icon

Som smutná a neviem ako ďalej

diamond444
22. dec 2017

Zdravím všetkých, veľa som čítala problémy a názory na stránke a stále mi nejak pomohlo.Teraz som sa rozhodla sem napísať.Takže mám 22rokov a priateľ 31 sme spolu viac ako 3 roky, mali sme prestávky vo vzťahu ale teraz sa snažíme zlepšiť obidvaja.No stále mi na ňom niečo vadí,a chcem aby si to všimol ale nikdy sa to asi nestane.Keď som smutná alebo niečo ma trápi on ku mne neide že ho to znechutí, vysvetlila som že chcem len jeho v takých chvílach byť ticho a nech ma obje alebo rozveselí a zvykol len stáť nadomnou a hnusne rozprávať že ,,čo uz zase reveš,, alebo ,,joooj už zase,, a pritom veľakrát mi nieje smutno a stými rečami mi je ešte horšie:/včera sme kus viac vypili a mne bolo neskutočne zle (viem moja chyba) tak som vracala v kúpeľni a on dookola hovoril v kuchyni že toto nie je možné, toto nie a tak,asi hodinu som tam oddychovala za ten čas on ani pohár vody mi nedoniesol vôbec nič a len urážal ma, a ked mu to poviem tak ja som najhoršia, že blbosti rozprávam, a známa fráza že on nič nerobí, nikdy mi nepovedal prepáč ja som asi sprostá že sa ku nemu stále vrátim a odpustím, bolí ma to jeho správanie a neviem si to vysvetliť a na to nech niekedy príde ku mne objať a dať pusu mi povedal že nebude robiť zo seba k*****.tak ja neviem ale prosím Vás kto má alebo mal podobnú skúsenosť poradte mi velmi velmi dakujem!!! Prajem zároveň krásne sviatky 🙂

mrkvicka060
22. dec 2017

@diamond444 no takze... Bud to ty prehanas a furt za nieco reves a uz mu to ide na nervy a ma pocit, ze sa stale lutujes a chces aby ta lutoval aj on, ako take chudatko...
Alebo je proste taky, ze mu ide na nervy ked v jeho okoli nie su vsetci večne vysmiati a pozitivni a bezproblemovi... Na niektorych ludi to negativne vplyva, ked sa maju pozerat denne na niekoho zduteho, utrapeneho.... Vysava to energiu.
Alebo tretia moznost, ze mu proste ides cela na nervy a nepodrzi ta nikdy v ziadnej situacii, lebo ho to obtazuje a otravuje. A bude to casom este horsie. Nahodou budes tehotna a bude ti denne zle tak on to ani nepochopi, bude krutit ocami a bozekovat stale ked budes vracat a pod... A to je fakt na nervy, este by ta zavreli, ked ho zabijes...
Takze v kazdom z tychto pripadov by som vztah ukoncila. Mas 22 a kopu casu si vybrat a najst niekoho, kto ti vyhovuje. Toto za to nestoji. Drzim palce 🙂 chod od neho

atrami
22. dec 2017

@lavieenrose vidis moj muz je z rozvratenej rodiny, ale on si vybral otca, napriek tomu, ze deti boli zvereni matke. Svokor si vytvoril novu rodinu. Nie vzdy to v nej bolo ruzove, ale mal stastie a vybral si dobru manželku 💃

lavieenrose
22. dec 2017

@atrami nemusi to byt pravidlo na 100%...mne to ale vyslo z mojich skusenosti ..to ze nema traumy z detsva je dobre...ani moj tatino nemal traumu z detstva aj ked po smrti dedka vyplava spina na povrch...dedo vela pil a bil babku...moj otec na maminu nestiahol nikdy ruku a ani nepil prvu ligu...ked mal tazke obdobie vynimocne si dal ale potom krotko grckal z postele do kybla

akynka
22. dec 2017

V celom prispevku si na priatela nenapisala pekne slovo. Tak nemyslim, ze to ma zmysel..u teba ziadne ale nieje. Najdi si ineho..si mladucka. 🙂 netrap sa ked nemusis...ono to bude boliet ale iba chvilu naproti tomu ako ti bude potom fajn...

mimi1237
22. dec 2017

Mas 22 rokov ,take mlade dievca a uzsa trapis z nejakym chlapom ? Ach jaj tak ti ten vek zavidim.i ked som.starsia iba o par rokov ,chod a uzivaj si zivota ,ine by bolo ak by si s nim vedela predstavit buducnost ale takto naco ? A preco pijete kazdy vikend ? On ako 31 rocny chlap takto uvazuje 😏opit sa s priatelkou no to su aktivity teda....radsej keby ta do kina vzal....
Tak ako ti uz niekto radil.uzi si sviatky a potom.popremyslaj ci toto do buducnosti chces ....

atrami
22. dec 2017

@lavieenrose ja to chapem, myslim, ze mojmu manzelovi, pomohlo to, ze cast detstva stravil vo fungujucej rodine so svokrovou druhou zenou a vedel, ze nie len hadky a krik su v rodine.

marion09
22. dec 2017

@my_kids_my_love deti-nedeti....s takym by som nebola ani keby som ich mala 5!

ebi88
22. dec 2017

Posli ho do riti.

maciatkolulu
22. dec 2017

@diamond444 mas 22 si s nim od 19...to si mala.ledva skoncenu strednu predpokladam. Nuz ak pouzijes slovo "ublizit" tak nerozhmiem preco si s nim. Mas kde byvat,mas pracu a si sebestacna,ci? 😉

sasesoe
22. dec 2017

Skus si nastudovat nejake knihy o komunikacii a rozdielnosti mjza a zeny v tomto..mozno nieco na styl Zeny su z venuse a muzi z marsu, ci Pat kazykov lasky al nieco pod. Lebo mozno aj v tomto je problem - ci uz s terajsim al nejakym potencionalnym dalsim. Na zaklade par riadkov tazko radit, ale na zaklade uvedeho to moze vyzerat aj na prehodnotenie vztahu (rozchod) a mozno len mas dostat svoje dni a si citlivejsia a bolo to trosku i ak resp vynimocne spravanie a nejake dalsie okolnosti....? Neviem. Nikto nie je idealny, ani ja, ani moj muz, ani telepaticke schopnosti nemame, tym ch em povedat komunikcia je zaklad, vediet sa vyjadrit i pocuvat, tiez sa ospravedlnit, ale musia na to pracovat obaja. Inak mate vacsi vekovy rozdiel medzi sebou a mozno odlisne "svety"- riesite ine problemy, ine vecii povazujete mozno za dolezite...

diamond444
autor
22. dec 2017

@kiwi3 dakujem kiwi3 lepsie si to nemohla ani napisat presne too

lavieenrose
22. dec 2017

@sasesoe
@diamond444 aj ja odporucam knihu zeny z venuse muzi z marsu...tiez mi vela dala ;)a vela veci sa mi vyjasnilo

emilia25
22. dec 2017

Zapametaj si chlapa nikdy nezmenis to musi v prvom rade chciet on sam nie ty on ti bude robit len napriek.a este do buducna si najdi takeho muza ktoreho nikdy nemit a pretvarat nebudes chciet a ani ta to nenapadne.alebo po roku zistis ze tou laskou ste sa zmenili obaja ale myslim v dobrom bez nasilia proste ani nevies kedy a ako a ani muz.

montemotherone
22. dec 2017

@diamond444 nuž keď ti chlap povie, že ťa neobjime, či nedá pusu aby do seba nerobil kok..a... Myslím, že nemáš nad čím rozmýšľať. Ak sa k tomu stavia teraz, keď ste mladí, ešte relativne krátko spolu, čo bude robiť o 20 rokov, keď budeš túžiť po objatí? Nebuď trúba. Si mladá, kašli na neho, a hľadaj niekoho normálneho, kto ti aspoň podrží vlasy keď raz zas budeš grcať 😉

lulula1990
22. dec 2017

@diamond444 si proste este mladucka a neskusena. Za par rokov budes nad sebou krutit hlavou. Co cakas ze ti poradime ? Jedine vykaslat sa na neho. Si mlada, cely zivot mas pred sebou, tak nebud hlupa a nestracaj cas s nejakym debilom.

juliet86
22. dec 2017

@diamond444 nuz ale v niecom v tebe "problem" je. Si sica mila dobra ale vybrala si si k sebe priarela ktory taky nie je. Kopirujes vztah svojich rodicov. Domov bolo u teba nasilie napatie a neucta k druhemu a nechtiac si taky domov vytvaras. Rozumies mi?

rora
22. dec 2017

Dievca zacni si vazit samu seba... chlapov po svete beha dost a ty nie si handra aby sa o teba niekto utieral. Na to ze ma ten chlap cez 30r, sa sprava ako arogantny odpad... to si svoje sebavedomie zvysuje na ponizovani druheho? Ubohe. S usmevom ho posli do riti po case si budes vycitat ze si to neurobila skor....

zibi
22. dec 2017

@diamond444 vy sa k sebe vobec nehodite.Myslim,ze kazdemu by vadilo,ze ked mu je zle a vracia,aby niekto v kuse v kuchyni opakoval dookola jednu vetu?Mna by asi porazilo,alebo by som ho ovracala😉
Velke vekove rozdiely nie su uplne dobre.Su baby, co maju starsich chlapov,ale su to muzi,ktori im imponuju v zmysle, ze maju zazemie,su zrelsi,citovo stabilnejsi a niekto potrebuje skor starsieho partnera pre ten pocit istoty,ktory mu dava..u teba mi to pripada skor tak,ze on si nasiel teba,ked si mala 19 a on uz vtedy mal28..mozno neuspel u seberovnych zien,lebo ho prekukli..ty si mala tazke detstvo..on pije rad a ako to bude u neho s alkoholom vyzerat o par rokov?si z nefunkcnej rodiny, zivot mas len jeden,vydat a zit s niekym mozes aj v 40 ke.Dnes aj dieta mozes mat bez chlapa z umeleho,ked ideme do extremov...Prosim ta,ked ti nema kto poradit,otvorit oci ,pouc sa z chyb inych,pripadne aj zober si radu od zien, co uz nieco zazili..rozid sa s nim... Nejde o to,ci ty places,co konkretne ty robis,pretoze mas este malo rokov a mozes si este dovolit,aj trochu nezrele chovanie,zrejeme skusenostami,rodicovstvom, zodpovednostou,kt.mame.To sa podda.Ale on je hotovy clovek.Uplne ta zabrzdil.Mala si si v19 uzivat vrstovnicke lasky a nie tahat sa s chrapunom,kt.seberovne nechceli,tak si nasiel mladu caju a snazi sa ta ovladat.
To, ze si nevies predstavit,ze bude milovat inu?to to prejde a preboli..kazda laska je v tomto sebecka..
Ono to fakt vyznieva ako klise a mozno to aj klisoidne je, keby too nebolo tak pravdive,acto, ze stretnes niekoho ,kto ta bude milovat,s kym si budes rozumiet a kto sa k tebe bude hodit.Nikdy to nie je uplne idealne,no nebude ti to vadit.
Ver ,ze to co prezivas, nie je normalne a nie je to laska.Mozno on si myslli,ze takto ma laska vyzerat,lebo on sam v sebe nedokaze inak milovat...mysli na to,ze nikto ti nedokaze dat viac,len to co ma.A prereto je pre teba dobre,aby si si nasla chlapca z usporiadanej rodiny,ktory ma normalny a nie pokriveny obraz o manzelstve a rodicovstve,aby ta dokazal viest a nasmerovat,je dobre ,ked aspon jeden z paru vie ako to ma v rodine vyzerat a dokazu sa potiahnut.potom by to inak vyzeralo.Ved slepy,slepeho nedokaze viest.
Drz sa a otvor si oci,zasluzis si viac,ako si to ty myslis.A je strasne vela dobrych chlapcov a muzov na svete.

dominika7990
22. dec 2017

Pošli ho do riti lebo ak príde babo bude to ťažšie :/ ja som to tak spravila až keď mala Ameli 6mesiacov :/ teraz mám partnera ktorý obijme prituli a za tie 4 mesiace má ani raz neurazil,neponížil, nezvýšil na mna hlas ani mi nič nevyčítal. Pred nedávnom mu Ameli šlahla o zem notebook za 1500€ a namiesto výčitiek mne má objal a povedal že to bola jeho chyba lebo si ho neodpratal ❤️ Nech ho ľúbiš akokoľvek ver že na teba čaká niečo oveľa lepšie. Tak isto ako čakalo aj nás ❤️

diamond444
autor
22. dec 2017

@juliet86 ano velmi vela som o tom citala o takychto vztahoch a problemoch v rodine ze nechtiac si pritahujeme to.co nechceme takze to je tiez dovod

dorottka
22. dec 2017

Ty ho nelubis, ty si len chces dokazat, ze si lubenia hodna, on ta ma za handru, tebe to samozrejme ublizuje, ale kym este pre teba existuje (aj ked falosna a marna) nadej, ze sa to raz urcite zlomi a on ta milovat zacne takym sposobom, akym chces ty, dovtedy to budes tahat. Pretoze, ak by sa to ukoncilo, znamenalo by to porazku a pre teba vlastne dokaz toho, ze ozaj nie si asi milovania hodna, to je velky atak na ego a sebavedomie u vacsiny ludi, najma ak su take neiste ako si ty, ze svoju hodnotu si musis dokazovat cez to, ako sa k tebe spravaju ostatni... Su to blbosti, kasli na neho, nezlepsi sa to, to mi ver, nie si prva ani posledna, ktora toto zazivala, ale nikdy to dobre nedopadlo. Neuc sa z vlastnych, pouc sa z cudzich chyb - a ze takych zien ako ty uz bolo pozehnane.

karmen118
22. dec 2017

@diamond444 neostávaj s ním zo strachu, že by si ostala sama, lebo to nie je pravda. Máš 22 rokov, t.j dosť času si nájsť k sebe partnera, ktorý sa k tebe bude správať slušne, s ktorým sa budete k sebe hodiť.
Moja sestra ostala s partnerom, s ktorým si tiež dávali x-krát pauzu, raz boli od seba a potom zase spolu...vždy skončili spolu (on si nebol schopný nájsť inú partnerku, každá ho časom prekukla a poslala dakam, tak vždy nanovo začal za mojou sestrou doliezať), neustále sa v tom vzťahu len trápi, už je situácia taká, že sama povie, že ho nemôže ani cítiť. Tiež s ním zostala zo strachu, že bude sama (ktovie, čo jej ten chlap nahovoril), majú spolu dcérku (lebo veľmi túžila po dieťatku), ale ti poviem....ten chlap nie je ani rodinný typ, tie energie, čo sú medzi nimi malej neprospievajú...celá rodina dúfa, že dostane rozum a pôjdu od seba konečne preč natrvalo. Ju ten vzťah doslova ničí 😢

juliet86
22. dec 2017

@diamond444 tak zacni na sebe pracovat. Pogugli si institut virginie satirovej napriklad. To ta doma naucili.

katusikkk
22. dec 2017

Moj frajer ked sa opil a grcal,tak som mu povedala.Kiezby si grcal 3 dni a uz nepil.Nepodala som mu ani pohar vody.Urobila som dobre.Uz 6 rokov je abstinent.Vies kazda minca ma dve strany a mozno si ofucana 1 x do tyzdna,1 x si smutna,2 x places pre nic a on je z toho na prasky.
Nehladaj chybu u neho,ale zacni od seba.

lilyianka
24. dec 2017

@diamond444 vas vztah na tom nebude uplne idealne, kedze za tie 3r co ste spolu ste mali uz parkrat pauzu...osobne v tom nevidim zmysel ( myslim v pauzach)... bud chcem byt s clovekom alebo nie
Bohuzial tvoj priatel asi nie je vobec empaticky clovek...ma 31r a mal by sa teda spravat trochu inak....i ked niektore situacie, kt.spominas mozu mat dve strany....
Podla mna je totalne nechutne ak sa zena opije ( nechcem sa ta dotknut) a este ju vidiet vracat no dakujem pekne...predpokladam vsak, ze si nebola opita ako "rit"...
Proste tvoj priatel nema spravanie milujuceho partnera...ma ta asi na haku a mna keby muz neobjal ked placem, nespytal sa ma co sa stalo a len by nado mnou stal a dokola si trepal svoje, povrdala by som mu par peknych slov...neviem si na t vojom mieste predstavit buducnost s nim...i ked zase na druhej strane ak reves casto, mozno aj bez dovodu, moze mu to vadit a preto sa tak chova
Vychadza mi z toho len jedno...toto nie je zdravy vztah a uz ako sa rozhodnes a co s tym urobis je len na tebe

andyka321
30. dec 2017

Niekde som citala tutu mudru vetu: " Vo vztahu vzdy jeden miluje viac a druhy menej a je lepsie, ked viac miluje muz".😊

zuzicek88
31. dec 2017

Prepac,necitam komentare,len nechapem ako chces cely zivot zit s muzom na ktorom ti toho uz teraz vela vadi

cecilia68
31. dec 2017

@diamond444 Chlapi sú veľmi zvláštne tvory...možno tak 1% je empatických....zvyšné kreatúry majú sebeckú, sociopatickú a panovačnú povahu (veľa záleží od toho, ako ich vychovala matka)...takže nečakaj, že sa zmení, že ťa bude hladkať a objímať....zlož tie ružové bríle a pristaň nohami na zemi....alebo hľadaj medzi tým 1%toho svojho martýra....alebo choď do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/2008/detail/ a tam sa ti oči otvoria dokonale 😢 a žienky ti to napíšu.....Držím palce ☹ A to si nevymýšľam....to je 30 rokov praxe a tej úžasnej "empatie" 😝 Buď ho zvládneš, alebo nie☹ Ja sa držím, aj keď....mám chuť zabíjať😢

zibi
16. apr 2020

@cecilia68 to je aka skupina?

emmusska
17. apr 2020

hmm a si si vobec ista ze s nim chces byt, lebo ked to tak citam, tak je vacej veci, ktore na nom neznasas a vadia ti, ako tie, ktore mas na nom rada