Som unavená zo samoty
Ahojte. Moja situácia je taká, že máme 19mesacne dievčatko.Zijeme na západe. Manžel pracuje v zahraničí. Ja som z východu a ničí ma samota...stále nonstop 24/7 s malou sama. Mam tu iba svokrovcov, kam idem tak 1x do tyzdna. Nemôžem nikam ísť, chyba mi rozhovor s dospelými ľuďmi,kolektív,práca .... naozaj sú chvíle,kedy pociťujem úzkosti a nepohodu na duši...áno,riešenie mam,že mala pôjde do jaslí, ale ja neviem,ako mám dovtedy žiť.... prišla som o slobodu, ktorú tak milujem....mala ma 2 spanky,žijeme na dedine....áno,ideme von,ideme do kútika, ale viete,že je to stále len prepocitavanie času,kedy bude jesť a kedy zase spať,aby sme sa stihli vrátiť domov. Spat vie len v postieľke. Svokrovci ju nepostrazia, mala tam nie je komfortná, aj keď najradšej by som ju tam niekedy nechala a konečne dýchala slobodne. Viem,že tak žijeme každá druhá, ale asi si len potrebujem vyliať srdce....som spoločenský človek a zrazu som doma....sama....
@anonym_autor nemohli by ste tam s ním byt stále?
@zuat To by bol veľmi drahý život,platiť byt v DE a aj na SVK....
@natalka13 Ty si nejaká veľmi múdra, počúvaj ma..... tešíme sa všetky,že si mala také deti,ktoré ti spali v kočíku....ja take dieťa nemám a mohla by si ako matka vedieť, že každé dieťa je iné....
@anonym_autor co by si robila keby si mala este skolaka? No hold spal by kojenec v autosedacke alebo v kociku, ked ma starsi trening, treba ist po neho do skoly, k zubarovi....
Ano bola som mudra, lebo som to zvladnut musela a chcela. Neverim ze ti dieta 2h v kociku alebo v satke reve.
Ake ved stazuj sa a neries.🤷♀️

A cestovať na spánok nočný? My sme tak cestovali ked bol maly menší, teraz ideme výhradne na spánok a my chodíme opačným smerom, východ-západ. V noci je aj menej áut. Kto chce, riešenie nájde, kto nie nie.
My sme šli aj vlakom, maly spal v nosiči, mal vtedy asi 20 mesiacov. A to 5 hodín v preplnenom vlaku. A zvládol to. A ked od apríla chceš dat, prečo už nie teraz do jaslí? Alebo si najst niekoho na stráženie na päť hodín a vypadnúť sama niekam? Ja mam úžasného partnera a otca dieťaťa, ktorý chape ze potrebujem aj ja vypnúť a nemal problém od malého bábätka byt s malým kľudne aj 3 dní sam. A ja som mohla ísť sama k rodine a nemyslieť na potreby malého. Ale to máš vždy tak ako si zariadis. Ja chápem ze peniaze zo zahraničia sú super, ale uzkost a nespokojná mama je úplne na hovno. A to ziadne peniaze nevyvazia.
@ronie338 Ved mala vydrží v aute,keď ideme s manželom...ze manžel šoféruje a ja som pri nej...boli sme aj na východe X krát aj v Nemecku,teraz v Zakopanom....jednoducho zle sa jej tam spi,je nervózna....podrieme 30min,a to je všetko....aj my chodíme na jej spánok....véd to je všetko v poriadku.Su možnosti, aj vlakom,áno...ale konečná zastávka nie je v našom meste,lebo je tak mimo ŽSR 🤣