Som unavená zo samoty
Ahojte. Moja situácia je taká, že máme 19mesacne dievčatko.Zijeme na západe. Manžel pracuje v zahraničí. Ja som z východu a ničí ma samota...stále nonstop 24/7 s malou sama. Mam tu iba svokrovcov, kam idem tak 1x do tyzdna. Nemôžem nikam ísť, chyba mi rozhovor s dospelými ľuďmi,kolektív,práca .... naozaj sú chvíle,kedy pociťujem úzkosti a nepohodu na duši...áno,riešenie mam,že mala pôjde do jaslí, ale ja neviem,ako mám dovtedy žiť.... prišla som o slobodu, ktorú tak milujem....mala ma 2 spanky,žijeme na dedine....áno,ideme von,ideme do kútika, ale viete,že je to stále len prepocitavanie času,kedy bude jesť a kedy zase spať,aby sme sa stihli vrátiť domov. Spat vie len v postieľke. Svokrovci ju nepostrazia, mala tam nie je komfortná, aj keď najradšej by som ju tam niekedy nechala a konečne dýchala slobodne. Viem,že tak žijeme každá druhá, ale asi si len potrebujem vyliať srdce....som spoločenský človek a zrazu som doma....sama....
@anonym_autor nemohli by ste tam s ním byt stále?
@zuat To by bol veľmi drahý život,platiť byt v DE a aj na SVK....
@natalka13 Ty si nejaká veľmi múdra, počúvaj ma..... tešíme sa všetky,že si mala také deti,ktoré ti spali v kočíku....ja take dieťa nemám a mohla by si ako matka vedieť, že každé dieťa je iné....
@anonym_autor co by si robila keby si mala este skolaka? No hold spal by kojenec v autosedacke alebo v kociku, ked ma starsi trening, treba ist po neho do skoly, k zubarovi....
Ano bola som mudra, lebo som to zvladnut musela a chcela. Neverim ze ti dieta 2h v kociku alebo v satke reve.
Ake ved stazuj sa a neries.🤷♀️
@anonym_autor co by si robila keby si mala este skolaka? No hold spal by kojenec v autosedacke alebo v kociku, ked ma starsi trening, treba ist po neho do skoly, k zubarovi....
Ano bola som mudra, lebo som to zvladnut musela a chcela. Neverim ze ti dieta 2h v kociku alebo v satke reve.
Ake ved stazuj sa a neries.🤷♀️
@natalka13 Ale školáka nemám, keby ho mam,tak riešim situáciu ...a musela by som ju zvládnuť rovnako ako Ty. Ale mam dieťa jedno a nemusím riešiť situácie, ako Ty si riešila.
@anonym_autor ja ta uplne chapem ze mas z toho depku, ale mas plan tak len vydrz. Bola som na tom dost podobne, s tym ze moj muz je doma avsak ma mimoriadne narocnu pracu na sustredenie, strasny workoholik ( ale ze strasny) a tak ked je doma je nepouzitelny. Mam 2 deti a po 2 r rodicovskej dovolenky som sa vratila do prace a vies co? Cela depka je fuc, nemam cas na depky a nariekanie nad svojim zivotom, ked rano o pol siedmej vstanem tak sa zastavim vecer o desiatej. Skola, skolka, praca, nakup, kruzky, domace ulohy, domace prace, do toho choroby…Takze s odstupom casu takyto stav ako mas ty ( a ako som mala aj ja) hodnotim len ako : nemam problem, vyrobim si. Takze vydrz, pridu vaznejsie problemy a nebudes mat cas riesit unavu zo samoty.
@anonym_autor ja ta uplne chapem ze mas z toho depku, ale mas plan tak len vydrz. Bola som na tom dost podobne, s tym ze moj muz je doma avsak ma mimoriadne narocnu pracu na sustredenie, strasny workoholik ( ale ze strasny) a tak ked je doma je nepouzitelny. Mam 2 deti a po 2 r rodicovskej dovolenky som sa vratila do prace a vies co? Cela depka je fuc, nemam cas na depky a nariekanie nad svojim zivotom, ked rano o pol siedmej vstanem tak sa zastavim vecer o desiatej. Skola, skolka, praca, nakup, kruzky, domace ulohy, domace prace, do toho choroby…Takze s odstupom casu takyto stav ako mas ty ( a ako som mala aj ja) hodnotim len ako : nemam problem, vyrobim si. Takze vydrz, pridu vaznejsie problemy a nebudes mat cas riesit unavu zo samoty.
@michaelam2 aha, pozri sa, @bu1bu má manžela, ktorý pracuje doma a sama píše, ako je doma nepoužiteľný. O tomto som včera písala.
@bu1bu Tak ale povedzme si pravdu,že samota je zla. Behala som autom po celom svk,stretávala sa s ľuďmi.... takže teším sa na ten kolotoč,kedy nebude čas na myšlienky o samote,lebo to bude iný zahul, ale budem konečne žiť a budem socializovana medzi ľuďmi a kamarátmi v práci. Spatne sa určite zasmejem,ale po vojne je každý generál.A ďakujem za milé slová 🙂
@michaelam2 aha, pozri sa, @bu1bu má manžela, ktorý pracuje doma a sama píše, ako je doma nepoužiteľný. O tomto som včera písala.
@aurora33 Ale sú muži a muži. Niektorí doma pomáhajú a niektorí nie...hádam sa tu nebudete o tom stále hádať...
@aurora33 Ale sú muži a muži. Niektorí doma pomáhajú a niektorí nie...hádam sa tu nebudete o tom stále hádať...
@anonym_autor a rovnako môžu pomáhať aj ti, ktorí síce sú v zahraničí, ale keď prídu domov tak pomáhajú. Áno sú muži a muži, ale pani zo včera si stále písala len to svoje, že pomáhajú, len ti, ktorí pracujú doma. Tak nech si prečíta reálnu skúsenosť.
@anonym_autor a rovnako môžu pomáhať aj ti, ktorí síce sú v zahraničí, ale keď prídu domov tak pomáhajú. Áno sú muži a muži, ale pani zo včera si stále písala len to svoje, že pomáhajú, len ti, ktorí pracujú doma. Tak nech si prečíta reálnu skúsenosť.
@aurora33 prosim ta uz prestan. Fakt uz neviem ako ti mam vysvetlit ze ked je muz v zahranici tak NEVIE pomoct aj keby neviem ako chcel. Proste je prec, takze ta zena je doma niekolko tyzdnov sama.
Jasne ze existuju muzi ktori by nepomohli aj keby cely den sedeli doma na zadku. Ale normalny chlap doma pomaha kazdy den. Myslim ze je to kazdemu tu jasne, len ty musis stale pisat svoje, tak uz to nechaj prosim ta tak. Vcera som uz na teba nereagovala, tak si mi zas musela napisat…
@aurora33 prosim ta uz prestan. Fakt uz neviem ako ti mam vysvetlit ze ked je muz v zahranici tak NEVIE pomoct aj keby neviem ako chcel. Proste je prec, takze ta zena je doma niekolko tyzdnov sama.
Jasne ze existuju muzi ktori by nepomohli aj keby cely den sedeli doma na zadku. Ale normalny chlap doma pomaha kazdy den. Myslim ze je to kazdemu tu jasne, len ty musis stale pisat svoje, tak uz to nechaj prosim ta tak. Vcera som uz na teba nereagovala, tak si mi zas musela napisat…
@michaelam2 tam máš reálnu skúsenosť ženy, ktorá úplne odporuje tvojmu písaniu. Tak si to uži. Pa
@anonym_autor A už si sa zverila do svojím trápením manželovi? Bráni vám niečo presťahovať sa na východ? Ešte k tomu, keď ti svokrovci bohvieako nepomáhajú a manžel pracuje v zahraničí? A vlastne, keď píšeš, že malá takú cestu nevydrží, tak ty si úplne separovaná od tvojej rodiny. Veď to musí byť hrozné, žiť takto v samote a nemôct byť so svojimi najbližšími. Ja som to tiež tak kedysi mala presne ako ty a strašne ma to psychicky deptalo. Tak sme s mojím mužom hľadali riešenie a to jediné bolo, presťahovať sa k mojím rodičom. Aj sme tak urobili, svokra bola síce urazená, ale čo mohla robiť, keď mi s malým nepomáhala, musela sa s tým zmieriť. A keď je tvoj manžel stále preč, tak by to mohol pochopiť. Sociálne kontakty sú veľmi dôležité a bude to dobré ako pre teba, tak aj pre tvoje dieťa. Keď bude stále len s tebou samé, tak bude mať v budúcnosti veľké problémy začleniť sa do kolektívu. Zachráň sa pred psychickými problémami a urob niečo skôr, než bude neskoro. Držím palce! 😉
@anonym_autor A už si sa zverila do svojím trápením manželovi? Bráni vám niečo presťahovať sa na východ? Ešte k tomu, keď ti svokrovci bohvieako nepomáhajú a manžel pracuje v zahraničí? A vlastne, keď píšeš, že malá takú cestu nevydrží, tak ty si úplne separovaná od tvojej rodiny. Veď to musí byť hrozné, žiť takto v samote a nemôct byť so svojimi najbližšími. Ja som to tiež tak kedysi mala presne ako ty a strašne ma to psychicky deptalo. Tak sme s mojím mužom hľadali riešenie a to jediné bolo, presťahovať sa k mojím rodičom. Aj sme tak urobili, svokra bola síce urazená, ale čo mohla robiť, keď mi s malým nepomáhala, musela sa s tým zmieriť. A keď je tvoj manžel stále preč, tak by to mohol pochopiť. Sociálne kontakty sú veľmi dôležité a bude to dobré ako pre teba, tak aj pre tvoje dieťa. Keď bude stále len s tebou samé, tak bude mať v budúcnosti veľké problémy začleniť sa do kolektívu. Zachráň sa pred psychickými problémami a urob niečo skôr, než bude neskoro. Držím palce! 😉
@johanka21 Ahoj. Ďakujem za pochopenie.Ano,manžel vie o tom,ako sa cítim.Aj preto sme sa dohodli,že mala pôjde do jaslí na par dni a pre mna to bude psychohygiena. Bude akoby u babicky🙂 Na východ sa určite neplánujeme presťahovať, ja mam výbornú prácu na západe a planujeme sa sťahovať aj bližšie k nej....a mala pôjde do jaslí presne aj kvôli sociálnemu kontaktu, aby si nemyslela,že existujem len ja....akože v kutikoch nemá problém s deťmi,s dospelými, je tam hrava a zvlada to OK. Svokra nemá problém pomôcť, pomoc mi aj nukali, ze pridu k nej. ale zatiaľ si vždy poviem,že to zvládnem....Chodia aj oni k nám aj my k nim....naše vzťahy sú v poriadku.
@michaelam2 tam máš reálnu skúsenosť ženy, ktorá úplne odporuje tvojmu písaniu. Tak si to uži. Pa
@aurora33 boze 🙈 dobre tak posli muza robit do zahranicia ked je to take super 😉
@anonym_autor Zlaté časy keď som bola doma s deťmi na RD. Všetko som stíhala na všetko som mala čas. Pri prvom dieťaťi sme prerábali dom, manžel v práci. Ja som brala malu do auta a išla som s ňou na dom zmenezovat pracovníkov aj kontrolovať. Chodila som vselikade s ňou odmalička na aute, do parku do prírody kocikovat, potom keď začala chodiť tak na prechádzky. Druhé dieťa sme mali keď dcéra nastúpila do škôly, a vtedy korona tak zavreli školy. A doma sme sa učili, tiež sme chodili do prírody. Po korone na výlety. Ja som sa zobrala aj s deťmi a došli sme domov až večer. Hovorím to boli zlaté časy pre mňa na RD. A bola som sama, manžel v práci, babky nepomáhali, no necítila som sa sama. Teraz pracujem a toho času je menej.
Niektoré reagujete strašne. A keď sa autorka ohradi, ešte vyskakujete. Fuj, nechutnú ľudia🤮.. Veď každý sme iný, tak trochu empatie naozaj nezaskodi.. Autorka, chápem Ťa. Môj malý bol fakt akčný, muža som sice mala po večeroch doma, ale to tiež bola slabá útecha😁. Vydrž do jasiel, uľaví sa ti. Môžem ťa ubezpečiť, že to prejde. Aj keď to teraz tak nevidíš, a nevidíš východisko zo situácie, nevzdávaj to. Zmení sa to, len vydrz💪..Tie jasle sú dobré riešenie...
Vitaj na západnom Slovensku 🙂 ja to mam rovnako. Roky tu doslova trpím, ale základ je identifikovať problem a nájsť riešenie. Nezostávajte tam, kde nie ste šťastná. Musíte žiť na západe? Vás muž je v zahraničí, tak na čo zostávať tam, kde trpíte samotou?
Niektoré reagujete strašne. A keď sa autorka ohradi, ešte vyskakujete. Fuj, nechutnú ľudia🤮.. Veď každý sme iný, tak trochu empatie naozaj nezaskodi.. Autorka, chápem Ťa. Môj malý bol fakt akčný, muža som sice mala po večeroch doma, ale to tiež bola slabá útecha😁. Vydrž do jasiel, uľaví sa ti. Môžem ťa ubezpečiť, že to prejde. Aj keď to teraz tak nevidíš, a nevidíš východisko zo situácie, nevzdávaj to. Zmení sa to, len vydrz💪..Tie jasle sú dobré riešenie...
@rayla Ďakujem za pochopenie 🙂 Určite aj tie matky,ktoré tu vyskakuju, mali ťažké časy,len asi zabudli....áno,ja vidím svetlo na konci tunela, viem,že potom zase prídu iné starosti...ale ten pocit,ze konečne nebudem sama a začnem trosku pracovať a mala pôjde do jaslí....Planujeme sa aj sťahovať q muž zostane doma...mame plány, ale jednoducho ,keď cítim samotu,neurychlim všetky tie zmeny,ktoré plánujeme....
Vitaj na západnom Slovensku 🙂 ja to mam rovnako. Roky tu doslova trpím, ale základ je identifikovať problem a nájsť riešenie. Nezostávajte tam, kde nie ste šťastná. Musíte žiť na západe? Vás muž je v zahraničí, tak na čo zostávať tam, kde trpíte samotou?
@staromodna Už som to písala viackrát, mam skvelú prácu na západe,kde sa vrátim...mam super kolegov aj priateľov tam....táto moja situácia je dočasná....ale aktuálne ju žijem a cítim....
@anonym_autor Ja Ťa úplne chápem a to keď bola moja dcéra malá, tak muž robil len na týždňovky v rámci SK a cez víkend bol doma. Mala som to šťastie, že od 15.mes. dcéry som mala možnosť ísť aspoň 1-2krat do týždňa na 3-4 hod. do práce a moja mama zatiaľ prišla k nej k nám domov, to bola v tom čase moja psychohygiena.
Viem, že teraz sa Ti zdá aj ten čas do apríla nekonečný, ale to dáš a nakoniec uvidíš ako to ubehne. Zatiaľ by som skúsila ako tu písali baby, ak by malú babka prišla postrážiť k vám raz do týždňa, čo i len na 2 hodiny...
Držím palce, drž sa.
@aurora33 boze 🙈 dobre tak posli muza robit do zahranicia ked je to take super 😉
@michaelam2 v pohode ja na tom absolútne nič zlé nevidím.
@anonym_autor Ja Ťa úplne chápem a to keď bola moja dcéra malá, tak muž robil len na týždňovky v rámci SK a cez víkend bol doma. Mala som to šťastie, že od 15.mes. dcéry som mala možnosť ísť aspoň 1-2krat do týždňa na 3-4 hod. do práce a moja mama zatiaľ prišla k nej k nám domov, to bola v tom čase moja psychohygiena.
Viem, že teraz sa Ti zdá aj ten čas do apríla nekonečný, ale to dáš a nakoniec uvidíš ako to ubehne. Zatiaľ by som skúsila ako tu písali baby, ak by malú babka prišla postrážiť k vám raz do týždňa, čo i len na 2 hodiny...
Držím palce, drž sa.
@anonym_05d4bb Dakujem Ti veľmi pekne za milé slová 🙂 Áno,aj ten čas do apríla mi príde ako večnosť, ale musíme to zvládnuť a mam svetlo na konci tunela 🙂 Hádam...uvidíme, ako sa aklimatizuje 🙂
Uplne ťa chapem.. Neviem co ti poradit. To neviem ani sebe haha :D asi len to, ze keby som bola blizsie teba, mozno by sme sa stretavali na kafku.. 😀 🙂 🙃
Ja sa necudujem ze si sama a nemas ziadne kamosky po tom ako sa vyjadrujes
@anonym_f9ce6b ty si aj čítala, na koho resp. kvôli akému príspevku autorka reagovala tak, ako reagovala?
@anonym_05d4bb Dakujem Ti veľmi pekne za milé slová 🙂 Áno,aj ten čas do apríla mi príde ako večnosť, ale musíme to zvládnuť a mam svetlo na konci tunela 🙂 Hádam...uvidíme, ako sa aklimatizuje 🙂
@anonym_autor
užívaj si dieťa, to je teraz hlavné. dnes môj syn oslavuje 17.... a tak rada by som niekedy vrátila čas do doby keď bol taký malinký 😉
každá etapa života má svoje čaro.... ži tu a teraz.
@anonym_autor Inak,ak som išla sama,ajnja som bola za 5 hodín zo západu na východe. S dieťaťom potrebuješ viac prestávok, dat mu najesť....to sú fakty,že sa sa čas naťahuje....
@anonym_autor samé výhovorky
Dostala si x dobrých rad - každú jednu odmietaš
Tak depkuj osamote v zapadákove - pochybujem, že s tvojou povahou “nič sa nedá - všetko je naprd” by si si našla nejakú kamarátku
@anonym_autor Ahoj, úplne chápem tvoju situáciu. Mám dosť voľného času, ak by si chcela, mohli by sme sa stretnúť a dať reč...čo a ako by sa dalo robiť...
@janinah Keď mate deti,tak viete aká je to zábava cestovať s nimi v aute. Neviem si predstavit 6hodinovu cestu,ako mi hučí v aute a ja sa musím sústrediť na šoférovanie.
@anonym_autor ale prosim ta, to co je za blbu vyhovorku? Tiez mam rovnaku zivotnu situaciu - vychodniarka zijuca na zapade, muz caste sluzobky, ja dokonca deti dve hned po sebe, vtedy bez vodicaku...a ked som vedela,ze muza caka sluzobka, isla som k mame na vychod, deti v aute aj pohucali, jasne, ale aj pospali, dalo sa to zvladnut, zvladnes aj ty, len musis viac chciet a menej lamentovat
To si skôr unavená z lenivosti. Dieťa je už veľké, jasle existujú, nastúp do práce a na samotu ani nepomyslíš. Čo vlastne robíš, veď pri takom dieťati je treba sa mu neustále venovať, potom je tu starostlivosť o domácnosť, sebavzdelávanie, príprava na nástup do práce,... Na únavu zo samoty nieto ani pomyslenia. V novom roku do jaslí kam chodí náš malý nastúpilo 18 mesačné dievčatko, ktoré bolo doma s mamou a hotová hrôza. Vôbec nevie rozprávať, neodplienkované, nevie žiadnu pieseň ani riekanku, nevie zopakovať, čo je v leporele. Asi je to zlé, pretože malý denne prichádza s tým, čo všetko to dievčatko nevie, nechce s deťmi spolupracovať pri aktivitách, trucuje, neposlúcha. Čo tá matka doma robila, ak základné veci dieťa nenaučila?

A cestovať na spánok nočný? My sme tak cestovali ked bol maly menší, teraz ideme výhradne na spánok a my chodíme opačným smerom, východ-západ. V noci je aj menej áut. Kto chce, riešenie nájde, kto nie nie.
My sme šli aj vlakom, maly spal v nosiči, mal vtedy asi 20 mesiacov. A to 5 hodín v preplnenom vlaku. A zvládol to. A ked od apríla chceš dat, prečo už nie teraz do jaslí? Alebo si najst niekoho na stráženie na päť hodín a vypadnúť sama niekam? Ja mam úžasného partnera a otca dieťaťa, ktorý chape ze potrebujem aj ja vypnúť a nemal problém od malého bábätka byt s malým kľudne aj 3 dní sam. A ja som mohla ísť sama k rodine a nemyslieť na potreby malého. Ale to máš vždy tak ako si zariadis. Ja chápem ze peniaze zo zahraničia sú super, ale uzkost a nespokojná mama je úplne na hovno. A to ziadne peniaze nevyvazia.
@ronie338 Ved mala vydrží v aute,keď ideme s manželom...ze manžel šoféruje a ja som pri nej...boli sme aj na východe X krát aj v Nemecku,teraz v Zakopanom....jednoducho zle sa jej tam spi,je nervózna....podrieme 30min,a to je všetko....aj my chodíme na jej spánok....véd to je všetko v poriadku.Su možnosti, aj vlakom,áno...ale konečná zastávka nie je v našom meste,lebo je tak mimo ŽSR 🤣