icon

Som sklamaná z (ne)svadby

viky173
18. mar 2021

Ahojte

vzdy som tuzila mat muza, ktory ma bude milovat a bude si ma chciet zobrat za zenu. Predstavovala som si, ze v 30tke uz budem davno vydata a budem mat dieta. A co dnes? Mam za sebou 29 narodeniny a nie som ani len zasnubena.
Viem a chapem, ze mnohym to pride smiene a nepochopia to, co mna na tom tak velmi trapi. Som jednoducho zo seba sklamana, pride mi, ze som uz stara, o necely rok 30 rocna zena, ktora nema nic a nie je chlapovi dost dobra na to, aby ju chcel za svoju zenu... Nechapem, co ine urobili lepsie, ze si ich ich chlapi vzali. Tuzila som o krasnych zasnubach a svadbe. Nie velkej svadbe, len my, svedkovia a rodicia. Ja to povazujem za velmi vyznamne dni, ktore su len o neveste a zenichovi, o tom, ze to spolu myslia naozaj vazne a ze sa stanu rodinou a specatia svoju lasku.
Velmi ma to mrzi, a o to viac, ze som uz na zaciatku vztahu povedala svojmu priatelovi po com tuzim a ako je to pre mna dolezite. Pozname sa 4 roky. Spoznali sme sa v praci, mali sme stoly vedla seba a zaucal ma, takze sme hned od prveho dna travili spolu velmi vela casu, mame aj rovnake zaluby (sport), takze sme spolu chodievali behat / na korcule aj po praci a ked sme sa k sebe nastahovali, tak sme spolu 24h/denne a nelezieme si na nervy. Precestovali sme spolu kus sveta (ked sa este dalo). Ale vobec to neprislo. Tolkokrat som cakala, ze ma poziada a on stale nic. Urcite v tom nie su peniaze a ani vek. Ja mam uz 29, on 35 a ma aj vlastny byt odkedy sa pozname, takze ani byvanie problem nebude.
Rozplakala som sa, ked sme oslavovali moje narodky. Ked som si uvedomila, ze kolko uz mam rokov a nemam stale nic z toho, po com som tak velmi tuzila. Fakt si pripadam stara a v podstate stale som tam ako ked som mala 25... Povedala som mu to, co ma trapi, rozplakal sa aj on, ze mi pokazil tym zivot a ze to urobit mal davnejsie, ale na otazku, preco to neurobil, ked aj vedel ako mi na tom zalezi len povedal, lebo je k*t a ze ved to este mozme stihnut... Je mi z toho celeho zle, naozaj som brala nas vztah velmi perspektivne, on bol vzdy mily, pomahal mi v domacnosti a urobil by pre mna hocico, len toto jedno nespravil. Ja som ho do toho nechcela tlacit, nehovorila som mu o tom, mozno raz za pol roka som treskla nejaku poznamku a aj on sa zvykol vyjadrovat a hovoril o nasej svadbe (napr. pocul nejaku pesnicku a ci taku by som chcela na nasej svadbe atd)... Takze nikdy som nemala dovod si mysliet, ze sa tej svadby nedockam. Neviem co s tym teraz, ked som sa pred nim tak po tych rokoch rozplakala kvoli tomu, on asi nevedel, ze az tak moc ma to zoziera. Ale naozaj som po tom velmi tuzila a cakala som na to pri kazdej moznej prilezitosti uz (pre mna velmi dlho) a mam pocit, ze aj keby to teraz urobi, ze uz z toho nemam ani radost, pride mi to cele take velmi bolestive a ani to nechcem uz tlacit teraz rychlo rychlo do 30, ked je aj situacia ako je.
Ak tieto moje tliachanice nikto docital az sem, tak klobuk dole. Asi som sa len chcela vykecat, velmi som z toho sklamana.
Zaroven sa ospravedlnujem ostatnym, viem, ze pre niekoho je normalne mat aj svadbu po 30tke a ani si nemyslim, ze zeny po 30tke su stare len ja sa tak proste vidim a citim...

zozo4
19. mar 2021

Hovorí sa že kto nemá očakávania,nemá ho čo sklamať.Kto ich však v skutočnosti v kútiku duše nemá?😊či už veľké alebo malé?každopádne či už sú také alebo onaké treba hovoriť,hovoriť,hovoriť..a ako sa hovorí.Nememu dieťaťu ani vlastná mať nerozumie.Takze ak máš aj nejaké predstavy a sny treba sa len o Tom porozprávať.A keď už vieš aj na čom si teraz no čože budeš mať 30?Láska nepozná hranice,nieje ničím ohraničená.Bud je alebo nieje..všetko príde v správny čas..a všetko sa deje pre niečo😉

jasmine2
19. mar 2021

Neviem prečo sa trápiš. Ja som sa nikdy nechcela vydať. Bála som sa ani neviem prečo. Vydávala som sa po 18 rokoch vzťahu a 4,5 ročným synom. Mala som 40 rokov a manžel 45. Prišlo mi to krásne. Mali sme malú svadbu len v kruhu rodiny a pár známych. Nikto z rodiny už nedúfal nakoľko rezignovali alebo len akceptovali moje rozhodnutie. Môj už terajší manžel sa pokúšal niekoľko krát navrhnúť svadbu, ale "nepochodil". Teraz som šťastne vydatá žena, manželka a sama neviem prečo som sa tomu tak bránila...

mironka
19. mar 2021

@lenkakravcova ano,aj to moze byt pravda....

mironka
19. mar 2021

Alebo sa ho spytat rovno: ,,Mame vsetko,naco sa nam brat,ze?"

patrishapat
19. mar 2021

Podľa mňa máš vysnívaný život a keď sa ti to neplní podľa predstáv tak je zle. Mám kamošku, na jeseň oslávila 30 a nemá ani len frajera. Je z toho zdepkovana,
v podstate z toho istého dôvodu ako ty (všetky kamošky vydáte s deťmi a vlastným bývaním) ale ona to má tak, že má vysnívaný prototyp chlapa a keď ho nemá tak ho opustí. Ja si myslím, že by si mala nechať život plynúť a všetko príde tak ako má. A ak to tak silou mocou chces, povedz mu to na rovinu. Chlapi nechápu že my niečo "chceme", im to treba povedať na rovinu lebo inak si nepomôžeš 😀

ajush5
19. mar 2021

@viky173 ja som vydatá, mám deti aj tak mám depresie, že som stará a nič nemám 😂 ono to asi k tej 30tke u niektorých patrí. Každý chlap je iný a buď vďačná, že aj ten tvoj je, aj keď zrovna túžbu vydávať sa v 25 ti nesplnil. To, že to neprišlo v čase keď si to chcela už nezmeníš, tak sa teraz sústrediť na to čo bude a nie čo bolo. Chlapa si nasmerovala, on s tým určite príde.

martinamici
19. mar 2021

Ja som si tiež prečitala tvoj pribeh, v podstate som na tom az na rozdiel, ze sme uz splodili dieta, no neplanovane, cakam pri kazdej prilezitosti,ze ma poziada ale nic, nas pribeh je dlhsi, boli sme spolu 3 roky, potom sme sa rozisli len tak bez udania dovodu z jeho strany, po pol roku sme sa stretavali,takto to trvalo asi 3 roky a nikdy sme sa nedali do kopy az som otehotnela a dali sme sa opat dokopy, mala bude mat o 3 tyzdne 2 roky,ja 31....stale cakam a niekedy mi zase pride zez mojej strany sa vytraca zase zaujem o neho.....

annamarin
19. mar 2021

Keby som chlap, tak tiež teraz počas karantény asi p ruku nežiadam Veď tie svadby su hrozne komplikované. Počkala by som si radsej.

nastasias
19. mar 2021

Vieš čo ono je najťažšie asi prijať to, že niečo nám nevyšlo, niečo nie je podľa našich predstáv. Možno to časom prekonás a nebude to tak bolieť. Musís tu svoju bolesť proste prijať... Je to tak ako to je. Každý to v živote zažije, ver mi. Nepožiadal ta o ruku, lebo dnes už je to tuším prežitok, posral to... Ale nič nie je stratené. Nie je to tak ako si si vysnívala... Ale na to kašľať. Ja som si tiež celý život predstavovala ako oznámim tomu svojmu, že som tehotná... Prvý krát. A jemu v tom zazvonil telefon a on to blbec zdvihol 😁 teraz sa na tom smejeme. Nedá sa to porovnať s tvojou situáciou, ale každý má veľa takých pos...atych veci v živote. Asi sme v mladosti pozerali veľa amerických seriálov 😉 hlavu hore a maj radosť z toho, že máš vedľa seba svoju druhú polovičku. Nemysli na to a hovor s nim na rovinu a vašej budúcnosti.

martinajurkechova
19. mar 2021

No úplne ťa chápem. Pre mňa bola svadba tiež dôležitá. Predsa ak máš s niekým budovať spoločný život a investovať do tohto života aj svoje peniaze, tak chce mať žena aké také záruky. Je to predsa z mužovej strany aj dôkaz lásky a dôkaz toho, že naozaj s tebou počíta po zvyšok života. Tvojho priateľa možno bolo treba len do toho dokopat. Neber to tak tragicky. Žiaľ pre mužov to asi nie je také dôležité, alebo si to starnutie tak neuvedomujú. Ale žena musí rozmýšľať aj nad vekom keď chce mať deti.

samanta44
19. mar 2021

Moja zlatá prestaň plakať a vschop sa a ty mu jasné povedz svadba alebo koniec .keď povie nie jasné mu na tebe nezáleží a nevzal by si ťa ani za 10 rokov.necakaj zbytočne lebo ty plodná neviem ako dlho nebudeš si v akuratnom veku tak to neprepasni potom už bude neskoro plakať .niektorým chlapom to treba jasne povedať a potom sú nakoniec radi

katika9145
19. mar 2021

Nie su to tliachanice, ty si skratka konzerva😉liberali by ta utesovat nemali, a ako pises, tak aj priatel o tom cely cas vedel, uz od zaciatku vztahu, ze je pre teba uplne prirodzene a normalne, ked sa dvaja, ktori sa lubia zoberu... Mas na jednej strane super vztah, le mas 29 a on 35,takze najvyssi cas na svadbu, tiez sa cudujem, ze 35 rocny chlap, ktory to s tebou mysli vazne, preco si ta este nevzal... Nie si vobec stara, neboj, nic si nezmeskala, ale musime brat do uvahy aj tvoje biologicke hodiny, ktore uz uz zacinaju hlasnejsie tikat, a predpokladam, ze aj preto, to bolo pre teba take dolezite, aby ste boli taka klasicka normalna rodinka... Zase nepoznam ani tvojho partnera, ci fakt nie je len taky, no ako to povedat, taky macko, flegmatik, ktoreho skratka treba rozhojdat... Preto nechcem ti tu radit, aby si rozbijala nieco, ale na poriadny rozhovor je uz cas... Lebo ty fakt teraz nevies na com si, papier fakt nie je zarukou dobreho vztahu, ale je urcitim putom, ked je vztah super, absolutne nevidim dovod, preco by to nemalo byt aj papierovo!!!! Takze na case je ultimatum, ale nie ako vravis, ze tlak a teraz svadba, ale fakt, ci to ma perspektivu, ci planuje s tebou deti a tak, alebo ta ma len ako perfektnu spolocnicku... Osobne si ani neviem predstavit, zeby som nebola v manzelstve, mna poziadal ani nie do 2 rokov, ale my sme spolu nezili... Takze ak ma chcel, tak manzelstvo 11 rokov, mame perfektny vztah, 4 deti, no proste harmonia a laska🤗ale 1.babo som mala az 31,takze fakt pre to nestresuj, len uz to treba pohnut dalej...

mironka
19. mar 2021

Fakt nerozumiem,preco 35-rocny muz,ktory uziva takmer manzelsky zivot,sa neciti na svadbu. Ma asi vsetko to,co by mal v manzelstve,len sa obava prijat zavazok. Nedozrel este asi...nedozrel na to,aby prijal zodpovednost a urobil rozhodnutie. Pokial fungujete uz skoro ako manzelia a ty to chces prirodzene posunut dalej...obavam sa,ze na druhej strane bude nejaky blok. Zeby strach,ze zadne dvierka sa nadobro zavru? Potom to je chyba.

roja01
19. mar 2021

Prepacte, nebyvam vulgarna, len mi to pripomenulo jeden vtip:
Muzi maju sice gule, ale nie kristalove.

Podla mna zena z ucty k sebe pocka, az muz vyslovi nazor, ze nie je proti svadbe a vie si predstavit s partnerkou zit ako manzelia, ale buch a zena musi konat. Jemne, aby to ani nespoznal ho musi vmanipulovat do akcie. Zena ma ten dar spravne rozhodovat, co je dobre pre buduce potomstvo. Ona ma vybrat tak, ze muz si ma mysliet, ze vybral on. 😄

gagik
19. mar 2021

@viky173 a naco by chlap riesil svatbu? O vsetko ma postarane,ma sex,v byte poriadok,navarene....a ty cakas a cakas....

olusik112
19. mar 2021

Byvaš s nim spavaš s nim variš upratuješ robiš mu spoločnost to mužom stači dala si mu všetko je spokojny viac nepotrebuje. Načo by sa ženil ked ma všetko. Takymto ludom deti nechybaju vnimaju ich ako narušenie svojho pohodlia ako vydavky navyše ako nejaky problem. Chlapy materinske pudy nemaju. Ja by som ho do svadby netlačila ani do deti. Može sa to otočit proti tebe može ti vyčitat že dieta v noci reve že sa nevyspi že to tak nechcel. Skus sa poobzerat po inom mužovi ktory je viac rodinne založeny. Viem lahko sa mi to povie ale ano vela času nemaš. Už len otehotniet po 35 neni take jednoduche.

matya12
19. mar 2021

@viky173 ja ti rozumiem.. Mam 31 a dieťa... Okolo 25ky by som mala velku svadbu s kamaratmi, so všetkými parádičkami, možno by som.aj holuby hadzala (to bol joke😜) a teraz som v stadiu, že neviem ci ešte chcem vobec biele princeznovske saty.. Začínam sa pri tej predatave cítit hlupo. Ale je mi to luto, kazda zena by to mala prežiť, den ako princezná. Dokonca my sme v stadiu, ze by sme sa vzali teraz počas korony... Z jednej strany som s tym ok, z druhej som nestastna...

mandarinka555
19. mar 2021

@viky173 Hovorí sa...Ak chceš Boha rozosmiať, povedz mu o svojich plánoch 😝 Netlač na neho, lebo buď ti utečie, alebo ti bude vyčítať pri každej hádke, že si ho do svadby doslova dokopala....ináč v tom príspevku si použila termín "túžila som" aspoň sto krát 👎 Skľudni hormóny, lebo ti z toho prepne 😝 O nič si neprišla, neboj...ja som vydatá 35 rokov a občas sa divím, ako môžem vydržať s jedným chlapom toľké roky.

kocurikpupcek
20. mar 2021

@viky173 niekto ti uz tu napisal, aby si sa tešila,že máte jeden druhého.Nechcem ta strasit ale i take sa prihodilo.Stalo sa to pred osmimi rokmi.Kamoske bolo vtedy 30 a jemu 35. Mali mesiac pred svadbou. Oznamenia vytlacene, pomaly vsetko nachystane na svadbu. Odpadol v práci a uz sa nikdy neprebral. Infarkt srdca. Nik netušil, ze ma chore srdce.Namiesto svadby bol pohreb. Doteraz mám to svadobne oznamenie odložené.
Potrebovala psychológa, aby sa z toho dostala.Teraz je šťastne vydatá uz asi 3ti rok ale žiaľ nedarí sa im mať dieťatko.
Buď rada za to čo máš a čo príde ber ako bonus k dobru.

natalala
20. mar 2021

@viky173 mna casto zaraza, ked tu citam prispevky, ze velke % problemov by sa vyriesilo, keby ludia spolu otvorene komunikovali. Ty si dlhsie dusila v sebe nieco o com on mozno ani nevedel a myslel si, ze vsetko je ok. Podla toho co poses, vyzera ako fajn chlap a ze mate pekny vztah. Mne sa uz velakrat potvrdilo, ze chlapa si treba posadit a uplne otvorene povedat co chces a co nechces, lebo chlapi vacsinou nechapu a nedomyslia si co sa deje 🤦🏼‍♀️ Tak mu povedz, ze tuzia po svadbe a po detoch, nie preto ze uz o rok mas 30, ale preto ze ho lubis a chces s nim byt rodina a mat rodinu a ako to vnima on a uvidis, podla toho co ti nato povie sa zariadis 🤷🏼‍♀️

liljana
Autor odpoveď zmazal
sari24
20. mar 2021

@liljana ty asi nebudeš úplne normálna, že?

viky173
autor
20. mar 2021

Dakujem za vsetky prispevky, uprimne som tolko komentarov ani necakala 🙂
Urcite tomu dam este cas, tlacit na neho nebudem.

On za sebou nema este manzelstvo a ani zasnuby. Pocas vysky si vraj uzival zivot s kamosmi (turistika, vylety, party), ze vtedy ani babu nehladal, az ked sa zamestnal a prestal chodit po disko a baroch. Mal iba 1 priatelku predo mnou, ale ze moc si nerozumeli. Ona mala velke mnozstvo aktivit s kamaratmi a bola nonstop prec z domu. Tak sa rozisli, ze chcel nieco viac od vztahu, ze uz bol na take stary. Potom sa skusal zoznami cez Tinder, ale ze vacsinou to boli iba jedno - dve rande a nikdy nic viac, az som jedneho dna nastupila do prace a spoznali sme sa tam.

Este rada by som doplnila, ze ja som mu to ale na rovinu na zaciatku nasho vztahu povedala.
Totizto, ja som mala este pocas vysky priatela. Chodili sme spolu sice celu vysku, ale on bol velky karierista, chcel rozbehnut vlastny biznis, takze nonstop sedel pred pc. Travili sme spolu velmi malo casu. Ked sme koncili skolu (v rovnaky rok), som sa ho prvykrat narovinu spytala, ze ake ma predstavy do buducna, ze teraz velmi vela pracuje (akceptovala som to a nevycitala som mu to, brala som to, ze to je nieco docasne) a on len, ze sa snazi prerazit a zarobit si tolko, aby uz viac robit nemusel. Predstava pekna, ale toto pre mna nevyzeralo ruzovo. Vsetko co vravel sa tocilo len okolo neho a biznisu, nebolo tam ziadne "my" iba "ja". A ze vraj to bude skusat do vtedy pokym sa mu to nepodari. No moje predstavy boli ze odrobim 2 - 3 roky a zacat sa snazit o dieta, teda svadbu stihnut do 2 rokov. U neho to nepripadalo do uvahy a nesuhlasil s niecim takym. Tak sme sa rozisli. Nebrala som to vtedy vobec tragicky, mala som 24r, povedala som si, ze este casu dost 😃
Potom som v praci stretla toho mojho sucasneho priatela. Boli sme zo zaciatku len kamarati. Teda z mojej strany som ho brala ako dobreho kamarata, lebo povahovo mi velmi sedel a stale sme si mali co povedat a mame aj rovnaky humor, ale nebol to moj typ (nizky a trosku pri sebe). A ani som nechcela tak rychlo vhupnut do noveho vztahu.
Vedel o mojom predchadzajucom vztahu a aj dovod preco skoncil a aj moje predstavy. Nakoniec ked uz som sa aj ja zalubila a rozhodli sme sa, ze to spolu skusime, som sa ho na rovinu spytala, ze ci si je ale vedomy, ze ja som uz pripravena stat sa matkou a teda do 30tky by som uz chcela byt vydata a snazit sa o dieta. A ze ak on po svadbe a dietati netuzi, tak som ani nechcela s nim zacat chodit. Ved naco? Aby som zas po 5 rokoch zistila, ze nemame rovnake predstavy o buducnosti ako v mojom predchadzajucom vztahu? Takze myslim, ze som mu to povedala hned a uplne presne a aj vysvetlila, tak ako aj teraz tu. Vtedy na to povedal, ze on by si ma zobral rovno aj hned, ze on v tom problem nevidi. Ale ako sme spolu zacali chodit, tak uz som davala len take neprijame naznaky a to robil aj on napr po kom co zdedi nase dieta alebo ci pozveme nasho sefa na svadbu a aj casto ma chyta za brucho a hovori, ze ako tam bude nase babo a ako bude kopat, ze bude v tom isto po nom :D Len teda pride mi, ze je to velmi dlho len v tej pomyselnej rovine, ale stale sa nikam nehybeme. A on mi nevedel zdovodnit preco.
Takze preto ma to tak mrzi, ked som si to uvedomila, ze uz mam 29 a on este nic. Ale hej mate pravdu, ze 30tkou este nic nekonci, necham tomu este cas, len zasa v 40tke by som svoje prve dieta veru cakat nechcela. Moja mama sa narodila svojej mame ako "nehoda" v 45 rokoch. Cize ja ked som sa narodila, moji stari rodicia mali 68 a 73r a poviem uprimne, ze dedka si ani nepamatam. Zomrel, ked som mala 4r. Pre mojich spoluziakov na zakladnej obcas prisli stari rodicia. Moja babka uz, ale nevladala chodit. Nechcem aby si moji rodicia ani neuzili vnucata, lebo budem do poslednej moznej chvile vyckavat, kedy sa do toho pustime.
A este som tu v jednom prispevku citala, ze prsten a saty/svadba nie su to podstatne. S tym suhlasim, pre mna to tiez nie je podstatne. Nepotrebujem velku svadbu a ani zasnuby na plazi volakde na Bahamach. Podstatne pre mna je to, aby sme boli oficialne rodina a mali dieta a to, ze s tym pride partner za mnou sam, ze ano, ty si ta s ktorou chcem stravit zvysok zivota a mat dieta, zoberme sa a nie ze ja sa musim niekomu vnucovat.
Fuha a zeby som ja poziadala chlapa o ruku? No asi som staromodna, ale tuto ulohu prenecham chlapovi. 😀

0kristina0
20. mar 2021

Mila autorka, my sme sa s muzom vzali po 9 rokoch vztahu. Prvych 5 rokov sme obaja studovali na VS, dalsie 4 roky sme spolu zili vo vlastnom byte (hypo sme si brali spolu) a ja som bola ta co prisla za nim a spytala som sa ho ze ci sa nevezmeme kedze sme spolu uz dlho aj byvanie mame a chce to aby sme sa vo vztahu posunuli aj dalej. Muz suhlasil a ja som nam vybavila svadbu pri mori s dvoma svedkami, este ten rok som otehotnela, sme spolu 16 rokov. Co som ti tym chcela povedat? Ze niekedy musime chlapov rozhybat my zeny lebo im to nedocvakne.

karolinakr
20. mar 2021

Dobre a čo ti brani spytať sa na rovinu - kedy sa teda vezmeme? Tento rok, buduci kedy by ti to vyhovovalo alebo..? A ked ti povie, ja sa na to ešte necitim, znači že nad tym ani neuvažuje Dalšia vec prečo maš čakat do 40 na babo zo zdravotneho hladiska?Možno budeš rodit cisarskym rezom
Je hlupost o tom nehovorit, ked ta tak lubi ako tvrdiš, chcete spolu zdielat byt, domacnost buducnosť tak on ešte 8 rokov bude čakat z principu len aby nebol v chomute? Ste dospely ludia normalne by som mu dnes navrhla termin svadby trebars - vyhovovalo by ti to tento rok v decembri? A ked začne reagovat akoby ho štipla včela vieš na čom si.To sice pekne, že " breči" ale prečo sa nerozhybe a nejde kupit prsteň? Ja nerozumiem.Načo maš čakať, ked nemaš v rukach ani len prislub a všetko je čoby bolo keby? On ti ujde, lebo naňho tlačiš? A ty mu neujdeš, ked sa nerozhybe? Tak švagrova sestra už 18 rokov žije na hromadke s cudzincom a možno raz....

snehulienka0905
20. mar 2021

@liljana ? 🤔 nerozumiem. Ja som este nikdy nechcela von z manzelstva a to sme s manzelom spolu 13 rokov a z toho 6 rokov manzelia.

kittykat22
20. mar 2021

@viky173 polovica zien z mojho okolia si prsten doslova vyrevala. Dnes su uz par rokov v manzestve, stastne s detmi. Ti muzi ich o ruku nepoziadali z pohodlnosti. Nie preto, ze by ich nemali radi alebo si ich nevazili. Ale mnohym muzom sa jednoducho pred oltar nechce. Nechce sa im robit ten cirkus okolo, nechce sa im kupovat prsten, ziadat o ruku, robit veci okolo svadby. A samozrejme svadba je draha a stresujuca zalezitost - co sa milostpanom nechce riesit. Chcu mat svaty pokoj. Takze ak chces svadbu a prsten tak o tom musis hovorit, ze ti na tom zalezi, ze to cakas, ze to chces - pretoze podla mna aj ked citia ze to chces a nic nepovies, tak sa pohodlne usmeju, ze ta to preslo, a nemusia zase nic robit. Dalsim to zase nedochadza, preco by to bolo dolezite - ved sused tam svadbu nema a vsetci su spokojni. Muzi su lenivci a vo vztahu najradsej riesia dieta "ked na nom treba pracovat" a aj tam, maju po 5 minutach stastia vybavene 🙄🙄

Buduci zivot sa chcem urcite narodit ako muz 🙄🙄🙄

zibi
20. mar 2021

@viky173 môj názor je taký, že keď spolu zijete, necíti potrebu sa ženiť. Nie preto, že by ta nemiloval, ale načo.. Pre mužov to nie je splneny sen, zenit sa, tak ako pre ženu sa vydať. Ma všetko..podla neho. BYT, ženu, vztah, svadba nie je pre neho priorita.. Keď máte dobrý vzťah, normálne mu povedz, že sa chceš vydať.Aké prekvapenie potrebuješ po toľkých rokoch vzťahu, keď už ako manželia spolu zijete... ?On sa k ničomu nemá, lebo ma všetko čo potrebuje a ty keď sa chceš vydať, asi mi to musíš povedať z mosta do prosta, lebo budeš čakať a možno aj s 3 deťmi. To je nevýhoda spoločného žitia, hold,načo by sa zenil, keď ma všetko...🤷‍♀️

rebeca40
20. mar 2021

A prečo tak lipnes na svadbe prečo to nenecháš tak .Kde máš istotu,ze po svadbe to bude klapať.
Ja byť tebou skúsim sa skôr opýtať na dieťa ci chce s tebou .Ak áno tak to nebude zle byt spolu ako rodinka aj bez svadby.
Svdba ti šťastie nezaručí.

viky173
autor
20. mar 2021

@rebeca40 ako je velky rozdiel byt iba priatelkou a byt manzelkou, dokonca aj spolocnost je tak nastavena... napr. vdovne sa vyplaca priatelkam? myslim, ze nie... takisto si pri daniach vies uplatnit nejake vyhody... samozrejme toto nie je dovod, preco chcem svabdu, proste chcem mat kompletnu rodinu a nie kde mama sa bude volat inak ako otec a ake priezvisko dat dietatu? nechcela by som mat dieta ako slobodna mamicka (nic proti nim, ale ja chcem byt manzelka, nie iba priatelka)