Som tehotná s dvojičkami a odišla som od manžela
Ahojte,dievčatá. Som vydatá rok a pol, s manželom sme mali neustále nezhody aj pred manželstvom hlavne kvôli jeho zálube v automatoch a kvôli jeho skoro kazdodennemu nezáujmu travit čas doma. Velakrat som sa mu vyhrážala ak neprestane,odídem a velakrát som aj odisla ale po čase ale vždy som sa k nemu vrátila. Chceli sme dieťa, myslela som že naozaj sa zmení pretože sa tešil ked som otehotnela a čakame dvojičky. Včera som od neho odišla,pretože nechcem s takým človekom vychovávat deti. Ked aj malé kopú,nechcel mi dať ani ruku na brucho lebo že sa bojí že im ublíži, ani mi brusko nepohladkal doteraz a ja nechápem prečo. Je mi lúto ked vidim ako sa druhý chlapi venujú a správajú k svojej tehotnej žene. Nikdy mi na verejnosti a ani v súkromí nejak extra nedával najavo city ale toto už je aj na mna vela. Keď mu vyčítam prečo a prečo je celé dni preč, vyhovára sa na peniaze. Ale on si neuvedomuje, že deti aj ked sú neni este na svete a samozrejme aj ja, potrebujú cítiť lásku. V žiadnom prípade mi on prvý nikdy nezavolal,ani nelutoval nič. Nikdy ani len prepac nepovedal,vždy som ja na vine. Nebaví ma neustále na niečo čakat, nebaví ma počúvat a hambiť sa ked mi cudzí ludia hovoria že sedel v herni a on ma neustále klame. Viem, brala som si ho takeho a vedela som otom ale nebudem sa prizerať a nič nerobiť len trpet. Nemám chuť sa vratit k nemu, pretože ked sa nezmenil už sa nezmeni. Viem že keby chcel, ide to ale on nechce. A nebojim sa ani toho že budem na deti sama,pretože dlho som vo všetkom sama. Milujem ho nadovšetko ale takto uz to dalej nejde. Možno ma odsudite že som vedela do čoho idem ale prosim vas o názor ako by ste vy riešili a postavili sa k problému. Ďakujem
@kivinecka neustale len cakat a dufat v nieco co v podvedomi davno vieme ze tak nebude..
neodsudzujem ta, bola si proste slepa s ružovymi okuliarmi aj ked si vedela aky je vtedy sa ti nezdalo že je to až taky problem.Rozvod on sa nezmeni a vžiadnom pripade neustup,kebz nahodou dosiel prosit.Jednoducho rozvoda hned žiadat aj vyživné. Dokonca neviem či viacej budes dostavat matersku ale viem že dlhšie ako vydata. Tu proste nie je o čom, ked teraz ti nepomaha, tak čo budešs dvomi detmi ja som mala dost s jednym a chodili mi pomahat a manžel ked bol doma automaticky ma trochu odbremenil. Ak mozes radsej sa vrat k mame alebo ked ty ostanes tam kde byvas a on pojde prec aj tak asi mama bude musiet u teba byvat aspon na začiatku. Držim palce a neustup ked teraz to vydržiš tak možno o rok sa nad tym už pousmeješ ake to bolo strašne tažke. a budeš si uživat svoje deti 🙂
@janickacrazy som u mami,ona je moje zlaticko vzdy by mi dala a pomohla aj keby ona nemala. Rano som mu pisala ale on ma ignoruje ako vzdy. Jemu je asi jedno ci sa vratim alebo nie. Ved som neni jedina na svete...mozno ho to trapi ale nie natolko aby on zavolal a ubuflo mu z ega.pretoze on ma prosit nikdy nebude ako povedal
@gemincatko tak potom naňho kašli aj ty, očividne ta nerešpektuje a neváži si ta ani ako manželku ani ako matku svojich deti, načo by si s ním mala za takých okolnosti žiť? A s tým rozvodom alebo aspoň bezpodielovym vlastníctvom súhlasím, to by si mala riešiť este kým sa nemusíš obracať pri dvoch deťoch 😉
@brady1 presne toho sa bojim,ze co bude potom ked sa deti narodia on bude cele dni prec a ja sa mozem zblaznit.ked mu to hovorim,zase sa vyhovara ze tak bude doma ale ked budem nieco chcet tak nebudeme mat peniaze. Neustale to iste dokola..jednoducho jeho nezaujima rodina ale len peniaze.
@gemincatko a presne preto vyrieš ešte teraz rozvod a všetko. Však možno bude skvely otec, stretavat sa bude s nimi moct asi kolko chce to už záleži na tebe ale prečo nie ked budeš vidiet že sa snaži a možno aj tebe podlhšej dobe dokáže že sa zmenil. Ale to už bude na nom, čo si vyberie. A čim skor to preboli tym lepšie.
Je pekné mať rodinu pokope,ale z gamblerov sa vylieči asi tak 1 zo 100.Nachvíľu si dajú pokoj s automatmi a keď príde prvý problém,zase sú tam,kde boli.Moja mama pracovala s takými ľuďmi,a ver mi náprava je tam minimálna.Predstav si,že s ním budeš ešte 30 rokov.Ako ďakujem,tiež by som odišla .Keď ti má kto pomôcť ,tak sa rozveď.Keby sa po rokoch situácia zmenila,stále môžete spolu žiť a spoločne vychovávať deti .Nebola by som ani ja šťastná v takom vzťahu, a trpieť ďalšie desaťročia kvôli tomu aký je nepozorný a necitlivý +ešte automaty k tomu...no neviem si to predstaviť .Neobviňuj sa,bola si zamilovaná,jednoducho to tak dopadlo.Maj rada seba a urob sa šťastnejšou bez neho ako nešťastná s ním.To je aspon môj názor.Aj ked to asi jednoducho znie,ale keď ti rodičia pomôžu ,tak ani neváhaj.Ja tiež čakám dvojičky,ale muža mám dobrého.Bohuzial,ja uz rodičov nemám ,takze keby sa nieco stalo,nemám kde skloniť hlavu.
@gemincatko urcite za nim do herne nelez. tie rady, ze chod si zahrat aj ty - to moze utrusit len chora hlava. gamblerstvo je problem, ci je to 10, 20 ci 300 eciek. niektori ludia musia z 300 vyzit cely mesiac - ak to niekto dokaze predrbkat za jednu noc, je chory. nevie hospodarit a nema v sebe sudnost. je jedno, ci ma dost penazi, alebo nie. za 300 eur mate stravu pre vas aj deti na cely mesiac a este aj navyse - minut to za noc je chore. to si moze dovolit tak boris kollar. 300 € je pekny vylet s detmi na vikendv hoteli. takze tak ... gamblerstvo sa lieci, ja by som to netolerovala v ziadnom - ZIADNOM pripade. ani keby sa priznal, ze moja, idem si 10 hodit do automatu. prt makovy,mozeme za to ist radsej na pizzu. takze ak ma vas vztah pokracovat, len za podmienky, ze ziadne automaty (moj nazor) radsej nech spori pre deti uz od narodenia. ak ma prachy, nech im kazdy den odlozite 10 eciek a budu mat zaklad do dospelosti. skus sa s nim takto porozpravat. drzim ti palce, hlavne sa upokoj a v pohode sa priprav na deturence.
... k tomu jeho nezaujmu - niektori chlapisu jednoducho taki. ozaj to nevedia, ale na babo sa tesia. tvoj pripad ale takto posudit neviem. musis to citit hlavne ty.
@gemincatko Veď si to už vyriešila, už si odišla. Správne.
Ahoj, ťažko je radiť niekomu, keď nevieme aká je celá situácia u vás doma...pije?...bije ťa?....to čo si písala, že by si chcela aby robil - hladkal ti bruško, vodil sa s tebou za ruku atď. - a on to nerobí. No je veľa chlapov, ktorí milujú svoje ženy, len nepociťujú potrebu dávať to najavo takto. Aj ja by som chcela aby môj muž robil toto a správal sa takto, ale on taký proste nie je, možno aj on si predstavuje, že ty sa budeš správať inák a zase tebe je to proti srsti, tak to nerobíš. Vôbec ho nechcem ospravedlňovať, ale možno, že do tej herne chodí práve preto, aby sa vyhol hádkam doma. Keby si na neho možno tak netlačila..... neviem, hovorím, neviem aký je...ak ti ubližuje aj inak ako tým, že uteká z domu, celý môj koment neplatí. Ty musíš vedieť a skúšať niečo iné ak ho naozaj miluješ ako si zachrániť vzťah. Veď aj vaše deti by určite chceli mať pri sebe oboch rodičov, tak to ešte skúste ak sa dá... 🙂
@gemincatko To je fajn, že si u mamy a máš u nej podporu. Ked ti on ani nenapíše, tak to teda nemáš za čím banovat. Ty sa mu neozývaj, teraz je na rade on. Možno sa mu to rozleží v hlave, ked sa dlhšie neozveš ty. Hlavne si daj zrušit to bezpodielové spoluvlastnictvo, to by som urobila na tvojom mieste. Ked sa deti narodia, ešte len uvidíš, kolko penazí na ne človek potrebuje, zvlášt ak napr. nebudeš moct kojit, takže potom oazj budeš potrebovat peniaze a ked ich on nahádže do automotov, tak som zvedavá ako to utiahneš z materskej sama. Ak detom niečo kúpiš, odlož si bločky pre istotu, keby prišlo na ten rozvod. Držím ti palčeky a už vieš čo budeš mat či chlapcov či dievčatká či z každého jedno? Teda ak to nie je tajné ovšem. 😉
@janickacrazy dakujem za rady,nazory..potrebovala som si precitat nazory uplne nestrannych ludi. Neviem co spravim,neni som pevne rozhodnuta pre razne riesenie ale viem ze tak to nepojde. Deticky neviem este co budu, je mi to aj jedno len nech im tie stresy neublizia a nech su zdrave.
@mirka.kou nepije,nebije ma ,zaraba a nosi domov peniaze,stara sa o to aby domacnost fungovala,psychicky ma netyra ani nijak podobne mi zle nerobi.ja viem ze vsetci mame svoje chyby ale naozaj pre mna je ta herna netolerantna.to proste mi je proti srsti..mozno sa da vztah zachranit ale to by musel nieco preto aj spravit a obetovat.
@gemincatko Utekaj od neho a nikdy sa nevracaj! Vážne,môj ex stávkoval a ako bonus sa k tomu kurvil a teraz môj terajší manžel mi pomáha splácať dlhy po ňom,ešte ďalších 8 rokov. Takýto človek sa nemení.
@gemincatko jednu chybu si urobila a to, že si si tot s ním neporiešila ešte pred manželstvom 😒 ale to by až tak nevadilo, len nesmieš už viac ustúpiť aj keď čakáte babätká...a ak sa stane, že príde za tebou, povedz mu len toľko, že ak chce aby ste deti vychovávali spoločne a boli spolu musí sa zmeniť, a že sa k nemu vrátiš jedine vtedy keď sa zmení a dokáže ti, že mu na tebe a deťoch záleží (ja by som to urobila takto, ale je to môj názor)...
Môj manžel dosť popíjal alkohol bol schopný piť aj týždeň bez prestávky. No našťastie to bolo v čase keď sme začali spolu chodiť a ja som mu na prvej spoločnej dovolenke povedala, že ak sa nezmení a neprestane tak piť, tak nech mi dá pokoj a nech ma odvezie domov, a nechcem mať s ním už nič spoločné (vtedy sme boli spolu rok)...Na druhý deň ako som mu to povedala, som ho darmo posiela odo mňa preč, nepohol sa ani na krok aj domov sme odišli skôr ako sme mali...no zmenil sa a uvedomil si´, že nie alkohol je v živote dôležití ale že chce byť so mnou. Dnes sme spolu takmer 10 rokov (s toho 5,5 roka sme manželia), máme 2 krásne detičky a čakáme 3 bábo...Keď som bola tehotná, tak bruško stále hladkal a drobcom stačilo keď počuli jeho hlas a hneď začali kopať 🙂
Ženusky,uprimne vam DAKUJEM vsetkym za kazdu jednu radu a nazor. Mozno to vyznie neveriacky ale vazim si to. Tak s manzelom sme sa rozpravali,povedala som mu co vsetko mi vadi a co nechcem aby robil (herna) a samozrejme precitala som mu niektore vase nazory.. pozeral jak blaznivy, mozno som fakt blbana tupa ale mam pocit ze hlavne tie vase nazory zabrali. Asi pochopil,ze kazda by od neho okamzite utiekla. Asi tomu dam dalsiu sancu,no vysledok uz na mne nezalezi. 🙂
@gemincatko drzim vam prsty 🙂
od gamblera rýchlo utekať. 😉
@zuriva dakujeme budeme to potrebovat
@gemincatko ahoj. Hlavu hore milé geminciatko 🙂 Gratulujem ti, že si od neho odišla. Odišla si od zdroja problémov, rojili by sa jeden za druhým. Potrebuješ podporu, oporu v silnom chlapovi. Nie silnom, že 100 kíl, môže mať iba 70 🙂 , ale má byť silný v zmysle stability a odolnosti. Zodpovedný, jemný a milujúci, podporujúci a empatický. Hráč takýto nie je ani omylom, je pravým opakom, je nekonečným slabochom, je to nepodarené dieťa a že je taký, na vine práve môže byť jeho mama... píšem môže, častokrát za nanič chlapom, chorým, alkoholikom či hráčom je práve divná matka. Nie je normálne, aby v dospelom veku mal syn pred matkou rešpekt. V dospelosti sa vzťahy medzi rodčimi menia, stávajú sa z nich partneri, ktorí svoju lásku a oddanosť spravidla menia na úctu a vzájomný rešpekt. Toto v type vzťahu, aký naznačuješ medzi nimi nehrozí ani omylom. Si v ťažkej životnej situácii a preto potrebuješ podporu, praktické rady a porozumenie prečo tento partner nie je "použiteľný". Gratulujem ti, že si od neho preč!! Drž si od neho odstup. Aby sa tvoje detičky vyvíjali harmonicky a v pokoji. Ako poradkyňa pre dojčenie a pre život s bábätkom a ako terapeutka EFT (Techniky emočnej slobody) mám povedomie o dôležitosti normálnych vzťahov medzi partnermi, lebo ak to tak nie je, rozvrátia sami seba a popri tom aj deti. Aby si získala vhľad a porozumenie prečo je tento človek pre teba toxický alebo aj cestou do pekla, ale najmä ako sa voči nemu správať a čo vlastne ďalej, odporúčam služby Poradensko-psychologickej poradni, je to zadarmo!! 🙂 😀 🙂 nahliadni sem: http://www.psychologia.sk/adresar_rpps2009.pdf. Osobne odporúčam osloviť Dr. Jolanu Kusú, je to odborník vynikajúcej kvality a rozhľadu na rodinné a manželské vzťahy. Už som ju odporučila pár ľuďom a veľmi pomohla. A teraz ďalšia fajn správa: Prípravu na dojčenie a pôrod svojich dvojičiek ako aj potom praktické rady do života s nimi ti ponúkam vo forme telef. (hovory neplatiš) a e-mailových konzultácií, príp. ak by si chcela prísť do BA, je to možné aj osobne (niektorú nedeľu) a to s vysokou zľavou. Viac osobne a prosím ťa, geminciatko, hlavu hore 🙂 Svet je plný anjelov, ktorí ti môžu a aj budú pomáhať 🙂
Urobila si dobre, správne si sarozhodla.Sama som žila s mužom, ktorý asi 15 rokov bol ťažko závislý na hracích automatoch, v tom čase som už mala dve malé deti, chodila do práce, sama sa o ne starala a pritom som sa snažila pomôcť aj jemu. Viem presne, čo cítiš. Čím dlhšie ho doma niet, tým viac naňho myslíš a bojíš sa jeho príchodu, lebo bude zle a zároveň ti odľahne, že je doma. Na druhý deň sľuby, že to bolo naposledy a tak dokola. Stres a vyčerpanie spôsobili, že som vážne ochorela. Rozviedla som sa. Strata rodiny ho zabrzdila( ale len dočasne, ale o tom je iná téma na tomto blogu).O chvíľu budeš mať deti, dve naraz. Je to krásne a zároveň náročné, tak im nepokaz život. A ani sebe. Vydrž, ak si už odišla a urobila prvý krok. Tvoje deti ťa zamestnajú natoľko, že porozchodovú krízu prežiješ oveľa ľahšie ako tie, ktoré už takéto povinnosti nemajú. On sa nezmení. Má viac radšej seba ako teba. Neži preňho, ale pre seba a pre svoje deti. Oni ti to raz vrátia. On nikdy. Nekecám, sama som to prežila a viem.
gemincatko len necúvni. Nemáš kam. Poznám zopár úspešne odliečených gamblerov. Dnes sú to moji vzácni priatelia.
@gemincatko priznavam necitala som vsetky prispevky,tak sa dopredu ospravedlnujem ak sa budem opakovat🙂 V prvom rade bolo naivne mysliet si ze zena chlapa zmeni a hlavne ak je na niecom zavisly. Ale to si uz ostatne zistila sama. Existuju ludia ktory sa vyliecia, ale raz jeden mudr. na prednaskach povedal: zavisly je vylieceny az ked na nho padne prva hruda hliny. Dovtedy su vsetci povazovany za abstinujucich zavislakov. Znie to hrozne, ale je to tak. No nechcem sa tu mudrit. Ja len na to pozeram aj z druhej stranky a to zo strany matky ktora tie dvojicky uz ma. Poviem ti je to fakt zaberak a nutne pomoc potrebovat budes. Ja viem zeny zvladnu aj nemozne ak musia, ale je toho naozaj dost. Na jednej strane je absolutne uzasne ze si nabrala odvahu, rozum a co ja viem co este ze si od neho odisla, no skoda ze v takomto stave. Ja len dufam ze ti ma kto pomoct, kym nenajdes k svojim detickam noveho supet skveleho otca a k sebe seberovneho partnera. Urcite ich je na svete dost, len si treba spravne vybrat. Viem, tieto reci ti moc nepomozu, ale prajem ti aby si to vsetko zvladla a nevratila sa uz spat.

@gemincatko tak nikdy nevies, co sa do buducna stane..