icon

Som v koncoch a prosím o pochopenie

16. sep 2023

Pred rokmi som bola vo vzťahu, ktorý nemal budúcnosť. Nechcel svadbu, deti, spoločné bývanie prišlo až pod mojím nátlakom. Dokázal len hrať PC hry. V tej dobe som stretla v práci muža, staršieho o 15 rokov, zamilovali sme sa, prežívala som niečo čo nikdy predtým. Bol už dlho rozvedený, deti dospelé, partnerka len tak na vikend. On mal síce oveľa dlhší vzťah než ja, ale ukončil ho a ja svoj tiež. Dali sme sa dokopy, po mesiacoch sa bez okolkov spýtal aké prstene sa mi páčia, niečo sme si ukázali, dal mi urobiť snubák, bol naklonený deťom, presne ako ja, keďže prvé manželstvo skončilo rozvodom a s druhou partnerkou nemali ambíciu mať deti, keďže obaja už mali, tak chcel novú úspešnú rodinu. Medzičasom prišli hádky. Kvôli hlúpostiam. Snubák bol, ale nedal mi ho. Neriešila som to. Otehotnela som a snubák mi dal pretože som nesúhlasila s krstom dieťaťa (nie som veriaca). Dieťa sme teda pokrstili. Snubák mi vzal keď som si ho položila lebo som išla pracovať do záhrady. Mesiace mi tvrdil, že som bordelarka a stratila som ho. Druhé dieťa sme mali naplánované keď prvé bude mať rok. Potom začali ďalšie podmienky. Ďalšie hádky žiadne dieťa. Bola som človek, čo miloval jogu, hudbu svojho vkusu a cestovanie. Vzal mi všetko. Cvičiť som mala doma, hudba bola úbohá a trápna, cestovanie ho nezaujímalo. Ostala som bez ničoho, len práca a domov, nulové sociálne vzťahy a záľuby. Narodil sa syn a po mesiacoch som začala od nešťastia popíjať. Upadla som do depresií a úzkostí, aké som nikdy v živote nemala. Žiadne lieky mi nepomáhajú. Som v koncoch, môj syn je úžasný, nechcem mu zobrať tatinka ale ja už nevládzem. Chcem byť niekoho milovaná manželka. Chcem mať 2 deti.

doriiis
16. sep 2023

@abbey1 ..niektorí sú aj obete.Ale u autorky je problém ten,že za masku obete len schováva a upratuje svoje vlastné problémy,ktoré si vytvorila sama.
Zároveň je pravda,že je obeťou manipulátora a podľa mňa trpí stockholmom.Zaroven má podmienky na to,aby to trápenie ukončila a dostala sa zo svojich diagnóz.Ale ona si vyberá byť obeťou,len aby to riešiť nemusela

bessie12
16. sep 2023

co mam zase rozlisovat ?? ty si myslis, ze som mala len nejaky smutok ci frustraciu ??? Bala si sa niekedy o zivot svojich blizkych kvoli tomu, ze sa ti niekto vyhrazal, ze ich zabije ?? Ze pride po teba a odnesie ta niekam prec ?? cele dni a noci som trpla ci sa mojmu terajsiemu nieco nestane. Ked bol dlhsie v praci, tak som si myslela, ze ho moj ex chytil a nejako mu ublizil. Ked niekto zazvonil a stal pred domom, tak som si zacala namyslat, ze to ho moj ex poslal, aby nas sledoval. Potom sme nasli v kolese zapichnuty klinec. Opat som si namyslala, ze to urobil moj ex, aby nas zabil alebo nejakym sposobom ublizil. Vela nechybalo a skoncila by som na psychiatrii. Ten strach, ze ho mozem niekde v meste stretnut mam doteraz a to je uz je viac ako 2 roky tomu co som ho kopla do zadku ...
Takze zacni riesit svoju situaciu. Nikto iny to za teba neurobi.

autor
16. sep 2023

@chodec15 šťastie mi nezabezpečí ale prečo mi zabezpečuje nešťastie. Ja som ho prosila aby sme sa dohodli na striedavke a išli od seba.

luccija
16. sep 2023

Keď Ťa zbil bola si u lekára?možno som prehliadla
Ty máš sen byť milovaná manželka a mať 2 deti máš to???dá TI to tento chlap, ktorý Ťa už s prvým posielal na potrat, klamal, že si stratila prsteň?
Vidí, že si slaba a len to využíva.Zvladnes to musíš si veriť.Ako dlho chodis k psychologicke?
Keď si zvládla liečenie, dieťa, teraz pracuješ máš byť ty nie si žiadny asocial a dieťa Tie nikto nezoberie to tá len straší, lebo vie ako tá zničí.
Keď chces a budeš mať chuť napíš mi, ale odpíšem večer.S kým sa máš poradiť?v kom máš dôveru v psychologicke?k otcovi nemôžeš odísť a mať byt v prenájme?
Sú organizácie pre týrané ženy...máš návratu nejakú hádku?S mužom komunikuj čo najmenej.

luccija
16. sep 2023

Ty ho nemáš čo prosiť na striedavke o tom rozhodne súd ako to bude...aby ešte do basy nešiel.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
autor
16. sep 2023

@luccija ano to mi tvrdí že o dieťa prídem. Oporu u psychiatra nemám lebo ten iba predpisuje lieky a psychologička je vlastne nútená dbať na moju abstinenciu namiesto toho aby za zaoberala tým prečo vlastne niekedy pijem. A sama povedala že alkoholička nie som, že som v neznesiteľnom prostredí. Úplne ju dorazil napr fakt že v každej miestnosti máme kamery. Jasne že niekto nezačne len tak piť. Ale aj tak mám veľký strach že mi syna vezmú. Bola som tam v apríli. Po splatení všetkého mi ostane asi 700 eur, nerátam škôlku, jedlo, benzín

autor
16. sep 2023

@luccija lucka nie nemám nikoho rodinu ani priateľov. Mám nahraté nejaké veci kde z úplnej hlúposti urobil strašný cirkus. Na polícii je záznam že ma udrel.

fcuk
16. sep 2023

@autor fuuu, niektore su tu ako take osy, co vedia kritizovat a ich mentalna kapacita nedokaze ponat veci ako manipulatorstvo, obet, atd. Nic to, tym, ze su jednoduchsie maju lahsi zivot, zial, na druhej strane ti ich necitlivymi a obmedzenymi pohladmi mozu zobrat aj poslednu oporu, ktoru si v sebe nasla na napisanie svojho pribehu.
Samej mi ta prislo luto, lebo si si otvorila svoje srdce a hladala si radu a namiesto toho na teba este zautocili (presne taketo typy byvaju bystanders, ked ide o sikanu- obet je vinna, obet si to zasluzi, si neschopna, ze nedokazes svoj zivot drzat v rukach… bla bla bla)
Pevne verim, ze vnutri v sebe najdes plamienok sily a chytis ho a uz nepustis. Obratila by som sa na psych.pomoc, pytala si radu, povedz si, co je pre teba najdolezitejsie, napr- stastna Ty= stastne dieta. Silna Ty= bezpecny domov pre dieta. Uz vies, ze ta manipuluje, odhalila si to, ako ti rozozieral zivot a ze je ako kyselina, to je zaklad. A na tom zacni stavat. Skus pohladat info k manipulatorom, mozno sa ti tu ozve aj nejaka obet , ktora ti pomoze. Napisala si sem- prvy krok ku skonceniu tvojho pekla.

Drzim palce, vela sil a alkohol je skratka do pekla, vezme ti sancu byt so synom.

autor
16. sep 2023

@chodec15 vieš o dieťa sa starám len a len ja. On vôbec. Ale ako to dokážem

mandzula
16. sep 2023

@lenkasarka oznacujem ta preto, aby si sa zamyslela nad tym, ze obet manipulacie uz sama o sebe nerozhoduje, a teda tvoje vyjadrenie "on ti nič nevzal vzdala si sa toho všetkého sama a hlavne si sa vzdala sebaucty", je vyjadrenie cloveka, ktory o manipulacii nema ani paru.

luccija
16. sep 2023

Takže nechodíš k nej pravidelne?
Nájdi si psychologicku, alebo začni rozoberať s touto, že sa Ti vyhráža...že chces odísť, ale sa bojíš, že prídeš o dieťa.Od poisťovne máš nárok na 15 či 20 sedení raz ročne zadarmo.
Kontaktuj nejaké centrum pre týrané ženy tu na MK je jedna žena, ktorá také centrum vedie felinda sa volá?kto viete označte ju.Poradia Ti aké kroky podstúpiť, Ipecko môžeš napísať aspoň posunú kontakty.Nie si v tom sama!je veľmi veľa organizácií psychológov, poradcov, ktorí Ťa nasmerujú čo robit
Dokážeš to veď o dieťa sa staráš sama.Ako je veľký byt?ty potrebuješ istotu, že to zvládneš a tu Ti dá dobrý psychológ.

autor
16. sep 2023

@fcuk veľmi ti ďakujem, nemám síl napísať ti viac než ďakujem. Keby som mala človeka ako ty v reálnom živote

autor
16. sep 2023

@luccija chodím k nej raz za týžden. Rozoberáme aj to že sa mi vyhráža. Aj všetko okolo nášho vzťahu. Ale ju stále zaujíma len jedno. Či sa napijem alebo nie. Aj keď raz za mesiac, už som pre ňu skončila.

hankm
16. sep 2023

@stanulienkat tak si tohto vybrala iba kvoli tomu, ze jej bol ochotny urobit dieta, nepoucila sa a este nevyriesila aktualny problem a uz sa hrnie do dalsieho. Hold, volanie divociny. A pritom taky krasny aj ked narocny zivot by mohla mat sama s jednym dietatom.

mamina7070
16. sep 2023

hlavne si nerob druhe dieta !!!!

teraz si na lieceni a kto sa stara o maleho ? kde je teraz?

skus na lieceni spolupracovat a nie stale len hladat vinnikov (vinu mate obaja) ale cestu z toho von

a to je uspesne ukoncit liecenie abstinuj a zacni sa starat o syna (ak ti nebol odobraty) a postupne ries pracu byvanie atd a hlavne psychoterapiu

luccija
16. sep 2023

@hankm už je jedno ako to bolo teraz treba riešiť čo ďalej.
Autorka a ako často piješ?takže toto bola psychologicka, ktorú Tú pridelili zo socialky?veríš jej hovoríš jej všetko?Poradila Ti koho kontaktovať, aby si sa posunula ďalej?

zuzuyati
16. sep 2023

Ak chceš napíš mi ss, možno ti psychicky pomôžem. Ktovie, ja zažívam niečo podobné, ale ja som to prekonala inak. Ale piť ani fajčiť som koli tomu nezačala. Možno by si nasla iný smer. Ktovie, ale každopádne ti držím palce aby si z toho vyšla ako víťaz. Pa

luccija
16. sep 2023

Ako dlho berieš antidepresíva máš pocit, že Ti zaberajú?Napíš mi večer moja kamarátka odišla od muža s 2 deťmi má 2 VŠ múdra, šikovná zena aj tak sa jej muž zachoval podobne ako tvoj po veľa rokoch manzelstva.

autor
16. sep 2023

@luccija raz až 2x za mesiac s tým že len to namieria muž na prístroji. Všetko normálne robím aj pracujem. Psychologičku mi pridelili zo sociálky, ja som už predtým mala dohodnutý termín s inou ale oni ma nútili mať túto. Nie neverím jej. Musím si dávať pozor na slová lebo všetko referuje sociálke

autor
16. sep 2023

@luccija antidepresíva som začala v 2018 ale bolo mi potom dobre po pár mesiacoch že som nemusela ďalej. Teraz intenzívne beriem od apríla.

autor
16. sep 2023

@zuzuyati skúsim večer, musím si oddýchnuť teraz naozaj nevládzem. Ďakujem ti ❤️

animus
16. sep 2023

Nemusíš synovi vziať otca, môžete sa rozísť a syn aj tak môže stretávať otca. Myslím, že príspevkom na tomto diskusnom fóre si si moc nepomohla, nakoľko tu sú len samé múdre a dokonalé ženy s dokonalými partnermi. Ja byť na tvojom mieste odídem od neho a ďalšieho muža nebudem hľadať. Tvoj syn bude teraz na dlho muž tvojho života a uvidíš čo bude neskôr. Ty príliš snívaš o dokonalej rodine a tá túžba ti zatieňuje reálne myslenie. Možno keby si tak netlačila nato mať deti skôr by si videla koho máš pri sebe. Držím ti palce aby si bola dosť silná na správne rozhodnutia. Hlavne prestaň piť aby to muž nepoužil ako zbraň proti tebe a hlavne aby to neprerastlo v závislosť.

maminkadeticiek
16. sep 2023

Viem pochppot tvoj pocit beznadeje.Na komentare ktore ta sudia proste nereaguj.Obvolaj krizove centra,vysvetli im uprimne a otvorene svoju situaciu a poziadaj ich,ci by ta ubytovali so synom.Tak sa aspon konecne odrazis.od dna
Odkial si?Aspon oblast,nemusis presne.

luccija
16. sep 2023

Škoda psychologicka by mal byť človek, ktorému povieš všetko a veríš jej.Na tvojom mieste si nájdem inú, keď tejto neveríš aj, keď k tejto musíš chodiť tak budeš mať dve.Ked piješ koľko vypijes?
Ako hodnotis liecenie ako dlho si tam bola?

celasapremenim
16. sep 2023

Najdi silu, ked odides, urobis zdrave zivotne prostredie dietatu. Ked zostanes, znici ta, budes alkoholicka, neuzijes si vnucata, zmeni sa ti alkoholom charakter, o minimalne 20 rokov skor zomries a tvoje dieta sa bude vysporiadaVat s tym, ze nestacilo ako dovod, aby si sa vzchopila a odisla od hajzla. Nestoji to za to, zostat. A preboha nesukaj s nim uz, druhe dieta ta tam priklincuje.

kornelies
16. sep 2023

Autorka: V prvom rade si matka, takze sa venujes dietatu a rodine. Konicky musia ist bokom. Cestovat budes, ked dieta podrastie. Neviem, aky je tvoj partner, len je zvlastne, ze nemas ziadnu kamaratku. To si pocas rodicovskej dovolenky nestretla jednu mamicku a nespriatelila?
Bez urazky, ale nahlasit partnera socialke a potom nou byt kontrolovana. 🙄
Vies, co moze hovorit o tebe partner? Depresivna alkoholicka, ktora trpi tym, ze sa musi starat o domacnost. Modli sa, aby ti bolo zverene dieta do opatery. Ja by som to na mieste sudcu nepovolila.
Kludne mi mozes nadavat, dokazem znasat zvysenu mieru kritiky. 😉

janewithane
16. sep 2023

Skus vyhladat aj druhu psychologicku -psychoterapeutku s vycvikom.. sama citis, ze teraz v prvom rade potrebujes oporu, ze to sama nedas.. zvazila by som aj kontaktovanie organizacii ktore robia s rodinami, riesia rozne rodicovske konflikty a pod ( Navrat, Tenenet.. ) pripadne organizacie, ktora sa venuju domacemu nasiliu ( napr Fenestra..) zalezi aj z kadial si, ale napr Ipcko by ta vedelo podla lokality nasmerovat.. verim ze maju vela skusenosti aj s pravnymi vecami a mohli by ti zrealnit tvoj strach, ze prides o dieta

kikulienkadd
16. sep 2023

Ahoj, tvoj muž ťa dohnal k pitiu,keď piješ, asi sa nevieš postarať o dieťa, on to proti tebe využije, to asi vieš. Pitie riešiš, ok, to je veľmi dobré. Čomu ja nerozumiem: nie je to tvoj manžel,takže asi bývaš u neho (u partnera),nemáte žiadne majetky spoločné a ty sa bojíš od neho odísť do svojho bytu,lebo máš hypotéku a dieťaťu by sa znížil životný štandard? Dokonca si písala o tom,že či si niekto myslí,že máš odísť do azyláku. Máš to popletené. Choď na UPSVaR,poradia ti,ako sa to formálne rieši, zbaľ dieťa aj seba a utekaj kade ľahšie. Prajem Ti veľa šťastia a síl! 🍀

janewithane
16. sep 2023

@kornelies a ako by si namieste sudcu rozhodla? Co si myslis ze je v najlepsom zaujme dietata? Socialka predsa jej zavislost a schopnost starat sa monitoruje.