Som oprávnene nahnevaná na druha?
Dobrý deň,
V poslednej dobe sa odohrali dve skoro identické situácie. Druhova dcéra bola u nás (máme ju na striedavu) keď bola ich učiteľka pozitívna...teda dieťa ostalo u nás v karanténe..po negatívnom PCR teste ho chcel partner odviezť k jej mame...lenže ta to odmietla, že v žiadnom prípade...máme si dievča nechať do konca karantény a priviezť až ten týždeň, keď ma byť u nej..takže bolo u nás dlhšie čo by nevadilo, ale dievčaťu už chýbala mama...tak ex písal, či ju môže priviezť aj tak ju echcela k sebe...
Teraz nastala rovnaká situácia a dievča kvôli spolužiakom pozitívnym je u mamy v karanténe...už sa jej chcela zbaviť po týždni, ale sme napísali, že nech ide na PCR to odmietla že ona nebude cestovať autobusom...tak bude u nej o týždeň dlhšie, lenže teraz chce, aby sme si ju nechali dlhšie o tie dni čo bude u nej...môj partner sa jej stále zľakne, lebo ona mu začne vyčítať, že ju nechce v našom dome, že sa nestará a pod. jasné že on súhlasil a to sa mi nepáči ona ho stále cez dieťa vydiera ona si malú nezobrala aj keď mala negatívny PCR test ale teraz my jej máme stále ustúpiť...takáto situácia nenastala po prvýkrát ona vytiahne emocionálne vydieranie a on hneď pristúpi na všetko...vôbec neberie ohľad na to čo my ako partneri dohodneme ale jeho ex prikáže a on posluchne štve ma to...
Vsetky ste nalozili macoche. Ano, vedela do coho ide. Mozno trochu zbrklo,kedze je to priatel a nie manzel. Urcite by som si rozmyslela s kym si spravim dieta. ALE!!!! Ako si moze otec dohovarat striedavu starostluvost a potom bremeno hodit na svoju zenu a jeho to ani nezaujima? On sa nestara o vlastne dieta. Aj keby macocha bola doma s vylozenymi nohami, ON je otec. ON sa ma starat a nie hadzat starostlivost apriori na macochu. Chuda dieta. Toto su tie rychlokvasene vztahy a nahodne tehotenstva. Sup z jedneho vztahu do druheho.
@maciatkolulu my sa poznáme už 5 rokov...jeho ex od neho odišla keď malo dieťa necelý rok...o striedavu požiadal pred rokom a ako každý vravel že to dlho trvá schválili to dosť skoro
@simsalabim rozmýšľam ako sa zachovať nechcem byť za svinu...on sa stále tak aj pred rodinou prezentuje ako sa oň stará starostlivý tatko...raz som mala pripomienku, že ťa ša staráš alebo ja a jeho mama hneď vyletela, že veď ja som zena tak sa musím starať...som odpadla
@bosorka2302 ale ved to bolo tak dohodnuté jej mama si neželá aby ma volala menom ale ma mi teta hovoriť...mám teda malej povedať nech mi hovorí inak ako je mama kázala?
V prvom rade by si sa mala spravat ako nahradna matka, milujuco. A oslovovat ta moze aj krstnym menom
@jana_eyre_2 ďakujem za chapave slová..
Vzhľadom na novorodenca by som dievča bez negat PCR testu neprijala.test sa robí najskôr na 5 deň od posledného kontakt u s požiť.spoluziakom
@kozova87 jasne ze meníme kvôli nej program ešte počas víkendov...sme mali nakúpené malej na oslavu...pozvani hostia...malej sme povedali že keď príde budúci víkend oslovíme jej národky čo sa stalo zrazu nám malú nechcela dať lebo...zenil sa partnerov brat boli sme malú vypýtať či by ju nepustila aspoň na dve hodiny na svadbu...myslíš že pustila?
Nemyslím si, že nájdeš nejaké pochopenie, raz keď budem mať čas, tak ti napíšem, sme na jednej lodi
Úprimne? Vôbec by som neriešila úbohé dieťa.Riešila by som ako čím skôr a bezbolestne preč od takého chlapa. Rovnakým otcom bude i pre vaše spoločné dieťa. :(
Chápem tvoje roztrpčenie, máš pocit, že ty sa najviac musíš prispôsobovať potrebám dievčatka. Mali by ste si v trojici sadnúť a prediskutovať to, zdôrazni, že len vzájomnou ústretovosťou dokážete fungovať lepšie, starostlivosť by mala mala byť rozložená rovnomerne medzi rodičov dieťaťa, ty sa nedištancuješ, ale gro starostlivosti by malo byť na nich. Avšak podľa toho, čo píšeš, mám dojem, že matka i otec by najradšej presunuli bremeno starostlivosti na iného.(To, že matka si neželá, aby dievčatko jej volalo počas pobytu u vás, asi dosť vystihuje jej vzťah k dcére.)
Je mi z tejto debaty zle. Si predstavujem, ako moja 11 ročná by chodila od dverí k dverám k jednému či druhému a pýtala by sa, či tam môže byť, lebo nechce byť na príťaž 😟
O dva roky príde puberta a ona vám ukáže, pamätajte, až potom budete prosiť toho druhého, nech si ju berie, lebo vám bude dávať najavo, akú lásku ste jej dávali.
Poznam chlapca (uz teda je dospelak), co presne takto rodicia zili. Kazdy svoju novu rodinu a on pendloval a nikam nepatril. Dost dlho sa kamaratil s mojim bratom, no bracho sa prestahovat, ozenil a tym mal menej casu ho "drzat" od zlej partie. Chalanisko mal Este aj smolu, ze sa zalubil do holky, ktora ho nepodrzala. Neviem ako teraz zije, po jednom jeho rozhodnuti som s nim dlhodobo prerusila kontakt, no co viem, tak dost sa flakal po krcmach a podobne. Vzdy mi ho bolo luto, no lasku rodicov a pocit, ze niekam patri, mu nikto nedokazal nahradit. To Len na zamyslenie SA z druhej strany. Dieta vyciti a vie vela.
No partnerovej mame by som jasne povedalal ze starat by sa mal v prvom rade rodic, teda jej podareny syn. Podla toho, ako toho pises viac, je tu problemov viac - tvoj nepodareny chlap, jeho este nepodarenejsia byvala zena a nakoniec aj ty. naozaj si treba s nim sadnut a vydiskutovat to. A uvedom si, ze aky je otec tej dcere, taky otec bude aj vasmu spolocnemu dietatu. Cim skor zmeni on svoj pristup, ttym lepsie to bude pre obe deti a v konecnom dosledku aj pre teba. To, kedy a ko vam ex dava dceru, by som neriesila vobec. Ty musis poriesit to, aby otec bol naozaj otcom! A zaroven byt laskava k tej malej. Ved v tom veku to je zlate dievcatko.
Boze toto je strasne 👀
Jeden z dovodov pre ktory by som nikdy nesla do vztahu s niekym kto uz ma dieta s nejakym svojim ex. Chudak dieta, hadky rodicov a macocha . K tym Vianociam , to nemozete vziat malu k tomu tvojmu otcovi? Ti tak prekaza ? Vadi Ti ze mate ist ako rodinka a ona do tej tvojej nezapada ?
Autorka, ale keď si sa rozhodla vydať za toho chlapa, prijala si realitu, že súčasťou jeho života bude aj jeho dcéra, a tým pádom aj tvojho života. Vždy si berieme aj chlapovi rodinu, nielen jeho. Buď mužovi oporou, máte aj tieto záväzky spolu, postáv sa za rodinu
@stanulienkat
si to pekne pomenovala "Toto su tie rychlokvasene vztahy a nahodne tehotenstva"
Rychlo si spravit s frajerom dieta, aby si ho zena "priputala" a potom zistovat ze hups...
Necitam vsetko.. Ale zarazilo ma, že :"partner sa rozhodol pre striedavku a mna sa ani nepytal". Ani sa ta nemá co pýtať,to je vec jeho,dcery a exmanzelky.Zhodou okolností mame skoro rovnakú situáciu,avšak ja by som si nikdy nedovolila partnera stavať do situácie kvazi vyber si medzi niečím a niečím lebo ja chcem 🤦♀️ jeho dieťa beriem ako sucast nasej domácnosti a rodiny,neriesim a nezasahujem do toho kedy u nas bude,ma byt alebo mal byt v ine dni.Som s nim aj sama,zavediem do skoly,odovzdam ex ked muz nie je doma.Ked chce byt u nas tak pride a mne je fuk ci je to o polnoci.Ničím predsa domacnost nenarusa,je to surodenec a tiez moje nevlastne dieta.Vies,niekto neda vztah s rozvedenym clovekom a cudzim dietatom.Nie je to hanba.Len hanba je uz v rozbehnutom vlaku sa stavat do pozicie, nazvime to mierne, ublizenej pani hradu.Doplati na to dieta a budes sa cudovat,najviac ty.Ty budes nonstop nespokojna a nestastna,mozno sa rozvedies,lebo striedavka a lebo ex a lebo muz poslucha ex.No nie to budu dovody,pravé dovody budu v tvojom pristupe.Drzat rodinu a ukocirovat si jej chod k spokojnosti vsetkych je vacsinou uloha zeny.Si doma a mas na to cas.Keby si sa posnazila, isto by to bezalo lepsie
Ja som nazoru, ze ak sa o dievcatko staras, tak mas aj pravo kecat co do vychovy. Partner berie iba benefity ale zodpovednost hodil na teba a este aj ex sa podvoluje, lebo je posera. V konecnom dosledku trpi tak ci tak dieta. Treba si sadnut s partnerom a dohodnut pravidla. Ak on nebude chciet, tak tazko pride zmena. Viem pochopit, ze taketo organizacne zmeny z minuty na minutu nie su prijemne, ale ani nie neriesitelne. Ak mozes, daj dievcatku tvoju lasku, ked ma neschpnych rodicov.
Ano, ste opravnene nahnevana. Vyuziva vas, setri peniaze na vyzivne. Na druhej strane to treba brat, ze takto ma Vase spolocne dieta viac financii (aspon vyzera ze on to tak berie).
ja si myyslim ze primarny problem je tvoj manzel /partner inak nechapem ze na sude si nevypovedala ty ako manzelka ci s tym suhlasis aby bolo dieta v striedavke
@kubkovamama žasnem nad vašim komentárom, nemám slov, u vás je najhoršia nakoniec ona, nejdem to ďalej komentovat
@ivik4 my sme malú chceli zobrať, ale jej mama ju má mať 25.12. celý deň a keď sme ju poprosili že žen jeden deň by sme vymenili tak vravela že určite nie...
@zmrzlinka2021 my sa poznáme 5 rokov a drobec sa narodil v novembri tak to je podľa teba rychlokvasene???
Vies myslim si ze malu mas rada a tato situacia posuvania 8 r dievcatka ta serie, ak naozaj nemoze od vas zavolat svojej mame teda mama ju ignoruje je to des, ale ty to nevyriesis, neplietla by som sa ani do komunikacie z ex tvojho partnera. Ale chlapovi by som zaludok vycistila, este mi povedz ci by si bol ochotny vybavovat striedavku KEBY TA NEMAL???!!? Z toho co onom pises urcite nie, vedel ze sa postaras a peniaze na vyzivne vam - jemu ostanu, uz neviem ako to mate to vies ty. Mas dieta s chlapom kt ma dceru, je to surodenec tvojmu dietatku, neber to tak, ze si daka teta pre nu.. si jej rodina, z tvoho pisania vidiet, ze ti na nej zalezi, ale teraz mas babatko a uz je toho vela, kolko sa s nou chlap hra?? Venuje jej ked je doma? Ste spolu vsetci 4,braceka lubi? Tesi sa ze ho ma? Uvidis ze ti vela pomoze, ked bude citit ze ju lubis a neodstrkujes, k chlapovi sa vyjadrovat nechcem, vies co mas doma, ale tvorite rodinu, a je len na tebe ako to bude vyzerat kedze chlapovi tvojmu natom zrejme nezalezi, rozumiem a chapem aj to ze si nastvana , aj ja by som bola, nahradzas jej rodicov, a to sisi takto nepredstavovala ze vsetko ostane na tebe, ale je to syncekova sestra, tvoja dcera i ked nevlastna, myslim ze tu neni kamen urazu ani chlapova ex, ani dievcatko ale CHLAP, kt chce mat od vsetleho svaty pokoj, a nechal vsetko na teba, to si musis vyriesit ty, ze sa ma detom aj venovat nie sa len na ocka hrat. Drzim vam palce
Autorka, mas hrozneho partnera a este horsieho otca.
Ak chceš napíš mi ss, ja ti neviem napísať
Mne sa na tomto veľmi páči... Dieťa povacsine prischne žene, takže chlap cudzie dieťa musí jednoducho rešpektovať žiť s ním 24/7a podobne... Ale ak by sa toto malo stať opačne tak "náhradná matka" bude pindat. Nerozumiem... Fakt nerozumiem. Sama máš dieťa, vlastne aj druha dcérka je tiež "tvoja"....
Ja tu inač moc nereagujem...ale teraz musím-chúďa dieťa 😔!!!! koľko má rokov?

A koľko mala keď požiadal o striedačku?