Som v 35. týždni a pohádala som sa s otcom dieťaťa
Ahojte mozno to sem nepatri ale potrebujem sa vypisat aby sa mi.ulavilo som v 35tyzdni teda uz koncim... A velmo sme sa pohadali s otcom malej 😒 blokol.ma vsade nechce o mne pocut len kvoli tomu ze som porusila nasu dohodu a ozvala som sa ex pretoze som videla ako lajkuje fotku.inej co predtym nikdy nerobil a dako moje hormony sa poburili a vynadala som mu a ozvala sa tomu ... Chce aby som malu dala na adopciu lebo som detinska intriganka 😞
vychovas? snad lepsie ako vychovali teba. byt slobodnou matkou sa lahko hlasa, ale tazsie kona. dieta nestoji par euro na mesiac..kolko mas rokov by ma fakt zaujimalo,.jasne nedospela doteraz 5 tyzdnov uz nic nezachrani
@sandrasstini ja viem.velmi dobre co je to byt slobodnou matkou vidim to kazdy den pri svojej sestre a viem ze to.neni med lizat ale radsej sama ako s niekym.kto sa nezaujima ...! A ja som vychovana dobre a slusne
@ika85 až taký harmonický vzťah nemáte, keď to tak čítam...
("ika85 @nyusika no predstav si ze nie ja mam skveleho chlapa a verneho a mame harmonicky vztah!!
18. dec 2015 o 11:44 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP • ")
Neviem, chcela si sa len "vykecať", ale nielen podľa mňa píšeš úplne pravdu, píšeš tu len svoj pohľad. A Ak si vychovaná dobre a slušne, tak by si to v prvom rade mala riešiť so svojim partnerom, s otcom dieťaťa a nie rozoberať ho na webe (o ňom, bez neho). A ak si taká hrdinka, že nepotrebuješ mať partnera, myslí aspoň na to dieťa, že ono otca potrebuje. Ak vieš, že niečo tvojmu partnerovi vadí, dohodnete sa, že nebudeš niečo robiť, tak to nerob (a nevyhováraj sa na hormóny). V prvom rade ti odporúčam vyriešiť si terajší vzťah (či už budete pokračovať, alebo to ukončíš) a potom sa nauč, že ak nejaký vzťah už ukončíš (s kýmkoľvek), nevracaj sa k nemu, nerieš svojich ex...
@gabrielaslivkova. Ja by som velmi rada ale mlady pan somnou komunikovať nechce
Ach.... @ika85 nic proti tebe, ale naozaj by ma zaujimala aj verzia tvojho "terajsieho"... ja nvm ak toto co pises je pravda, tak by si zasluzila medajlu. Od 14tt pocuvat nadavky, asi by som davno kapitulovala a vy*rala sa aj na nejake jeho vyzivne... ser nanho. Volis byt sama. Ano mne sa to dobre vravi, ja som vydata a mam najlepsieho manzela na svete. Jajaj dievca, dufam., ze aspon doma mas zazemie, lebo pri vychove budes potrebovat oporu, oporu niekoho MORMALNEHO
@lusswinki. Dakujem a ano v jej byte zatial ale ona nebyva somnou
zeny, ako brzdite. odporucat jej adopciu a prorokovat, ze nebude dobra matka, to co vam hrabe? keby tu riesila, ze som sama, idem na UPT, tak ju ukamenujete, ze nechaj si babo atd, ale ked si ho necha a snazi sa riesit problemy, tak je blba, ze dieta vobec mala? tak asi ho neplanovala, ale cest jej a klobuk dole, ze nesla na UPTa postavila sa tomu celom.
@ika85 ma rada deti, ma pekne fotky s dietatom jej sestry a vidiet, ze maju pekny vzah. tak bude mlada mama, a co? za to, ze my rodime pred 40kou,resp, ze niektore nemozu otehotniet, tak jej teraz budeme zavidiet, ci co? tak sa mladym smyklo, no mohlo to skoncit aj horsie ... mozte byt na babu ostrejsie, nema co riesit ex a podobne, mozte sa jej snazit naliat trochu rozumu, ale nema to lahke, umrela jej mama, dostala sa do hranicnej situacie, ale postavila sa jej celom a rozhodla sa. ano, zjavne nie je celkom dospela, nezvolila spravneho chlapa, ale ktora vieme, ze ten, co s nim zacneme chodit, je ten spravny?
@ika85 ako som pisala, sustred sa na babo, zariaduj si vybavicku, pories urady, otcovstvo, po porode alimenty a podobne. na chlapa ser, snadsa spamata, ked nie, casom pride hadam nejaky lepsi. aj pre teba, dovtedy sa ale venuj hlavne sebe a babu. ked mas podporu rodiny, snad nebudes mat problem s byvanim a peniazmi ... drzim ti palce.
napisala si byvalemu, lebo lajkoval foto nejakej dievciny? ci tvoj priatel lajkoval foto dievciny a teba to poburilo?
@kralovahola take jsem v tom nejaka ztracena..
Jinak mam sestru, ktere je 17 a ani ona nepouziva ty fb kravinky jako lajkovani.. Co vas to proboha napadlo si porizovat dite?
Ja by som našla dajake žiadosti na nete a poslala mu to mailom aby to vyplnil. A vtedy by som konala keby že to fakt urobí.
@kralovahola priatel
bude to fajn urcite..
@ika85 Drzim ti palce, sustred sa na babatko a chlapov uz neries😉
@ika85 uz vela zien tu riesilo to co ty. z toho s cim sa stretli oni ti viem poradit:
uznanie otcvostva sudom mohe byt zalezitost dvoch mesiacov ale aj vyse roka. zalezi ako otec spolupracuje a ako rychlo sud pripad vybavuje. a myslim, ze urcenie vyzivneho je nasledne dalsi sud, nie jeden a ten isty. ale to neviem isto.
vzdy by bolo lahsie, ak by suhlasil, ze podpisete vyhlasenie na matrike o otcovstve (prakticka rada je nechat dietatu tvoje priezvisko).
ale uznanie otcovstva neznamena len vyzivne. ale aj prava otca. aj ked dieta budes asi vychovavat ty.
vyzivne sa da sikovnymi tahmi s prijmami znizit na minimum a este nase zakony umoznuju jeho nepravidelne vyplacanie (ajked tak mienene neboli, daju sa tak pouzit). otcovi staci aksi da pozor na maximalnu lehotu a bude ti vyplacat peniaze spatne, navyse bude stacit vzdy len cast z nich, s tym, ze zvysok doplati "neskor". nemozes ho za to dat stihat, lebo svoju zakonnu povinnost si "plni". na hrane maximalnych terminov, ale plni.
plnu sumu nakonkec dostanes, ale po malych castiach, ktlre ti velmi nepomozu, ked si ich potrebovala vtedy hned a naraz.
nehovlriac o tom, ako sa da sud natahovat nepritlmnostou a ospravedlneniami.
jeho prava zase zahrnaju moznost ti zasahovat do vychovy. aj keby to boli len neproduktivne naschvaly,
pravo na to ma, ty bjdes musiet nejak dlkazat, ze tym viac ublizuje ako vychovava, aby si docielila trebars obmedzenie stretavania, a!ebo uplny zakaz, ak by to bolo tak zle. (opat tie zakony tak mienene neboli, a!e daju sa tak zneuzit). moze ta obmedzovat v cestovani, ak sa ti naskytne sanca niekam ist. jednoducho preto, lebo ten zakon sa da aj takto zneuzit. moze trvat na striedavej starostlivosti, na oko ukazat pripravene podmidnky pre vychovu a v realite neskor proste vzdy pichnut dieta rodicom a kaslat nanho. hlavne zetrebars nebude platut vyzivne alebo len nizke alebo bude pre neho vyhra, ze ti urobil naschval. moze ta trestat "unosom", ked si dieta vezme podla stanovenych terminov a uz ho odmietne vratit. dokonca ho prehlasi na inu skolu, k inemu doktorovi, proste ta od neho odreze, kym si ty sudne vymozes zas pristup k nemu.
moze branit v adopcii, ked by novy muz mal zaujem byt kompletnou rodinou s tebou.
moze robit aj take neprijemnosti, ze vas donuti, aby ste boli rodina, kde toto dieta bude vytrcat s inym priezviskom, lebo neda suhlas po sobasi na zmenu (v podstate nie vazna vec, a!e dietatu to moze ublizkt, ze bjde mat pocit ze mddzi vas nepatri). da sa aj toto sudne nakoniec vymoct, a!e stoji to nervy a peniaze.
moze ti robit probldmy v novom vztahu bud stvanim dietata proti tebe, proti vam obom, alebo inak.
moze na vas davat nicim nepodlozene udania na socialku, ci urad prace (totomoze aj bez uznania otcovstva), a ty budes neustale v strese a pod kontrolou.
X rodicov si cez potomstvo vybavuje ucty a spamataju sa az ked to psychiku dietata dotiahne k spravaniu, ktlre sa im vymkne z ruk (niektori rodicia neprecitnu ani vtedy zo svojich zabomysich vojen). a to az vtedy rodicovske srdce zakrvaca, kdd vidi ako si potomok nici zivot a nevedia ho v tom zastavit. toje ta skutocna rodicovska bolest a zufalstvo a bezmocnost.
na druhej strane nikde nie je napisane ze sa neumudri a nebude casom dobry otec.
preto si premysli najprv, ci stojis o jeho uznanie otcovstva. ci veris, ze nakoniec to zvladnete v prospech dietata.
ak ho ches v rodnom liste, tak prehodnot svoje spravanie, lebo naozaj lahsie (a lacnejsie) bude, ak sa dohodnete, ze podpise uznanie na matrike, ako sa o to sudit.
ak ho nechces, bude lepsie, ak sa nebudes vzpierat jeho rozhodnutiu, ze nestoji o vas (aj ked ta to bude hnevat a boliet) a ndchas ho ist. co ako zle to teraz bude boliet, neskor to mozes ocenit (ked trebars stretnes chlapa, s ktofym zalozis uz funkcnu rodinu a on si tvoje dieta adoptuje).
a dokonca nakonkec sa mohes ocitnut na druhej strane, ze on bude bojkvat o otcovstvo a ty sa bjdes tomu uznaniu vzpierat.
zanedlho si mama na plny uvazok a dozivotne. tak premyslaj do buducnosti.
@moonlight1210. Na toto mi xkrat povedal ze ak bude treba financne pomoze ale v rodnom liste nechce byt vraj zatiaľ...
@ika85 Myslím, že keby sme sa kvôli takým chobotinám ako ,,lajkovanie fotiek na internete iným dievčatám našimi mužmi,, mali s nimi hádať, tak sme tu slobodná každá jedna, nepíšeš akú fotku jej lajkol, ale to, že s tebou chodí neznamená, že musí prerušiť kontakty so všetkými kamoškami, spolužiačkami, susedami prípadne kolegyňami (ak je zamestnaný).. Predstav si, môj chlap má takú kamošku od detstva, s ktorou keď sa stretne objíme ju a dá jej pusu na líce a ja si ho aj napriek tomu chcem vziať, pretože som si vzťahom absolútne istá.. Nechápem, ako toto môžeš považovať za problém a robiť mu kvôli tomu také truce, že sa skontaktuješ s bývalým priateľom, aj ked vieš, že on si to nepraje (kedže máte dohodu, že mu písať nebudeš, boh vie prečo a čo si s tým bývalým počas vášho vzťahu už povystrájala, prípadne si popísala 😉 ).. To sa potom nečuduj, že sa nasr..al a v afekte ti povedal niečo také, čo si možno aj vytrhla z kontextu .. Fakt si detinská a riešiš absolútne somariny a úprimne, neviem si predstaviť, ako vychovávaš dieťa, ked sama sa správaš ako 12 ročná holka čo práve vchádza do puberty a jediný tvoj problém je lajkovanie fotiek na facebooku... A inak ľutujem aj toho chlapa, ked sliediš čo robí na internete a komu čo lajkuje.. Ako sorry, ale nemáš mu absolútne čo vyčítať, lebo mám pocit, že ste úplne rovnaký...
@ika85 nechce byť zapísaný v rodnom liste? a čo uviedol ako dôvod?
fíha....tak potom sa spoliehaj na jeho reči, že ti bude finančne pomáhať 😅 😀
a kto bude platiť na dieťa? on študuje aj pracuje? či to nechá na jeho rodičoch?
akože toto by ma ponížilo a urazilo. keby sa chlap nechcel oficiálne priznať k otcovstvu...
no, nebudeš to mať ľahké
nechce tam byť preto, aby ti nemusel nič platiť

ale inak zaujimava je aj jej ina tema ..
" s kym je tehotna moja kamaratka"
i ked zevraj sa jedná o kamaratku a nie o nu ...
a asi nesedi ani pocet mesiacov tehotenstva ...ale tak clovek môže napísať hocico...
ale !
vysvetľovalo by to tu veci ako EX a nadavanie do stetiek
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/s-kym-je-tehotna-moja-kamaratka/