javo.
@liv1 pozrela som teraz nieco narýchlo… tiez mám pocit ako keby ho to vsetko opisuje…
Tak sa hned nerozvadzaj, ale premyslaj ze toto nemoze dobre skoncit. Druhym dietatom si ta uz len prikova, budes otrok, handra, nic. Tak chod postupne.
1. Praca
2. Setrit
3. Psycholog
A neskor uvidis ako sa to vyvinie. HLAVNE nie druhe dieta
@leonardmezei wtf
@leonardmezei prosim ta chod s tymito dristami niekde 🤦♀️
@leonardmezei zalez naspäť do jaskyne, prosím ťa
Vazne si myslis, ze potom co si tu opisala by ju chcel ? Ved ani nevie, ze nejake dieta ma. Oni sa tym vyhrazaju aby si udrzali svoju obet. Ako chapem, ze sa bojis. Lebo niektori su schopni vsetkeho. Ale nechces pre nu lepsiu buducnost ? Ved toto je chore. Chces aby raz udrel aj ju ? Ked tak zbieraj dokazy. Nahraj si to. Ked toto vsetko povies pred sudom tak mu ju nemozu dat. Ale nehrala by som uz to divadlo pred rodinou. Lebo to mi hraje do karat
@leonardmezei akoze co ? Podla teba je normalne, ze ju psychicky tyra ? Ze ju udrel ? Ano jasne. Urcite mu na nej zalezi, ked jej toto robi a o svoje dieta ani len nezakopne a o matku svojho dieťaťa. Svoju zenu zakopne tak, ze ju udre a tyra ju....Zalez kam patris a prosim ta toto nepis zene v nudzi
@t1nusa urcite sa chystam odísť. Som rozhodnutá, pracujem, chcem este našetriť a potom pomaly riesit rozvod a začiatok nového života pre mna a pre dceru
@leonardmezei fuj tak toto môže napísať len chorý človek…. a to, že ju udrel je akože v poriadku? spamätať sa
@anonym veľmi ti držím palce a verím, že to zvládneš 🤍 musíš byť silná a odvážna, hlavne so sebou nenechaj zametať
@leonardmezei povinnosťou muža je starať sa o svoju ženu, vážiť si ju a pomáhať jej a v neposlednom rade ju milovať
@ns994 každý problém má svoje jadro a príčinu problému. Ak je muž sadista treba ho nahlásiť za fyzické ubližovanie. Mám zaliezť. Tak to je veľmi pekné od teba. Nezaleziem 🙂
@leonardmezei chcieť zachrániť manželstvo je pekné, ale než napíšeš niečo také, ako teraz, tak naprv pozorne čítaj...
@leonardmezei a toto su nazory ludi akych sa bojim… co ak moji rodicia povedia toto iste? Ale teda ano, som matka, moje dieta vychovávam najlepšie ako viem, xy noci som nespala, čo som sa starala o choré dieta atd. Len naozaj dieta ma dvoch rodicov, nie som rodič len ja. To dieta som si tiez nespravila sama. A mimochodom tiez pracujem, rovnako ako môj manžel, takze asi tolko k tomu. A od neho si žiadne penaize neberiem.
A prežili rodičia tvoji obaja rozvod ich dvoch synov tak prežiju aj tvoj.Pochybuje čo píšeš že keby vedeli ako sa ich za správa k ich dcére a nechali by to tak pochybuje.Len aby mu raz tak nepraskli nervy že ťa dobije a to do slova a písmena.A áno natočila by som ho pustila rodičom ak by ho branili že je dobrý zať.
@t1nusa obhajujem a advokátujem mužské práva, ktoré chcú dnešné ženy ničiť a feministky ako ty ničia chlapov a aj zlatokopky a neplodné ženy.
Ak ju udiera muž ani by nemala písať verejne o takom a rovno sa rozviesť. Ale osočovanie jednej strany mi príde choré. V každom vzťahu sú dvaja.
@leonardmezei ak by si pozorne cital tak by si vedel, ze ju psychicky tyra a ze taketo zeny to nemaju jednoduche ako si myslis, ze sak to nahlasia. Ano mali by. Ale vidis. Manipuluje ju a tyra. obhajujes tu chlapa co udrel svoju zenu. No mal by si. Toto co robis je nemiestne
Tak mame osocovat zenu, co je tyrana ? Precital si si co jej robi ? Alebo len bezhlavo pises ?
leonardmezei TY máš ešte OP.Lebo by ťa trebalo zbaviť svojprávnosti aby si sa vrátil do jaskyne tam odkiaľ si prišiel.Chore názory choreho človeka.
@ns994 už som napísal, že v každom vzťahu sú dvaja alebo v ich prípade traja. Vy idete ukrižovať muža o ktorom nič neviete, len si prečítate niečo, čo nemusí byť pravda a potom idete osočovať mužov. Najprv si musím zistiť, či to o čom píšem je aj pravda.
@leonardmezei ak ja som feministka na základe toho, že považujem za choré obhajovať narcistu a násilníka tak to máš v tej tvojej hlave pekne nakadené…
@leonardmezei ty si fakt mimo. Nemali by byť partneri rovnocenný? Prečo by ona mala velebit muža zato, že chodí do práce a zarába peniaze, keď ona sa stará aj o jeho dieťa? On ju bude ponizovat, nadávať jej, otlkat ju, a ona bude chodiť okolo neho po špičkách. Môj partner tiež ťažko fyzicky pracuje do 7 do 18 každý deň a vždy si nájde čas na rodinu. V domácnosti mi nepomáha, lebo není doma, ale tu som zvládala aj s malým dieťaťom bez problemov. No nikdy mi nepovedal škaredé slovo, a váži si ma. Vzťah má byť o rovnocennosti a nie o tyrani a trpeni
Nezmení a dcéra to zvládne.

@tiezjedna toho som si vedomá. Po tomto vsetkom co sa deje s ním ani nic nemam… on by aj chcel… hnusí sa mi len predstava, že by sa ma mal dotýkať…