icon

Som už zúfalá zo susedov

marcela228
31. júl 2021

Ahojte, absolútne neviem, ako mám reagovať, preto som si prišla po názory sem. Kúpila som si nový byt, ktorý ma stál veľa úsilia a energie. Keď som sa konečne nasťahovala, zistila som, že sa tu asi nikdy nevyspím dlhšie ako do pól 6 rána. Susedia nadomnou majú dve malé deti, jedno môže mať cca rok a pól, druhé 9 rokov. Rada by som Vás ubezpečila, že som veľmi chápavá a deti mám rada, pracovala som istý čas aj v škôlke. Toto combo je však špeciálne. Od pól 6 rána počujem vreskot, buchot, dupot, nonstop beží ten starší po byte, akoby sa pripravoval na Veľkú pardubickú, revú a vreštia po sebe. Nonstop po sebe hádžu veci, búchajú po nábytkoch, ktoré ich váhou dokonca niekedy presunú. Rodičia ráno zo zásady spia a deti pravdepodobne nechávajú na voľnobeh, veď čo, znesiem. Keď už sa mamička veľkoryso zobudí, nepočujem nič iné ako hysterické výkriky. Bola som tam dvakrát, prvýkrát som čakala 3 týždne, že možno sa niečo zlepší. Prvýkrát som prišla a slušne sa snažila vysvetliť, že chápem, čo je to mať dve malé deti, ale že ja deti nemám a nemôžem chodiť každý jeden deň nevyspatá a frustrovaná do práce kvôli ich deťom. Odpovede boli arogantné a nonstop sa ma pýtali, že čo akože oni majú robiť. Navrhla som, aby kúpili do izby aspoň nejaký koberček a tlmili ich. Výsledok bezúspešný. O 3 týždne som tam bola zas, keď už to bolo neznesiteľné. Tentokrát som sa snažila opäť empaticky, ale už dôraznejšie. Výsledok: Ich nezaujimam ja ani moja praca, mám si robiť čo chcem a ak niekedy skúsim urobiť hluk na revanš, zavolajú na mňa políciu. A že ak chcem, mám si ich deti vziať. Prosím, poraďte mi. Začína ma to veľmi ovplyvňovať a neviem, ako to mám riešiť. Ďakujem.

petulda333
31. júl 2021

@sara07 no vidis a o tom sa bavime, u nas tiez tak. No susedia nad nami nechali deti behat 30-40min,potom lopta, odrazadlo, zas beh..krik a hadky uplne bezne boli... Do 21 kym nezaspali.

nikaeli
31. júl 2021

bývaš v mojom starom byte?
teda nie, mne strpčovali život pubertiaci a ich párty milujúci rodičia, lebo život si máš predsa užiť! neskôr sa najstaršia vydala a nosila k dedkovi svojich dvoch drobcov.. odrážadlo, lopta, pes, rádio, behy o preteky a večer zábavy s kamošmi.. končili presne o desiatej.. nepomohlo nič, milé slovo, škaredé slovo, domovník, bytové družstvo, polícia, proste nič.. keď sa mi narodil druhý syn a ako každé bábätko plakal, trepali na radiator ako drbnutí, keď to už mám takto napísať 😥 mal 4 mesiace, keď sme sa po 10.rokoch odsťahovali..

loginexistuje
31. júl 2021

@sara07 ale to si ty nevies predstavit potom a su rodiny kde maju len parkety a deti sa bezne premavaju na odrazadlach hraju loptou skacu z posteli a pod asi by si inak pisala keby si deti s tymtonstylom vychovy mala nad sebou v panelaku

petulda333
31. júl 2021

@didi2102 ale to su uz len idioti, co hladaju zamienku na hadky. Ja som mala psa a o poschodie nizsie susedia co neznasaju psov. Tak pravidelne sme mali vyhrazne listy. Raz sme boli tyzden prec, vratili sme sa a suseda ma odchytila pred bytovkou a zacala ziapat a nadavat, ze zavola policiu, hygienu a socialku. Vraj sa moj pes vysral vo vchode na letak a este dal servitku nato 🙈 ked som je vravela, ze tyzden sme boli prec, tak ju to nezaujima, ona vie, ze nas pes to bol 😀 a vzdy len krik a hadky, ale to su blbci. Jej muz sedi nonstop na balkone a sleduje ci ludia zavru kontajner, raz som zavrela tak, ze ostal asi 5cm pootvoreny, kedze bol total plny, viac to neslo, tk zacal po mne z balkona kricat. Ja som sa len usmiala a popriala oekny den. Jeho skoro roztrhlo 😂

marzuz89
31. júl 2021

@klarissa25 male deti nie su take, male deti velmi ovplyvnuje vychova, tuto to asi nebude ok, ked sa buchaju, vrieskaju, kricia, od momentu zobudenia mamy ta na nich "len" vrieska. Je ine ked babatko place po nociach, ma zachvat zlosti ked sa uci spracovavat svoje emocie. 9 rocny ma mat uz davno rozum a spravat sa tak, aby skoro rano nerobil bordel a hurhaj, a 1,5 rocne holt potrebuje usmernenie od maminy, len by nemohla spat, ale venovat sa. Ja sa na toto pozeram velmi kriticky, mozno az prilis, ale od "malinka" svojmu synovi vysvetlujem, ze skoro rano a vecer sa uz musime stisit, aby sme susedov nerusili. Jasne ze plakaval v noci, jasne ze ako novorodenec maval "neutisitelne" vecerne place z koliky, jasne ze sa musel ucit "zvladat" svoje emocie. Ale myslim a dufam, ze susedov nerusime, lebo ich rusit nechceme. Treba aj trosku ohladuplnosti, co tu uplne chyba. Ale ospravedlnit hulvatske spravanie deti tym, ze su to deti, to im naozaj neda dobry zaklad 🙂

amelie2017
31. júl 2021

Pod nami byvaju 3 dospeli a 2 deti- cca rok a pol a 3 roky. Co oni robia je nenormalne. Party a karaoke uz nastastie skoncilo, lebo to im muz dokladne vysvetlil, ze ak neprestanu, nebudu mat cim ten mikrofon ani chytit. Lenze kazdy vecer buchot, akoby skladali nabytok, pribijali policky na stenu alebo porcovali maso sekacom. Dcera nam kvoli tomu prestala sama spavat, lebo sa boji. Uz tam bol tolkokrat, stazoval sa aj majitelovi a nic. Navyse tie deti su samorasty, maju ich uplne v pazi, cely den trieskaju, placu, najhorsie je to v noci. Aj hodinu a pol, dve neutichajuceho revu. Na deti som sa stazovat nechcela, lebo som bola tehotna a nevedela som, aky hlucny bude nas, nakoniec on zaplace 3krat za den a ja nemozem spavat kvoli susedom. Casom sme sa dozvedeli, ze uz 3 rodiny sa odtialto odstahovali kvoli nim. A veru aj my hladame. Byt je perfektny, ale s nimi sa neda.

tncka
31. júl 2021

@marcela228 no tak im to vrat hned dnes vecer,je sobota,sprav si party 🤭🤣🥳🥳No co,maximalne pridu policajti a povedia ze to mas stisit🙈 Deti su take aki su rodicia. Ked su tupi,nepomoze ti ine len sa odstahovat a najlepsie do domu.

katkami123
31. júl 2021

9-rocny nemá vôbec co tak vystrájať ale s tou ich aroganciou matky je asi vysvetlená aj ta výchova deti. Normálny človek by sa snažil nájsť kompromis a neriešil problémy v style - Noa co, take sú deti. Aj tie deti treba viest k empatii, ze nebývajú v bytovke samé a majú sa správať potichšie. Keby tak ráno opäť vystrajali, tak na drzovku zavolám o tej pol 6. políciu, do 6.majú byt ticho, nech si matka deti nemysli, ze keď bude arogantná, ze to je riešenie problému.

didi2102
31. júl 2021

Treba si uvedomiť že tento príspevok píše žena bez detí,ona ich vykresľuje ako rodinu čo sa nestará pomaly o deti a tie sú na polepšovnu,matka si vyspava .. možno sa ten menší v noci budí musí k nemu vstávať aby bol v noci ticho a ráno si chce kúsok pospať,neverím že mama spí hodinu a deti vesolo vrieskaju
Na rodinu s deťmi sa vždy každý bude sťažovať,aj ja po 3rocnom kričím,neprídem si ako hrozna mater a 1.5rocna všetko hádže po zemi naschvál 😄 mám ju prizabit,celý deň nemá mat hracku v rukách ? Niekedy je ťažké nájsť kompromis ale ako som písala my sme sa odsťahovali kvôli susedom z novostavby,do 70rocneho radového domu,máme teda suseda z oboch strán ale neporovnateľne

zuzkapap
31. júl 2021

No... Ťažko radiť. Ja tiež nemám ešte deti, aj keď už jedno na ceste... A mame na oboch stranách v paneláku sibnutych susedov, co po sebe kričia vo dne v noci a robia party. V obývačke a ďalšej izbe to človek prežije, pusti si hudbu alebo co.. Dá sa. A spálnu sme si dali odhlucnit stenu co nas s nimi spaja... Ja vravím že najlepšia investícia mojho života 👌 ale mas to horšie ze oni su hore, tam to odhlucnenie není take jednoduché ani efektívne. Ale treba si zavolať odbornika a poradiť sa 🙂

jankapepe
31. júl 2021

@marcela228 mala si si kúpiť dom na samote. Len neviem či by ti zas tam nevadili ráno vrabce pod oknom o piatej ráno, sova celú noc a susedov pes.....
Úprimne..... vstávajú vcelku v normálnom čase. Ak ti toto vadí nerob si deti, lebo sa zblaznis po prvom týždni keď budeš spať dve tri hodiny denne.....áno aj to sa pri deťoch stáva. Ak budú choré budeš s nimi ťahať ,, nočnú,, a potom na celý deň do práce.... atď

sara07
31. júl 2021

@loginexistuje ja mám byt na vrchu a nie pre detsky buchot ale u tety si sa nevyspala ani keby si chcela , francuzska barla a ked sa opieral buchotalo to a pekne pomaličky na zachod a spät a celu noc sa ten dedulo tam brazdil a do toho parkety vrzgali
ano mám zimšie aj kurenie platím ale mam nad sebou klud
všetko niečo stojí
a ked si kupujem byt tak si pozriem ak su tam susedov a podla toho ,tiež nie je riešenie kupim si byt a všetci sa mi prispôsobte

jarhal
31. júl 2021

@jankapepe sme na samote,vtaci nas nebudia ale prebudzaju pomalicky ,sova plasi mysi, tie pištia,ale trva to chvilku,vcera nas husky skantril lasicu ,ta pistala az do dalsej dediny..neprezila asi..ale to su zvuky prirody...nemyslim ze je to na porovnanie...tie vtaciky nevadia vobec naopak...opisujes marcelu ako konfliktnu..ale nevies o nej nic ,len to ze ma susedov arogantnych a on a chce rady ako to zmenit ,lebo byt v bratislave stal nemalo usilia a penazi...ked bude mat deti a budu chore a potom pojde do prace ...to pises o sebe? ...nuž ale to uz nechaj na nu...

kristianka2255
31. júl 2021

@marcela228 mozno ho tisi celu noc aby nerusilo susedov to 1.5 rocne a potom uz je taka rozbita, ze rano vyskocit na nohy a zas ich tisit je uz pre nu nemozne.. a toto nikto nevidi, asi preto ti povedala ze si ich mas vziat aby si si to skusila, zrejme preto aj tie vykriky.. snazi sa ich usmernovat cely den.takze odporucam predat byt a kupit si dom, lepsia rada nieje

petulda333
31. júl 2021

@didi2102 boli sme v byte ako rodina s detmi, bez staznosti. Takisto poznam ludi kt maju deti a nik sa na nich nestazuje. Nemyslim, zeby autorka bola nejaka sprosta zena kt vadi vsetko. No z reakcii susedy je jasne, ze je arogantna a nemieni nic menit

klarissa25
31. júl 2021

@marzuz89 ako jasne..ale nejaké behanie po byte a hlas deti bude úplne bežný.. a aj ráno...

sara07
31. júl 2021

uprimne
na noc štuple do uší ak chceš spat dlhšie ako do pol šiestej
alebo ist skorej spat a nebude ti vadit že vstavaš o pol šiestej
zachvilu starší pôjde do školy , mladšie do škôlky cez den bude klud
mna zase ráno budi šiestej klopkajuce lodičky a nie nemôže ist vytahom ona musí ist schodami , 6,10 -6,15 😂
a vedla susedia tiež ked som mala zrovna v obdobi vzdoru a teda to inak plieskalo , najhoršia matka roka , no maju svoje už ruči od jedu hodinu dve vkuse a teda nevyzeraju že by si uživali obdobie vzdoru u svojho dietata, prestala sudit , nevyhadzujem jej to na oči je ako tien a ano prikupili sme si knižnicu aby sma to mali odhlučnené, nalepili taku foliu je to lepšie
a to dieta ruči den noc kolkokrát čakam tiež kedy doruči
je to panelák je to proste takto

deti95060810
31. júl 2021

do 22 hod. môžeš robiť hluk aj ty... takže pustiť "repráky" len tak cvične aby maminka vedela ako to je... 😉
Keď to budeš robiť mesiac, isto si uvedomia čo robia zle...

mamusa34
31. júl 2021

Fuuha ,tieto zlaté činzaky . Od mala v byte a k nám suseda tiež často chodila alebo z okna kričala že máme dať tichšie tv atď 😂🤦no hrôza .. no je to tak v bytoch no . Nie každý trpí buchot a keď je pravidelný no už to ide

kitycat
31. júl 2021

Kup si spunty a nejak to pretrp. Kym ten mensi nepovyrastie a neskuldnia sa obaja.

Ta ich mama bude rovnako nevyspana a ked este prides ty, tak verim tomu, ze by ti najradsej vylepila.
Je to udel byvania. Aj nadomnou byvaju 2 male deti a rodicia po sebe kricia obcas viac, obcas menej potom ich vidim ako idu vsetci spokojne von.
Udel zivota v byte.. Nabuduce hladaj na najvyssom poschodi

jankapepe
31. júl 2021

@jarhal vieš bývam tiež skoro na samote....prisťahovala sa sem rodina z mesta a vieš prečo mi prvý týždeň zvonili??
Vraj spravte niečo z kohútom, že oni chcú ráno o 4 tej spat. Druhý týždeň že prečo ich o 7 mej budí kosačka, a že ako spíme v lete keď ona otvorí okná že jej sova huka......
No moja, mala si ostať tam kde si bývala predtým.

A áno ako niekomu vadia v bytovke zvuky dvoch hrajúcich sa deti, tak jeho problém.

jankapepe
31. júl 2021

@jarhal nie o sebe, ja keď chcem si pospim koľko potrebujem, deti ráno behajuce po dome mi nevadia 🙂

didi2102
31. júl 2021

@petulda333 ja som nenapísala že autorka je sprostá,napr ten 9rocny môže byť hyperaktívny,s tým nik nič neurobí napr nie každý rodič súhlasí s liekmi, sú deti a deti , rodičia tiež sú vyčerpaní , ja zase nepoznám rodinu s deťmi nad ktorou by susedia nepretacali očami 😄 áno neklopu ale nieje to pochuti

amarilka26
Autor odpoveď zmazal
petulda333
Autor odpoveď zmazal
liusa82
31. júl 2021

Tak,tak.Aj my sme prchali do domu.A ten klud sa nedá porovnať.U nás to bolo nasledovné.Dieťa vedla cez stenu,3 nad nami a dalšie 2 nad tými cez stenu.No čista psychiatria.Ešte jednu rodinu s detmi by som zvládla ale toto teda nie.Prchaj odtial

petulda333
31. júl 2021

@didi2102 ja poznam, lebo ti rodicia nenechaju deti robit hluk-neprimerany. Ja som tiez vycerpana, obe deti nespavci. Syn uz teraz dobre, dcera donedavna nocne do 6 rana. A potom som vstavala okolo 8 k synovi. Napriek tomu mi deti nevyvadzali doma. Ano, ked sli zubky alebo obcas hadka, ale vzdy vysvetlene a bol klud. Neznasam, ked niekto napise, ved su to deti 🤦‍♀️ a co teraz? Maju sa vybehat von. A to s tymi chorobami, aj s tym sa da pracovat. Syn ma tiez dg a zachvaty a vieme to ukorigovat. Nehram sa na dokonalu, chapem, ze niekedy si rodicia nevedia dat rady, ale ak su vyslovne arogantni a je im jedno co deti vystrajaju, tak ma to hneva a netolerujem to
@jankapepe hrajuce deti sa nevadia nikomu, len debilom, ale tu to asi nie je o tom, ze deti sa len hraju

petulda333
31. júl 2021

Inak, tie co pisete, ze do domu. My sme momentalne u svokry, kym dorobia dom a tu kazde rano okolo 4 startuje kombajn a 2 traktory 🙈 a prejdu po dvore aj 15x.. Vcera sme vesali pradlo a ja, ze co to pada z oblohy a to z kombajnu bordel 😀 asi hodinu lietalo a vsetko zaprasene. My ale budeme mat tych naj susedov 🙈 cintorin 😬😬

luccija
31. júl 2021

@marcela228 to je život v bytovke.Uz som na to zabudla všetko počuť každé splachnutie, chrachlanie suseda ráno do umývadla, sexovanie susedov.som rada, že sme v dome aj, keď dnes susedia vypustili svoje dvojičky v období vzdoru 7:30 na dvor🙂

jankapepe
31. júl 2021

@petulda333 to ktorá strana preháňa by sme vedeli posúdiť jedine v prípade že strávime pár dní na jednej aj druhej strane 🙂